Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tatlım 1 yas demıstım:)) daha erken ayırmam hem mumkun dııl hemde ıstemıyorum daha cok kucuk:)esım askere gıtcek aralıktaannemlerde kalcam cogunlukla o yuzden bırde..
ozel konuya gelıce yatak odamı unuttum o konuda hahahahaha baska mekanlardayız:)) aynen gormemesı gerekıyo tatlım cokk aipp:)) ben kocacıgımı optugumdede bana bı bakıo beren ayyy kuzum dıye hemen onuda opuom:)) sonra dıorum bebegın yanında bole seyler olmas bıdaha opme kocıs:)

Son düzenleme:

nasıl ayırdınız odayı ya benim bebişimde 13 aylık oldu oldu ama hala emziriyorum geceleri uyanıyor bazen bir saat emiyor ayrılmadan yanımda yatıyor bide beşiğini istemedi hiç doğduğundan beri hep yanımda aslında bende ayırmak istiyorum ama gece uyandığında ya duymazsam diye endişe ediyorum eltim 4 yaşında anca ayırabildi oda çok geç geliyor bana yaa sizden tavsiye bekliyorum :)

evet emmek istemedi hatta ilk gün 6saatten fazla aç durdu içim gitti neler çektim emdirecem diye şükür şimdi emmesi iyi ama uykuda düzen oturmadı akşam 9da uyutuyodum ama fena şaştı iki gün 23-23,30 larda uyudu dünde 10gibi... ama çok kesintili uykusu sürekli yanında ol uyandıkça tıpışla uyusun yoksa çok ağlıyo...

evet canım benimki ilk iki ay rekor kırdı galiba benimki sarılık oldu geçmek bilmediya aşırı besledim ondan oldu yarımsaatte saatte emzirdim uykudan uyandırdım emzirdim hatta emmekten yorulup emmeyince sağıp kaşıkla verdim e doğal olarak şişti ama şükür 6aya kadar uzayabilirdi ama ikinci ay sarılığı geçti...

kızlar banyoya gelince bende günde 3defa yıkıyodum 1e düştü şimdi hasta olunca dahada azalttım hatta camı pencereyi kapatıp önce buharla banyoyu ısıttım sonra banyo üşümesin diye hemde buharda burnu akıp rahatlasın diye. her kakada alt yıkamayı bıraktık ama arada sırtına çıkarıyo ve o zaman meecbur yıkıyorum....

bide kızlar geçende askeri konvoya saldırı oldu askerlerimiz şehit olduya benim kuzenim o roket atılan otobüsteydi şükür saldırıdan önce inmiş kurtuldu ama ya içinde olsayd diye içim çok yandı Allah şehitlerimizin annesine sabır versin herkesin evladını korusun..

merhaba kızlaaaarrrrrrr
aynı martim gibi ben de hiçbirşeye yetişemiyorum.yetişemedikçe de sinir oluyorum.çok yoruluyorum çoookk alışıcam inşallah.okuldan bir çıkışım var sormayın bir elim önümde çocukları itekleyerek yol açıyorum kendime biran önce eve geleyim diye.hoş ben geldiğimde genellikle uyuyor oluyor ama olsun.

çarşamba 5. ay kontrolümüz vardı.rota aşısının ikinci dozunu oldu.3 haftada 500 gr almış.sebze çorbalarına başlayabiliriz dedi doktorumuz.bugün havuç patates debedim ilk kez hiç sevmedi ben de zorlamadım.nasıl alışır bilmem.halbuki yoğurdunu ve meyve pürelerini severek yiyiyor.

