Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

vallahi ben pişik kremidir pişik önleyicidir heeepsini rafa kaldırdım bence hiiiç sağlıklı deiller çünküm onu sürürnce ki ben sürekli kızızmın totsunu yıkardım bakterileri ordan alıp öbür tarafa yayıyorlar.zaten drıumda hiiç önermez...bu idrar yolu enf sonra gözüm korkar oldu herşeyden...

gölgemcimm araştırdım çokooo beğendim amma pollynin magicsizini almaya karar verdim yüksek ihtimal.çünkü biz 6 aylık oyuncaklı kısmını geçtik geriye oturtma(6-12 ay) ve masa sandalyesi (3 yaşa kadar) kaldı.pollyde bu özellikler var 250 civarı oda..

adacım canımbenim maşallah sana ablamız o bizim.yumurtanın beyazıda serbestmi??2 saat durumunu öğrendiğim iyi oldu canım ona göre ayarlıyım besleme durumunu

hyrm aynen bizde cumartesi kahvaltıda karar verdik bir an önce alalım bizimle takılsın masada, yalnız kalmasın dedik kuzu:))

Simdi aradi dr.u sukur kan durumu iyimis iyi bari svindim.kan grubu da Ab +
Babayla anne ortasini almis
Gorkemliikuzum o saat olayini dr demedi bana ben arastirmistim ama o alkolik anneler icin bir durumdu ben de yine de dikkat edeyim bari demistim
Ya sen neden dedigimi almiyorsun ustune otuncak yapisio ben onu da aldim fisher price mama sand oyuncagi bak ona da

Unuttum birde dediki ya nezle oldu yada olacak dedi:/ ufff dikkat ett dedi evde giydirme ayakkbi 3 yasa kdr kaymaz tabanci xorap giycekmis sadece nette de okumustum fazla giyilmesi ayakkbi iyi olmuyormus Martim yaaa girr netee hep sen olurdun simdi yksun hc

herkese uzuuunca bir aradan sonra merhaba. Her zamanki gibi acele ile yaziyorum, pasam her an uyanabilir. Ek gidalarla ilgili birkac sorum olacak, fikir verirseniz sevinirim.

Kizlar, ek gidaya basladik. Soyle ki:

Sabahlari meyve,
oglen sebze corbasi,
asksamlari da donusumlu olarak yogurt ya da muhallebi.

Sorularima gelince:
1- Bu beslenme duzeni bizim doktorun onerdigi. Sizin doktorlariniz bundan farkli birsey onerdi mi?
2- Vermememiz gereken gidalar neler? Evet internette bircok bilgi var, ama sizin ve doktorlarinizin size soylediklerini de ogrenmek daha faydali olur diye dusunuyorum. Mesela domates, patlican, 1 yasina kadar bal vs gibi...
3- Sebze corbasini havuc, patates, kabak (ve her hafta farkli bir yesil sebze olacak sekilde), pirinc ve bir tatli kasigi zeytinyagi seklinde hazirliyorum, doktorun verdigi listede tarif edildigi uzere. Oglum hakli olarak cok da istahla yemiyor bu corbayi (her ne kadar oglum dogdugunda bu tatlara yabancilik cekmesin diye, 9 ay boyunca ben her turlu sebzeyi yemis olsam da). Corba konsunda sizler ne gibi tarifler deniyorsunuz? (Corbaya kiymayi onumuzdeki ay ekleyecekmisiz.)

Ek gidalar konusunda fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

cnm senın soruların sayesınde bısıler ogrenmıs olurum nette arastırıorum her kafadan bır ses..
ben ek gıda konusunda cok tecrubesızım ayyyyyyy 15 gune kadar geccem ama bısı bılmıorum offff offf

