selam kızlarr,
bir iş haftası daha başladı...kızım bayağı yemeye alıştı şükür aç kalmamış bugün ama öğlene kadar hafif ateşi vardı dedi bakıcısı hafif olduğu için ilaç vermemiş. eve geldiğimde kızım öyle özlemiş oluyoki beni kız öyle emiyoki doyuyo ağzından geri geliyo ama hala emmek istiyo devam ediyo. damağı kızıyo dedikleri bu olsa gerek keşke emzik tutsaydı sanki daha iyi olurdu.
ada kıza maaşalah. bi akrabamın torunu 1,5yaşında 9kiloymuş benimkini görünce çok içerledi tombik tombik...maalesef aptal gelini bebeğe hiç sahip çıkmıyormuş iki defa yemeği uztıyo ağzını çevirirse amaan yeemezsen yeme diyip bırakıyormuş. belliydi zaten karnı burnunda kahve sigara keyfi yapmasından, emzirmek zor geldiğinden ilk ayda mamayı dayamasından ve sabah gezdiği kot elbisisiyle uyuyan bebeği uykudan kalkınca daha 3aylıkken hazır meyveli danino büyümiks gibi şeyleri yedirmeye kalkmasından...aklıma geldikçe sinirleniyorum. ya annelik güdü değil yada bu kadının annelik güdüsü hiç gelişmemiş.neyse
bi tavsiyem var kızlarrrr;
benim kız hasta oldu antibiyotik verdik ya ondan sonra acayip kötü pişik oldu resmen derisi soyuldu yavrumun. meğer antibiotik ve bazı ilaçlar bazı bebekleri pişirebiliyomuş ben bilmiyodum ve pişik önleyiciyi çok fazla süreklide kullanmadım böyle oldu. aklınızda bulunsun da aman nolur nolmaz özellikle ilaç kullandığınız zaman bebeğinizin pişik önleyicisini bol bol sürün idrar tenine temas edip onun tenini sizin içinizi yakmasın...
herkese uzuuunca bir aradan sonra merhaba. Her zamanki gibi acele ile yaziyorum, pasam her an uyanabilir. Ek gidalarla ilgili birkac sorum olacak, fikir verirseniz sevinirim.
Kizlar, ek gidaya basladik. Soyle ki:
Sabahlari meyve,
oglen sebze corbasi,
asksamlari da donusumlu olarak yogurt ya da muhallebi.
Sorularima gelince:
1- Bu beslenme duzeni bizim doktorun onerdigi. Sizin doktorlariniz bundan farkli birsey onerdi mi?
2- Vermememiz gereken gidalar neler? Evet internette bircok bilgi var, ama sizin ve doktorlarinizin size soylediklerini de ogrenmek daha faydali olur diye dusunuyorum. Mesela domates, patlican, 1 yasina kadar bal vs gibi...
3- Sebze corbasini havuc, patates, kabak (ve her hafta farkli bir yesil sebze olacak sekilde), pirinc ve bir tatli kasigi zeytinyagi seklinde hazirliyorum, doktorun verdigi listede tarif edildigi uzere. Oglum hakli olarak cok da istahla yemiyor bu corbayi (her ne kadar oglum dogdugunda bu tatlara yabancilik cekmesin diye, 9 ay boyunca ben her turlu sebzeyi yemis olsam da). Corba konsunda sizler ne gibi tarifler deniyorsunuz? (Corbaya kiymayi onumuzdeki ay ekleyecekmisiz.)
Ek gidalar konusunda fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
kızlarrr pişik kremleri hikayeymiş..mustela desitin hametan sebamed hepsi palavra sudocrem yıne dıgerlerıne gore bıraz ıyı..amaaa saf zeytınyagı gıbısı yokmus..kızım bu hafta gunde 10 a yakın kaka yaptı ıshaldı yawrucum poposunu dusunun artık her defasında yıkamama ragmen fecı pısık oldu gorsenızz cok uzulurdunuzben agladımda
aydından zeytınyagı getırtmıstm saf..poposuna sadece 1 gun kullandım her alt acmamda sımdııı eser yok pısıkten:)
sakın baska bısıde kullanmayın..hem dogal hemde mucızevı bısıı
bugun berenı yıne dr goturdum tahlıllerı temız cıkmasına ragmen hala her beslenmesınde ıstısnasız kaka yapıodu bırde sumuksu yesıl olunca korktum..yıne tahlılı yaptı dr bakalımm sonuc beklıorum.. gece 2 saatte bır uyanıyor bakıorumkı kaka yapmıs yıkıyorum hala durmuo beslıyorum uykuya dalıo gece en az 3 defa meme verıorum yada mama sut durumuna baglı..ee o kdar kaka yapıo cok acıkıo yawrum
veeeeee sızınlı paylasmak ıstedıgım bır sey daha var odaa hamılelık suphesı
13 gun gecıktım cok korkuorum suphem vardı Allahım suan degıl dıye dua edıyordum kı cok gecıktı..2 gun gectıgınde test yaptım negatıftı yarın saglık ocagına gıdıp kandan baktırcammıns korktugum olmazz cok kotuyumm kızlar yaaa..bırde psıkolojkmıdır nedır 3 gundur fena mıdem bulanııııoo ((
ben daha Ogün sistemi oluşturmadım ama bizim Dr da böyle dedi. Haftaya öğünlere geçiyoruz. Su ana kadar sadece tattırdık sırayla. Cuma tekrar yazarım. Siz nasılsiniz keyifler nasil?herkese uzuuunca bir aradan sonra merhaba. Her zamanki gibi acele ile yaziyorum, pasam her an uyanabilir. Ek gidalarla ilgili birkac sorum olacak, fikir verirseniz sevinirim.
