Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
hu huuuuu :)

nasılsınız ? bana zaman yetmez oldu ya. 5 dk oturamıyorum. yarın da görümcem geliyor bu arada. egeyle kucakta yerde yatagında gezinip duruyoruz.. uyudu mu ben de pert zaten. aslında huysuz falan değil ama anlamadan gün bitiyor. bugünler de cee ee lere gülüyor sürekli, ded de dedii gibi sesler çıkıyor gecenın 3 ünde bile.. emerken bakıp bakıp gülüyor bana.. maşallah kuzuma da sanırım özlüyor beni gelince gözlerini ayırmıyor benden... salyalar fena bazen dişler zorluyor. çok hırçın oluyor. ısırıyor çenemi. kızıyor sürekli emmek istiyor. bazen gece saat başı kalkıyor düşünün artık. yeni doğan gibiyiz. çok yoruyor tabii.. ek gıda ite kaka gidiyor. yiyecek ama hemen çok vemiyorum. tattırma aşamasındayız hala.

okulda da kalmayan kilolarım da olay oldu. çok zayıfladım kızlar. 53 kg yim. göbek bile gitti. hrkes şaşırdı hem sezo olup hem de eski ben olunca.. çatlaklarımı kimse görmüyor neyse ki
bizden haber böyle şimdilik.

geçmişi okurum akşam. sonra yazarım tekrar.. öptüm sizi

ayyy ne kadanda guzell:))) keske bendede kılolar gıtse gobek gıtsee havalara ucarım:))
bende bır sut derdıdır gıdıyor valla kılo veremıyorm..sıkı bır rejım gereklı bana onada sutten kesınce baslarım ancak..
ek gıdaya gecınc kendımı cekcem bıraz bakalım..
bırde bu ıs bunye ısı ee su ıcsem yarıyor napayım:)))

bugun kontrolumuz vardı kızlar..berenım 62 cm olmus ama ıstee o kılo yokmu canımı cok sıkıo 650 gr almıs ıyı almıs ama toplamda 6.5 kılo olduk dr a sorarsan ıyı gıdıomusuz ama bence hıcte ole dııl..
bırde dunden berı cok atesı var vede saat bası kaka yapıyo..tahlıller verdık yarın alcam sonucu ıns bısıcıkler cıkmaz
mama degısıklıgı yaptım bunyesı kaldırmadı sanırım eger bısı cıkmazsa buna baglıcam..bırdaha vermem
humana ıshal ıcın olan mamasını al dedı suan almayı dusunmuyorum bır gun daha beklemede kalcam..farklı ıcerıklı mamalar kullanmayayım dıyorum..gecmezse mecbur kullancam..
ek gıdayada tam 1 ay sonra baslıcaz yavas yavas tattırmaya baslıcam meyve ve yogurt..
dısı henuz patlamamıs yawumun dr suan cıkmasını ıstemıyoruz zaten gec cıkarması daha ıyı dedı..
bu arada aklınızda bulunsun bebegınız ıdrar yolu enfeksıyonu olduysa sakın sıkı gyındırmeyın usutmesın vs dıye..sadece ayaklarını sıcak tutun yeter..vucudundakı suyu ıdrarla atarak atlatıyormus aksı halde terle atılıyormus ve enfeksıyon devam edıyor yada tekrarlıyormus..ıns bızde hıc cıkmaz
bu aralar pek huysuz yıne aglıyo ben kactım optm sızı

Son düzenleme:
geçmiş olsun çokiyi hadi atlatmışın önümüzde grip var değilmi bakalım biz napıcağız..ben bebişime büshen pişik önleyici krem kullanıorum her zaman değil ama biyerde kızarıklık oluşursa azcık sürüorum baya iyi bi krem sinek ısırıklarına bile hızlı etki etti..gerçi popo kakişten sonra hep yıkandı 5günde azar azar 5 kere yaptığı zamanlarda bile yıkandı hemen şükür pişiğimiz henüz olmadı ama tombul bebişte illaki olabilir..