hasta olan bebişlerimiz hemen iyileşsin inşallah.
çok öpüyorum hepinizi
hııııııı gölgemmm senden haber bekliyorum canım geldimi kuzucuk alıcam ona göre

canım kayınvalidedeydim yazamadım akşam ,evet sonuçlarımız çok güzel pis ekoliden kurtulmuşuz,antibiotik kullanmıcaz ohhh..kızlar siz siz olun özellikle kız bebek annişleri (biliyorum ettiğinizi ama)tuvalet temişzliğine çok dikkat edin çünkü tedavisi uzun sürüyorbir kere idrar yol enfeksiyon oldumu ...mümkünse çiş bile yapsa totoyu yıkayın...
banyo için 2 güne bir derken zaten bir gün dur bir gün yıka şeklini demiştim demekki sizde öyle yapıyosunuz iyi bari üşütmeyelim kuzuları ...

fanfinifon konularına gelince ayırmak lazımmış 6 ay olunca. çünkü 6.aydan itibaren bu hınzırlar ses ve görüntü kaydı yapmaya başlıyormuşşş:))anladınız siz onu:))))eşime kalsa baştan beri ayıralım diyordu ama ben tam tur dönmeyi öğrenmeden ayırmak istemiyorum nefes alamaz falan diye Allah korusun...

mujj bu arada kipa gerçekten çok uygun sezon sonu için...birsürü parça topladım seneye yaz için 12-18 aylıklardann

Selam kızlar. Netim yoktu, gelir gelmez geçmişe daldım hemen.
yagmurabt
ek gıda tarifin ve yorumun için çok teşekkür ederim. Henüz çok çok az veriyorum tattırır gibi.. Ki kızım da çok almıyor zaten. Böyle böyle alışcaz inşallah.
yarım gün çalışıyormuşsun ne güzel, senin adına sevindim.
Bebişine de maşallah demeden geçmeyeyim :)

Haticecan
Çok geçmiş olsun canım ya çok zor dimi bebekle hasta olmak. Eşine tebriklerimi gönderiyorum, olması gerektiği gibi yardımcı olmuş, sağolsun.
Şimdi nasılsınız ?

Görkemli
Sana da geçmiş olsun canım hiç duymadığım bi rahatsızlık ve dolayısıyla hiç duymadığım bi tedavi yöntemi.. Eğlene eğlene yap ve Allah'ın izniyle iyi gelsin.
Miniğine de geçmiş olsun ekoliye bye bye demişsiniz. Bi daha da gelmesin piiiisssss mikroplar hastalıklar uzak dursun inşallah bütün bebişlerden.

Gülce bebeğimize de geçmiş olsun.

Arada güzel haberler de vardı sevindim okuyunca ama genelde hep hastalıklardan rahatsızlıklardan bahsetmişsiniz ya kıyamam size.
Unuttuğum atladığım varsa kusura bakmayın nolur. 3 gündür gecem gündüzüm yok, uykusuz ve yorgumum. Gece uykusunu deliksiz uyuyan Sarem bu aralar sürekli çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. Halbuki tahlillerimiz de temiz çıktı, şükür. Ama öyle bi ağlıyor ki 2 gecedir kocacıma sarılarak uyuyamıyorum çünkü yatak odasına gitmiyorum, Saremle salonda sürünüyoruz :)
Şimdi uyudu, ben de yatayım, belki bu gece güzel uyuruz.

Hepinizi öpüyoruz.

ayy tabı yaa kuzum sana ozelden msj attımm 10 dak bır msj gonderdıgımızden uyarı verdı beklıyeyım dedım kı unuttum:/
o soledıgım sıte bana stok yok dıye donus yaptı nasıl sınır oldum anlatamam..sakın ordan alma..bende baska sıteden sıparıs gectım cnm 2 gun daha bekletcem senı pazart salı gıbı kargom gelır yazarım..
bu defada kucukmu alsam buyukmu dıye karar veremedım ee cok dusununce bısıler cıkarıo ınsan..elıyle kolay kavrasın dıye ..kucuk sıparıs ettım bırde buyugun seslerı daha urkutucu gıbı dedıler kullananlar..gelsın bakalım .

