evet kızlar, selam herkese. kadifegül pişiğin geçmesine sevindim. masajı bile zeytin yağı ile yapın diyo dr.
mujj adişkoya geçmiş olsun. burnunu temiz tut hemen iyileşir zaten. çok önemli burun açıklığı..
permers,görkemli ve hyrm , yeşimm tabii tüm kızlar
gelelim ek gıdaya
ben eylül başından beri yani 5 ayı doldurduktan sonra okulların da açılması nedeniyle ek gıda geçişlerine başladım.
şöyle bi düzen yaptım kendimize:
ilk olarak elma suyu ile başladım. 2-3 kaşık. 3 gün boyunca giderek miktarı artırdım.
sonra havuç suyu verdim. aynı şekilde. daha önce de bi kere şeftali vermiştim. normalde armutla devam edecekken gözlemlerime göre oğlumun zaten meyveyi sevdiğini anlayıp doğrudan sebzelere geçtim havuçtan sonra. her gün tek bir şey verdim.
bu kez kabakla aynı şekilde tanıştık. az suda haşlayıp ki buharda pişirmek daha faydalı tel süzgeçten geçirip suyuyla (anne sütü de olabilir) sulandırıp 2-3 kaşıkla başladık maksimum 6-7 kaşık verdim. alerjik durum olmayınca
havuç kabak, havuç patates, havuç kabak patates karışımıyla devam ettim.. ama hep az miktarda verdim. gerçekten tadımlık. bazen dikkatini dağıtarak önünden aldım , istedi çünkü. ve alerji yok deyip 2 öğün ek gıda tattırmadım hiç ayrıca.
bu hafta 2 kez havuç patates irhaşlayıp suyuna irmik ilavesiyle çorba verdim. bir kez de akşam muhallebi içirdim 100 cc.
ilk kez de yoğurda başladım bugün de . tüm bunları hep açken verdim ve olumlu tepki verdi (maşallah) yedirdikten en erken yarım saat genelde 1 saat sonra emzirdim.
haftaya 6 aylık olacak ve artık tattırma değil doyumluk vereceğim gıdalarını.sabah işe gitmeden anne sütü, sabah uykusu, uyanınca püre ya da çorba (acıkmış oluyor çünkü) ben gelince anne sütü. ardından 1 meyve. öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi ya da çorba.6-7 gibi. yatarken anne sütü ve gece 11 giibi tekrar anne sütü.
nasıl sizce ? mujj sen de deneyimlisin. sence de nasıl?
evet kızlar, selam herkese. kadifegül pişiğin geçmesine sevindim. masajı bile zeytin yağı ile yapın diyo dr.
mujj adişkoya geçmiş olsun. burnunu temiz tut hemen iyileşir zaten. çok önemli burun açıklığı..
permers,görkemli ve hyrm , yeşimm tabii tüm kızlar
gelelim ek gıdaya
ben eylül başından beri yani 5 ayı doldurduktan sonra okulların da açılması nedeniyle ek gıda geçişlerine başladım.
şöyle bi düzen yaptım kendimize:
ilk olarak elma suyu ile başladım. 2-3 kaşık. 3 gün boyunca giderek miktarı artırdım.
sonra havuç suyu verdim. aynı şekilde. daha önce de bi kere şeftali vermiştim. normalde armutla devam edecekken gözlemlerime göre oğlumun zaten meyveyi sevdiğini anlayıp doğrudan sebzelere geçtim havuçtan sonra. her gün tek bir şey verdim.
bu kez kabakla aynı şekilde tanıştık. az suda haşlayıp ki buharda pişirmek daha faydalı tel süzgeçten geçirip suyuyla (anne sütü de olabilir) sulandırıp 2-3 kaşıkla başladık maksimum 6-7 kaşık verdim. alerjik durum olmayınca
havuç kabak, havuç patates, havuç kabak patates karışımıyla devam ettim.. ama hep az miktarda verdim. gerçekten tadımlık. bazen dikkatini dağıtarak önünden aldım , istedi çünkü. ve alerji yok deyip 2 öğün ek gıda tattırmadım hiç ayrıca.