MaşAllah sana ben kilo veremiorum sütüm azalıo hemen bi 6 ayı dolduralım 5 kilom var hala onu atabilsem iyi olacak sonrada hamilelikten bi yıl önce aldığım 10 kiloyu vermek istiyorum...

bilgi için teşekkür ederiz. hem doctorun normal sınrılarda diosa normaldir üzülme benimkide 5. ayda 500 gr almış artık kilo alımları yavaşlıcakmış bende üzüldüydüm ama doctorum çok iyi dedi yoksa her ay bi kilo düşünsene 2 yaşında 24 kilo olur :)

Huu kendineee gell,Ada da o aylarda yanlis hatirlamiyorsam yavastan dusmustu kilo alimi 400-500 gr. Olmustu.ne istiyorsun 1 kilo mu? Ama iyice hareketlendi nsl alsin kiloyu? Annem alsin bnm yerimeee dio Berencik:))
Umarim bgn iyidir .yeni ishali ama dimi? Yemek vermis olsan sen de patates hasla ver derdim valla ama:/

maaşallah berene,
bence 650gram çok iyi hani 6,5kg insanın gözüne az gibi geliyo ama bence bu ayki kilo alımı çok iyi çünkü gittikçe azalcakmış hani ilk aylar 800gramdıya hep öyle gitmesi mümkün değil illaki azalcak hiiç kafanı takma.
benim kızın artışı bak böyle;
iki aylık; 7kg
üç aylık; 7,800
dört aylık; 8500
beşbuçuk aylık; 9500
bak benimkide ilk iki ay coştu gereğinden fazla aldı sonra 800gram,700gram en sonra 1,5ayda 1kg gittikçe azalıyo yani... hem kilolu olması sağlıklı olduğunu göstermiyoki, yazın isilikten neler çektik sonra bak en şişko benimki ama ilk gripte benimki oldu.

bana göre cok uzun gelen bir aradan sonra yeniden merhaba kizlar,

sormayin ya pazartesi gece´den beri oglusumla ikimiz gribe yakalandik, cok feci oldu, oglum dogru düzgün uyumuyor, sürekli ayakta sallanarak yatmak istiyor, yere koyunca hemen uyaniyor ve agliyor...ama sükür bugün daha iyiyiz, ikimizde... hafif öksürügümüz var ama o da gececek insallah. Sagolsun bu grip zamaninda esim cok yardimci oldu, benim her yerim agriyor falan cocuguma da bakamadim, kendimi kaldiramiyorken ogluma nasil bakacaktim..atesim cikti 38,2 ye falan onu düsürdümm... pazartesi gece nöbetlese uyuduk esimle, bir o bir ben baktim yavruma iyi kötü...

gecmiside okudum kizlar, aslinda cevap yazacaktim cogunuza ama yetistiremedim dün aksam... hasta olanlarada gecmis olsun tekrardan...Insallah yavrum kisin grip olmaz, zor oluyor gercekten... Aslinda grip olmayacakti da, pazartesi babamlara gittik, abimin oglu gripmis, söylemediler bilseydim gitmezdik...ondan gecti bize... siz siz olun dikkat edin...

Öpüyorum hepinizi, gripsiz yerinden )

canim seni cok iyi anliyorum bizde grip olduk ve sükür atlatiyoruz yavas yavas... oglum emmek istemedi pek, sende nasildi durum... yani uykulu uykulu emzirebildim...

martimmm canim,

sen nasil verdin o kilolari yafff, göbüsün nasil gitti??? Kac kilo ile hamile kalmistin sen ve kac kilo aldin?? Ben su an 58 kg dayim, göbüsüm bir gidiyo bir geliyo ).

canim sen kac kilo idin hamile kaldiginda, ne kadar daha vermen gerek??

gölgemm,
canim saglikli olsun bebisin yeter, insallah tahliller temiz cikar. Sagol canim verdigin bilgi icin, idrar yolu enfeksiyonu ile iligili...

hepimizin fındıklar hasta topik olarak nazaramı geldik ne?????

