Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

geçmiş olsun canım maşallah kuzucuğa ne güzel uyuyor

ayy canım aynı ben yaaa.1 yaşında oğlu olan bir arkadaş var sen ne yapıyorsun diyorum ben hiçbirşeye yetişemiyorum.o da ben de öyle diyor hepsine yetişçem diye kendini yıpratma diyor.buarada doktor kucağınızda oturabilir ama destekli 6 aydan sonra dedi.siz az kalmış alıştırabilirsin herhalde

canım çorba konusunda ben de zorlanıyorum meyve ve yoğurttan sonra hiç cazip gelmiyor sanırım.domates ,çilek patlıcan ,bakla,reçel,salça,baharat,tuz,şeker,bal,yumurta beyazı,bunlar yok.ıspanaklı çorba pişmişse tekrar ısıtılmayacak sadece bir kerelik olacak.bir de benim doktorum muhallebiyi doymazsa ver dedi.yoğurt -meyve-çorba doymazsa muhallebi.ama biz çorbalara tam geçemediğimizden genellikle veriyorum ben.

geçmiş olsun canım.zeytin yağını duymuştum iyi akıl etmişsin.ayyy inşallah değilsindir.test de yapmışsın değilsindir merak etme strestendir.ama ben de çok korkyyorum ilk kez geçen ay adet oldum bu ay gelmedi henüz rüyalarıma giriyor inan bazen.allah herkese istediği zaman nasip etsin inşallah.

ayy canım ilk günler çok zor oluyor ben hasta oluyordum nerdeyse.ama sonra alışıyor insan.inşallah kolay olur senin için de.kim bakacak oğluna.

düzenin çok güzelmiş martim maşallah hep böyle devam etsin inşallah.birşey sorcam canım muhallebi içiriyorum demişsin ya biberonlamı veriyorsun.hangi marka ve nasıl hazırlıyorsun?

Selam arkadaslar,Orkemli,hyrmtesekkur ederim arkadaslar bgn kendimi iyi hissediyorum dun esim gelir gelmez yattim uyuyamasamda dinlenmis oldum 3 kivi vee 1 mandalinanin iyiligi bu olsa gerek sesim kotu ama en azindan kafam kalkiyor,gece ikimizinde atesi cikmadi sukur simdi de iyi Adacigim.hyrm cnm o yazini iyiki gordum bana da herkes soguga yakin yika derdi hoss annem ilik demisti en son yikarken hafif agladi azcik soguga yakindi valla:/ kivi demisken bilmiyorum biliyormusunuz sadece 1 kivi bile gunluk c vitaminini karsiliyor,portakal mandalina onun kdr guclu dgl buarada sadece bizler icin bebislere yasak.
Gorkemli sormaa ben de o haberi izledim evveli gun cok sinirim bozuldu iyice psikopat oldular.bizim bi tanidik karsiyakanin ucra kosesinde ing. Ogr kizcagiz kotu not bile veremiyormus korkudan birsey yaparlar diye hay Allahim ya

Gorkemli çok güzel bi yazı ya anne olduğumuz için binlerce şükür.
O habere ben de çok üzüldüm, yazık.. Kime kızayım bilemedim, o çocuğa mı onu yetiştirene mi.. Aile olmak çocuk yetiştirmek çok zor çook. Hayırlı evlat yetiştirmek nasip olsun inş. Allah rahmet eylesin öğretmenimize.

Golgemm profilo reklamına ben de bayıldım canım ya bruno burun spreyi reklamı da çok tatlı olmuş.

bi anne adayı olarak çok heyecanlandım okuyunca çookk güzel diline sağlık :)

Sağlıkla kucağına al inşallah :)

love honey

Merhaba canım. Hep diyorum, çalışan annelere Allah kolaylık versin.
İremin beğenmeyip yemediklerini iki üç gün sonra tekrar denersin, inş yer.
Ben henüz cam rende almadım ya. Havucu çorbada kullandığım için rendelemedim hiç. Meyvenin suyunu sıkmak için plastik rende kullanıyorum ama cam rende alcam, şart.
Muhallebi de hiç almadım da yapmadım da. Ama tatlandırmak için pekmez koyulduğunu okumuştum ben de.
Ete de hiç başlamadım. Doktorun bize verdiği listede 6.ayda kıyma var. Ama aslında 7. hatta 8. ayda başlamak bebeğin sindirimi için daha iyiymiş. Yine bir yerde bu aylarda et suyuna çorba verilir diye okudum.

Malesef vakit bulup yazamiyor gecmisi de hic okuyamiyorum ama umarim sizler ve bebisleriniz iyisinizdir. 9 ay boyunca hamileligimizdeki tatli telaslar, dogum derken nerdeyse 6 ay gecti bile, inanamiyorum bazen :)

ek gida konusunda cevap veren herkese tesekkur ederim. Yalniz kafama takilan birsey var arkadaslar, domates verilemeyecek demenizin nedeni zamani olmadigi icin mi yoksa doktorlariniz alerji vs gibi herhangi bir sebepten oturu mu vermeyin dedi? Internette sebze ve meyvelerin sezonlarini gosteren tablolara baktim ama birkac tanesi birbirinden farkliydi, bir tablo bulsak iyi olacak.