kızlarrr pişik kremleri hikayeymiş..mustela desitin hametan sebamed hepsi palavra sudocrem yıne dıgerlerıne gore bıraz ıyı..amaaa saf zeytınyagı gıbısı yokmus..kızım bu hafta gunde 10 a yakın kaka yaptı ıshaldı yawrucum poposunu dusunun artık her defasında yıkamama ragmen fecı pısık oldu gorsenızz cok uzulurdunuz ben agladımda
aydından zeytınyagı getırtmıstm saf..poposuna sadece 1 gun kullandım her alt acmamda sımdııı eser yok pısıkten:)
sakın baska bısıde kullanmayın..hem dogal hemde mucızevı bısıı
bugun berenı yıne dr goturdum tahlıllerı temız cıkmasına ragmen hala her beslenmesınde ıstısnasız kaka yapıodu bırde sumuksu yesıl olunca korktum..yıne tahlılı yaptı dr bakalımm sonuc beklıorum.. gece 2 saatte bır uyanıyor bakıorumkı kaka yapmıs yıkıyorum hala durmuo beslıyorum uykuya dalıo gece en az 3 defa meme verıorum yada mama sut durumuna baglı..ee o kdar kaka yapıo cok acıkıo yawrum

veeeeee sızınlı paylasmak ıstedıgım bır sey daha var odaa hamılelık suphesı
13 gun gecıktım cok korkuorum suphem vardı Allahım suan degıl dıye dua edıyordum kı cok gecıktı..2 gun gectıgınde test yaptım negatıftı yarın saglık ocagına gıdıp kandan baktırcamm ıns korktugum olmazz cok kotuyumm kızlar yaaa..bırde psıkolojkmıdır nedır 3 gundur fena mıdem bulanııııoo((

Yaa ne diyorsun canım umarım değildinde. Tabii hakkınızda hayırlısı ama küçük. kuzun..

ben daha Ogün sistemi oluşturmadım ama bizim Dr da böyle dedi. Haftaya öğünlere geçiyoruz. Su ana kadar sadece tattırdık sırayla. Cuma tekrar yazarım. Siz nasılsiniz keyifler nasil?

kuzum sen neyi al dedin anlayamadım bebeğim.ikea diyosan almam onu sağlıklı deil.. fisherprice inceledim hatta oturttum denizi ona ama ben mutfakta tabure kullanıyorum onun kemerle sandalyeye sabitlenmesi gerekiyor...chicco polly alıcam bennn

gölgem hadi hayırlısı fıstık bende merak ediyodum ikinci bebiş haberi ilk kimden gelecek diye

martim canım keşke imkan olsa ücretsiz izne ayrılsan...zor oluyordur eminim...bizim kuveti doldurmadık hiç ...gideri de güzel akıyor ...ama dr mümkünse ayakta yıkayın dedi bir süre..

Yaa ne diyorsun canım umarım değildinde. Tabii hakkınızda hayırlısı ama küçük. kuzun..

aman kızlarr tovbe dıyınn..ben doguramam ıkıncıyı sezo old ıcın 2 sene zaten yasak benım hala amelıyat yerlerım agrıyo..bırde gunaha gırmek ıstemıyorum..erseyın hayırlısı ama suan Allahım yazdıysa bozsun(((
kordonlarımı baglatcam haaaa eger hamıle dıılsem:))))))) cok korktum cunku o derece yanı(((
ben dıorum ıkıncıyı hıc dusunmuyorum dıye ee sızde dıceksınız sımdı nıye tam onlem almadın..aldım ama ıste(((((

Ah şu ek gıdalar benim kafamı da allak bullak eden bi durum. Geçiş yapıyoruz biz de 2 gündür. Değişik tatlara alışma aşamasındayız yani. 3 haftam daha var alıştırmak için, sonra düzenli şekilde devam ettircem inş.
Senin yazdıklarına ek olarak doktorumuzun dediği bişeyi yazayım kızlar size nasıl dendi bilmiyorum ama azcık tuz da olacak çorbasında dedi, tadına bakıldığında hiç tuz yok diyecekmişiz ama birazcık olacakmış.

Ek gıdalara geçtiğimizde günlük hangi aralıklarda neler verdiğimizi yazalım kızlar, ki eksiğimiz yanlışımız varsa bilip telafi eder düzeltiriz.