kadifegül haticecan ve gölgemmm yavrucuklara geçmiş olsun en kısa zamanda toplansınlar inşallah...gölgem inşallah idrar yolu enf deildir bak biz hala uğrasıyoz

bizim kültür sonucu hala çıkmadı inşasllah üreme olmaz..olursa da allahtan yapcak bişey yok,antibiotike de3vam

bennde uzun süredir başdönmesi vardı hamişlikten önce azdı bu son bir aydır düşmelerde başlamıştı.mr çekildi dün ve vertigo çıktı bende.moreller bozuk ilerde yüz felci bile olabilirmişim.egzersizler verdi dr türkçesi iç kulaktaki denge taşlarının yerinden oynaması.egsersizlerde bu taşları yerine oturtmak için.biri çok komik kendini pat diye yatağa atıyosun 30sn öyle bekleyip kalkıp bu sefer öbür tarafını yataga atıyon..güleyimmi ağlıyımmı???eşime dedimki dün aşkos sen bana bir tane çaksan belki oturur bu salak taşlar yerine

şu ek gıda durumumuz belli olsun biyerlere kaçıcaz eşimle çok bunaldım çünkü ....

canım benim oğlumda gece saat başı mırıldana mırıldana kalkıyor. gözler kapalı emmek istiyor saat başı yapıyor bunu. hele dün gece saat 4de açmış fal taşı gibi gözleri beşikten bana bakıp gülüyor. normal uyku saatinden 1saat önce yatırdım böyle oldu. banada gündüzler yetmez oldu işe başlayınca ne olacağım allah bilir. allahtan kayınvalidem var ama onunda annesi (büyükanneannemiz) hastanede pazartesiden beri. şeker ve tıkanıklığı var. zatüre olmuş inşallah çabuk atlatır.

bu rada maşallah sana fıstık gibi olmuşun. benim ideal kilom 55. inşallah bende eririm. şimdiye kadar 22kg verdim. 57 ile başladım şimdi 59-60kg arası gidip geliyorum. ama göbek nedense erimiyor yahuu. artık işe başlayınca gider yavaş yavaş...

canım çook geçmiş olsun inşallah mamadandır ve mamayı değiştirince geçer. tahliller güzel çıkar umarım. dişleri bizimkininde henüz çıkmadı inşallah geç çıkar en sağlıklı olan da öyleymiş.

canım biz de yaz ortasında ana oğul olduk grip allahtan bizimde uzun sürmedi ama çocuk tamamen değişiyor huysuz mızmız oluyor ve allah inşallah bir daha gstermez. gülce kızımıza da maşallah çabuk atlattı..

canım sanada geçmiş olsun gerçekten değişikmiş egzersizler. sakın ihmal etme allah korusun. zamanlada yerine gelir inşallah. bende bu sene tatil yapamadım. biryerlere kaç valla benim gerimede gez toz dolaş bol bol...

haticecan canım benim sana ve minik mikaile çook gemiş olsun. allah şifa versin. eşini taktir ettim valla maşallah. ne güzel sana yardımcı oluyor. benim eşim pek beceremez ) sağolsun yapmak istiyor ama eymen sadece sende duruyor uslu uslu diyor. benim fındık eli kolu durmuyor yaa zapedemiyor babası ) öpüyorum seni ve oğluşunu dikkat et kendine...

sagolasin canim,

sanada gecmis olsun, insallah hersey yoluna girer, o taslarda yerine oturur. Dikkat et kendine.

canim tesekkürler öncelikle. Kayinvalidenin annesine de gecmis olsun, bir an önce iyilesir insallah oda. Benim oglumda gece 2 kere kalkiyor emmek icin, ama bu aralar hasta oldugundan yatirdiktan sonra 2 kere aglaya aglaya kalkiyor, sanirim korkuyor...sonra uyuyor, ondan sonra uyaniyor emmek icin.. sükür bugün iyi, masallah barekallah...Rabbim tüm bebisleri korusun. Hasta olmalarina dayanamiyorum.
Canim sen kilo konusunda baya iyisin, güzel kilo vermissin... bende 58 - 59 gidip geliyorum, benim ideal kilom 54, insallah atabilirim o kilolarida..göbüs benimde öyle yessimcim.. bakalim ne zaman gidecek, sanirim kilo verince o da gider.. emzirmesek diyet falan yapar veririz, ama emzirince mecbur düzenli yemek gerekiyor..
Esim bana takiliyor - sen hasta olunca cok nazli oluyorsun, oglum bile bu kadar naz yapmiyor diyo... bir daha hasta olursan annen gelip sana baksin diyor ... bende ona "oglum bak baban ne diyor, o hasta olunca annesi gelip ona bakacak - esimde gülüyor, onun annesi Türkiye de ya...ondan...

