Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yesimmcnm yaa alisirsin zmn gecince napcan mecbur.bizimkiler 5-10 dk. Bir yere gidiyor cabuk geldiniz yaa diyorum:)))) yrm saat daha oyanabilirdiniz gibisinden esim de dio .Ada dioki benn annemi cook ozledim:)) ben de ozledim ama azcik dinleyeydim kafami:)))
Golgemohh iyi maasallah valla,ben hiic rejim yapmadim sanirim hala dogum oncesi kiloma 9 var.yapsam hemen atar vucudum ama yapamiyorumkiii(
Yesim buarada gorkems nerde girmediki nete? Adini yazmissin anlamadim cnm ben

bana kalsa ben 2 seneye kalmaz bakıcı bulur calısırım ama benımkı nıyetı fena bozdu 2 sene sonra da kardes yaparız dıyor

Hhaha bu cumle bir yerden tanidik:))) hatta bzmki 3 bile istiyor da Ada kuduruk oldugu zmnlarda kilimi kipirdatmiyorum esim baksin diye 3 istiyor ya 1 yle bas etsin bakalim nsl ona gore istesin diye:)) az cadi dglm ben de

tatlim bizim doktor alerjiden dolayi degil mevsimi geciyor diye verme dedi. Bir iki kez corbasina azicik eklemistim, alerji yapmamisti cok sukur.
Ben yogurdu cay bardagina mayaliyorum canim. Onceden firinini hafifce isit, biraz isininca firini kapat. Cezvede sutu iyice kaynat, serce parmagini icine daldirdiginda 7'ye kadar sayabilecegin kadar dayandigi zaman mayalama zamani gelmis oluyor. Onceden bir tabaga 2-3 cay kasigi doluca yogurt koy, sutu beklerken o da ilisin. Sonra sut hazir olunca bu yogurdu cezvede artan ilik su ile biraz acip, bardakdaki sute karistir. Firinin icine koyup birkac mutfak havlusuna sar iyice. 5 saat kadar bekleyip sonra buzdolabina koy. 2-3 saat kadar da buzdolabinda kalsin. Bir de boyle dene canim, insallah olur.

kizlar internette buldugum 2 sebze takvimini ekliyorum, bazi farkliliklar var aralarinda, zaten cogu oyle. Bakin bakalim hangisi daha dogru sizce?

[SUP][/SUP]

Adacikkk tammm bir cadicikkkkk iyiyiz cnm sen de iyisin umarim oglusunka beraber.cadim guzel uyudu smdi yogurt zmnii bnde takvimine bkiyrdum amanet dgl cnm

hayatim resimlerin ustunu tiklayip bilgisayarina kaydet, o zaman buyuk halini gorursun, cunku orjinal boyutu ile yukledim, bilgisayarinda acinca daha net gorebilirsin.

Selam kızlar Güzel bi hafta bizim olsun.

Golgem
Maşallah Beren'e maşallah nasıl tatlı öyle..
Tahlili de temiz çıkar inşallah kıyamam. Hastalanacağı varsa ne yaparsan yap oluyor işte canım böyle böyle büyüyecekler. Allah dermansız dert vermesin.
Ohh gitsin kilolar da. Ben de bayramdan sonra başlıyorum yediklerime dikkat etmeye (yapabilirsem) Aynen şeker ve ekmeği çıkarcam ya da azaltsam da olur, o kadar çok yiyorum kii :)

Kadifegül
6.ayınız kutlu olsun Gülce'ye de maşallah. özellikle pastalı fotosuna bayıldııımmm :)

Yesim
İşe başlamışsın Allah kolaylık versin canım. Ne iş yapıyordun sen?
Ek gıdalara alışmış mı benim damat adayım aferin ona (Hala ağırdan satıyorum, benim kız benim yüzümden evde kalır)
İyi iyi yemek seçmesin, yemek seçen erkek çok zor beya :)
gorkems seni andı galiba, o yokken adını andın. Bu arada onlar da iyilerdir inş.

Omrumuz
Evlilik yıldönümünüz şimdiden kutlu olsun canım
Sevde Güliiiinnnn o gün uslu dur kuzuum annecik babacığa güzel hazırlıklar yapsıınnn :)
Fotosunu da bekliyoruz.

Haticecan
Uyku düzeni yok bizde de. Önceden gece boyunca hiç kalkmayan yavrum son aylarda kalkar oldu. Ayrıca 3 gündür gece 6-7 kere uyanıyor, ağlayarak. Sizde durumlar nasıl?

