çorba tarifin ve yoğurt tarifin güzelmiş canım. deneyeceğim ben de. emir paşa nın keyfi yerindedir inşallah. biz çığlık çığlıgayız bu günlede
alıntı yapmadan tek tek yazdım kızlar aklıma geldikçe. kaçırdığım bi şey biri olduysa sakın kusuruma bakmayın.. biz kabızlığı z.yağı ile atlattık. kabakla başladık sil baştan. hani düzen yazdım ya daha uygulayamadım, bu arada dr. begendi benim düzeni. aynen uygula güzel dedi.. önümüzdeki ay da odayı ayıracağız bakalım. hadi hayırlısı..
canım ben anlatayım nasıl yaptığımı.küçük cezveye sütü koyuyorum buarada şişe günlük süt kullanıyorum.kaynama sıcaklığına kadar ısıtıyorum.sonra mayalayacağım kaba alıyorum.cam kaseye mayalıyorum iki gün yetiyor irem e.mayalama sıcaklığına gelince 1 çay kaşığı kadar tam doldurmuyorum kaşığı yoğurdu sütün içine daldırıp sütle eziyorum.sonra kasenin içine döküp besmeleyle mayalıyorum:))) öyle alışmışım annemden.mayaladığım kabın altına koyduğum havluyla etrafını sarıyorum iki havlu daha üstüne atıyorrum.güzel tutuyor.taş gibi değil ama epey koyu kıvamlı oluyor.
buarada ben kızıma sebze çorbası beğendiremiyorum arkadaşlar neyapabilir?????
ya tatlım benim de yoğurt sünüyor ama muhalebi gibi ayran gibi değil :) ben günlük yapıyordum. 2 gün verebilir miyiz yani ? yarasın güzel saçlı güzel sare ye. bayıldım minik hippi yaaa :)
bugun bumbomuz gldı bu harıka bırseyy.. berenımde cok sevdı cokk bırde mama sandalyes oyuncagı aldım fısher prıcenın onuda on tepsısıne vakumladım ayyy nasıl oynadı nasıll:)) ıyıkı almısım dedıgım urunlerden bırı herkese cok cok tavsıye edıyorum..8 9 ayına kadar bunu mama sand olarakta kullancam sonrada mama sandalyesıne gecırcem..
selam kızlarrr,
herkese merhaba
hemen kısa kısa anlatıp çıkacağım çook işim var.
gölgeem canım bumbo ya baktım bizde geçende e-bebekte bakmıştık çok çok hoşuma gitti ama benim kız ona oturunca on tepsisi koyulmuyo ve tam oturuyo şişko 1ay sonra poposu geçmeme ihtimali var. ama gerçekten çok mantıklı az yer kaplıyo ve mama sandalyesine hiç gerek kalmıyo...
bizi beğenen herkese çok teşekkür ederiz inşallah nice yaşlar görürüz.
kızım geçen gece öksürdü demiştimya dün işten geldim baktım artmış ve ta ciğerlerden kön kön dediğimiz öksürükten öksürüyo dooğru hastaneye doktor ooo ciğerleri hep dolmuş dedi. 1öksürük şurubu,1balgam söktürücü 1serum fizyolojik verdi. aslında burnu açık ama balgam atarken tıkanacak dedi. ya bide öksürük şurubunda 2yaşından büyük çocuklarda kullanılır yazıyodu içim rahat değil.var mı fikri olan...
son olarak kızımın gece uykusu çok kısaldı ve çok sık uyanıp meme istiyo.bi arkadaş yatmadan pirinç unundan kaşık maması yap o tok tutar uyku süresi uzar dedi ay Allah razı olsun aynen öyle oldu.sanırım artık büyüyolar süt çok uzun süre tok tutmuyo...
afiyet olsun mikaile :) daha iyisinizdir inşallah. bu arada bizim dr.un verdiği listedeçilek alerji nedeniyleyasaklı. aman dikkat et canım. bi şey olmazsa korkma zaten..
kızımın fotolarını paylasayım dedım bumbosunda:)annesıne koltukta ve mutfak masasında eslık ettı tum gun:)
selam kızlarrr,
herkese merhaba
hemen kısa kısa anlatıp çıkacağım çook işim var.
gölgeem canım bumbo ya baktım bizde geçende e-bebekte bakmıştık çok çok hoşuma gitti ama benim kız ona oturunca on tepsisi koyulmuyo ve tam oturuyo şişko 1ay sonra poposu geçmeme ihtimali var. ama gerçekten çok mantıklı az yer kaplıyo ve mama sandalyesine hiç gerek kalmıyo...
bizi beğenen herkese çok teşekkür ederiz inşallah nice yaşlar görürüz.