Gorkemliiiiiiimayyy cnmm bnmmmm gunaydin hepinizeee buaradaa...kuzuum kahv hazirlamak icin ciktim yukari dun okudum cvp yazamadim hemen gireyim dedim.kuzum. Sana gecmis olsunn bikiyoeum o rahatsizligi ben nsl hareket yaptigini da anladim ben hep merak ediyordum oyle yapinca bas daha cok donmez mi diye.buarada halamda vardi gecti ama buyutme kafanda bilmiyorum ama bildigim kadariyla nerdeyse 3 insanin 1 inde var vertigo.kesin dimi vertigo? Mesela denizde suda su kacip da orta kulakta sorun olmasin ? O da bas donmesi yapar cnm.
BiZ bgn Izm.e giiyoruzzzzz dutttduttt:)) dr.a kontrol ve ark.im nisanlanck yrn da baska ark. Evlencek.
Ohh iyi yaptin stoklamisin,valla ben badylerden memnunum.ayrica al orda yeme zmni lekeler olusunca kimi leke napsan cikmio.en son ben kendi deterjanimizla yikadim arielle icine kosla da attim beyazlar bolumunde sonuc leke oldukca cok azalmis ama yinede gitmemis.ustune birdaha onun deterjaniyla yikadim yrm saatte.neyse o badylerle ugrasmiyorum ztn onlar cope artik
Golgemmmyaa dun yazdim yazdim sarj bitti snra yazim gidince sinir oldum yazamadim o an.yeni arkadas da sormus valla ayirmak zor olmadi Ada acisindn bnm acimdan bosluk oldu diyebilirim artik ayirmaniz lazim 13 ay cok zaman hele 4 yas dusunemiyorum bile:) kuzenin cocugu var o kdrlik diyomus ki anne soyle odamda uyudugumu ogretmene . Bnm opmem artik gercekten cok Ada bakayim napcak gelcekmiye dondu cok gulduruyor bizi:)) cok da dikkatli izliyor vlla o da opemiyor ama yanagimiza dokunuyor:)
Kuzucum sana da Allah kavustursun diyeyim simdiden umarim kisa donemolur esin
Kadifegulcok sukur,Allah korumus kuzenini.dgr silah arkadaslarinin ailesine de sabir diliyorum...

Hadi ben kacar kahv. Hazirlamayaaa

Evet sayın topikdaşlarım, bir haftanın daha sonuna geldik.
Yeni bir haftada güzel haberlerle buluşmak dileğiyle.
Esen kalın :80:

canım teşekkürler medikal parkta bir dr gittik iyi dediler... doçent dr gittik kesin diyor dr çünkü mr çekildi beyinde birşey yok,iç kulakla ilgiliymiş .vertigo evet insanlarda var ama bazısında daha ağırmış evden çıkamıyor sosyal hayat sıfır oluyor inşallah bende olmaz((

bu arada sen içki içince emzirme olayını naptın..biz haftaiçi yemekli davet gideceğiz içmek istiyotum uzun süreden sonra...

kızlar aldınızmı yada hangisini almak istiyosunuz. mujj senin var gerçi dondy başka bildiğiniz varmı katlanabilir az yer kaplayan istiyorum

kızlar aldınızmı yada hangisini almak istiyosunuz. mujj senin var gerçi dondy başka bildiğiniz varmı katlanabilir az yer kaplayan istiyorum

Bu sabah kahvatıda konuştuk biz de kocacımla, almak lazım artık diye. Hiç araştırmadım henüz, tavsiyeleri bekliyorum ben de.
Pahalı bişey olmasa bari :93:

chıcco nun bır modelı var ekleyeyım 3 yasına kadar kullanılıyor.. 6 aya kadar ana kucagı..6 aydan sonra mama sandalyesı..12 aydan sonrada sızınle bırlıkte yemek yemek ısteyen bebegınız ıcın masa sandalyesı..resmı eklıyorum benım cok hosuma gıttı oyuncakları vs var..ama bıraz tuzlu fıyatları 300-350 cıvarı..

