Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
..
belki büyüme ataklaridir canim, yada ac oldugu icin uyaniyordur - gece yatmadan biseyler yediriyormusun?? Muhallebi falan ver öyle bir dene.

..

Yoğurt yiyor yatmadan. Bir de cukcuk emerek uyuyor (hala memede uyuyoruz da). Gece uyandığında memeyi ağzına alınca tamam emmese de ağzında dursa yetiyor ona. Yani aç olduğundan değil diye düşünüyorum. Biraz daha gözlemlicem bakalım ne kadar sürcek böyle..

HyrmmerK etme Ada hanim da emmeden uyumuyor valla cok yorulursa bayiliyor.bizim kizin emekleme arkadasi ne biliyormusunuz bgn dun havuzunu iceri soktum yikayip ,kaldircaktik dur dedim icinde bgn oynasin hanim onu surukluyor heyy yarabbim:))
Haticecan menumuz bgn ayniii deseneee:))
yaa sabahtn beri basim donuo 11 de bi yattik yeni uyandik.yuh bana yani:))

uyku duzenımız yok kuzum yanı uydugu kalktıgı saatler bellı degıl hep aynı saatler yada yakın saatler olmuyor bırd gunduz pek uyumuyor toplasan 1 saat anca dusun yanı..tavsan uykusu bızımkısı:)
lökositte tatlım ıdrarda ve kakada cıkabılıyor ıkı cesıtmıs bızımkısı kakada bulunuyor bır tur bakterı enfeksıyonda denebılır.sut ve sut urunlerınden bulasan bırseymıs bende mama degısmıstımya ona baglıyorum..aptamıl kullanıodum organık dıye hıpp aldım olan oldu kızımın tum duzenı bozuldu kaldırdım attım cope bır daha tovvbee

anladim canim, takip et bakalim eger yine cok SIK uyanirsa bilki acligindandir.. neden dersen biz bir kere annemlerde kaldik, o günde yemek yedirmeden sadece emzirip yatirdim, ama varya gece beni deli etti, her iki saate bir kalkti.. dedim keske yedirseydim yemegini.. o yüzden dedim sana belki acligindandir diye.. artik süt yetmiyor findiklarimiza... eee 6 aylik oldular, mideleride büyüyor

evet canim menümüz ayni, corba var zaten dünden, bir pilav birde salata yanina tavuklu patates - yeter... Allah olmayanlarada versin insallah... ya mujjj her gün ne yapicami sasiriyorum, sen her aksam en iyisi yaz ya, ertesi güne ne pisireceksin - bana uyarsa bende yaparim

Ya diger arkadaslar sizlerde bari yazin, en azindan fikir olur birbirimize...

Taze fasulye de yapacaktim ama baktim kartlasmis, o yüzden döktüm - halbu ki sogani falan kavurmustum...:-(((

11 de yatip saat 9´dami kaktin vavvv, iyi uyumussunuz... ben gece 1:30 da yattim, sabah 10 da kalktim ...

gercekten uyku düzeni yokmus canim, gölgemcim onu her gün ayni saatte uyutmaya calissan, belki alisir - uyku arkadasi almistin degil mi sen ona.. her gün uyutacaginda ayni seyleri yap, yani ninni söylüyorsan ninni söyle, müzik dinliyorsa müzik dinlet, hep ayni seyleri yap yani - böyle 1 hafta dene bakalim nasil olacak.. internette okumustum her gün ayni seyleri yapin ki alissin diyordu..

Lökositi de anladim canim, insallah bir an önce gecer - bir daha degistirme o zaman mamayi canim...öptüm...

Haticecan sormaaa menu hep sikinti:) insan hep degisik olsun istio netten bakiyoeum annemle telde falan konusuyoruz :)) sende bana soyle aklima gelnezse:)) taze fasulye dun yedik.ben pilav yapmicm bgn ayyy bnm esim cook bogazsiz pilavi yapinca o kaliyor ztn 1 bardaktn yapiyorum topu topu .amin Allah aratmasin cnm.kiZ yanlisss anladin gece gec yattik biz yaramazlar:))
Sabah 11 de yattik Adayla ikinci uyku 13:00 de kalktik .2 saat yani cnmmcim

HATİCECAN , canım naber mikail nasıl? ek gıdaya alıştı mı iyice ? sorun yaşıyor musun?

merhaba canim,

hamd olsun iyi Mikailde, arada hafif öksürüyor ama SIKINTI degil. Allaha sükür alisti ek gidaya, bir kac sayfa önce eklemistim resimlerini hangi ek gidalari yedirdigimi, bakabilirsin... ben Hipp´in ürünlerini aliyorum, her gün yoksa inan o kadar cesit menü hazirlayamam. Simdilik sorun yok, bir iki hafta sonra hafif iri taneli yemeklerini yedirecegim...gecen hafta denedimde, hafif tane gelince ögürdü azicik, kusacak gibi.

