Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
çorba tarifin ve yoğurt tarifin güzelmiş canım. deneyeceğim ben de. emir paşa nın keyfi yerindedir inşallah. biz çığlık çığlıgayız bu günlede

Duzeni yine degisti canim Emir'in, bir kac hafta boyunca hah tamam duzene girdi demistik ki, 1 haftadir geceleri cok sIk uyanir oldu. Hayirdir siz neden ciglik cigligasiniz? hasta degil insallah Ege?

canim oglusun kabizligi icin her sabah seftali vermeyi dene, tam da zamani gecmeden bol bol yemis olur bebisin. Odayi ayirmak icin 7. aya siz mi karar verdiniz doktor mu onerdi? Ben de ne zaman ayirmali diye dusunuyorum da.

bugun bumbomuz gldı bu harıka bırseyy.. berenımde cok sevdı cokk bırde mama sandalyes oyuncagı aldım fısher prıcenın onuda on tepsısıne vakumladım ayyy nasıl oynadı nasıll:)) ıyıkı almısım dedıgım urunlerden bırı herkese cok cok tavsıye edıyorum..8 9 ayına kadar bunu mama sand olarakta kullancam sonrada mama sandalyesıne gecırcem..

kızımın fotolarını paylasayım dedım bumbosunda:)annesıne koltukta ve mutfak masasında eslık ettı tum gun:)

Eklentiler

• $Fotoğraf0208.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 24
  • $03102012570.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Mayasını daha az koyuyorsun sen demek, bi de öyle deneyelim canım çok sağol. Besmeleyle başlanan her iş daha güzel olur zaten :)
Değişik tatlarda olsa da sevmiyor mu İremcik? Neler yaptın da yemedi?

ya tatlım benim de yoğurt sünüyor ama muhalebi gibi ayran gibi değil :) ben günlük yapıyordum. 2 gün verebilir miyiz yani ? yarasın güzel saçlı güzel sare ye. bayıldım minik hippi yaaa :)

2 gün de verebilirsin canım bişeycik olmaz ama bekledikçe vitaminleri azaldığı için günlük mayalayıp vermek en iyisiymiş. Bir de bekledikçe asidi artıyormuş, bu da bebişlerin böbrekleri için pek iyi değil diye yazıyor nette.
Mayalaya mayalaya ustalaşcaz inşallah. Yarasın bebişlerimize.

Güle güle kullanın canım ne güzel ya Beren hanım da keyfini biliyor oh maşallah çok da güzel görünüyor. Ben de istiyoruuum ama bu aralar masrafımız çok ya alamıcaz, bi kaç ay sonra da geç olur, doya doya kullanamayacağım için almam artık.

Son düzenleme:
Bugün muhallebi yapmak için pirinç unu ve mama almaya gittim. Anaaammm mamaların arasında kayboldum.
Meyveliler tahıllılar (hazırlanışını okudum da falanca suya ekleyip pişirin diyor)... Hangisinden alacağımı bilemedim. Kızlara sorayım dedim.
Ne alcam ben :44:

Not: Sadece pirinç unuyla yaptım muhallebiyi, tatlandırmak için de bi parça muz ve bi çay kaşığı pekmez koydum, azcık da tarçın. Boncuğum afiyetle yedi maşallah.

canim cok gecmis olsun,
cok mu terliyor neden öksürük oldu acaba??

afiyet olsun mikaile :) daha iyisinizdir inşallah. bu arada bizim dr.un verdiği listedeçilek alerji nedeniyleyasaklı. aman dikkat et canım. bi şey olmazsa korkma zaten..

sagolasin canim, hamd olsun daha iyyiz.. siz nasilsiniz??? Bu arada cilek ve elma püresi var burada, 6 ayliktan itibaren verilebiiyor.. hatta 4 aylikken de vardi cilek ve elma püresi ve benzeri.. dün ve bugün yedirdim sükür bisey olmadi canim... Trden farkli sanirim burasi ya... anlamadim gitti..

kızımın fotolarını paylasayım dedım bumbosunda:)annesıne koltukta ve mutfak masasında eslık ettı tum gun:)

masallah canim kizina, cok findik.. nazarlardan korusun Rabbim....

canim cok gecmis olsun,
cok mu terliyor neden öksürük oldu acaba??

afiyet olsun mikaile :) daha iyisinizdir inşallah. bu arada bizim dr.un verdiği listedeçilek alerji nedeniyleyasaklı. aman dikkat et canım. bi şey olmazsa korkma zaten..

sagolasin canim, hamd olsun daha iyyiz.. siz nasilsiniz??? Bu arada cilek ve elma püresi var burada, 6 ayliktan itibaren verilebiiyor.. hatta 4 aylikken de vardi cilek ve elma püresi ve benzeri.. dün ve bugün yedirdim sükür bisey olmadi canim... Trden farkli sanirim burasi ya... anlamadim gitti..

masallah canim kizina, cok findik.. nazarlardan korusun Rabbim....

maaşallah çok tatlı ya bunbosuda çok güzel ya bende almak istiyorum ondaan çok pratik bi kurtarıcı...ama şey dicem yanında olunca desteksizde oturt kolaya alışmasın kendi başına dengede oturmaya çalışırken bel kasları kuvvetlenecekmiş...

maalesef hatice çok terliyo alnından boncuuk boncuk ter akıyo. aslında hiç kalın giydirmiyorum hatta benden ince giyiyo diyebilirm ama aşırı terli tabi birazda hareketten sakin bi anı yokki hep yere bastırıldın hopbacık yaptırılsın istiyo yorulmak falan hiç bilmiyo tabi terliyo...

günaydın kızlar sizlere ve bebişlerinize,
maalesef dün bi arkadaşımın 7aylık bebeğinin üstüne çaydanlık devrilmiş yanık ünitesinde yatıyorlarmış. 2.dereceden yanıklar oluşmuş diye duydum kimseyi yanına almıyorlarmış. dünden beri içim çok kötü o kadar üzüldüm ki anlatamam. hiç aklımdan çıkmıyo aman dikkat edelim evi bir an önce gözden geçirip atladığımız unuttuğumuz bişi var mı diye bakalım. ben ilk fırsat masa örtüsünü kaldırıp masaya cam naylon kestireceğim...

