..
belki büyüme ataklaridir canim, yada ac oldugu icin uyaniyordur - gece yatmadan biseyler yediriyormusun?? Muhallebi falan ver öyle bir dene.
..
cok sagol canim, artik tavuk patatesi bugün yapicam...- dün aksam sadece corba ve nohutla gecistirdik... sagolsun esim pek aramaz öyle yemek...
selam canim,
fotolariniz cok harika cikmisss.. masallah minik prensese... Rabbim nazarlardan korusun... yürütec konusunda bende kararsizim alsak mi iyi almasak mi. Oglumu iki dakika yerde yanliz birakamiyorum artik, dönüyor pat kafasini yere vuruyor. Bu arada geri vitese takip gidiyor bizimkide, galiba 2012 model bebisler önce geri vites gidiyo
nasil cani istediginde uyuyor?? Gündüzleri uyudugu belli bir saat yokmu, aksam falan??? Ben önce kendi kendine uyutuyordum, yatagina koyup müzigi aciordum bir süre oldu ama sonra bozuldu, simdi ise hafif ayagimda salliyorum cok sarsmadan, öyle uyutuyorum... iyi kötü uyku düzeni saglamaya calisiyorum, oldugu kadar.. insallah yakinda uyku düzenimiz olusur...
merhaba Yessimcim,
hadi ilk günü atlatttin, bu hafta car cabuk gecer insallah, alisirsiniz ikinizde... en azindan babaannesi bakiyor, bakici elinde degil.. kendi odasina gecirmissin oglusunu hadi ne güzel.. bizimki halen bizimle - ben daha ayirmayi düsünmüyorum... genis yatakta olunca ondan cok dönüyordur o, ben kendi yataginda yatiriyorum, yeri pek genis degil yanidönemiyor..
sagol canim iyiyiz sükür, bir grip ve mantar atlattik poposunda.. ama gecti gitti... hafif burun akintisi var ama oda sanirim yüzünü sildigim islak mendillerden oluyor sanirim.. sizinde iyi olmaniza sevindim, bu arada tasindiniz mi yeni eve??
Ek gida konusunda sIKINTIMIZ yok su an Allaha sükür, mikail de püre seklinde yiyo, hafif sulandiriyorum ben... yarasin bebislerimize ek gidalar.. bu arada sen kac kere emziriyorsun saydin mi hic, ek gidaya gectikten sonra..
canim bizde seni ve oglusunu kocamannn öpüyoruz...selamlar
belki büyüme ataklaridir canim, yada ac oldugu icin uyaniyordur - gece yatmadan biseyler yediriyormusun?? Muhallebi falan ver öyle bir dene.
gecmis olsun canim, verdigin ek gidalardan olabilirmi kabizligi?? Ama sükür ki zeytinyagi var.... aman sende dikkat et canim, biz atlattik gribi cok kötü oluyor, hem bebis hem anne.
canim gecmis olsunnnnnn - ya bu lökosit nedir??? Tehlikeli mi???
Yoğurt yiyor yatmadan. Bir de cukcuk emerek uyuyor (hala memede uyuyoruz da). Gece uyandığında memeyi ağzına alınca tamam emmese de ağzında dursa yetiyor ona. Yani aç olduğundan değil diye düşünüyorum. Biraz daha gözlemlicem bakalım ne kadar sürcek böyle..
HyrmmerK etme Ada hanim da emmeden uyumuyor valla cok yorulursa bayiliyor.bizim kizin emekleme arkadasi ne biliyormusunuz bgn dun havuzunu iceri soktum yikayip ,kaldircaktik dur dedim icinde bgn oynasin hanim onu surukluyor heyy yarabbim:))
Haticecan menumuz bgn ayniii deseneee:))
yaa sabahtn beri basim donuo 11 de bi yattik yeni uyandik.yuh bana yani:))
uyku duzenımız yok kuzum yanı uydugu kalktıgı saatler bellı degıl hep aynı saatler yada yakın saatler olmuyor bırd gunduz pek uyumuyor toplasan 1 saat anca dusun yanı..tavsan uykusu bızımkısı:)
lökositte tatlım ıdrarda ve kakada cıkabılıyor ıkı cesıtmıs bızımkısı kakada bulunuyor bır tur bakterı enfeksıyonda denebılır.sut ve sut urunlerınden bulasan bırseymıs bende mama degısmıstımya ona baglıyorum..aptamıl kullanıodum organık dıye hıpp aldım olan oldu kızımın tum duzenı bozuldu kaldırdım attım cope bır daha tovvbee
HATİCECAN , canım naber mikail nasıl? ek gıdaya alıştı mı iyice ? sorun yaşıyor musun?