Et/tavuk suyuna biz 6. ay dolunca baslayacakmisiz, ama pekmezi ben de bilmiyorum aklimda, bir dahaki kontrolde soracagim doktora.

Sizin evde yaptiginiz yogurtlar da hazir yogurtlar gibi sert kivamli degil de daha yumusakca oluyor mu? Annem pastorize sutle yapilan yogurtlarin boyle oldugunu soyluyor. Yogurt yaptigim da tutuyor ama cok da sert olmuyor, acaba UHT sut yuzunden mi ne dersiniz?

Hepinize bizden sevgiler opucukler.

merhaba kizlar,

bugün nasiliz hepimiz??? Insallah dünden daha iyidir herkes... biz hamd olsun iyiyiz...2 gün önce 6 aylik olduk bu arada....) popomuzda ki mantarda geciyor sükür... amanin dikkat edin ...

canım çok geçmiş olsun sana ve mikaile...nasıl geçirdin gribini, sizin dr ne önerdi..bu ara topikte herkes hasta hava değişikliği zorluyor bebişkoları

merhaba canim,
ya grip oldugumuzda doktora gitmedim acikcasi, doktorumuz izindeydi, bol su icirdim, ek gida verdim ac kalmasin diye cünkü emmek istemedi, burnuna sprey sIKTIM doktorun daha önce vermis oldugu. Hafif öksürük kalmisti o da geciyor yavas yavas, öksürük icin bitkisel olan bir damla var onu kullaniyorum (Alpinamed diye).

Sen nasilsin, bebisin nasil canim???

mujjcum,
size de gecmis olsun canim... dinlenmeye calis, insallah bir an önce gecer..gercekten zor oluyor hem bebis hemde insanin kendi hasta oldumu.. öpüyorum canim...

permers canim merhaba,

uzun zaman oldu görüsmeyeli, nasil gidiyor hayat??? Bebiste iyi insallah. Ek gida konusunda canim, ben 5 aylik olunca basladim, ilk basta kabak, havuc püresi falan verdim. Ben kendim hazirlayamiyorum canim, o yüzden hipp´in bebek yemeklerini aliyorum.. en azindan her degisigi var, kendim o kadar cesit taze taze hazirlayamiyorum canim.. mesela verdiklerim sunlar: misirli patates püreli dana eti, kabakli havuc, bal kabakli patates, sebzeli pilav, tavuklu pilav - hindili pilav, balikta veriyorum... bol bol su vermeye calisiyorum her yemekten sonra ve aralarda.. arada olursa meyve püresi falan veriyorum.. Canim ben ögleyin ek gida, aksam üstü ek gida birazda aksam ve yatmadan önce ek gida veriyorum.. ek gida vermeden önce de emziriyorum... gece sadece emziriyorum...iste öyle...

Öpüyorum seni ve bebisinide...

Enem haticecan sen de mi hastasin( uff tam havalarda gecis donemi mahfetti bizi.bgn hava dun de oyle 10 numara ahh dedim iyi olsaydik keske .cnm buarada 2-3 emme azki Ada bile daha cok emiyor ek yemelerine ragmen.siz uzatin istemezse bir guzel kalkar o zamanlarda
Buarada Ada bruni ve bebelec reklamlari cikti mi iglik atiyor cok komik:) 7 aydan beri falan daha tepkili:))

ikinize de çookk geçmiş olsun hem de bebişlerimize.. çok zorr çokk hasta olmak biz de haziran da omuştuk ikimiz birden sizi çok iyi anlıyorum kızlar.

haticecanım sen hipp kulanıyosun ya ben sadece şunu merak ettim et ve balık burda 7. aydan itibaren öneriliyor ya sizin dr.lar ne diyor buna. farklılık var mı acaba ?

Ay esimi dinlemezsem ihindi byle olur brz once elekt. Bi gitti yine cogu zmn oldugu gibi demistiki bana elekt. Gidip geliyo ocagi elekt almayalim ben de bosver giderse tuple disarda yaparim diyordum kisin nsl yapacaksm simdi Adiskomun corbasi yeni bitti hos meyve verdim idare ettik:)) Martimmmseni gordum bak neselendim:)) vicksli burnumu ceke ceke bgn kendimi iyi hissediyorum sukur sen napiosun oglusun? Dun kendimde dgldim soramadm bile.buarada bucurukler seni uzuyor mu:/

