Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bence gayet güzel. afiyet bal şeker olsun minik egeye. ben de bu yazdıklarını uygulayacağım paylaşım için teşekkürler...

kızlarr 2 gun once kayınvalıdecıgım geldı bana sankı cok gereklıymıs gıbı Allahmm yaa cok sınırlıyımm cokk.
benım 6 yasında kaynım var 45 ınde dogum yaptıda kaynanator sımdı bana nıspet yıne dogurcakta beklıom haberını yanı heneyse
6 yasındakı oglu cok hasta resmen grıpten oluyo geldı bızee esım dedı kızımdan uzak dur kalktı kızımı optu yaa kaynanatorde yokk o hasta degılkı dıyor hala cocugun gozlerınden yas akıo resmen grıpten ben bıle yaklasmasdım((
bugun kızım cokk grıpp teyzelerı gozunden yas gelıo yawrumun yarın yıne hast.yolu gorundu bana((
tel actım grıp oldu kızım oglun yuzunden dıye daha dıyokı grıbı gecmıstı geldıgımızde allahım yarabbım oldururmusun sabaha mı bırakırsın..gecer bısey olmaz dıyor bırde utanmazzzzzzzzzz...........bundan babanne olsa neeeee..
burnu tıklalı nefes alamıyor yawrum evdede denız suyu kalmadı nobetcı ecz aksılık cok uzak araba bugun esımın babasında off offf..dr umu aradım 1 cay bard.suyu kaynat sogut 2/3 karbonat 1/3 tuz koy karıstır buruna damla seklınde ver dedı rahatlatırmıs..
aklınızda bulunsun sızınde boyle durumlarda(
aksılık hep benı buldu bugun hamılleık testı ıcın saglık ocagına gıttım tasınmıs yerı kostur kostur oraya gıttıkkı tadılat var kapalı haydaaa cuma gelın dedı..bende test aldım yapcm sımdı evde berenden fırsat bulupta yapamamıstım sonucu paylasırım yarın ben kactım sınırden basıma agrı gırdı valla://

cnm ek gıda programını begendım bende suan tattırma asamasındayım gecıste bunu uygulayacagım..onerı ıstemıssın ama kelın ılacı olsa basına surer mısalı..aptallastım n yapcam nasıl ek gıdaya geccez bır fıkrım yok

canım doktorun verdiği listemi bu??her bebeğin ihtiyacına, kilosuna, gelişimine göre veriliyor listeler diye biliyorum ben...doktorumun verdiğine göre beslemeyi düşünüyorum ben ufak tefek değişiklikler dışında...

bence gayet güzel. afiyet bal şeker olsun minik egeye. ben de bu yazdıklarını uygulayacağım paylaşım için teşekkürler...
ne dmek canım, aaştırıp okuyup kendimize yorumladım bu şekilde. inşallah yarasın yavrularımıza.
canım yaa senin kelini sevsinler :)) bi yerinden başlıyoruz işte. endişelenme. beroşa da geçmiş olsun kıyamam. kaynanatore bak sen ya. kadın rahat olmasa 45inde doğurur mu :O

görkemlicim ege aylık kilosu iyiken bize dr 4. aydan snra tattırabilirsin demişti ve bi liste vermişti bana. ben onu dinlemedim valla. 5 ayın bitimini bekledim. çalışmaya başlamasam bu kadar yoğunlaşmazdım. onun verdiği liste genel bi listeydi. çok araştırdım okudum, listeyi de de baz alıp ve oğlumun tepkilerini de dikkate alıp bu şekilde başladım canım. ne bileyim öyle yazıp ben de bi ne yapmışım diye okuyunca içime sindi aslında. öğün sistemi için drla da görüşücem tabii.yesinler inşallah yarasın tosuncuklara.. sen de dr.un fikirleirni bizile paylaşır mısın. mesela ark. a dr u çocuklar zaten meyve sever sebzeyle başla ki seçmesin, alışsın hemen demişti. bu benim de kafama yattı. buna da dikkat etmiştim uygularken.

mujj canım sağol cevabın için. adişkoya sümüklü demeee kıyamam ona. daha iyidir umarım.

şimdi okula gideceğim öptüm sizi.