Permers
Aynen anlattığın gibi denicem mayalamayı canım çok sağol ayrıntılarıyla açıklamışsın. Umarım beceririm. Olursa her mayaladığımda yani her gün dua etcem sana :)

selam annecikler :)

valla kaç gündür giremedim nete. bi ara geçmişe bakarım yine. hemencik haber vereyim. çok şükür kontrol iyi geçti. ek gıda yaramış oğluşa ama teyzeleri kabız oldu yafrum. 3 gün yapmadı ve macun gibi azıcık yaptı 4. gün o da zeytinyağı verince tabii. anca bugün içi temizlendi kuzumun tam 3 kez yaptı. bu durumda zeytinyağı aç karnına bi kaşık süper ilaç valla. bu arada dr. otutun artık alışsın dedi, biz de sanırım abartık dün , kuyruk sokumu morarmış gibi. acaba gerçkten ondan mıdır ki? dr a sorsam mı? neyse umarım herkesler iyidir, soğuk algınlığı grip salgını var dikkatli olun. öpüldünz..

canım aceleden yazdım golgem diyecektim bende sonradan farkettim

Son düzenleme:

benim oğluşum sebze çorbasını sevmedi. havuç+patates+pirinç yaptım. sonradan içine armut rendeledim öyle çook sevdi hepsini yedi. bir tavsiyede benden size...

martim benim bebişte kabız olmuş. bende yarın sabah zeytinyağı veriyim. kayınvalidem bakıyor çok ıkındı kızardı zar zor çook azcık yapmış. yarın 4gün olacak. egecik oturmayla kuyruksokumu zarar görmez sanırım. başka birşeydir. sen yinede sor doktora.

hyrm canım ben mühendilsik firmasında satınalma departmanındayım. senin damat büyün babaanneyi yemek konusunda hiç üzmemiş ama uyku uyumamış ok sık uyanmış. artık zamanla o da düzene girer inşallah. bu arada kız evi naz evi derler biz minik gelinimizi komacan öpüyoruz. gerçi oğlum uyuyor şimdi ama onun yerine ben öpüyorum...

canım, çocuk doktorları gerçekten enteresan. bende şimdiye kadar iyisine denk gelmedim. her soruma hepsinin cevabı " olabilir " ... bir açıklama yapana bilgilendirene denk gelmedim.
çok geçmiş olsun minik yavruna. sana gerçekten hak veriyorum sakınan göze çöp batar ne kadar üzerine titrersek o kadar sorunla karşılaşıyoruz. bizmi herşeyi çok inceliyoruz diyorum. annelerimiz bizi nasıl büyüttü. biraz pinpirikli olmamak lazım ama onu da biz yapamıyoruz işte. allah daha beter dertler hastalıklar vermesin. hepimizin yavrularını korusun...

uzun süre topikten ayrı kalmak yaramıyor bana çeneme vurdu...

bu arada akşam eve bir girişim var görmeliydiniz. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. şirkette taşeron dışarıda şantiyede ama sağolsun akşam geldi şirkete beni aldı. neyse mahalleye geldik ben arabadan indim merdivenleri 3er 5er çıkıyorum. eşime kapıyı açtım sen gir ben üst kata oğluma bakıcam dedim. dedemiz açtı kapıyo oğluşum kucağında beni göründe koskocaman açtı gözlerini. ay bir sarıldım öpmeye doyamadım içime sokasım geldi. sonra çok acıkmış oğlum uzunsüre emdi. hatta uzun zamandır bu kadar uzun süre emmemişti. şu 1hafta geçse o da bende alışsam çok iyi olacak. allahtan gözüm arkada kalmıyor babaannesi gayet güzel bakıyor oğluşuma....

masallah oglusa:) tatlım moralmayla oturtmanın alakası yoktur bence sebebı baska bırsey olabılır dr una sor ve bızede haber ver kı bılelım olurmu sekerım

:) ohh yarasınn kılo olsunn kuzuya..cnm bende berenın benı oyle cuk cuk emmesını o kadar ozledımkı memeyı gunduzlerı cogu zaman reddedıo bıberona alıstıgı ıcın bende sagıp verıorum allahtan gece emıo onla avunuorum napayım
ama ınat ettım tekrar bu memeye donecek arkadas:)

Son düzenleme:
kakasını goturmustu esım hast.aksama dogru sonucc yıne lökosit var yarın dr a gıtcz ve tedavıye baslancakmıs offfff Allahımm

Maşallah Ege'ye. Ay kabız mı oldu, nasıl da zorlanmıştır kıyamam geçmiş olsun.
Kuyruk sokumunu doktora bi soruver canım belki normaldir, sana öyle gelmiştir.
Siz de dikkat edin kendinizee..

