Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
selam kızlar nasılsınız diyemeden hastalık haberleri aldım ve üzüldüm hyrm ve gölgemmm geçmiş olsun fıstıklara ...o lökosit yokmu o lökosit ömrümü yedi kaç haftadır...neyse biz kurtulduk şimdilik ama..sizde atlatırsınız bol su içirin ve her alt değişmede yıukayın mutlaka...

gölgem senin dr da bizimkinin kafadan sadece yogurtt demiş..bencede mama vereceğine yogurt ver kiloda aldırıyor hem...

mujjj noldunuz ana kız nazaramı geldiniz kuzum...sizede geçmiş olsun ..antibiotik kullanmadan geçer umarım.. ama kulanamıyoz dimi...zencefil bal karışımı boğaza çok iyi geliyor biliyosundur mutlaka..zencefil doğal antibiotik
süt kokusu bayağı azaldı sirke işe yaradı :)))domestostan sonra sirke mantıklofff napcaz bunlar emekleyince artık süpürge bez elimizden düşmeyecek...sana hak veriyorum...şimdi bile saç kıl agzına girmesin diye aklım çıkıyor..

bez konusunda bana cevap vermediniz küstüm...niye merak ettiğimide söyleyeyim.4 no bezler bacak arasında iz yapıyor acaba 4+ mı kullansam diyorum

ben 4 + ları görmedim aha da senden duydum şimdi :44: prima p.cre 4 kullanıyorum ben, ege de max. 8.300 olmuştur. azıcık iz var ama 5 no var zannedip allmayı düşünmemiştim. hangi markada canım ?

martim maşallah yakışıklıma demek arabasında oturmaya başladı..çok tatlı oluyolar öyle...biz daha o aşamalara gelemedik..evet 6 aydan itibaren yazıyor bizim arabadada...

ben 4 + ları görmedim aha da senden duydum şimdi :44: prima p.cre 4 kullanıyorum ben, ege de max. 8.300 olmuştur. azıcık iz var ama 5 no var zannedip allmayı düşünmemiştim. hangi markada canım ?

canım ben prima aktif bebek kullanıyorum ama diğerlerinde de var bildiğim kadarıyla 4+, üzerinde 9-22 kilomu mi ne yazıyor..

martim maşallah yakışıklıma demek arabasında oturmaya başladı..çok tatlı oluyolar öyle...biz daha o aşamalara gelemedik..evet 6 aydan itibaren yazıyor bizim arabadada...

sağol teyzesi, buyuyorlar mı ne :) ana kucağında daral geliyor ve bize değil dışa dönük olmak istiyor kucağımda bile. normalde arabasını sevmiyodu umarım artık sever.. hadi darısı size artık :)

canım ben prima aktif bebek kullanıyorum ama diğerlerinde de var bildiğim kadarıyla 4+, üzerinde 9-22 kilomu mi ne yazıyor..

tekrar bakiyim gidince.. aa benimki altını bağltmıyo ya cnım. fırt popyu dönüyo, belini kaldırıyo, ayaklansa kaçacak varya... ben de bu aktifliinden ötürü prima aktif bebek alayım bari

Kizlarrrr​
Yaaa yine ateslendi bnmki 37 Ada 37,6 azcik dustu.ciplak ev ici 31 derece ama klima acmaya korkuyorum surekli buzlu su sirke icinde cocuk acaba fazla mi olur kafayi yicem agladm br once esimi aramak da istemiyorum.annem de Istanbul daa( evett zencefil alayim iciyordum daha once simdi kafam durdu yok sanirim evde.gorkemli bezi bilmiyorum dicektim unutmusum cnm ya

canım yaaa calpol verdin mi, çok soğuk da yapmasan iyi sanki sonuçta nezle oldu adacık. hele klimayı hiç açma. elki faydası olur bak ne bulmuştum.

ATEŞ: Artık hastalıklar kendini ateş olarak göstermeye başlar maalesef... Koltuk altı ateş 37 derecenin üstündeyse (Kulak=Koltukaltı +0,5 derece) bebeği soyun. Koltuk altı ateş 37,5-38 derece ise yarım ölçek calpo.l, ve buna rağmen ateş 38,5 derece ise salonun ortasına sıcağa yakın ılık su dolu leğende 15 dakika bebeği oturtuyoruz. Çıkarıp ölçtükten sonra hala ateş 38,5 derecenin üstündeyse tekrar yıka çıkar,ölç. Yine 38,5 derecenin üstündeyse fitil koy.

Ateş yükselirken bebek titrer. El, ayak ve bacakları soğuyabilir, morarabilir. Bacaklar mor dantel şeklini alabilir. Ateş düşerken bebek terler. Ateşli bebeğin bodysinin çıtçıtları kapatılmaz, açık bırakılır böylelikle vücut hava alır.

