Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım geldimi ekmek yapma makinan,kullandınmı??..senin tercihine güveniyorum yoğurt makinasından fazlasıyla memnunum:))
cnm cumartsı bır ara dısarı cıkmıstım kargo gelmıs bulamamıs.araya paar gırdı yarın gıdıp subeden alcam denedıgımde yazarım cnm sonucunu..

ben kullanmıstım eytınyagı..saf olacak ama tatlım her alt acmanda bırazcık zeytınyagını pamuga damlatıp suruyorsun pısık olan bolgeye 2 gune kadar gecer ılk gun her alt acmanda yap ıkıncı gun 2 3 defa yapsan yeter gunde..
aktıvıteye gelınce guzel konuya degınmıssın..oyuncaklarıyla kendı basına oynayan bır cocuk degıl zaten oyuncaklarıyla dahı ben oynatıyorum:) onun dısında martım gıbı bızde saklambac ve dokunma oyunu oynuyoruz dokunma oyun degıl artık hayatımızın parcası oldu.cee ee oyunu bırde cocuk sarkılarıyla ounlar oynuyoruz bız arı vızvız..kırmızı balık golde..mini mini bir kus gibi.. haa bırde ben kedi beren fare evde turtuoz emeklıoz:)) yakalayınca hambur cumbur mıdeye ındırıyorum bayılıyo bunaa:)

ay ne güzel oyunlar oynuyorsunuz. benim kıza oyun oynatacam ama işi gücü ağıza bişiler sokmak sürekli ağzına bişiler sokmaya devam ediyor mesela kovaya bişiler doldurma sonra boşaltma yapacam diyelim oyuncağı tutturuyorum hoop ağzına...bide sadece 1oyuncakla oynayacak diğerlerini yanında istemiyor eliyle tutup fırlatıyo hepsini o bitaneyide yere sürüyo ağzına sokuyo bana sürüyo ağzına sokuyo böyle...mama sandalyesine koydum mutfakta iş yapacam önünede oyuncakları doldurdum hepsini tekar teker yere atıyo bitaneyi ağzına sokarak oynuyo. dokunma bi tarafa hep sarılıyoruz biz çok hoşuma gidiyo heyecanlanınca gülünce hep boynuma sarılıyo ağlayınca zaten sarılıyo:))

kızlar merabayın canlarım umarım herkes ıyıdır ben su anda kızımla mecelleşerek yazıyorum sıze tepeme tırmanmıs vazıyette tek elımle onu tutmaya calısıyorumdıger elımle sıze yazıyorum cok fena olduk cok dıslerımız hala cıkmadı ama cok guzel baba ve anne dıyoruz suya buuu dıyıp mama gordugumuzde hammm dıyoruz bu hafta hasta olduk bogazlarımız mıkrop kapmıs onun ıcın antıbıyotık kullanıyoruz kızımıza cok zayıfladı bırsey yıyemıyor onun ıcın devam sutu aldım bazen kasıkla bazen de sırınga ıle verıyorum agızına bıberondan ıcmıyor malesef bızden haberler bu kadar umarım sızde de hersey yolundadır. Bu arada bu ayın 22 sınde bursaya gıdıyoruz askım ve kızımla bırlıkte sıze kızımın 2 ay oncekı halını gonderıyorum son halını yuklemedım daha bılg. yukleyınce onu da gonderırım

Ay sen ne Nazlı güzel bi kızsın
Maşallah geçmiş olsun sevde gülinimize
İyi yolculuklar şimdiden, büyüdükçe daga mı zor oluyor ne ama çok da tatlı

Nerdesin huuuu huuu? Hiç bu kadar uzun Aralık vermezdîn foruma. Merak ettim canım. Adişkon nasıl îyi mi?

Bizim dişimiz yok. Görünürde de yok ama huysuzluğumuz çok. Diştenmidir neydendir anlamadım, zamana bıraktım.
Pişik de denk geldi, iki gündür z.yağı sürüyoruz biz de, pişik başlayacak gibi, kızarmış minnak popomuz. Ben parmağımla sürüveriyorum canım geçene kadar her alt açmada.
Geçmiş olsun kuzulara inş.

Çok iyi olmuş oyun konusuna değindiğin canım.
Bizim en sevdiğimiz oyun 'çak'. Çak yaptırıp yaptırıp mıncıklıyorum sonra. Bu arada ben biraz sert severim. Top gibi evire çevire oynayınca bayılıyoruz.
Çocuk şarkılarını canlandırarak söylüyoruz, klip çeker gibi.
Çok enteresandır ki 'Ce e' yapınca hüzünlenerek ağlıyordu bi kaç ay öncesine kadar, şimdi seviyor onu da.
"Mause, kumanda varken oyuncaklara kim baksın ayol" diyor Sare hanım da :) Böyle olunca bütün gün oyun uydurmaya çalışıyorum.
Gerçi kafamı hızlı hızlı sağa sola sallayıp aaa diye bağırsam bile Sarem basıyor kahkahayı :)
Not: Babasına aynısını yapınca sadece bakıyor, gülmüyor.