Yeşimm senin paşa da mı kabız olduuu.. Zeytinyağı yarar inş.
Uyku düzensizliği bebişlerimizin çoğunda var anlaşılan. O da düzene girer.
Oyyyy nasıl da özlemiş ana-oğul birbirini. Çok acıktığından değil çok özlediğinden uzun süre emmiştir. Alışırsınız canım alışırsınız, zor tabi ama napcan.
Bu arada ben de hep derim ki; kendimden sonra en iyi bakacak kişi kayınvalidemdir.
Sağolsunlar.
Benim cimcimem hala ayakta, oyun istiyor. Biz de çok öpüyoruz canım.

Maşallah Ege'ye. Ay kabız mı oldu, nasıl da zorlanmıştır kıyamam geçmiş olsun.
Kuyruk sokumunu doktora bi soruver canım belki normaldir, sana öyle gelmiştir.
Siz de dikkat edin kendinizee..

Yeşimm senin paşa da mı kabız olduuu.. Zeytinyağı yarar inş.
Uyku düzensizliği bebişlerimizin çoğunda var anlaşılan. O da düzene girer.
Oyyyy nasıl da özlemiş ana-oğul birbirini. Çok acıktığından değil çok özlediğinden uzun süre emmiştir. Alışırsınız canım alışırsınız, zor tabi ama napcan.
Bu arada ben de hep derim ki; kendimden sonra en iyi bakacak kişi kayınvalidemdir.
Sağolsunlar.
Benim cimcimem hala ayakta, oyun istiyor. Biz de çok öpüyoruz canım.

kakasını goturmustu esım hast.aksama dogru sonucc yıne lökosit var yarın dr a gıtcz ve tedavıye baslancakmıs offfff Allahımm

Geçmiş olsun canım, son olsun inşallah kurtulun tamamen.

Pis lökositleeerrr gidin kakalardan çişlerdennnn !!

kizlar internette buldugum 2 sebze takvimini ekliyorum, bazi farkliliklar var aralarinda, zaten cogu oyle. Bakin bakalim hangisi daha dogru sizce?
..

İnceledim de o kadar fark çok önemli gelmedi bana canım ya faydalancam bu tablolardan, sağol.

Haticecan. Hemen kolayindn at firina tavuk ve patates ohh miss

cok sagol canim, artik tavuk patatesi bugün yapicam... - dün aksam sadece corba ve nohutla gecistirdik... sagolsun esim pek aramaz öyle yemek...

selam canim,
fotolariniz cok harika cikmisss.. masallah minik prensese... Rabbim nazarlardan korusun... yürütec konusunda bende kararsizim alsak mi iyi almasak mi. Oglumu iki dakika yerde yanliz birakamiyorum artik, dönüyor pat kafasini yere vuruyor. Bu arada geri vitese takip gidiyor bizimkide , galiba 2012 model bebisler önce geri vites gidiyo

nasil cani istediginde uyuyor?? Gündüzleri uyudugu belli bir saat yokmu, aksam falan??? Ben önce kendi kendine uyutuyordum, yatagina koyup müzigi aciordum bir süre oldu ama sonra bozuldu, simdi ise hafif ayagimda salliyorum cok sarsmadan, öyle uyutuyorum... iyi kötü uyku düzeni saglamaya calisiyorum, oldugu kadar.. insallah yakinda uyku düzenimiz olusur...

merhaba Yessimcim,
hadi ilk günü atlatttin, bu hafta car cabuk gecer insallah, alisirsiniz ikinizde... en azindan babaannesi bakiyor, bakici elinde degil.. kendi odasina gecirmissin oglusunu hadi ne güzel.. bizimki halen bizimle - ben daha ayirmayi düsünmüyorum... genis yatakta olunca ondan cok dönüyordur o, ben kendi yataginda yatiriyorum, yeri pek genis degil yani dönemiyor..

sagol canim iyiyiz sükür, bir grip ve mantar atlattik poposunda.. ama gecti gitti... hafif burun akintisi var ama oda sanirim yüzünü sildigim islak mendillerden oluyor sanirim.. sizinde iyi olmaniza sevindim, bu arada tasindiniz mi yeni eve??
Ek gida konusunda sIKINTIMIZ yok su an Allaha sükür, mikail de püre seklinde yiyo, hafif sulandiriyorum ben... yarasin bebislerimize ek gidalar.. bu arada sen kac kere emziriyorsun saydin mi hic, ek gidaya gectikten sonra..

canim bizde seni ve oglusunu kocamannn öpüyoruz...selamlar

belki büyüme ataklaridir canim, yada ac oldugu icin uyaniyordur - gece yatmadan biseyler yediriyormusun?? Muhallebi falan ver öyle bir dene.

gecmis olsun canim, verdigin ek gidalardan olabilirmi kabizligi?? Ama sükür ki zeytinyagi var.... aman sende dikkat et canim, biz atlattik gribi cok kötü oluyor, hem bebis hem anne.

canim gecmis olsunnnnnn - ya bu lökosit nedir??? Tehlikeli mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…