Gorkemlicnm o cayi bazilari dogr dgmaz kullaniyr ama ben o zamanlarda karsiym vlla.rahatlatir die almistim.melisa,papatya rezene vs... Var icinde markette mama meyvalarin en ust reyonunda cnmcim.sagolun cnmm bgn iyi gbi gece agladi(
Buarada ben plastik kap vs. Olsun aarka numaralarina bkmadn almam sen ikeaninkini begnmeyince hemen esim eve getrir getrmez baktim 2 numara zararli kanserojen mdde dgl cnm icib rahat oksun.3-7 iyi degil ve hic nunara yazmayanda 7 grubuna giriyor.
Denizzz nsl? Sen nslsn? Hala cok donuyr mu basin?

kızlarr test negatıf cıktı sukurr ama tabı pek guvenmıyoum cuma kan vercem..
ıkeanın mama sandalyesını bır ara toplatmıslar kemer guvenlıgınden dolayı gerı cagırmıslardı bu guven sarsıyor ıster ıstemez..kalıtelı bırsey olsa o kadar ucuz olmaz bence.. hıc ergonomıkte gelmedı bana..ıkeaa zaten guvenmıyorum bu ayda satılan elektrık kablosomu nedır kacak olabılır dıye alan kısılerı gerı cagırıyolardı hep sorun hep sorun

Iyi bari gozun aydin,buarada cok gecmis olsun Beren e de:/
Ben mama sand kemerini takmiyorum:) ya bu yuksek dondy daha alcak yuksek olmasi iyi geldi ayaklarini cikaramiyor birde gercidunden beri kullaniyorum bunu dondy kemeri gevsiyor birde uyuz etti beni:/
Gorkemli
Cnm yazmayi unuttum ev koktu demissin ya maalesef hic sevmedigim sirkeyi simdilerde cok kullaniyorum mecburum hijyen acisindan Ada yer de emekleyince ilk domestos snra sirkeyle siliyorum ,sirke kotu agir koku balik kokusu vs. Herseyi alir cnm kullan istersen onu elma kullanirsn daha hafif kokar

martim
Öncelikle maşallah Ege'ye ki sevmiş hep, böyle devam eder inşallah. Planın bana da iyi gibi geldi. Doktorunuza da danışırsın bu şekilde..

Ben de şu anki durumuzu yazayım;
Sürekli memedeyiz hala (doğal olarak).
Öğlen sebze çorbası (püre desek de olur) veriyorum, amaç sebzeleri tanıtmak.
2 gün patates+havuç, bugün patates+havuç+kabak yedi. Yarın da patates havuç+dolmabiberi var mönümüzde.
Ben şöyle yapıyorum;
Sebzeleri yarım kullanıyorum, böyle bile çok çıkıyor. 2 çaybardağı kadar suda haşlıyorum, misina süzgeçten geçiriyorum, katı olursa kaynamış su ilave ediyorum. 1mama kaşığı zeytinyağı ve çokçokçok az tuz ekliyorum.
İrmik ve pirinci ek gıdayla beslenmeye başladığında kullanmayı düşünüyorum.
Meyveye göre sebzeyi daha severek yiyor sanki.
Akşamları da biraz yoğurt veriyorum.
(Bu yoğurt mayalama işini beceremedim ben ya napcam bilmem)
Bu ay uyku düzenini oturtabilirsem ek gıdaya tam olarak başladığımızda onun saatleri de oluşur diye umuyorum.
"3 ana 3 ara öğün oluşturun, ortalama 2.5 saat aralıklarla" diye yazıyordu bi yerde.

Golgem Berencik hemen atlatır inşallah canım babaanneye dicek lafım yok :/
Negatif çıkmasına da sevindim, yoktur bişey yoktur, hadi geçmiş olsun.

Doğumdan sonra 23 kilo vermiştim.
Son aylarda 6 kiloyu geri almışım :83:
Paylaşmak istedim.

mujj
canım teşekkürler benim başdönmeleri şimdilik aynı bazen oluyor egsersizler devam iyi geldi galiba....deniz artık yüzüstünden sırtüstüne dönmeye başladı ve bayagı rahatlattı bizi.çünkü çok ağlıyodu dönemeyince....

asıl güzel haber benle ilgili 2 kilo verdim 2 haftada plates +diyet..87 ile başladım hedef 65...yolum uzun ama kararlıyım..

martim canım doktordan gelir gelmez paylaşcam listemizi bende merakla bekliyorum ne verecek diye..

mujj canım burda okur okumaz biraz önce gittim yaptım sirke olayını ocakta kaynattım..eşim uyuyodu geldi napıyosun aşkım ,dedim kokouyu alıyomuş..off süt kokusu bundan iyiydi diyor:)))görmen lzım iki gündür gitmedi evden ne lanet bişeymiş bu anlatamam..sanki gitti gibi koku sabah daha net anlarız,sağol canım benim.domestos bende de takıntı.o olmadan yaşayamam..hamişken kullanamıyodum şimdi acısını çıkarıyorum:))

gölgem bumboyu bende çok beğeniyorum,bir ara niyetlendim sonra vazgeçtim

bu defa tahlıl sonucu ıyı degıl kızlar..lokosit cıktı..popodada zorlanmaktan bırazcık catlak olusmus lokosıtın sebebı bu olabılır dedı merhem verdı 4 gun popoya surcem sonra tekrar kontrole gıtcez ıns hemencık gecer ..bırde aptamıl HA mamaya basladık dr tavyesıyle duzene gırene kadar bunla devam etckmısız..
bırde ek gıdaya gecıs asamasında sadece elma suyu tattrıodum yavas yavas dr onada hayır dedı 15 gun sadece anne sutu yetmedıgı yerde mama ve yogurt..yogurt vermeyı dusunmuodum bıraz daha ama cok mama yemesınden ıyıdır..yarından ıtıbaren bu sekılde olcakmıs..15 gun sonrada tattırma donemı sonrada 6.ayında ek gıda..
grıbıde devam edıyo kuzumun dr sadece denız suyyla genzını ac odada buhar mak calıstır ılac vermek ıstemıyorum bırde su ver vucudu sıvı alsın atlatır dedı..