Sen nasilsin, bebisin nasil??? Ek gidalarla araniz nasil, neler yediriyorsun??? Her gün taze hazirlayabiliyormusun..

sorma ya.. tamam menülerimizi haber edelim birbirimize... demek sekerleme yapiyorsunuz ana kiz ... Mujjcum sana seyi soracaktim, sen kahvaltiya ne zaman baslattin, ilk nasil yedirdin - ben kahvaltiya baslamayi düsünüyorumda...

ah tatlim insallah tutar, bana da haber ver olur mu? :)

Haticecancnmm 6 ay 2 haftalik vardi sanirim Ada kahv. Basladigimda
Anne sutu,labne peynir,eti cici bebe ekmek vermistim
Pek sevmedi snra 7 olunca Ada domatesli yumurtali kahvaltiy gectik,tam bugday ekmekle
Sakin sen yumurta vermeyesin daha hiii ek gida konusund heyecandn herseyi yesin istiyorsun ama yavas yavas cnm

gecmis olsun hayatim, atlatmissiniz cok sukur, sevindim canim. tadilat yeni bitti, bu hafta tasiniyoruz kismetse canim. hayatim Emir uyumak icin zaten illa beni emiyor, o yuzden saymiyorum :)

uyku düzeninden bahsetmişsiniz kızlar.ben geceleri kızımın deliksiz uyuduğunu hiç bilmiyorum ama okula başladığımdan beri çok sık kalkar oldu.ve geceleri acayip gaz çıkarıyor özellikle sabaha karşı sanırım o rahatsız edip uyandırıyor çünkü emmek de istemiyor.tabi ben mahfoluyorum böyle olunca.uyumadan önce emiyor ama ben beşiğine yatırınca mama yapıyorum bazen 2 bazen 3 ölçek içiyor ozamana daha uzun uyanmıyor.

yemek konusunda litfen kolay yemekler paylaşalım arkadaşlar biz çalışanlar için:))) bugün benim menü çok karışık hep dünden az az kaldı yanına çorba yapacağım bir de eşim melemen istedi.bugün turşu yaptım salatalık turşusu.2 hafta önce yapmıştım ama bitmek üzere bugün 5 kilo daha alıp kurdum.kemal kükrer in turşu kurunu aldım bakalım nasıl olacak.

tatlim yogurdu ne kadar veriyorsun, belki doymuyordur, istersen dedigin gibi bu gece yine iyice gozlemle, buyuk ihtimalle ac oldugu icin uyaniyordur. Bir de dr bana bir gun muhallebi bir gun yogurt demisti, sen her gun mu veriyorsun?

hyrm canım sare sanırım alışkanlık haline getirmiş onu.emzik alıyormuydu hatırlamıyorum ama emziği emse belki uyanmaz.bebek anneyle olan bağını koparmamak için acıkmasa da aynı saatlerde uyanıp emmek istermiş bize düşen sabırlı olup bu davranışını unutturmak:)))

Lovehoneymaasallah sqna evde oturupda tursu kurmayanlar utansin :)) hiiic denemedim bile babam yapardi verirdi falan super olurdu yapma ihtiyaci o yuzden hissetmedim belkide.yrn yokum yemek de yoook:))) yapsaydim patlicanli birseler yapardim.pek sevmem aramam patlicani,esim yeterki sebze yesin diye onu yapabilirim artik cumayaaa dolap da var bozulmasin bari

tatlim yogurdu ne kadar veriyorsun, belki doymuyordur, istersen dedigin gibi bu gece yine iyice gozlemle, buyuk ihtimalle ac oldugu icin uyaniyordur. Bir de dr bana bir gun muhallebi bir gun yogurt demisti, sen her gun mu veriyorsun?

Bir çay bardağına yakın yiyor canım her akşam veriyorum yoğurt, hiç muhallebi yapıp vermedim daha. Ona da başlayayım o zaman.
martimin yazdığı bi tarif vardı, öyle yapayım.
"100 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koy pişir, ocaktan indirip 2-3 ölçek mama ekle, iyice karıştır, topaklanırsa tel süzgeçten geçir. "
Siz nasıl yapıyorsunuz ?

Emzik almıyor canım. Belki alır diye çıkardım yine ama oyuncak oldu emzik, severek oynuyor.
Umarım açlıktan değil alışkanlıktandır ya açlıktan olmasın

anladim canim, o zaman ben bebek bisküvisi falan alayim en iyisi. Anne sütü vs.. bunlari hep karisitirip mi verdin?? Yumurta icin o zaman daha bekleyeyim ben.