Kuzunun tahlili yine temiz çıkar umarım kıyamam ya. Evet ben de zeytinyağıyla geçirmiştim yenidoğanken pişik olmuştu da.
Ye golgeeemmmm Allah hayırlısını versin canım yaa inşallah değilsindir ama yine hayırlısı :/ Bize de yaz sonucu hemen. Ayy inşallah değildir de :/ Bundan sonra dediğin gibi daha dikkat..

Gölgem iyi haberlerle gel insallah, kuzunun da tahlili iyi çıksın. Cok gecmis olsun.

Hyrm evet paylaşalım canım. Ek gıda basa bela listelere bakiyorum da ne ara anne sütü icecekler çözemedim :/

Ya Mujj evet ben de sizi özlüyorum, insallah yoluna girecektir su isler.

Görkemli cim ahahh ah keske. Ayaklarım geri geri gidiyor. Ortalık toz duman zaten 4 lerle. Bu arada kendi kuvvetini kast etmiştim banyoda.en iyisi ayakta su durumda. Sıfır temas.

canım öncelikle minik kuzuna çook geçmiş olsun. inşallah tahlil sonuçları güzel çıkar.
adet düzensizliği olabiliyor canım. mevsimsel yada strese bağlıda olabilir.geçen ay da benim 1hafta geçikti 2test yaptım bişy ıkmadı ama insan yinede şüphe ediyor sonra sağlık ocağına kan tahlili verdim sabahtan öğleden sonrada adet oldum. allahtan hayırlısı. inşallah senin istediğin gibidir. birde bulantı falan pislkolojik bende aynısını yaşadım anlıyorum hakkında hayırlısı bebişler küçük olunca insan korkuyor.

selam kızlar,
hepinize günaydıın... Gölgem cim çok haklıymış benim kızında çok fena pişik oldu demiştimya hatta derisi bile kalkmıştı... doktor bi krem vermşti sabah akşam diye aralardada ben sudokrem sürüyodum...kızımın bakıcısı dün saf zeytinyağ sürmüş akşama o kadar büyük bir iyileşme olmuştuki şaşırdım. aaa abla baya iyi olmuş kızımın pişiği dedim ya ben senin verdiğin ilaçı sürdüm sürdüm kaç gündür bi fark yok diye üzülüp bugün zeytinyağ sürdüm benim yöntem doktorunkinden çok işe yaradı bak nasıl iyi oldu dedi. Hay dedim Allah razı olsuunnn..
aklınızda olsun bende denedim gördüm zeytinyağ çok çok çok iyi geldi pişiğe....

herkesin ek gıdalarla başı dertte anlaşılan. bu geçiş dönemi gerçekten zor. acaba çok mu verdim yada açmı kaldı diye şüphe ediyor insan. benim oğluşumun da aylık kontrolü var bugün bakalım ne diyecekler. hepinizi öpüyoruz.

bu arada bende paazartesi iş başı yapacağım kara kara düşünür oldum. allah yardımcımız olsun...

canım Allah kolaylık versin ...bende zaten kızın küvetini kastetmiştim ...kendi küvetimizi dolduracak vakit yok artık nerdeeee o eskidendi:)))

ek gıda konusunda ben daha başlamadım ama yoğurt veriyorum sadece bazen meyveli bazen biskuvili.özellikle biskuviyi rondo geçirip verince yoğurt yemeye bayılıyor...hipp biskuvisinden aldım ...ama kendim de yapmayı düşünüyorum..tarif buldum biyerlerden