bu hafta 2 kez havuç patates irhaşlayıp suyuna irmik ilavesiyle çorba verdim. bir kez de akşam muhallebi içirdim 100 cc.
ilk kez de yoğurda başladım bugün de . tüm bunları hep açken verdim ve olumlu tepki verdi (maşallah) yedirdikten en erken yarım saat genelde 1 saat sonra emzirdim.
haftaya 6 aylık olacak ve artık tattırma değil doyumluk vereceğim gıdalarını.sabah işe gitmeden anne sütü, sabah uykusu, uyanınca püre ya da çorba (acıkmış oluyor çünkü) ben gelince anne sütü. ardından 1 meyve. öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi ya da çorba.6-7 gibi. yatarken anne sütü ve gece 11 giibi tekrar anne sütü.
nasıl sizce ? mujj sen de deneyimlisin. sence de nasıl?
ne dmek canım, aaştırıp okuyup kendimize yorumladım bu şekilde. inşallah yarasın yavrularımıza.bence gayet güzel. afiyet bal şeker olsun minik egeye. ben de bu yazdıklarını uygulayacağım paylaşım için teşekkürler...
canım yaa senin kelini sevsinler :)) bi yerinden başlıyoruz işte. endişelenme. beroşa da geçmiş olsun kıyamam. kaynanatore bak sen ya. kadın rahat olmasa 45inde doğurur mu :Ocnm ek gıda programını begendım bende suan tattırma asamasındayım gecıste bunu uygulayacagım..onerı ıstemıssın ama kelın ılacı olsa basına surer mısalı..aptallastım n yapcam nasıl ek gıdaya geccez bır fıkrım yok
canım doktorun verdiği listemi bu??her bebeğin ihtiyacına, kilosuna, gelişimine göre veriliyor listeler diye biliyorum ben...doktorumun verdiğine göre beslemeyi düşünüyorum ben ufak tefek değişiklikler dışında...
kullanan varmı arakadaslar memnunmusunuz berene almayı dusunuyorum..
Doğumdan sonra 23 kilo vermiştim.
Son aylarda 6 kiloyu geri almışım :83:
Paylaşmak istedim.
bu defa tahlıl sonucu ıyı degıl kızlar..lokosit cıktı..popodada zorlanmaktan bırazcık catlak olusmus lokosıtın sebebı bu olabılır dedı merhem verdı 4 gun popoya surcem sonra tekrar kontrole gıtcezıns hemencık gecer ..bırde aptamıl HA mamaya basladık dr tavyesıyle duzene gırene kadar bunla devam etckmısız..
bırde ek gıdaya gecıs asamasında sadece elma suyu tattrıodum yavas yavas dr onada hayır dedı 15 gun sadece anne sutu yetmedıgı yerde mama ve yogurt..yogurt vermeyı dusunmuodum bıraz daha ama cok mama yemesınden ıyıdır..yarından ıtıbaren bu sekılde olcakmıs..15 gun sonrada tattırma donemı sonrada 6.ayında ek gıda..
grıbıde devam edıyo kuzumun dr sadece denız suyyla genzını ac odada buhar mak calıstır ılac vermek ıstemıyorum bırde su ver vucudu sıvı alsın atlatır dedı..
günaydın kızlar... doktorum doğuma 4500 tl istedi. ama bnm emekli sandığım var. acaba sgk ile anlaşmalı bi hastanede mi doğum yapsam? hem doktorumu bırakmak istemiorum hemde hamileliğim zaten zor geçio bebeklerim ikiz güvenemiyorum kimseye.sgk ile anlaşmalı medikal park ın ücretide 1650 tl ymiş.siz olsanız npardınız?
evet canım aminn inşallah yerler böyle hep. sen de aynı gibisin aşağı yukarı. uyku etkiliyor düzeni. sareyi gözlemle ve ona göre planla artk.. oo 23 kilo vermişsin 6 da neymiş..martim
Öncelikle maşallah Ege'ye ki sevmiş hep, böyle devam eder inşallah. Planın bana da iyi gibi geldi. Doktorunuza da danışırsın bu şekilde..