Sabahlari meyve,
oglen sebze corbasi,
Sorularima gelince:
1- Bu beslenme duzeni bizim doktorun onerdigi. Sizin doktorlariniz bundan farkli birsey onerdi mi?
2- Vermememiz gereken gidalar neler? Evet internette bircok bilgi var, ama sizin ve doktorlarinizin size soylediklerini de ogrenmek daha faydali olur diye dusunuyorum. Mesela domates, patlican, 1 yasina kadar bal vs gibi...
3- Sebze corbasini havuc, patates, kabak (ve her hafta farkli bir yesil sebze olacak sekilde), pirinc ve bir tatli kasigi zeytinyagi seklinde hazirliyorum, doktorun verdigi listede tarif edildigi uzere. Oglum hakli olarak cok da istahla yemiyor bu corbayi (her ne kadar oglum dogdugunda bu tatlara yabancilik cekmesin diye, 9 ay boyunca ben her turlu sebzeyi yemis olsam da). Corba konsunda sizler ne gibi tarifler deniyorsunuz? (Corbaya kiymayi onumuzdeki ay ekleyecekmisiz.)
Simdi aradi dr.u sukur kan durumu iyimis iyi bari svindim.kan grubu da Ab +
Babayla anne ortasini almis
Gorkemliikuzum o saat olayini dr demedi bana ben arastirmistim ama o alkolik anneler icin bir durumdu ben de yine de dikkat edeyim bari demistim
Ya sen neden dedigimi almiyorsun ustune otuncak yapisio ben onu da aldim fisher price mama sand oyuncagi bak ona da
Yaa ne diyorsun canım umarım değildinde. Tabii hakkınızda hayırlısı ama küçük. kuzun..
kuzum sen neyi al dedin anlayamadım bebeğim.ikea diyosan almam onu sağlıklı deil.. fisherprice inceledim hatta oturttum denizi ona ama ben mutfakta tabure kullanıyorum onun kemerle sandalyeye sabitlenmesi gerekiyor...chicco polly alıcam bennn
gölgem hadi hayırlısı fıstık bende merak ediyodum ikinci bebiş haberi ilk kimden gelecek diye
martim canım keşke imkan olsa ücretsiz izne ayrılsan...zor oluyordur eminim...bizim kuveti doldurmadık hiç ...gideri de güzel akıyor ...ama dr mümkünse ayakta yıkayın dedi bir süre..
herkese uzuuunca bir aradan sonra merhaba. Her zamanki gibi acele ile yaziyorum, pasam her an uyanabilir. Ek gidalarla ilgili birkac sorum olacak, fikir verirseniz sevinirim.
Sabahlari meyve,
oglen sebze corbasi,
Sorularima gelince:
kızlarrr pişik kremleri hikayeymiş..mustela desitin hametan sebamed hepsi palavra sudocrem yıne dıgerlerıne gore bıraz ıyı..amaaa saf zeytınyagı gıbısı yokmus..kızım bu hafta gunde 10 a yakın kaka yaptı ıshaldı yawrucum poposunu dusunun artık her defasında yıkamama ragmen fecı pısık oldu gorsenızz cok uzulurdunuzben agladımda
aydından zeytınyagı getırtmıstm saf..poposuna sadece 1 gun kullandım her alt acmamda sımdııı eser yok pısıkten:)
bugun berenı yıne dr goturdum tahlıllerı temız cıkmasına ragmen hala her beslenmesınde ıstısnasız kaka yapıodu bırde sumuksu yesıl olunca korktum..yıne tahlılı yaptı dr bakalımm sonuc beklıorum.. gece 2 saatte bır uyanıyor bakıorumkı kaka yapmıs yıkıyorum hala durmuo beslıyorum uykuya dalıo gece en az 3 defa meme verıorum yada mama sut durumuna baglı..ee o kdar kaka yapıo cok acıkıo yawrum
13 gun gecıktım cok korkuorum suphem vardı Allahım suan degıl dıye dua edıyordum kı cok gecıktı..2 gun gectıgınde test yaptım negatıftı yarın saglık ocagına gıdıp kandan baktırcammıns korktugum olmazz cok kotuyumm kızlar yaaa..bırde psıkolojkmıdır nedır 3 gundur fena mıdem bulanııııoo ((
Gölgem iyi haberlerle gel insallah, kuzunun da tahlili iyi çıksın. Cok gecmis olsun.
Hyrm evet paylaşalım canım. Ek gıda basa belalistelere bakiyorum da ne ara anne sütü icecekler çözemedim :/
Ya Mujj evet ben de sizi özlüyorum, insallah yoluna girecektir su isler.
Görkemli cim ahahh ah keske. Ayaklarım geri geri gidiyor. Ortalık toz duman zaten 4 lerle. Bu arada kendi kuvvetini kast etmiştim banyoda.en iyisi ayakta su durumda. Sıfır temas.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?