Kadifegulllayyy icim parcalandi resmennn Allah yardimcisi olsun cnmm ya.bnm khzenimin kizi yanmisti fenaa Almanyada ameliyati kafa derisini alipda koluna bacagina yapmislardi.sukur iyi oldu kiz tabi iz var kurtuldu yaa onemli dgl o
Martim
Cnmcimm ben yoktum Izmire gittim gezzzdim geldimm ohhozlemisim yine hemencik :)) halbuki evveli hfta ordaydik.
Yaa varya mothercare %50+25 indirime girmis seneye yazz icin aldim valla hic huyum dgldir almak yer kaplamasin diye ama acayip uygun.virdaha sezonda almicm dedim 110 tllik takim. 40 kusure geldi kendimi sezonda alinca enayi gibi hisseederim artik diyorum valla.gidin bakin sizde yazz icin cok sey aldim normalde 2 sey alsan 100 tl de cikamazsin kac parca aldim 200 tuttu valla

Piyanomuzuuuu kurdukk simdiii,cooook tatlii ya ilk ben caldim:))) Ada cigliklar atiyor:))
Ben Adanin boyunda sanmistim ama belinin izasindanboyutu Ama tavsiye ederim
Golgemmnee guzeldee kurulmuss fistik oyle cnm yaa.umarim ilerleyen aylardada kullanisli olur mama sand. Almayacakmisin simdi?

Yukaridaki yazimda sari lamba gibi birsey cikmis ne o anlamadim:))) yaa kizlar sacimi boyamayi dusunmuyordum ama unnoda da bi urun var boyada ne parapen var ne amonyak ama kendim tutturamazsam birde kuafore gotursem o baska boyada katar Allah bilir ya
Huuu kimsee yokmuuu
Haticecancnm kahv ixin cici bebe biskuvi demedim ekmek.biskuvi hipp var onu da kullaniyorum oyle atistirmalik eline vermek icin

alcam kuzum tabı chıcco polly alcam eve annemlde antilop alcaklar evlerıne..9 aya kadar bumboyu mama sand olarak kullancam sonra gecıs yapcam tatlım..14 aya kadar kullanılıyormus kıloya gore deısıyor tabı kızım tombık olmadıgı ıcın kullanırım 1 yasına kadar dıye tahmın edıyorum sekerım:)

tatlım tutturursun evde yaa koyu renkse hangı renk alcankı

burda mothercare yok ya urunlerını temın edebılecegım sıte yokmu bıldıgın

burda mothercare yok ya urunlerını temın edebılecegım sıte yokmu bıldıgın

Cnm sen nerdeydin? Vlla sac bilemedim karamel guzel esimde koyu ton seviyor yksa eskiden ben kizil ve bakirdimmzaman zaman.modagurusunda iiyafet varmis gorkemli demisti ama orda nsl suan fiyat bilemedm istersen internetten alma yokmu acaba Turkiye de.dur bakalim bir arastiralim

tatlım ben sıvastayım gorkemlı dedıgınde bakmıstımda oraya cok az cesıt var ve hıc begenmedım..arastırdım bıraz ama bulmadım baskada bıryer..

ne pekmezı koyuyorsun cnm dut mu?

Mayasını daha az koyuyorsun sen demek, bi de öyle deneyelim canım çok sağol. Besmeleyle başlanan her iş daha güzel olur zaten :)
Değişik tatlarda olsa da sevmiyor mu İremcik? Neler yaptın da yemedi?

evet canım ben mayayı fazla kullanmam kendimize mayalarken de öyle.patates havuç denedim yok sonra içine kabak koyup denedim onu da beğenmedi.tarhanayı biraz yiyiyor ama yüz buruş buruş arada öğürüyor falan.muhallebiden meyve pürelerinden sonra cazip gelmiyor tabi.bakalım bu ayki kontrolümüzde doktora söylerim ne diyecek.

Bağışıklık sistemini doğumdan itibaren güçlendirmek için öneriler

1. Anne sütünü 6 ay boyunca vermek.

2. 4 aylıktan itibaren sterilizasyonda yavaş yavaş azalma yapmak.

3. Bol bol yoğurt tüketmek.

4. Antibiyotiklerden mümkün olduğunca kaçınmak.

5. Bol bol sıvı tüketmek.

6. Meyve sularını eksik etmemek.

7. Uyku düzenine çok önem vermek.

8. Sigara dumanlı ortamlardan kaçınmak.

9. Düzenli spor yapmasını sağlamak ve temiz hava almaya özen göstermek.

10. Zamanında aşılarını yaptırmak.

11. Çok fazla kimyasal temizlik malzemesi kullanmamak.

12. Çocuğun giysilerini yıkarken doğal sabunlardan yararlanmak.

13. Çocuğu aşırı hijyen şeklinde büyütmemek.

14. El yıkama alışkanlığını küçük yaşlarda edindirmek.

15. Kalabalık ve havasız ortamlardan sakınmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…