Bir çay bardağına yakın yiyor canım her akşam veriyorum yoğurt, hiç muhallebi yapıp vermedim daha. Ona da başlayayım o zaman.
martimin yazdığı bi tarif vardı, öyle yapayım.
"100 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koy pişir, ocaktan indirip 2-3 ölçek mama ekle, iyice karıştır, topaklanırsa tel süzgeçten geçir. "
Siz nasıl yapıyorsunuz ?
Emzik almıyor canım. Belki alır diye çıkardım yine ama oyuncak oldu emzik, severek oynuyor.
Umarım açlıktan değil alışkanlıktandır ya açlıktan olmasın
bebegım armutu cok sevdı masallah.. yogurdum bıraz eksı olmus nedenını cozemedım sanırım sutu sıcak mayaladım bıraz berene verdım agzını gozunu burusturdu:) ıcıne armut puresı ekledım bırazcık cuk cuk nasılda goturdu valla:) ohh yarasın kuzuma..
bu haftadan sonrada sebze purelerıne baslıcam sonrada corba falan ben ek gıdada bıraz yavas ılerlıyorum sanırım korkuyorum acıkcası hastaya mıdesı kaldırmaz dıye..
uyku akadası aldım kuzum ama suan ıse yaramıyor yatagına bırakıyorum uyku ark.acıyorum guzel ses efektlerı var balına mırıltıları okyanus dalgaları flan sonra ıcerı gecıyorum 2 dak duruyo basıyo cılıgı gıdıyorum hıc kaldımadan yanına egılıyorum ee ee dıyorum bıraz sonra gerı gelıyorum.. yıne 2 dak gecmeden aglıyo falan bende dayanamıyorum kucagıma alıp pıspıslıyorum hemen uykya dalıyo tam yerıne bırkıyorumkı anaaamm oda ne gozlerr fıldır fıldır:))) sıpaa yaa:)
mamayı bırdaha degısmıcem yok kuzum hıpp mı aman amannn..
Tarifler için teşekkürler kızlar.
En büyük teşekkür de Permerse :109: yoğurdu tarif ettiğin gibi mayaladım.
İlk defa sünmedi. Hem de hiç sünmedi. Çok mutlu oldum. Ekşi de değil.
Tek sorun yoğurttan çok ayrana benzemesi :)
tatlim ben doktorumuzun verdigi tarife gore su sekilde yapiyorum:
1 bardak suya 3 tatli ks. kadar pirinc unu ekle, bu asamadan itibaren cirpma teli kullanmani tavsiye ederim. Pirinc ununu iyice eritip ocagin altini ac, muhallebi kivamina gelene dek surekli karistir. Ocaktan indirince icine 6 olcek mama ekle, her kasiktan sonra cirpmaya devam et ki mama puturlu kalmasin icinde.
sana tavsiyem sutunun yetip yetmediginden emin olman, ben de bir fincan veriyorum yogurdu ama kesinlikle doyurucu olmuyor.
okurken cok seviniyordum kiiiiiiiii ayran kismini gorunce sevincim yarim kaldi :)) neden ayran gibi olmustur hic bilemiyorum tatlim, benimki de marketlerde satilan gibi sert olmuyor ama, ayran gibi degil muhallebi gibi daha cok. Yilma, denemeye devam :) minigimize yarasin, afiyet seker olsun insallah.
Benim beceriksizliğimden öyle olmuştur ama ben yine de çok sevindim. ilk defa mayaladığım yoğurdu yedirdim kızıma.
Erimiş maraş dondurması gibi bi yoğurtla kıyasladığımda ayran gibi olması mucizevi bişey :)) Ama olacak olacak inanıyorum. Tekrar tekrar da teşekkür ediyorum :)
Kadifegül tekrar geçmiş olsun canım ilaçları şifa olsun Gülce'ye.
Bugun denedigim corba tarifini paylasayim sizlerle. Ispanak, pazi gibi yesil yaprakli sebzelerin bulundugu corbalarimizi bir kereden fazla isitip veremeyecegimiz ve yine bu sebzelerin vitamin, demir vs. iceriklerinin cok pisirme sonucu kaybolmamalari icin asagidaki sekilde pisirdim. Icinde yesil yaprakli sebze olmayan, artan corbalari, ertesi gun de verebilecegimi soylemisti doktor, o yuzden ben artan corbalari cam yogurt kaselerinde buzdolabina koyuyorum ve sadece ertesi gun verip, bir sonraki gune yine taze pisiriyorum.
Patates, havuc, 1'er tatli kasigi pirinc ve ince bulgur, 1 tatli kasigi zeytinyagi. Bunlari 2.5 bardak suda yumusayana dek pisirin. Ayri bir yerde 2-3 yaprak paziyi bicakla degil, elinizle ufak parcalara bolup, az suda sadece bir kac dakika pisirin. Karisik sebzeleri bebeginizin ihtiyacine gore benim gibi 2'ye bolebilirsiniz. Ikinci kismi cam kaba koyup, soguyunca buzdolabina koydum. O anda yemesi icin ayirdiginiz karisima pazilari ekleyip rondodan gecirin, su eklemeniz gerekirse paziyi hasladiginiz sudan ekleyin biraz.
Insallah bebisleriniz severek, afiyetle yerler.
Tarifler için teşekkürler kızlar.
En büyük teşekkür de Permerse :109: yoğurdu tarif ettiğin gibi mayaladım.
İlk defa sünmedi. Hem de hiç sünmedi. Çok mutlu oldum. Ekşi de değil.
Tek sorun yoğurttan çok ayrana benzemesi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?