kızım geçen gece öksürdü demiştimya dün işten geldim baktım artmış ve ta ciğerlerden kön kön dediğimiz öksürükten öksürüyo dooğru hastaneye doktor ooo ciğerleri hep dolmuş dedi. 1öksürük şurubu,1balgam söktürücü 1serum fizyolojik verdi. aslında burnu açık ama balgam atarken tıkanacak dedi. ya bide öksürük şurubunda 2yaşından büyük çocuklarda kullanılır yazıyodu içim rahat değil.var mı fikri olan...
son olarak kızımın gece uykusu çok kısaldı ve çok sık uyanıp meme istiyo.bi arkadaş yatmadan pirinç unundan kaşık maması yap o tok tutar uyku süresi uzar dedi ay Allah razı olsun aynen öyle oldu.sanırım artık büyüyolar süt çok uzun süre tok tutmuyo...
afiyet olsun mikaile :) daha iyisinizdir inşallah. bu arada bizim dr.un verdiği listedeçilek alerji nedeniyleyasaklı. aman dikkat et canım. bi şey olmazsa korkma zaten..
kızımın fotolarını paylasayım dedım bumbosunda:)annesıne koltukta ve mutfak masasında eslık ettı tum gun:)
maalesef hatice çok terliyo alnından boncuuk boncuk ter akıyo. aslında hiç kalın giydirmiyorum hatta benden ince giyiyo diyebilirm ama aşırı terli tabi birazda hareketten sakin bi anı yokki hep yere bastırıldın hopbacık yaptırılsın istiyo yorulmak falan hiç bilmiyo tabi terliyo...canim cok gecmis olsun,
cok mu terliyor neden öksürük oldu acaba??
sagolasin canim, hamd olsun daha iyyiz.. siz nasilsiniz??? Bu arada cilek ve elma püresi var burada, 6 ayliktan itibaren verilebiiyor.. hatta 4 aylikken de vardi cilek ve elma püresi ve benzeri.. dün ve bugün yedirdim sükür bisey olmadi canim... Trden farkli sanirim burasi ya... anlamadim gitti..
masallah canim kizina, cok findik.. nazarlardan korusun Rabbim....
alcam kuzum tabı chıcco polly alcam eve annemlde antilop alcaklar evlerıne..9 aya kadar bumboyu mama sand olarak kullancam sonra gecıs yapcam tatlım..14 aya kadar kullanılıyormus kıloya gore deısıyor tabı kızım tombık olmadıgı ıcın kullanırım 1 yasına kadar dıye tahmın edıyorum sekerım:)Piyanomuzuuuu kurdukk simdiii,cooook tatlii ya ilk ben caldim:))) Ada cigliklar atiyor:))
Ben Adanin boyunda sanmistim ama belinin izasindanboyutu Ama tavsiye ederim
Golgemmnee guzeldee kurulmuss fistik oyle cnm yaa.umarim ilerleyen aylardada kullanisli olur mama sand. Almayacakmisin simdi?
Yukaridaki yazimda sari lamba gibi birsey cikmis ne o anlamadim:))) yaa kizlar sacimi boyamayi dusunmuyordum ama unnoda da bi urun var boyada ne parapen var ne amonyak ama kendim tutturamazsam birde kuafore gotursem o baska boyada katar Allah bilir ya
Huuu kimsee yokmuuu
Haticecancnm kahv ixin cici bebe biskuvi demedim ekmek.biskuvi hipp var onu da kullaniyorum oyle atistirmalik eline vermek icin
burda mothercare yok ya urunlerını temın edebılecegım sıte yokmu bıldıgın
Cnm sen nerdeydin? Vlla sac bilemedim karamel guzel esimde koyu ton seviyor yksa eskiden ben kizil ve bakirdimmzaman zaman.modagurusunda iiyafet varmis gorkemli demisti ama orda nsl suan fiyat bilemedm istersen internetten alma yokmu acaba Turkiye de.dur bakalim bir arastiralim
Bugün muhallebi yapmak için pirinç unu ve mama almaya gittim. Anaaammm mamaların arasında kayboldum.
Meyveliler tahıllılar (hazırlanışını okudum da falanca suya ekleyip pişirin diyor)... Hangisinden alacağımı bilemedim. Kızlara sorayım dedim.
Ne alcam ben :44:
Not: Sadece pirinç unuyla yaptım muhallebiyi, tatlandırmak için de bi parça muz ve bi çay kaşığı pekmez koydum, azcık da tarçın. Boncuğum afiyetle yedi maşallah.
Mayasını daha az koyuyorsun sen demek, bi de öyle deneyelim canım çok sağol. Besmeleyle başlanan her iş daha güzel olur zaten :)
Değişik tatlarda olsa da sevmiyor mu İremcik? Neler yaptın da yemedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?