Merhaba tatlım. Minik Sevde Gülin'e de merhaba. İlk kez görüyoruz minnoşu, maşallah ona, çok tatlı. Geçmiş olsun. Bi kaç haftadır Sare de zorla yiyor.
Bursa'ya düğüne falan mı geliyorsunuz ??

martimmkuzummm iyiyizzz cnm napalim,sen nasilsin? Egecik nsl?? omrumuzuzulme valla bgn ayni sorun icin dr.unu aradim Adanin yemede sikintimiz var ust dis gwliyor sanirim bnmkinin ondn pek giremedim aglama vs. olaylari yok fkat memeeeee memmmmmee die dolaniyor evde tam birseyler yerken hoop meme aciliyor vs.:)) bgn kahv. Yapmadi gibi 2 kasik erik puresi snra brokoli iyi yedi tabi ac ya :) 3-5 kasik bugday asure yapiyordu kayinvalidemde ben de azcik bugdy vereyim dedim. 100 luk yogurt . Simdi 3 kasik muhallebi bu kdr .kahv. Cok sever pek yemeyince uzuldum anlamadim dr. Da dedi donemsel olay .yanina pek alistirmasaniz iyi olur yksa ilkokul cagini bulur ayiramazsiniz alisirsa dedi.hiii tabii haberin yok martim gecen naptim:)) baktim agliooo hoop atladim yatagina girdim Adanin sikisik bir halde ben de 2 saat uyuyup kalmisim.sirf bizim yataga almayim diye:) smdi de 15 dk yattim vlla nasil sariliyor boynuma birakmiyor resmen.

Siz de iyisiniz ins. Arkidissslerr?? Yzilariniza bakicam opuyorum hepinizi sevgilerrrrr...

sekerım makınem geldı..bırazdan ekmegı yapcam yarın sonucu yazarım:) muckk denıze ve sana:)

Merhaba tatlım. Minik Sevde Gülin'e de merhaba. İlk kez görüyoruz minnoşu, maşallah ona, çok tatlı. Geçmiş olsun. Bi kaç haftadır Sare de zorla yiyor.
Bursa'ya düğüne falan mı geliyorsunuz ??

evet ttlım arkadasım evlenıyor onun ıcın gelıyorum kısmetse 22 aralık cumartesı bursadayım 23 unde yanı pazar gunu de donecegım ınş. hem bursayı da cok severım en son 2010 da balayı ıçın gelmıştım şımdı kızımız da bızımle olacak özledım oraları

kızlaar nasılsınız yıne cok yogunum bımerhaba deyıp çıkmak istedım bu da Armin in ayak iziyle yaptırdıgım kolyem.daha farklı esımlerdı vardı fakat buYuk geldı yukleyendımopüyorum hepınınzı

ayak ızını sevsınler onun ne kadar da tatlı maşaallah barekaallah

ben de esıme bır surprız hazırlıyorum evlenelı 2 seneyı gectı bız dugun fotograflarımızı hala bastırmadık yaklasık 500 tane olunca epeyı tuzlu gelmıstı fıyatı. Oturdum eleme yaptım 120 cıvarında kaldı onları bastırıp guzel bır album yaptırayım dıyorum doum gunu subat ayında ama ben erkenden verırım albumu elıne dayanamam

denizi desteksiz oturtmak için önüne iyi şişirilmiş bir balon koyuyorum yavrum onu elimde tutacağım diye bayağı desteksiz duruyor..ayrıca emeklemesi ni istiyorsanız da çok faydalı...onu yakalamak için gidiyor balon kaçıyor o gidiyor..bi nevi emekleme topu yani:)))

merhaba arkadaslar,
yine uzun bir ara verdikten sonra simdi girebiliyorum foruma... yazdiklarinizi okudum, bana tavsiyelerde bulunan arkadslarada cok tesekkür ediyorum. Oglum firsat vermisken hemen yazayim dedim... Hepinizin iyi olmasina sevindim...

Bize gelince, yaklasik 2 haftadir üst disleriizin cikmasiyla ve onun getirdigi SIKINTILARLA bogusuyorum, bazen inanin cok daraliyorum ama bunu da atlaticaz insallah. 4 dis birden gelince cok SIKINTILI oluyor.. oglumun hic uyku düzeni falan kalmadi dogru dürüstü, dis yataklari agriyor sanirim, yatiriyorum 1 saat anca uyuyor ondan sonra aglayarak kalkiyor ve sürekli kucagimda durmak istiyor... gündüz ki uykularida ayni seklde olmaya basladi... dislerden sadece biri patladi, digerleride görünüyor ama henüz eti yarip cikmis degil. Istahimiz yine pek yok gibi ama yedirmeye calisiyorum.. Bu arada baya kilo verdi gibi oglum ya...