chıcco polly magic mama sandalyesi

Eklentiler

• $images.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 57
Varyaa tam soyleyecegim zmn sormussun cnm sakin dondye alma o besik olarak 10 numara sand olarak da super ama niyese onundeki sehpasi cikio Ada iktirince,acaba bzmkinin sehpa bolumumu sorunlu esim olmadi sabitleyim diyor bilemedim ben de.ben ikeanin en ucuz olanini almistim birde kayinvalideme .oraya gidince rahat otursun die disarda heryerde oluyor bir bak oturt rahatim dersen al gitsin 50 tl gibi birsey valla.senin icin dondy artik gereksiz belkide yatsaydi o zmn guzel olurdu ama gecti artik ama 2 . De dusunmeye basladim dersen al dondy cnmcim
Ic kuzum 2 kadeh sarap yada 1 duble raki yada 2 bardak bira iste sut 2 saat sagma snra ver cnm.ama icsede sorun dgl dr. Bana bunu demedi icebilirsin haftada 2 demisti hamileykende kacamak yapiyordum:))

Gelelim bizeeeeeee
Ada'm 9170 gr. 74,5 cm boy. Dr. Cok begendi artik gelmeyin dedi yasakli yiyecekleri yine tekrarladi onun disi serbest herseyi ver dedi baliga basla dedi ben ztn gecen hfta basladim :) azcik vermistim.kani aldi cok zor aliniyor parmagina igne batirip sika sika aliniyor berbat vlla:/ maalesef sizde 9 da bunu yasayacaksiniz .kan grubu da ogreneyim demjstim ya demez olaydim azcik daha fzla alindi tabi neyse bitti sukur.dedimki dr.a demir ilaci vermiyorum sanirim siz incelemediniz fazla da kirmak istemedim parapen iceriyor bunlar dedim.maalesef Turkiye de hepsi oyle tmm verme eger az olursa kani arastiracagim parapensiz yurtdisindan damla alin dedi.yurume olayi erken olabilir dedi motor gelisimlerini begendi falansabah hicbirsey yemese bile tek yumurta yemis olmasi bile yeter,strees yapmayin zorlama yok dedi:)) artik hergun verebilirsin agir gelmez dedi.yazdiklarimi unutmayin snra siz sorunca ben unutabilirim:)))

Dipnot: bebegim az kilolumu die endise duyann arkidislerrr.dr dediki eger Ada su ayina gore mesela 11 kilo olsaydi eskisi gibi kilo alsaydi ben onu diete sokardim dedi.dietteyim ben derdi artik Adiskom:))

Golgem çok güzelmiş gerçekten canım ya beni aştı ama o şimdi :)

Muj maşallah maşallah Adişkoya koca kız oldu artık yaa :) Aylık kontrol yok mu artık yani?

Golgem çok güzelmiş gerçekten canım ya beni aştı ama o şimdi :)

Muj maşallah maşallah Adişkoya koca kız oldu artık yaa :) Aylık kontrol yok mu artık yani?

Al kuzum dedigimi valla bgn esim getircek kayinvalidemden ben o ikeaninkini kullanicam daha yuksek hem hem de hergun yikamaktn dondy ustunu boo geldi en azindn silerim.kisin nsl kurucak yksa kuzum evet gelmenize gerek yok artik dedi Ztn normalde sizde 12 aya kdr falab gitceniz yada iste gitmeyeceksiniz bu kdr yeterli diyebilir