Bu arada canim, bugün annem geldi onunla yemek yaptik iyi oldu.. yaptigimiz yemekler söyle: Kabak´tan kiymali karni yarik, Patlican yemegi, Tavuk gögüs etli patates yemegi ve tatli olarakta sütlac yaptik.. ha birde firinda tavuk patates yapmistim ögleyin...

Bu arada karniyarigin ic malzemesini kizlar önceden hazirlayip, derindondurucuya koyup, kullanacagimizda cikarinca inanin cok rahat oluyor.. en azindan fazla ugrasmamis oluyoruz, sadece söktürmek gerekiyor, kabaklari yada patlicanlari hangisinden yapacaksaniz karniyarik, icine dolduruyoruz... bir daha ki sefer icin öyle hazirlayip koyacagim...

gecmis olsun hayatim, atlatmissiniz cok sukur, sevindim canim. tadilat yeni bitti, bu hafta tasiniyoruz kismetse canim. hayatim Emir uyumak icin zaten illa beni emiyor, o yuzden saymiyorum :)

sükür atlattick canim... hadi hayirlisi, pek bisey kalmamis yeni eve gecmenize.. sevindim - güle güle oturun insallah, güzel günlerde... Anladim demek Emir bey halen emerek uyuyo . Peki emdigi yetiyormu su an... ne kadar ek gida veriyorsun, günde kac kere yiyor???

Canim arada gelmeye calis...emir bey firsat verdikce...öpüyorum...

canim belki permersin dedigi gibi ya acliktan uzun uyumuyordur yada aliskanlik yaptigindandir... ama benim düsüncem ac oldugundandir.... sen mama takviyesi yap o zaman, yatmadan önce.. hem o hem sen rahat edersin...

Yemekler konusunda kolay yemek paylasmaya calisalim... canim.. öpüyorum.. bu arada tursu yaptigin icin tebrikler, ben evde oldugum halde yapmadim ...

tatlim ben doktorumuzun verdigi tarife gore su sekilde yapiyorum:

1 bardak suya 3 tatli ks. kadar pirinc unu ekle, bu asamadan itibaren cirpma teli kullanmani tavsiye ederim. Pirinc ununu iyice eritip ocagin altini ac, muhallebi kivamina gelene dek surekli karistir. Ocaktan indirince icine 6 olcek mama ekle, her kasiktan sonra cirpmaya devam et ki mama puturlu kalmasin icinde.

sana tavsiyem sutunun yetip yetmediginden emin olman, ben de bir fincan veriyorum yogurdu ama kesinlikle doyurucu olmuyor.

simdi babamizin kollarinda o yuzden hemen girip bakayim dedim :) iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim Hatice'cigim. Benim sutum doyuracak kadar gelmiyor canim, ek gida + mama aliyor pasam.
Gunde 4 kez mama iciyor, sabah meyve puresi, ogle saatlerinde sebze puresi, aksam ustu de yogurt ya da muhallebi yiyor.

aynen canım bizdeki durum.İrem de emziğin emilmeyecek yerlerini emmeye çalışıyor.geceleri artık beslenmeden uyuyabilirler aslında.ama sen o zamanlar mama vermeyi dene istersen sonuçta gece çok emince sütte bitiyor.

öyle yapıyorum canım zaten kendim yatmadan önce mama hazırlıyorum.ama dediğim gibi irem sabaha karşı çok gaz çıkarıyor sanırım o da rahatsız ediyor.rezene çayına başladık gece uyumadan önce veriyorum.

teşekkür ederim canım.ben turşumu reçelimi yaptım.dondurucuya da elimden geldiğince birşeyler koydum.salça tarhana gibi şeyler de annemden geliyor sağolsun.benim yarınki menü yayla çorbası,kaşarlı mantarlı tavuk bir de makarna olur herhalde pilav bugün bitti.tavuğu ve mantarı akşamdan soteledim kaşarı üstüne döküp fırına sürmesi kaldı.

uyku akadası aldım kuzum ama suan ıse yaramıyor yatagına bırakıyorum uyku ark.acıyorum guzel ses efektlerı var balına mırıltıları okyanus dalgaları flan sonra ıcerı gecıyorum 2 dak duruyo basıyo cılıgı gıdıyorum hıc kaldımadan yanına egılıyorum ee ee dıyorum bıraz sonra gerı gelıyorum.. yıne 2 dak gecmeden aglıyo falan bende dayanamıyorum kucagıma alıp pıspıslıyorum hemen uykya dalıyo tam yerıne bırkıyorumkı anaaamm oda ne gozlerr fıldır fıldır:))) sıpaa yaa:)
mamayı bırdaha degısmıcem yok kuzum hıpp mı aman amannn..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…