Son düzenleme:
Doğumdan sonra 23 kilo vermiştim.
Son aylarda 6 kiloyu geri almışım :83:
Paylaşmak istedim.

hayy masallah tatlım 23 u nasıl verdın.. uzulme yahuu verdıgın 23 kılonun yanında aldıgın 6 kılonun lafı olmaz ben dogumdan sonra sadece 11 kılo verdım 4 gundur rejımdeyım tatlı..seker yemıyorum tuzuda bıraz bıraz azalttım kahvaltıda gevrek yıorum.bu sımdı baslangıc ek gıdaya geceyım dukan yapcam ıns:)

Geçmiş olsun canım. Bu sefer bizim de ++lökosit çıktı idrarda.
Doktor "İki artı lökosit sorun teşkil etmez, ama her ay bakcaz, üç dört diye artarsa o zaman müdahale etmem gereken bi durum var demektir" dedi.
Merhemi iyi gelir inş. Acil şifalar diliyorum kuzucuğa.

Bgn ben de berbatim,dr. A gittim farenjittt(( bogazim bitik nurofen le agumentin antibiotik verdi sadece nurefeni icicem ben ya.Ada gece ateslendi off ilk defa oldu nasil kotuydum gece anlatamam dusa soktuk falan,38 i az gecti snra normale dondu kuzum benim .kiyamam aramizda yatirmayalim bak atesi cikabilir diyordum nitekim oyle oldu bgn daha iyi gibi ben itigim vlla.dr. A dedim maske alayim takayim varsin senden annesnden mikroplari gecirin birbirinize konudan komsudn gelcegine diyor,komik adam
Gorkemliaynen esim de hic sevmez yemez de ben yine patlicn salatasinda severij sirkeyi.kuzum silseydin o an pis kokar ama kokusu ve dgr kokular gider hemencik.valla yerler tassa Deniz emekler yada yururken mecbur domestostn snra kullanacksin sirkeyi kimsayal maddeyi yalamasinda Ada uyudu ben de simdi yanina yaticagm cok uykusuzum.buarada Golgemcok gwcmis olsun bizim dr.da surup verdi cok oksurugu olmazsa verme dedi 6. Aydan snra kullanailiyormus bu surup ondan size veremiyor ki biz bile kullanmiyoruz ama dun 1 ml.cektim vrdim ateslenince daha da agirlasmasin diye

günaydın kızlar... doktorum doğuma 4500 tl istedi. ama bnm emekli sandığım var. acaba sgk ile anlaşmalı bi hastanede mi doğum yapsam? hem doktorumu bırakmak istemiorum hemde hamileliğim zaten zor geçio bebeklerim ikiz güvenemiyorum kimseye.sgk ile anlaşmalı medikal park ın ücretide 1650 tl ymiş.siz olsanız npardınız?

canım öncelikle hayırlı doğumlar..aynı senin gibi bende emekli sandığıyım ama doktorumu bırakmak istemediğimden riskli gebelik vardı bendede bebek dönmedi falann 6000 buldu doğumum.bide ikizmiş bence hiç düşünme bile,seni baştan tanıyan doktorunla gir doğuma

evet canım aminn inşallah yerler böyle hep. sen de aynı gibisin aşağı yukarı. uyku etkiliyor düzeni. sareyi gözlemle ve ona göre planla artk.. oo 23 kilo vermişsin 6 da neymiş.. ***size de geçmiş olsun canım

hadi bakalım, maşallah denize de biizmki mevlana gibi yuvarlanıyor. hatta ulaşmak istediği şeye sürünerek değil dönerek gidiyor D
sırada emeklemeler var bakalım. bugün ilk kez bebek arabasını denedik. oturuyor :) artık onla gezdiririm. 6. aydan itibaren diyordu. herhalde yarını beklememe gerek yoktur

oyy geçmiş olsun. kıyamam. pis lökositler ne çektim onlardan .. inşallah sadece çatlaktandır hemencik geçer. bol bol anne sütü almalı. gribe herşeye ilaç çünkü. her dr. un yaklaşımı farklı ek gıdada. sonuçta bebeklerimizi onlar tanıyor ama fikirleri de bize farklı bi bakış açısı kazandırıyor. hadi bakalım hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…