selam kızlarr,
bir iş haftası daha başladı...kızım bayağı yemeye alıştı şükür aç kalmamış bugün ama öğlene kadar hafif ateşi vardı dedi bakıcısı hafif olduğu için ilaç vermemiş. eve geldiğimde kızım öyle özlemiş oluyoki beni kız öyle emiyoki doyuyo ağzından geri geliyo ama hala emmek istiyo devam ediyo. damağı kızıyo dedikleri bu olsa gerek keşke emzik tutsaydı sanki daha iyi olurdu.
ada kıza maaşalah. bi akrabamın torunu 1,5yaşında 9kiloymuş benimkini görünce çok içerledi tombik tombik...maalesef aptal gelini bebeğe hiç sahip çıkmıyormuş iki defa yemeği uztıyo ağzını çevirirse amaan yeemezsen yeme diyip bırakıyormuş. belliydi zaten karnı burnunda kahve sigara keyfi yapmasından, emzirmek zor geldiğinden ilk ayda mamayı dayamasından ve sabah gezdiği kot elbisisiyle uyuyan bebeği uykudan kalkınca daha 3aylıkken hazır meyveli danino büyümiks gibi şeyleri yedirmeye kalkmasından...aklıma geldikçe sinirleniyorum. ya annelik güdü değil yada bu kadının annelik güdüsü hiç gelişmemiş.neyse

bi tavsiyem var kızlarrrr;
benim kız hasta oldu antibiyotik verdik ya ondan sonra acayip kötü pişik oldu resmen derisi soyuldu yavrumun. meğer antibiotik ve bazı ilaçlar bazı bebekleri pişirebiliyomuş ben bilmiyodum ve pişik önleyiciyi çok fazla süreklide kullanmadım böyle oldu. aklınızda bulunsun da aman nolur nolmaz özellikle ilaç kullandığınız zaman bebeğinizin pişik önleyicisini bol bol sürün idrar tenine temas edip onun tenini sizin içinizi yakmasın...

dipnotu okumamışım 11olsa diyete mi başlayacakmıışş...ya benimki 5,5ay 9,5 kilo 2,5 ay sonra 8aylık olacaak ve 2,5ayda 1,5kilo kesin alır bak merak ettim bakalım bizim doktor ne diyecek duruma... ya benim kız yemek yesede emmek istiyo akşam biz yemek yerken ağzımıza bakıyo ağzını açıyo kuş gibi bende yoğurt veriyorum aslında doyacak kadar yiyor ama saati gelince yine aynı düzen meme arıyo yemek yesede emeceğini emiyoo yemesede...

bakın bide hastalık zamanından bi foto koyayım;

Ayy fotografa bak kiyamam kuzuma ben.cnm bilmiyorumki belki o zmna kdr almaz o kadar cunku iyice hareketlencek ya .9850 1 1 agustos onceydi simdi bu kdr.yani iyicene azaliyor cnmcim sen ogun verdiktn snra sizle pek birsey verme buarada Ada da yesede emmek istiyor.gerci artik emmesi ona kilo yapmiyor yetmiyor:)

Allahım gün yetmez geceler uykusuz ev yarım okul yarım.. ben bitik.. düzenim kayboldu kızlar. çamaşır bitmek bilmiyor zincirleme üütü de.. kadın da bulamadım. ortada kaldım. çok şeyi kaçırıyorum valla. son sayfalarda gördüm mama sandalyesi ni. ben de o modeli beğendim gölgemm bakalım alıcaz sanırsam. ikea dakiler pek ergonomik gelmedi gözüme ama bilemiyorum..

adişkoya maşallah tabii gülceye de desitin pişikler için baya iyi geliyor kADİfegül tavsiye edebilirim onu .
görkemli size gelmiş geçmiş olsun. bi de ne geldi aklıma. siz yıkarken küvetimi dolduruyorsunuz yoksa file de mi yıkıyorsunuz. küveti doldurarak yıkadığımızda da o sorun ortaya çıkabilir bu durumda değil mi? bizimkini bi kez öyle yıkadık çiş yaptı suya hemen

neyse biz de durumlar böyle. karmaşık. paşama gelince sürünmeye başladı. çok çabuk yoruluyor ama bi çaba var yani olmadık şeylerle oynamaya bayılıyor ve gülüyor. haftasonu kontrol var. sormamı istediğiniz bir şey olursa yazın, soru kitapçığıma ekliyim( hiih hhiii ) kucağımda
destekli oturtuyorum ve bazen direkt 2-3 dk oturtuyorum artık. şurda 1 hafta kaldı ayına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…