Haticecan sormaaa menu hep sikinti:) insan hep degisik olsun istio netten bakiyoeum annemle telde falan konusuyoruz :)) sende bana soyle aklima gelnezse:)) taze fasulye dun yedik.ben pilav yapmicm bgn ayyy bnm esim cook bogazsiz pilavi yapinca o kaliyor ztn 1 bardaktn yapiyorum topu topu .amin Allah aratmasin cnm.kiZ yanlisss anladin gece gec yattik biz yaramazlar:))
Sabah 11 de yattik Adayla ikinci uyku 13:00 de kalktik .2 saat yani cnmmcim
Selam kızlarGüzel bi hafta bizim olsun.
Golgem
Maşallah Beren'e maşallah nasıl tatlı öyle..
Tahlili de temiz çıkar inşallah kıyamam. Hastalanacağı varsa ne yaparsan yap oluyor işte canım böyle böyle büyüyecekler. Allah dermansız dert vermesin.
Ohh gitsin kilolar da. Ben de bayramdan sonra başlıyorum yediklerime dikkat etmeye (yapabilirsem) Aynen şeker ve ekmeği çıkarcam ya da azaltsam da olur, o kadar çok yiyorum kii :)
Kadifegül
6.ayınız kutlu olsun Gülce'ye de maşallah. özellikle pastalı fotosuna bayıldııımmm :)
Yesim
İşe başlamışsın Allah kolaylık versin canım. Ne iş yapıyordun sen?
Ek gıdalara alışmış mı benim damat adayım aferin ona (Hala ağırdan satıyorum, benim kız benim yüzümden evde kalır)
İyi iyi yemek seçmesin, yemek seçen erkek çok zor beya :)
gorkems seni andı galiba, o yokken adını andın. Bu arada onlar da iyilerdir inş.
Omrumuz
Evlilik yıldönümünüz şimdiden kutlu olsun canım
Sevde Güliiiinnnn o gün uslu dur kuzuum annecik babacığa güzel hazırlıklar yapsıınnn :)
Fotosunu da bekliyoruz.
Haticecan
Uyku düzeni yok bizde de. Önceden gece boyunca hiç kalkmayan yavrum son aylarda kalkar oldu. Ayrıca 3 gündür gece 6-7 kere uyanıyor, ağlayarak. Sizde durumlar nasıl?
Permers
Aynen anlattığın gibi denicem mayalamayı canım çok sağol ayrıntılarıyla açıklamışsın. Umarım beceririm. Olursa her mayaladığımda yani her gün dua etcem sana :)
sagol canim iyiyiz sükür, bir grip ve mantar atlattik poposunda.. ama gecti gitti... hafif burun akintisi var ama oda sanirim yüzünü sildigim islak mendillerden oluyor sanirim.. sizinde iyi olmaniza sevindim, bu arada tasindiniz mi yeni eve??
Ek gida konusunda sIKINTIMIZ yok su an Allaha sükür, mikail de püre seklinde yiyo, hafif sulandiriyorum ben... yarasin bebislerimize ek gidalar.. bu arada sen kac kere emziriyorsun saydin mi hic, ek gidaya gectikten sonra..
canim bizde seni ve oglusunu kocamannn öpüyoruz...selamlar
Yoğurt yiyor yatmadan. Bir de cukcuk emerek uyuyor (hala memede uyuyoruz da). Gece uyandığında memeyi ağzına alınca tamam emmese de ağzında dursa yetiyor ona. Yani aç olduğundan değil diye düşünüyorum. Biraz daha gözlemlicem bakalım ne kadar sürcek böyle..