Ben de şu anki durumuzu yazayım;
Sürekli memedeyiz hala (doğal olarak).
Öğlen sebze çorbası (püre desek de olur) veriyorum, amaç sebzeleri tanıtmak.
2 gün patates+havuç, bugün patates+havuç+kabak yedi. Yarın da patates havuç+dolmabiberi var mönümüzde.
Ben şöyle yapıyorum;
Sebzeleri yarım kullanıyorum, böyle bile çok çıkıyor. 2 çaybardağı kadar suda haşlıyorum, misina süzgeçten geçiriyorum, katı olursa kaynamış su ilave ediyorum. 1mama kaşığı zeytinyağı ve çokçokçok az tuz ekliyorum.
İrmik ve pirinci ek gıdayla beslenmeye başladığında kullanmayı düşünüyorum.
Meyveye göre sebzeyi daha severek yiyor sanki.
Akşamları da biraz yoğurt veriyorum.
(Bu yoğurt mayalama işini beceremedim ben ya napcam bilmem)
Bu ay uyku düzenini oturtabilirsem ek gıdaya tam olarak başladığımızda onun saatleri de oluşur diye umuyorum.
"3 ana 3 ara öğün oluşturun, ortalama 2.5 saat aralıklarla" diye yazıyordu bi yerde.
Golgem Berencik hemen atlatır inşallah canım babaanneye dicek lafım yok :/
Negatif çıkmasına da sevindim, yoktur bişey yoktur, hadi geçmiş olsun.
mujj
canım teşekkürler benim başdönmeleri şimdilik aynı bazen oluyor egsersizler devam iyi geldi galiba....deniz artık yüzüstünden sırtüstüne dönmeye başladı ve bayagı rahatlattı bizi.çünkü çok ağlıyodu dönemeyince....
asıl güzel haber benle ilgili 2 kilo verdim 2 haftada plates +diyet..87 ile başladım hedef 65...yolum uzun ama kararlıyım..
martim canım doktordan gelir gelmez paylaşcam listemizi bende merakla bekliyorum ne verecek diye..
mujj canım burda okur okumaz biraz önce gittim yaptım sirke olayını ocakta kaynattım..eşim uyuyodu geldi napıyosun aşkım ,dedim kokouyu alıyomuş..off süt kokusu bundan iyiydi diyor:)))görmen lzım iki gündür gitmedi evden ne lanet bişeymiş bu anlatamam..sanki gitti gibi koku sabah daha net anlarız,sağol canım benim.domestos bende de takıntı.o olmadan yaşayamam..hamişken kullanamıyodum şimdi acısını çıkarıyorum:))
gölgem bumboyu bende çok beğeniyorum,bir ara niyetlendim sonra vazgeçtim
bu defa tahlıl sonucu ıyı degıl kızlar..lokosit cıktı..popodada zorlanmaktan bırazcık catlak olusmus lokosıtın sebebı bu olabılır dedı merhem verdı 4 gun popoya surcem sonra tekrar kontrole gıtcezıns hemencık gecer ..bırde aptamıl HA mamaya basladık dr tavyesıyle duzene gırene kadar bunla devam etckmısız..
bırde ek gıdaya gecıs asamasında sadece elma suyu tattrıodum yavas yavas dr onada hayır dedı 15 gun sadece anne sutu yetmedıgı yerde mama ve yogurt..yogurt vermeyı dusunmuodum bıraz daha ama cok mama yemesınden ıyıdır..yarından ıtıbaren bu sekılde olcakmıs..15 gun sonrada tattırma donemı sonrada 6.ayında ek gıda..
grıbıde devam edıyo kuzumun dr sadece denız suyyla genzını ac odada buhar mak calıstır ılac vermek ıstemıyorum bırde su ver vucudu sıvı alsın atlatır dedı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?