Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tatlım ben martımın tarıfı gıbı yapıyorum ama pırınc ununu bıraz daha fazla koyuyorum 2 tatlı kasıgına yakın cunku daha koyu kıvamlı oluyor beren koyu kıvamlı olunca dah ıyı yıyor..ındırıncede 3 olcek mama eklıyorumm..

bebegım armutu cok sevdı masallah.. yogurdum bıraz eksı olmus nedenını cozemedım sanırım sutu sıcak mayaladım bıraz berene verdım agzını gozunu burusturdu:) ıcıne armut puresı ekledım bırazcık cuk cuk nasılda goturdu valla:) ohh yarasın kuzuma..
bu haftadan sonrada sebze purelerıne baslıcam sonrada corba falan ben ek gıdada bıraz yavas ılerlıyorum sanırım korkuyorum acıkcası hastaya mıdesı kaldırmaz dıye..

masallah berene, yarasin insallah ek gidalar... yavas ama saglam adimlarla ilerliyorsun... benge bugün cilek ve elma püresi verdim ... meyve püresi cok yerse, bu sefer yemekleri pek yemiyo - tatlarini ayirt ediyor sanirim...

Insallah bir an önce iyilesirde daha rahat yer....

ilk baslarda bende öyle uyutmaya calisiyordum, yataginda ki müzigi aciyordum, yanindan ayrilmadan uyuyordu - ama sonralari artik ayagimda bir iki salliyorum - uykuya daliyor. Zaten tam uykusu gelmeden uyutmaya calismiyorum, cünkü ise yaramiyor...iyice kiziyor..kendini geri geri atiyor.

o senin kucagina alismis iyice, kucaginda rahat uyuyo, kucagindan indirdin mi hemen fark ediyor, cünkü sicaklik gidiyor. Ben uyutacagimda ayagima yatiriyorum, uyku arkadasini aciyorum ve kendimde ona ninni söylüyorum. Her ikisinide dinlerken uyuyup kaliyor, bir saga bir sola baka baka, köpegini elleye elleye, yüzünü ovustura ovustura uyuyo

Sende baska sekilde uyutmaya calis canim en iyisi alissin. Bir gün iki gün alisir insallah...

Tarifler için teşekkürler kızlar.
En büyük teşekkür de Permerse :109: yoğurdu tarif ettiğin gibi mayaladım.
İlk defa sünmedi. Hem de hiç sünmedi. Çok mutlu oldum. Ekşi de değil.
Tek sorun yoğurttan çok ayrana benzemesi :)

selam kızlarrr,
herkese merhaba
hemen kısa kısa anlatıp çıkacağım çook işim var.
gölgeem canım bumbo ya baktım bizde geçende e-bebekte bakmıştık çok çok hoşuma gitti ama benim kız ona oturunca on tepsisi koyulmuyo ve tam oturuyo şişko 1ay sonra poposu geçmeme ihtimali var. ama gerçekten çok mantıklı az yer kaplıyo ve mama sandalyesine hiç gerek kalmıyo...
bizi beğenen herkese çok teşekkür ederiz inşallah nice yaşlar görürüz.

kızım geçen gece öksürdü demiştimya dün işten geldim baktım artmış ve ta ciğerlerden kön kön dediğimiz öksürükten öksürüyo dooğru hastaneye doktor ooo ciğerleri hep dolmuş dedi. 1öksürük şurubu,1balgam söktürücü 1serum fizyolojik verdi. aslında burnu açık ama balgam atarken tıkanacak dedi. ya bide öksürük şurubunda 2yaşından büyük çocuklarda kullanılır yazıyodu içim rahat değil.var mı fikri olan...
son olarak kızımın gece uykusu çok kısaldı ve çok sık uyanıp meme istiyo.bi arkadaş yatmadan pirinç unundan kaşık maması yap o tok tutar uyku süresi uzar dedi ay Allah razı olsun aynen öyle oldu.sanırım artık büyüyolar süt çok uzun süre tok tutmuyo...

okurken cok seviniyordum kiiiiiiiii ayran kismini gorunce sevincim yarim kaldi :)) neden ayran gibi olmustur hic bilemiyorum tatlim, benimki de marketlerde satilan gibi sert olmuyor ama, ayran gibi degil muhallebi gibi daha cok. Yilma, denemeye devam :) minigimize yarasin, afiyet seker olsun insallah.

Duzeltme: bir fincan degil, bir cay bardagi olacakti, pardon :)

Bugun denedigim corba tarifini paylasayim sizlerle. Ispanak, pazi gibi yesil yaprakli sebzelerin bulundugu corbalarimizi bir kereden fazla isitip veremeyecegimiz ve yine bu sebzelerin vitamin, demir vs. iceriklerinin cok pisirme sonucu kaybolmamalari icin asagidaki sekilde pisirdim. Icinde yesil yaprakli sebze olmayan, artan corbalari, ertesi gun de verebilecegimi soylemisti doktor, o yuzden ben artan corbalari cam yogurt kaselerinde buzdolabina koyuyorum ve sadece ertesi gun verip, bir sonraki gune yine taze pisiriyorum.