Cnmmya cok sagol,esim gldi bnde Ada da dusa grdik bnmki dustu,Ada suan 37 uyuyor.bnde uyumk istiyorum ama hazir o uyurkn cay yptm. Kndime . Bu meyanda dis de cikarck mi bkalim .aman dikkatruzgarda flan kalnayib:/

gecmıs olsun dıleklerınız ıcın cokk tesekkur ederız teyzelerımızz
mujj adayada sanada cokk gecmıs olsun cnm.ıkınızın bırden hasta olması kotu denk gelmıss..
profılonun yenı reklamını ızledınmı?
o aklıma geldıde her ızledıgımde duygular şelale bende:=)
hemencık ıyılesın esıne soyle adoşa ve sana hasta corbası yapsın hemencık

Bütün gün okudum okudum yazamadım ay geçmiş olsun Müjj şimdi daha iyisinizdir umarım. Hemencik iyi olun ana-kız inşallah inşallahh

Bu arada dip not kızlar netten araştırmıştım;
Soğuk su vücudun dış kısımlarındaki kanın beyine akım etmesine ve beyindeki ateşin daha da yükselmesine neden oluyormuş.
Yani ateşliyken soğuk duş aldırmamak gerekiyormuş. Eklem yerlerine koyulan bez de öyle. Su soğuk değil ılık olmalı.
Sağlıklı günlerimiz olsun.

haberlerde izledim psikopatın biri hemde 15 yaşında bayan öğretmenini bıçaklayarak öldürmüş hemde izmirde .bu gençlik nereye böyle...morelim bozuldu.Allahım sen bizi koru((

kizlar hepinize iyi aksamlar,

yine uzun bir ara oldu görüsemeyeli, tüm gecmisi okudum, hasta olan arkadaslarimiz ve bebislerimize cok gecmis olsun. Sizleri yine özledim, ama iste hasta oldugumuzdan firsat bulup yazamadim. Birde hafta basi annemlerde kaldik falan, iste... Bizde oglusumla gecen haftadan beri gribiz.. sükür bu hafta daha iyiyiz ama Mikailimin halen hafif hafif burnu akiyor.

Birde oglusumun poposunda hafif hafif pütürcükler vardi, iki yaninda - sali günü öksürügü var diye doktora gittik, onuda sordum ne diye - Doktor mantar olmus dedi.. neden olmustur dedim, islak kaldiysa ondan olabilir dedi ve artik poposunu her bez degistirisimde kuruluyorum ve sIK sIK degistiriyorum...zaten önceden de sIK degistirirdim... neyse bir krem verdi simdi onu kullaniyoruz, sükür iyi gelmeye basladi.. Aman sizde dikkat edin kizlar...

Hasta oldugu zaman oglum pek emmek istemedi, ama sükür simdi yine emiyor. Doktora sordum günde kac kere emer diye, cünkü ek gida da verdigim icin - o da 2-3 kere yeterli dedi...Bizim doktor TR deki doktorlardan farkli sanirim kizlar ))

Neyse oglus mizirdaniyor yine, onunla ilgileneyim...

ben ANNE olmsaydım eğer.

BEN anne OLMASAYDIM EĞER;

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80′li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması kaka yapması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye “Uçan Fil Dumbo!” çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla “anne” olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış… Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

canım çok geçmiş olsun sana ve mikaile...nasıl geçirdin gribini, sizin dr ne önerdi..bu ara topikte herkes hasta hava değişikliği zorluyor bebişkoları

merhaba arkadaşlar
nerdeyse 1 haftadır giremedim.hem martim ın durumunun aynısı yani hiçbirşeye yetişememe hem de annemle babam geldi fırsat bulup giremedim.şimdi okudum geçmişi hastalık mevsimi kendini göstermiş hemen hasta olan bebeklerimize ve annelerine geçmiş olsun diyorum inşallah hemen atlatırlar.ben çok yoruluyorum kızlar ya.iremin uykusu ben okula başlamadan önce daha iyiydi yani gece uykusu.okula başladığımdan beri geceleri huzursuzlanıyor nedense çok daha sık uyanıyor bazen mızmızlanıyor tabi böyle olunca ben bütün gün esneyerek dolaşıyorum.bu gece rezene çayı verdim içti inşallah rahat uyur oda biz de:)))

ek gıda konuşulmuş.biz de durum şöyle sabah okula gitmeden önce emziriyorum yani 9 gibi.ben gelene kadar muhallebi ya da yoğurt bazen ikisi de ve önceki günden sağdığım sütü içiyor.geldiğimde uyanık olursa emiyor değilse hemen sağıp dolaba atıyorum.uyandığında meyve püresi veriyorum.doktor artık çorbalara başlayın muhallebiyi doymazsa verin dedi iki sebzeyle başlayacakmışım gittikçe çeşitlenecek ve bu ay tarhana tel şehriye de denenecekmiş.geçen hafta ilk çorbamızı yaptık patates+havuç ama irem hiç beğenmedi öğürdü yüzünü buruşturdu ağzının tadını biliyor ben de zorlamadım.dün tarhana çorbası pişirdim onu da pek beğenmedi ama diğerindeki kadar değil bugün tekrar verdim daha istekli yedi.
birkaç sorun olacak
1)havucu da cam rendede m rendeliyorsunuz sert olduğundan zorlandım ondan soruyorum.
2)ben önce aptamilin muhallebisini almıştım sonra içinde şeker olduğunu öğrenince hipp aldım ama irem onu hiç beğenmedi tabii aynı çorbada yaptığı gibi öğürdü.bir arkadaşım ben tatlandırsın diye içine pekmez koyuyorum dedi.siz veriyormusunuz hiç okumadım erkenmi doktor da onla ilgili birşey demedi.bir de bunu kullanan varsa nasıl hazırlıyor?
3)çorbalarda et ve kemik suyu kullanan varmı?ete bir dahaki ay başlayacakmışız doktorla bu konuyu konuşmadık ama verdim diyenler var siz ne yaptınız?

daha varmıydı acaba yaa neyse aklıma gelirse yine yazarım.buarada mama sandalyesi konuşulmuş bana arkadaşlarım hediye almıştı kraft ın ama kurmadık daha bir dahki aya kurarız artık.mutfağa ana kucağında alıyorum ama sıkılıyor hanımefendi yatmaktan:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…