tatlim yogurdu ne kadar veriyorsun, belki doymuyordur, istersen dedigin gibi bu gece yine iyice gozlemle, buyuk ihtimalle ac oldugu icin uyaniyordur. Bir de dr bana bir gun muhallebi bir gun yogurt demisti, sen her gun mu veriyorsun?
hyrm canım sare sanırım alışkanlık haline getirmiş onu.emzik alıyormuydu hatırlamıyorum ama emziği emse belki uyanmaz.bebek anneyle olan bağını koparmamak için acıkmasa da aynı saatlerde uyanıp emmek istermiş bize düşen sabırlı olup bu davranışını unutturmak:)))
Haticecancnmm 6 ay 2 haftalik vardi sanirim Ada kahv. Basladigimda
Anne sutu,labne peynir,eti cici bebe ekmek vermistim
Pek sevmedi snra 7 olunca Ada domatesli yumurtali kahvaltiy gectik,tam bugday ekmekle
Sakin sen yumurta vermeyesin daha hiii ek gida konusund heyecandn herseyi yesin istiyorsun ama yavas yavas cnm
gecmis olsun hayatim, atlatmissiniz cok sukur, sevindim canim. tadilat yeni bitti, bu hafta tasiniyoruz kismetse canim. hayatim Emir uyumak icin zaten illa beni emiyor, o yuzden saymiyorum :)
uyku düzeninden bahsetmişsiniz kızlar.ben geceleri kızımın deliksiz uyuduğunu hiç bilmiyorum ama okula başladığımdan beri çok sık kalkar oldu.ve geceleri acayip gaz çıkarıyor özellikle sabaha karşı sanırım o rahatsız edip uyandırıyor çünkü emmek de istemiyor.tabi ben mahfoluyorum böyle olunca.uyumadan önce emiyor ama ben beşiğine yatırınca mama yapıyorum bazen 2 bazen 3 ölçek içiyor ozamana daha uzun uyanmıyor.
yemek konusunda litfen kolay yemekler paylaşalım arkadaşlar biz çalışanlar için:))) bugün benim menü çok karışık hep dünden az az kaldı yanına çorba yapacağım bir de eşim melemen istedi.bugün turşu yaptım salatalık turşusu.2 hafta önce yapmıştım ama bitmek üzere bugün 5 kilo daha alıp kurdum.kemal kükrer in turşu kurunu aldım bakalım nasıl olacak.
Bir çay bardağına yakın yiyor canım her akşam veriyorum yoğurt, hiç muhallebi yapıp vermedim daha. Ona da başlayayım o zaman.
martimin yazdığı bi tarif vardı, öyle yapayım.
"100 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koy pişir, ocaktan indirip 2-3 ölçek mama ekle, iyice karıştır, topaklanırsa tel süzgeçten geçir. "
Siz nasıl yapıyorsunuz ?
sükür atlattick canim... hadi hayirlisi, pek bisey kalmamis yeni eve gecmenize.. sevindim - güle güle oturun insallah, güzel günlerde... Anladim demek Emir bey halen emerek uyuyo. Peki emdigi yetiyormu su an... ne kadar ek gida veriyorsun, günde kac kere yiyor???
Canim arada gelmeye calis...emir bey firsat verdikce...öpüyorum...
Bir çay bardağına yakın yiyor canım her akşam veriyorum yoğurt, hiç muhallebi yapıp vermedim daha. Ona da başlayayım o zaman.
martimin yazdığı bi tarif vardı, öyle yapayım.
"100 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koy pişir, ocaktan indirip 2-3 ölçek mama ekle, iyice karıştır, topaklanırsa tel süzgeçten geçir. "
Siz nasıl yapıyorsunuz ?
Emzik almıyor canım. Belki alır diye çıkardım yine ama oyuncak oldu emzik, severek oynuyor.