Kuzumm buarada soylememisim yum beyazini ben vermiyorum .genelde 9-10 ay diyende var ama arkadasima prof. Dr. 12 ay verme demisti ben de vermicem.buarada ben Adayi yaz basindn beri ayakta yikiyorum rahat da oluyor .
Anladim kuzum ben yine de bulunsun die aldim uygun die soyledim ama haklisin.buarada Ada burnu tikali o denizsulari varya vardi btms sanirim esimi aricm getirsin smdi.hayy Allahim dun dedi kadin belki olacak dedi oldu valla nezle sanirim ben milupa gece cayi almistim taa nezaman hiic vermemistim dun gece ve bgn gunduz verdim rahatlatsn diye hem

evet kızlar, selam herkese. kadifegül pişiğin geçmesine sevindim. masajı bile zeytin yağı ile yapın diyo dr.
mujj adişkoya geçmiş olsun. burnunu temiz tut hemen iyileşir zaten. çok önemli burun açıklığı..
permers,görkemli ve hyrm , yeşimm tabii tüm kızlar
gelelim ek gıdaya

ben eylül başından beri yani 5 ayı doldurduktan sonra okulların da açılması nedeniyle ek gıda geçişlerine başladım.
şöyle bi düzen yaptım kendimize:
ilk olarak elma suyu ile başladım. 2-3 kaşık. 3 gün boyunca giderek miktarı artırdım.
sonra havuç suyu verdim. aynı şekilde. daha önce de bi kere şeftali vermiştim. normalde armutla devam edecekken gözlemlerime göre oğlumun zaten meyveyi sevdiğini anlayıp doğrudan sebzelere geçtim havuçtan sonra. her gün tek bir şey verdim.
bu kez kabakla aynı şekilde tanıştık. az suda haşlayıp ki buharda pişirmek daha faydalı tel süzgeçten geçirip suyuyla (anne sütü de olabilir) sulandırıp 2-3 kaşıkla başladık maksimum 6-7 kaşık verdim. alerjik durum olmayınca
havuç kabak, havuç patates, havuç kabak patates karışımıyla devam ettim.. ama hep az miktarda verdim. gerçekten tadımlık. bazen dikkatini dağıtarak önünden aldım , istedi çünkü. ve alerji yok deyip 2 öğün ek gıda tattırmadım hiç ayrıca.
bu hafta 2 kez havuç patates irhaşlayıp suyuna irmik ilavesiyle çorba verdim. bir kez de akşam muhallebi içirdim 100 cc.
ilk kez de yoğurda başladım bugün de . tüm bunları hep açken verdim ve olumlu tepki verdi (maşallah ) yedirdikten en erken yarım saat genelde 1 saat sonra emzirdim.

haftaya 6 aylık olacak ve artık tattırma değil doyumluk vereceğim gıdalarını.sabah işe gitmeden anne sütü, sabah uykusu, uyanınca püre ya da çorba (acıkmış oluyor çünkü) ben gelince anne sütü. ardından 1 meyve. öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi ya da çorba.6-7 gibi. yatarken anne sütü ve gece 11 giibi tekrar anne sütü.

nasıl sizce ? mujj sen de deneyimlisin. sence de nasıl?

Son düzenleme:
Bizim sumuklu uyudu yemek yerken burnu akiyordu kiyamam yaa
Cnm Martimben de xvp yazacktimki bana da srmussun ztn gayet guzel fazla almasina hic gerek yok ztn maasallah sevsin hepsini.ne kdr stressli durum dimi ek gida siz birbirinize destek olcaksiniz ben yalnizdim o durumda acaba ben mi gozumde buyutuyorum diyordumki insan ister istemez panik oluyor aman doysun aman sevsin derken domates yiyemeyecek maalesef sizinkiler kisin da vermeyin ztn mevsimsiz 7 ayi falan beklemek gerekiyor alerji yapabilir hos yapmayadabilir ama iste bilemiyoruz.ihi uyandi helcem brzdn yazcagm vardi dha

mujj adaya geçmiş olsun canım...havalar gerçekten bir garip bu sıra geçiş dönemiya.milupa cayı iyimi geliyor?bende bulundurayım evde

ay sütü kaynatayım diye ocağa koydum öğleden sonra,telefoınla konışuyodum unuttum, sen yan simsiyah olmuş ve korkunç bir koku hala geçmedi evden nasıl geçecek bilmem...

bişey sorucağım gençler bu bezlerde 4 numara ile 4+ nın farkı nedir acaba??biri 7 kilo ile başlıyo biri 9 kilo ile tek fark bumudur???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…