Onun disinda popomuzda ki sorunu baya giderdik sayilir, son gittigimizde doktor baska bisey yazdi, onu kullaniyoruz ve su an öncekine kiyasla daha iyi durumda... türkcesi mese kabugu ekstresi (icinde su alkol ve bir sey daha var...) onu sürdükten sonra mantar kremini sürüyoruz... ha aradada poposunu acik birakiyorum ki biraz hava alsin....

Ya arkadaslar oglum üstten cikan disi ile alt disleri birbirine sürterek gicirdatiyor ve bu bei cok rahatsiz ediyor, bunu yapmaya baslayali 2 gün falan olyor.. sizden böyle bisey yasayaniniz var mi ?? Mujjcum sen Ada da yasadin mi ???

Emeklemeye gelince oglum tam dört el emeklemiyor ama her yere gidiyor sanirim bu ay sonuna kadar emekleyecek... Birlikte oynadigimiz oyunlara gelince, onun avuc iclerini isirir gibi yapmama bayiliyor, sonra bezini alirken de onunla gidik gidik yapiyorum cok seviyor... sonra aksam babasi isten gelince kucagina aliyor, yakalamaca oynuyoruz, deli oluyor ona... sonra ben saklaniyorum Mikail diye cagiriyorum, beni ariyor sonra ceee eee dedim mi cok gülyor...

Sizin bebislerde nasil bilmiyorum ama aksam babasinin gelecegi saatlere dogru huzursuzlanmaya basliyor, babasi gelince ona gitmek icin harekete geciyor, hatta kapida anahtar sesi duydumu kulak kabartiyor - kim geliyor diye :)

Neyse kizlar simdilik haberler bu kadar bizden, yazacagim baska sey varmiydi aklima gelmiyor, kesin yaziyi gönderdikten sonra gelir aklima.. Hepinizi kocamannnn öpüyorum.... kendinize iyi bakin...

bebegım ekmegı yaptım ıcı hamur olmadı ustude ıyı kızardı sonuc guzel ama tam kabarmadı sanırım benden kaynaklandı tam tarıfe uymadım..mayayı cok eksıtmesın dıye az koydum ondanmı oldu acep anlamadım:) bırde tarıfler bebege uygun degıl..sagolsun elemcım taıf vermıstı ona gore yaptım..kullanma kılavuzunda normal ekmek tarıfı var tam bugday ekmegı yaptım ben onun taıfıde varda bebeklere uymaz ıste tuz seker vs eklenıyor..ıkıncı kez tekrar denıcem bakalım maya mıktarını bıraz artırcam nasıl olcak..
mujj cnm sınboda kullanan cok fazla ama dedımya markaya pek guvenemedım.ee madem kullanmıyomus al kullan bare bırde sen dene bakalım kabartması nasıl bende mı makınedemı muallaktayım:)) gercı yorumlarda resımle falan gostermısler gayet guzeldı:) anırım ben beceremedım acemılık oldu

Görkemlicim desteksiz oturmamı yürüme mi anlayamadım. Bizimkî yürümeyi geç yapacak gibi de.

Düğün vesilesiyle gezmiş de olacaksınız ne güzel. Çok duracak olursanız beklerim :)

Elem harikasın yaaa çok güzel olmuş

eline sağlık canımcım acaba aletin tarifine göre yapmak daha doğru olmazmıki??fırından aldıklarımızın içinde de var bu malzemeler galiba
Görkemlicim desteksiz oturmamı yürüme mi anlayamadım. Bizimkî yürümeyi geç yapacak gibi de.

canım desteksiz oturtmayı kastettim..bizimki hiç sevmiyor oturtulmayı hep ayakta tutayım istiyor bende şeklilden şekle giriyorum ona oturmayı sevdireyım diye:))bizimkide tam tersi galiba erken yürüyecek,emeklemeyide erken yapmıştı

cnm seker ve tuz kullanma taratarı degılım normal yedıgımız ekmeklerdede var doru ama ıste bebek ekmegı yaptıgım ıcın koymadım..kendı tarıfınde koyulması gerekıyor..ben en ıyısı bıze ekmek yapayım bunlarıda koyayım bakalım sonuc ne olacak yarında bunu denıcem eger yıne aynı olursa amann canım uzak dur dıcem:) bu defa sen sınbo alcan yorumu yazcan bu defada ben onu alcam:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…