neyse canim öpüyorum sizi...sizde dikkat edin kendinize.. forumda ki diger arkadaslarim sizlerde dikkat edin lütfen...sizleride öpüyorum...

canım 22 kiloyu nasıl verdin çabuk anlattt:)))

canım hemen anlatıyorum ben 82kg ile doğuma girdim eve geldiğimde 72kg.dum. sonra da bu zamana kadar da kalan kısım da yavaş yavaş gitti.
ben çok iştahlı değilim çok yemek yemiyorum zaten. abur cubur ve tatlı düşkünlüğüm de yok.
bu da kilo vermemde etkili sanırım. kırk yılın başı canım çeker belki o zaman yerim. ondan sanırım kilolar gitti.

birde çok yemek yemeden ziyade sıvı tüketimi sütü etkiliyor. bende durum böyle oldu. yediklerime dikkat ettim ama sütüme çok şükür etki etmedi.
inşallah kilolar herkesin gönlüne göre gider.

rica derim cnm ne demek..
toplamda 21 kılo aldım..83 le doguma gırdım dogumdan 10 gun sonra 73 tum suan ıse 72:)
kızımın dogum gununde eskı fıt halıme doncem ahtım var:))
evet haklısın bu ay masallah kılo alımı ıyı ama en baslarda az kılo aldıgı ıcın suan dusuk gelıyor saglıgı yerınde olsunda varsın zayıf olsun ek gıdaya gecınce alır ıns. senın kızına da masallah..ılk ayda cok toplanmıs olede gıtmıs..
hee kuzum yaa haklısında ıste toplam kılo 6.5 olunca az gelıyo:)
tahlıllerımız cok sukurkı tertemız cıkmıs..
mamadan oldu kesın kaldırdım cope attım stoklarımıda erıttım ıade ettım gıttı:))
rica ederim cnm benım..
bu ay ıyı aldı kuzum ıshal oldugu halde:)) hep su kaybettı e dogal olarak buda kıloya vurdu:))
saglıklı olsunlar ınsallah

yok cnm sukurkı bırsey cıkmadı..ıns denızımızde hemen toplar kendını..hemencık ıyılesır annesı...
genelde bebeklerde gorulen durumlar bunlar Allah buyuk dert vermesın ınsallah
al esını kızını kac valla ıyı gelır cnm..
sanada cokkkk gecmıs olsun..dert geldımmı hepsı bırden gelıyor sabret tatlım hepsı geccek ınsallah..

yeşim darısı başıma diyorum tabi zayıflamanın %85 i yememek diyolarya sen bunu kanıtlıyosun tebrik ederim süpersinnn

gölgemmm çok sevindim temiz çıkmış sonuçlar .kuzuların mideler çok hassas tabi karıştırmaya gelmiyolar ben bile farklı yağla yapılmış bişşey yesem hemen bağırsaklar bozulur..

aklıma gelmişken sorayım ben artık denizi 2 güne bir yıkayalım diyorum havalar artık bunaltıcı deil serin oluyo gece ben akşam yıkadığım için üşütmekten çekiniyorum.. siz napıyosunuz hergün yıkamaya devammı

inşallah canım darısı senin başına. ben de yazın oğlumu günde 2kez yıkardım. benimki su kuşu çok seviyor. hatta yazın ıslak mendil hiç kullanmadım her alt değiştirdiğimizde poposunu yıkıyordum. şimdi üşütür karnı ağrır diye korkuyorum. son 15gündür de 2günde bir banyo yaptırıyorum. ben öğlen banyo yaptırıyorum sonra öyle uykusuna yatırıyorum vücudu rahatlıyor ve en az 2saat uyuyor. o uyurken de ben işimi yapıyorum. istanbul da hissedilir derecede soğudu bugün. dün haberlerde söylemişti bugün bizzat gördük kış geldi ... bebişlerimiz hayırlısıyla bu kışı hastalıksız atlatır inşallah.