Patates, havuc, 1'er tatli kasigi pirinc ve ince bulgur, 1 tatli kasigi zeytinyagi. Bunlari 2.5 bardak suda yumusayana dek pisirin. Ayri bir yerde 2-3 yaprak paziyi bicakla degil, elinizle ufak parcalara bolup, az suda sadece bir kac dakika pisirin. Karisik sebzeleri bebeginizin ihtiyacine gore benim gibi 2'ye bolebilirsiniz. Ikinci kismi cam kaba koyup, soguyunca buzdolabina koydum. O anda yemesi icin ayirdiginiz karisima pazilari ekleyip rondodan gecirin, su eklemeniz gerekirse paziyi hasladiginiz sudan ekleyin biraz.

Insallah bebisleriniz severek, afiyetle yerler.

Son düzenleme:

Benim beceriksizliğimden öyle olmuştur ama ben yine de çok sevindim. ilk defa mayaladığım yoğurdu yedirdim kızıma.
Erimiş maraş dondurması gibi bi yoğurtla kıyasladığımda ayran gibi olması mucizevi bişey :)) Ama olacak olacak inanıyorum. Tekrar tekrar da teşekkür ediyorum :)

Kadifegül tekrar geçmiş olsun canım ilaçları şifa olsun Gülce'ye.

cok sevindim canim, afiyet bal seker olsun prensese.

Ellerine sağlık. Ohh mis gibi mama. Afiyet bal şeker olsun miniklere.
Buna benzer yapmıştım ben de. Yöntemimiz hemen hemen aynı.

Ben de kızlar hangi sebzelerden çorbalar yapıyorsunuz diye soracaktım. Sezon sebzesi pek yok.
Ben şimdiye kadar kullandıklarımı yazayım, kabak, dolmalık biber, ıspanak, bamya, karnıbahar. Patates havuç ikilisine eşlik ediyor sebzeler. Başka neler kullanabiliriz ?

canım ben anlatayım nasıl yaptığımı.küçük cezveye sütü koyuyorum buarada şişe günlük süt kullanıyorum.kaynama sıcaklığına kadar ısıtıyorum.sonra mayalayacağım kaba alıyorum.cam kaseye mayalıyorum iki gün yetiyor irem e.mayalama sıcaklığına gelince 1 çay kaşığı kadar tam doldurmuyorum kaşığı yoğurdu sütün içine daldırıp sütle eziyorum.sonra kasenin içine döküp besmeleyle mayalıyorum:))) öyle alışmışım annemden.mayaladığım kabın altına koyduğum havluyla etrafını sarıyorum iki havlu daha üstüne atıyorrum.güzel tutuyor.taş gibi değil ama epey koyu kıvamlı oluyor.

buarada ben kızıma sebze çorbası beğendiremiyorum arkadaşlar neyapabilir?????

çorba tarifin ve yoğurt tarifin güzelmiş canım. deneyeceğim ben de. emir paşa nın keyfi yerindedir inşallah. biz çığlık çığlıgayız bu günlede

afiyet olsun mikaile :) daha iyisinizdir inşallah. bu arada bizim dr.un verdiği listedeçilek alerji nedeniyleyasaklı. aman dikkat et canım. bi şey olmazsa korkma zaten..

ya tatlım benim de yoğurt sünüyor ama muhalebi gibi ayran gibi değil :) ben günlük yapıyordum. 2 gün verebilir miyiz yani ? yarasın güzel saçlı güzel sare ye. bayıldım minik hippi yaaa :)

çok geçmiş olsn ya. kıyamam gülceye.. ama fotolar çok güzel.. tontik kız o yarımlar yıllar olup saglıkla mutlulukla aksın :)

geçmiş olsun vertigo olmuş sanırım. inşallah iyisindir. bir kaç günlük yazışmalara baktım. göremedim seni. keyifsizim diye de yazmışsın inşallah daha iyisindir.. deniz kızda da iyidir tabii..

maşallah arkadaşım ya turşular reçeller ne diiyim. utandım valla. ben fenalardayım. yetemiyorum hiçbir şeye hiç kimseye. bakıcıyla yapamazmışım. en azından evi toplamadan çıkıveriyorum.. nasıl becereceğim bu işi bilemiyorum..

alıntı yapmadan tek tek yazdım kızlar aklıma geldikçe. kaçırdığım bi şey biri olduysa sakın kusuruma bakmayın.. biz kabızlığı z.yağı ile atlattık. kabakla başladık sil baştan. hani düzen yazdım ya daha uygulayamadım, bu arada dr. begendi benim düzeni. aynen uygula güzel dedi.. önümüzdeki ay da odayı ayıracağız bakalım. hadi hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…