Martimkzuum onlar 9 aydn itibaren ben gerci baligi 8 in ortasinda tatirdim sevio suku hafta ici de yedi.haftada 1 en az yiyecek ben sevdigimden 3 de yerim vlla sukurki burda pisirici bulsuk saniyorduk Didimde yok ugrasmiyoruz da hem.gerci arada buglama da yapmam lazim onla pek aram yok ama hamsi obur aya guzel olur o zaman yaparim artik.buarada neden 9 ay balik da alerjik bir yiyecek Allah korusun olumcul alerjik bile olabiliryormus okumustum hatta ilk yediginde korkudn az tatirmistim.ilk yiyecekleri de beyaz etli olan ve civa olmayan baliklar vs. Olmali

iy olmana sevindim ben de canım, ohh başta moral zaten iyi olacaksın kuzum.. evet ben de öyle biliyorum merak ettim o yüzden. şimdi oğluşumu dr. amcaya götüreceğim bakalım neler diyecek bize.. bcürükler de fena sayılmaz idare edip giidiyoruz. yeni sınıflar zorluyor biraz düzen kurana kadar, eskilerle kaldığımız yerden devam modundayız. zaten meslektaşımızın başına gelenler canımı sıktı. allah yardımcısı olsun ailesinin ve hepimiizn... gelince yazarım yine öptüm seni

tesekkürler canim. Malesef gecis dönemi etkiledi bizide , insallah bir daha olmaz. Bugün bizde de güzel hava, yine cikarim disari oglumla, hava almasi icin en azindan...

Canim doktorun söyledigini yazdim ben, yani 2-3 kere emse bile yeter dedi..ama ben tabi ki her firsatta meme veriyorum, yani emziriyorum. Devam sütünü sordum, onu eger simdi verirsen, anne sütünü hic almaz dedi, cünkü devam sütü daha tatli oldugu icin.. o yüzden bende vermiyorum onu..
Demek reklamlari izliyor ha,findiga bak sen..

cok sagol canim. Canim biliyorsun hipp ürünlerinin kac aylik olduklari yaziyor, ben ona göre aliyorum yani Hipp eger kontrol edilmese o ürünler satilmaz, yani et konusunda falan - doktorlar önermese hipp etli, tavuklu, hindili ve balikli ürün satamaz kesinlikle... 4 aydan sonra diyen yemekleri ben 5 aylikken vermeye basladim... yani onlarda da dana eti, tavuk eti falan vardi... vallah bizim doktora kalsa ek gidaya bile 4 aylikken baslamak lazim... ama ben bekledim iste...

Dedigim gibi 7 aydan önce et yasak olsa, o ürünler olmaz piyasada.... ben bir zararini görmedim Allaha sükür, hatta benden önce abimde verdi iki cocugunda..

şimdi ege mi dr. a götüreceğim gelince detaylı yazıcam ama muhallebiyi 100 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unupişirip,ocaktan indrip 3 ölçek mama ekliyosun iyice karıştır topaklanırsa tel süzgeçten geçir. elem 2 ölçek yapıyormuş ben de öyle denedim hafif sulu oldu, ama kaşıkla içti yine de. bi dahakine 3 ölçek koyacağım bakalım. neyse gelince yazarım canım.öptüm seni

anladım canım, zaten hipp organik ürünler açısından titiz bi marka da o ürünler burda yok sanırım. en azından gittiğim hiçbir yerde senin söylediğin çeşitlere rastlamadım. . benim bi dr. kesinlikle 6 aylık olana adar anne süütü alsın dedi, diğeri 4. aydan itibaren yoğurda başla dedi. bu konuda çok farklı fikirler var ve ben hepsini öğrenmek istiyorum. o yüzden merak ettim ben de. maşallah mikaile yesin de yarasın kuzuya..

Doktorların fikir birliği yaptığı nadir şeylerden biri sanırım domates :) Alerjiye neden olabiliyormuş bu yüzden henüz verilmiyormuş.
Artık her mevsimde her yiyecek olduğundan hangisi sezon sebzesi hangisi değil anlayamıyoruz malesef.
Ah yoğuuurrrttt!
Başımın belası. Biraz yumuşak olması normal canım ama benim yaptıklarım sünüyor yaa deli olcam. Her gün bir çay bardağı kadar mayalıyorum, her seferinde başka yöntem deniyorum ama yine olmuyor. Döküveriyorum yazık oluyor. henüz kendi mayaladığımı yediremedim kuzuma.

kuzuyu aldınmı tatlım? naptın

bugun laktoz suz pınar denge sutten ve babymıx ten berenıme yogurt mayaladım yarın baslıyorum hadı bısmıllah:))

insallah güzel haberlerle gelirsin canim doktordan... doktorlarin hepsi farkli biseyler söylüyor... sen burada yok deyince, ben yedirdiklerimin resimleri ekleyeyim diye düsündüm, acaba bunlarin hepsi var mi TR de yoksa burada mi var sadece... acaba ülkeye göre farklimi üretiyorlar...

5ci ayindan itibaren yedirdiklerim: resimlerin üzerine fareyi tutunca neli olduklarini yazdim, cevirisi yani.

Son düzenleme:
Dometese cvp vereyim.7 aydn snra alerjik daha once de dedim.sizin bebislerin yeme zmni sera olck sanirim ee o da yedirilmez artik.dediginz gibi maalesef ne ne zmn anlamiyorz artik
Hyrmmmkuzumm sen tuz atiyorum demissin 1 yasa kdr tuz atma cnm ztn anne sutu ve dgr yiyecklerde var.8 aylikken dr. Istersn minick at demisti ama ben atmiyorm atmixm da.bobrekleri kaldirmaz bebislern akdiklari yeter.denizde yuttu zaten cok :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…