Bebeğinize Ek Besinler Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler
**Ek besinler verirken emzirmeye mutlaka devam etmelisiniz.
**Besinin bebeğinizin boğazına kaçmasını önleyebilmek için başının altına yastık koyarak yarı oturur pozisyona getirmelisiniz.
**Ek besinleri bebeğinize tatlı kaşığı ya da fincan ile vermeli, biberon kullanmamalısınız.
**Ek beslenmeye her zaman tek bir gıda çeşidi ile başlamalısınız. İlk kez verdiğiniz diğer gıdalara en az üç gün, tercihen yedi gün arayla başlamalısınız. Böylece bebek yeni besine alışırken zaman tanımış olur ve alerjik reaksiyon gelişirse hangi besinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz.
**Ek besin alan bebek alerjik reaksiyon gösterirse besini kesmeli, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
**Bebek yeni bir besine başlarken aç olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizi istemediği besinleri yemesi için zorlamamalı, aradan vakit geçtikten sonra yeniden denemeli ya da sevdiği başka bir besin ile karıştırarak şansınızı denemelisiniz.
**Bebeğiniz için hazırladığınız ek gıdaların her zaman taze olmasına, hazırlarken hijyenik koşullara dikkat etmelisiniz.
**Dondurulmuş yiyeceklerden, katkı maddesi içeren hazır besinlerden, kızartmalardan ve konserve gıdalardan kaçınmalısınız.
**Yemeklere tuz ve şeker eklememeli, acı ve baharat koymamalısınız.
**Bebek 4-6 aylık dönemlerdeyken ek besine geçişte dikkat edeceğiniz en önemli husus, vereceğiniz her yeni besini tek tek, azar azar ve az sulu kıvamda hazırlamanızdır.
**Bu dönemde ek besin olarak vereceğiniz besin maddeleri arasında sebze çorbaları, elma ve şeftali püreleri, havuç, patates, pirinç ile hazırlanmış sebze püreleri bebekler için başta gelen besinlerdir

bizim yaramaz uyuyor. fırsattan istifade bende nette okudum sizinle de paylaşmak istedim.

Haticecan,kadifegulcok gecmis olsun kizlar.umarim simdi dha iyisinizdir.Adacayi haric bitki cayi tuketin boll bol
Yesimmohh maasallah sana.bnde ne zmndr tartilmadm olsam olsm 75 olmusumdr daha:))
Gorkemliiikzuumm gez tabi kafan dagilsin,sen de buara bunaldin.ek besine geciw sadece bebegi degil anneyi de cok zora sokuyor maalesef.buarada ben hergun yikiyorum ama dun yikamadim.2 gun cok gec suan bir gun yika birgun yikama bence daha cnmm

Adaanin isi gucu su damacasina yada mama sand.tutunup kalkmak aksam olunca ohh diyorum babasi kosturuyor yoruyor cadicik

tatlım sıcaklarda gunde 2 defa yıkadıgım olyordu..muhakkak hergun banyo yapıyorduk ama artık dedıgın gıbı havalar serınledı..1 gun durup 1 gun yıkıyorum 10 gundur...boylede devam edecegım cok soguklarda 2 gunde 1 e dusurcem..
dun gece 3.30 da banyo yaptı berencık..kakası belıne kadar cıkınca gece bır guzel bıcı bıcı yaptık:))

Puff sabahtn beri bebek arabasi krizi yasiyorum.bizim araba muayeneye gitmis.dgr arabalara bzm bu dana araba sigmiyor,hem cok seviyorum rahat diye ama iste byle sikinti olunca oturup kaliyorum yerimde .yikadim giydirdim birguzel simdi de Ada uyudu zaten.bgn anlasilan cikamayacagim disari
Gorkemlicnm en son Denizle ilgili bir gelisme varmi,yazmadin ama?

Golgemokumustum da cvp vermeyi unuttum.kuzum sen 1 yasinda ayircam odayi demistin cnmcim bu cok zor olmaz mi hatta 2 mi demistin yksa ayy unuttum:)) Ada 3,5 aylikti yan odamda ayy hic zorlanmadim.bebek buyuyup anladikca isiniz cok zorlasir.ayrica karikoca konularinda birde gorurse falan cok dikkatliler herseyi kapiyorlar gozlerini kapamak lazim:)) buarada ben esimi optugumde falan Ada oyuncaginla oynuyor aslinda ama hemenn emekleyerek yanimiza gelip o da bende burdayim der gibi atiyor cigliklar:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…