dipnotu okumamışım 11olsa diyete mi başlayacakmıışş...ya benimki 5,5ay 9,5 kilo 2,5 ay sonra 8aylık olacaak ve 2,5ayda 1,5kilo kesin alır bak merak ettim bakalım bizim doktor ne diyecek duruma... ya benim kız yemek yesede emmek istiyo akşam biz yemek yerken ağzımıza bakıyo ağzını açıyo kuş gibi bende yoğurt veriyorum aslında doyacak kadar yiyor ama saati gelince yine aynı düzen meme arıyo yemek yesede emeceğini emiyoo yemesede...
bakın bide hastalık zamanından bi foto koyayım;
Eki Görüntüle 516928
geçmiş olsun canım maşallah kuzucuğa ne güzel uyuyor
Allahım gün yetmez geceler uykusuz ev yarım okul yarım.. ben bitik.. düzenim kayboldu kızlar. çamaşır bitmek bilmiyor zincirleme üütü de.. kadın da bulamadım. ortada kaldım. çok şeyi kaçırıyorum valla. son sayfalarda gördüm mama sandalyesi ni. ben de o modeli beğendim gölgemm bakalım alıcaz sanırsam. ikea dakiler pek ergonomik gelmedi gözüme ama bilemiyorum..
adişkoya maşallah tabii gülceye dedesitin pişikler için baya iyi geliyor kADİfegül tavsiye edebilirim onu .
görkemli size gelmiş geçmiş olsun. bi de ne geldi aklıma. siz yıkarken küvetimi dolduruyorsunuz yoksa file de mi yıkıyorsunuz. küveti doldurarak yıkadığımızda da o sorun ortaya çıkabilir bu durumda değil mi? bizimkini bi kez öyle yıkadık çiş yaptı suya hemen
neyse biz de durumlar böyle. karmaşık. paşama gelince sürünmeye başladı. çok çabuk yoruluyor ama bi çaba var yaniolmadık şeylerle oynamaya bayılıyor ve gülüyor. haftasonu kontrol var. sormamı istediğiniz bir şey olursa yazın, soru kitapçığıma ekliyim( hiih hhiii ) kucağımda
destekli oturtuyorum ve bazen direkt 2-3 dk oturtuyorum artık. şurda 1 hafta kaldı ayına.
ayy canım aynı ben yaaa.1 yaşında oğlu olan bir arkadaş var sen ne yapıyorsun diyorum ben hiçbirşeye yetişemiyorum.o da ben de öyle diyor hepsine yetişçem diye kendini yıpratma diyor.buarada doktor kucağınızda oturabilir ama destekli 6 aydan sonra dedi.siz az kalmış alıştırabilirsin herhalde
herkese uzuuunca bir aradan sonra merhaba. Her zamanki gibi acele ile yaziyorum, pasam her an uyanabilir. Ek gidalarla ilgili birkac sorum olacak, fikir verirseniz sevinirim.
Kizlar, ek gidaya basladik. Soyle ki:
Sabahlari meyve,
oglen sebze corbasi,
asksamlari da donusumlu olarak yogurt ya da muhallebi.
Sorularima gelince:
1- Bu beslenme duzeni bizim doktorun onerdigi. Sizin doktorlariniz bundan farkli birsey onerdi mi?
2- Vermememiz gereken gidalar neler? Evet internette bircok bilgi var, ama sizin ve doktorlarinizin size soylediklerini de ogrenmek daha faydali olur diye dusunuyorum. Mesela domates, patlican, 1 yasina kadar bal vs gibi...
3- Sebze corbasini havuc, patates, kabak (ve her hafta farkli bir yesil sebze olacak sekilde), pirinc ve bir tatli kasigi zeytinyagi seklinde hazirliyorum, doktorun verdigi listede tarif edildigi uzere. Oglum hakli olarak cok da istahla yemiyor bu corbayi (her ne kadar oglum dogdugunda bu tatlara yabancilik cekmesin diye, 9 ay boyunca ben her turlu sebzeyi yemis olsam da). Corba konsunda sizler ne gibi tarifler deniyorsunuz? (Corbaya kiymayi onumuzdeki ay ekleyecekmisiz.)
Ek gidalar konusunda fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
canım çorba konusunda ben de zorlanıyorum meyve ve yoğurttan sonra hiç cazip gelmiyor sanırım.domates ,çilek patlıcan ,bakla,reçel,salça,baharat,tuz,şeker,bal,yumurta beyazı,bunlar yok.ıspanaklı çorba pişmişse tekrar ısıtılmayacak sadece bir kerelik olacak.bir de benim doktorum muhallebiyi doymazsa ver dedi.yoğurt -meyve-çorba doymazsa muhallebi.ama biz çorbalara tam geçemediğimizden genellikle veriyorum ben.