Umarım açlıktan değil alışkanlıktandır ya açlıktan olmasın
anladim canim, o zaman ben bebek bisküvisi falan alayim en iyisi. Anne sütü vs.. bunlari hep karisitirip mi verdin?? Yumurta icin o zaman daha bekleyeyim ben.
Bu arada canim, bugün annem geldi onunla yemek yaptik iyi oldu.. yaptigimiz yemekler söyle: Kabak´tan kiymali karni yarik, Patlican yemegi, Tavuk gögüs etli patates yemegi ve tatli olarakta sütlac yaptik.. ha birde firinda tavuk patates yapmistim ögleyin...
Bu arada karniyarigin ic malzemesini kizlar önceden hazirlayip, derindondurucuya koyup, kullanacagimizda cikarinca inanin cok rahat oluyor.. en azindan fazla ugrasmamis oluyoruz, sadece söktürmek gerekiyor, kabaklari yada patlicanlari hangisinden yapacaksaniz karniyarik, icine dolduruyoruz... bir daha ki sefer icin öyle hazirlayip koyacagim...
sükür atlattick canim... hadi hayirlisi, pek bisey kalmamis yeni eve gecmenize.. sevindim - güle güle oturun insallah, güzel günlerde... Anladim demek Emir bey halen emerek uyuyo. Peki emdigi yetiyormu su an... ne kadar ek gida veriyorsun, günde kac kere yiyor???
Canim arada gelmeye calis...emir bey firsat verdikce...öpüyorum...
canim belki permersin dedigi gibi ya acliktan uzun uyumuyordur yada aliskanlik yaptigindandir... ama benim düsüncem ac oldugundandir.... sen mama takviyesi yap o zaman, yatmadan önce.. hem o hem sen rahat edersin...
Yemekler konusunda kolay yemek paylasmaya calisalim... canim.. öpüyorum.. bu arada tursu yaptigin icin tebrikler, ben evde oldugum halde yapmadim...
Lovehoneymaasallah sqna evde oturupda tursu kurmayanlar utansin :)) hiiic denemedim bile babam yapardi verirdi falan super olurdu yapma ihtiyaci o yuzden hissetmedim belkide.yrn yokum yemek de yoook:))) yapsaydim patlicanli birseler yapardim.pek sevmem aramam patlicani,esim yeterki sebze yesin diye onu yapabilirim artik cumayaaadolap da var bozulmasin bari
anladim canim, takip et bakalim eger yine cok SIK uyanirsa bilki acligindandir.. neden dersen biz bir kere annemlerde kaldik, o günde yemek yedirmeden sadece emzirip yatirdim, ama varya gece beni deli etti, her iki saate bir kalkti.. dedim keske yedirseydim yemegini.. o yüzden dedim sana belki acligindandir diye.. artik süt yetmiyor findiklarimiza... eee 6 aylik oldular, mideleride büyüyor
evet canim menümüz ayni, corba var zaten dünden, bir pilav birde salata yanina tavuklu patates - yeter... Allah olmayanlarada versin insallah... ya mujjj her gün ne yapicami sasiriyorum, sen her aksam en iyisi yaz ya, ertesi güne ne pisireceksin - bana uyarsa bende yaparim
Ya diger arkadaslar sizlerde bari yazin, en azindan fikir olur birbirimize...
Taze fasulye de yapacaktim ama baktim kartlasmis, o yüzden döktüm - halbu ki sogani falan kavurmustum...:-(((
11 de yatip saat 9´dami kaktin vavvv, iyi uyumussunuz... ben gece 1:30 da yattim, sabah 10 da kalktim...
gercekten uyku düzeni yokmus canim, gölgemcim onu her gün ayni saatte uyutmaya calissan, belki alisir - uyku arkadasi almistin degil mi sen ona.. her gün uyutacaginda ayni seyleri yap, yani ninni söylüyorsan ninni söyle, müzik dinliyorsa müzik dinlet, hep ayni seyleri yap yani - böyle 1 hafta dene bakalim nasil olacak.. internette okumustum her gün ayni seyleri yapin ki alissin diyordu..
Lökositi de anladim canim, insallah bir an önce gecer - bir daha degistirme o zaman mamayi canim...öptüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?