kızlarrr pişik kremleri hikayeymiş..mustela desitin hametan sebamed hepsi palavra sudocrem yıne dıgerlerıne gore bıraz ıyı..amaaa saf zeytınyagı gıbısı yokmus..kızım bu hafta gunde 10 a yakın kaka yaptı ıshaldı yawrucum poposunu dusunun artık her defasında yıkamama ragmen fecı pısık oldu gorsenızz cok uzulurdunuzben agladımda
aydından zeytınyagı getırtmıstm saf..poposuna sadece 1 gun kullandım her alt acmamda sımdııı eser yok pısıkten:)
sakın baska bısıde kullanmayın..hem dogal hemde mucızevı bısıı
bugun berenı yıne dr goturdum tahlıllerı temız cıkmasına ragmen hala her beslenmesınde ıstısnasız kaka yapıodu bırde sumuksu yesıl olunca korktum..yıne tahlılı yaptı dr bakalımm sonuc beklıorum.. gece 2 saatte bır uyanıyor bakıorumkı kaka yapmıs yıkıyorum hala durmuo beslıyorum uykuya dalıo gece en az 3 defa meme verıorum yada mama sut durumuna baglı..ee o kdar kaka yapıo cok acıkıo yawrum
veeeeee sızınlı paylasmak ıstedıgım bır sey daha var odaa hamılelık suphesı
13 gun gecıktım cok korkuorum suphem vardı Allahım suan degıl dıye dua edıyordum kı cok gecıktı..2 gun gectıgınde test yaptım negatıftı yarın saglık ocagına gıdıp kandan baktırcammıns korktugum olmazz cok kotuyumm kızlar yaaa..bırde psıkolojkmıdır nedır 3 gundur fena mıdem bulanııııoo ((
geçmiş olsun canım.zeytin yağını duymuştum iyi akıl etmişsin.ayyy inşallah değilsindir.test de yapmışsın değilsindir merak etme strestendir.ama ben de çok korkyyorum ilk kez geçen ay adet oldum bu ay gelmedi henüz rüyalarıma giriyor inan bazen.allah herkese istediği zaman nasip etsin inşallah.
herkesin ek gıdalarla başı dertte anlaşılan. bu geçiş dönemi gerçekten zor. acaba çok mu verdim yada açmı kaldı diye şüphe ediyor insan. benim oğluşumun da aylık kontrolü var bugün bakalım ne diyecekler. hepinizi öpüyoruz.
bu arada bende paazartesi iş başı yapacağım kara kara düşünür oldum. allah yardımcımız olsun...
ayy canım ilk günler çok zor oluyor ben hasta oluyordum nerdeyse.ama sonra alışıyor insan.inşallah kolay olur senin için de.kim bakacak oğluna.
evet kızlar, selam herkese. kadifegül pişiğin geçmesine sevindim. masajı bile zeytin yağı ile yapın diyo dr.
mujj adişkoya geçmiş olsun. burnunu temiz tut hemen iyileşir zaten. çok önemli burun açıklığı..
permers,görkemli ve hyrm , yeşimm tabii tüm kızlar
gelelim ek gıdaya
ben eylül başından beri yani 5 ayı doldurduktan sonra okulların da açılması nedeniyle ek gıda geçişlerine başladım.
şöyle bi düzen yaptım kendimize:
ilk olarak elma suyu ile başladım. 2-3 kaşık. 3 gün boyunca giderek miktarı artırdım.
sonra havuç suyu verdim. aynı şekilde. daha önce de bi kere şeftali vermiştim. normalde armutla devam edecekken gözlemlerime göre oğlumun zaten meyveyi sevdiğini anlayıp doğrudan sebzelere geçtim havuçtan sonra. her gün tek bir şey verdim.
bu kez kabakla aynı şekilde tanıştık. az suda haşlayıp ki buharda pişirmek daha faydalı tel süzgeçten geçirip suyuyla (anne sütü de olabilir) sulandırıp 2-3 kaşıkla başladık maksimum 6-7 kaşık verdim. alerjik durum olmayınca
havuç kabak, havuç patates, havuç kabak patates karışımıyla devam ettim.. ama hep az miktarda verdim. gerçekten tadımlık. bazen dikkatini dağıtarak önünden aldım , istedi çünkü. ve alerji yok deyip 2 öğün ek gıda tattırmadım hiç ayrıca.
bu hafta 2 kez havuç patates irhaşlayıp suyuna irmik ilavesiyle çorba verdim. bir kez de akşam muhallebi içirdim 100 cc.
ilk kez de yoğurda başladım bugün de . tüm bunları hep açken verdim ve olumlu tepki verdi (maşallah) yedirdikten en erken yarım saat genelde 1 saat sonra emzirdim.
haftaya 6 aylık olacak ve artık tattırma değil doyumluk vereceğim gıdalarını.sabah işe gitmeden anne sütü, sabah uykusu, uyanınca püre ya da çorba (acıkmış oluyor çünkü) ben gelince anne sütü. ardından 1 meyve. öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi ya da çorba.6-7 gibi. yatarken anne sütü ve gece 11 giibi tekrar anne sütü.
nasıl sizce ? mujj sen de deneyimlisin. sence de nasıl?
düzenin çok güzelmiş martim maşallah hep böyle devam etsin inşallah.birşey sorcam canım muhallebi içiriyorum demişsin ya biberonlamı veriyorsun.hangi marka ve nasıl hazırlıyorsun?