Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Anladım canım.
Blender önerilmiyor evet ama bebişlerimiz başka türlü yemiyorsa yapacak bişey yok. Ben hala süzgeçten geçiriyorum.
Bugün ne pişirsem diyip sebzelerden kombin yapıyorum :) Henüz pirinçli irmikli sebze ve tarhana çorbasından başka çorba yemedik. Et suyu katıyorum son zamanlarda.
Yoğurt yemeye tam gaz devam. Meyvelerden sadece muz yiyor, başka bişey kabul ettiremiyorum malesef.
Kahvaltıyla aramız kötüydü, ara vermiştik, sil baştan başlıyoruz yarın bakalım inşallah yer.
'Aptamil gece' aldım geçen gün. Yatmadan önce ondan veriyorum.
Bu arada meme sürekli ağzımızda cuk cukk..

Ah sabahlar ahhh.. Biraz sallıyorum yarım saat uyuyoruz sonra biraz meme 1 saat uyuyoruz sonra biraz koyun koyuna yatıyoruz öyle yapıyoruz böyle yapıyoruz derken güne 1de başlıyoruz canım. Ne kadar geç yaşıyoruz değil mi :) Mesela şu an saat 8, bizim için günün ortası !

Kadifegül çok iyi anlıyorum seni uyku konusunda. Geçici bi dönemdir inşallah da kuzun da keyifli keyifli uyur yakın zamanda.
Biz de uyku sıkıntısı çekiyoruz ama sanki sizin durum daha fena gibi.

Mujjj o minik ayakları yesinleeerrrrr Maşallah bitanemize.

merhaba kızlar
günaydınlar nasılsınız?
dün doktora gittik tatlillerimiz yapıldı merak ettiklerimide sordum.
öncelikle demir ilacı kullanmamamıza rağmen kan değerleri gayet iyi idrarda temiz çıktı.
yapılan muayenedede hiç bir sorunun olmadığını söyledi doktoru.
hatta kilo için fazlaya ne derki diyodum siz ailecek türk aile standartlarının üstündesiniz zaten sizin ufak yapılı bebeğiniz garip olurdu normalden iki kilo fazla ama herhangi bir şeye gerek yok dedi.
e tabi o yok bu yok peki bu çocuğun bana mı kastı var sabaha kadar mız mız uyumuyo ağlıyo dedim. çok güldü baksana sence yok mu dedi(tam ben böyle anlatırken gülce me me me me diyerek bir eliyle saçımı çekiyo öbür eliyle yanağımı şamarlıyordu) çok güldük sıpama...
uykusunun düzene girmesi için bitkisel bir ilaç verdi destinix di adı galiba. günde 3kez içecek uykuya daha kolay dalıp daha iyi sürdürecekmiş. uykusu düzene girene kadar bir süre kullan azaltarak bırak dedi. biraz tereddütte kaldım anne yüreği sanki sırf uyumak için ben bebeğime ilaç verip uyutacak mıyım diye dertlendim ama uykusuda gelişimde çok önemli ve gece emmelerini kesmeli gece bebekler süt emince ağızdada bırakabiliyor ve o süt, dişinin erken çürümesine neden oluyor dedi. yüreğime biraz su serpildi böylece.
son olarak ben işteyken ek gıda alıyor eğer yatmadan ek bişi vermezsem süt yetmiyor 2çay bardağını geçiyoruz dedim. sakın sakın dedi... devam sütü vermemi söyledi.bide benim doktor gerçekten enteresan 9.ay tamamlanınca hafif sulandırarak inek sütüde verebilirsin hazır mamalara tercih ederim ya doğal al yada pınar veya nestle nin devam üstü yazanlarını al dedi.

burada hemen öne çıkan sorumm
hangi mama? daha önce aptamil hiiç içmedi koca kutu gitti? öneriniz var mı?

teyzelerı benım kızımın at kuyrugunu gordunuzmu:)))

Eklentiler

• $11122012788.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 24
  • $08122012774.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 27
  • $04122012767.webp
    23 KB · Görüntüleme: 24
  • $09112012703.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 24
  • $12122012790.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

oyyy masallah yerim ben onu ya... findik sey at kuyruguda baglamis... 41 kere masallah canim... bu arada mama sandalyesinde ki oyuncak oraya yapisik mi .. ekstra mi aldin onu??

canim merhaba,
güzel haberler getirmissin, sevindim bir sorun olmadigina.. benim oglumda aptamil pre falan pek icmedi, bende cok kere attim, günü gectigi ictin.. yani actiktan sonra 4 hafta icinde bitirmek gerekiyor ya, iste benim findik bitirmediginden ben atiyordum... ama su an yine Aptamil´in devam sütünü kullaniyorum, sükür onu sevdi..daha dogrusu su an sadece gece iciriyorum onu. Uykulu uykulu iciyor . Doktor da söylemisti, devam sütü biraz daha tatli, anne sütünden de tatli diye.. dogru yani... En iyisi aptamil canim bildigim kadariyla... istersen bir dene, sevmezse degistirirsin...
Inek sütünü su an bile verebilirsin, ama yari yariya su ile karistirmak gerekiyor... bizim doktor öyle demisti.

ay maaşalllah kuzuya nasılda tatlı at kuyruğunu sevsinler onuunnn....ayy ay bizimde bi dolu tokamız var kızımız takacak diye aldığımız ama saç yokki bağlayacak ancak bant takabiliyoruz en çokta şirin şapkalar...kızının cicileride çok güzel miş yaa fıstıık

hmm bu akşam bakalım denim süt içecekmi hiiç sanmıyorum ama . aptamil denedim ben içmedi aptamili ondan sordum ne olabilir başka diye. ya bunların niye deneme boyları yokki bebek beğenmedimi gidiyo koca kutu... oof of bu gün benim kız hiç durmamış ben gelirken ancak uyumuş 1ssat olmadan 12,30da uyandı az önce öncelikle ilacını verdim sonra bi teyzemiz vardı ona nazar okutmaya götürdüm çok nazarlanmış tombalakım inşallah uzuun uzun gecelerden sonra artık uyur. iyice dengem şaştı konuşurken dilim sürşüyor kafam dağılıyor halsizlik yürürken dengem bozuluyo. acaba bende takviye enerji içecekleri mi alsam ne yapsam bu kızın hızına yetişmek için ki?

cnm fısher prıce nın mama sandalyesı oyuncagı o vakumluosun ekstradan aldım cnm bnm..bu arada sız nasılsınız?

Hay maşallah sübhanallah
Genç kız olmuş güzeller güzeli beya :)
tskler teyzesı:)

sagol cnm bnm.uzar annesı kuzunun sacları.bantta cok guzel oluyor bebıslere..
kızıma bır suru buyuk taarım toka sıparıslerı verdım bant falan gelsın onuda paylasırımm..:)

O saç güzeli nasıl annesi, iyisinizdir inşallah. Öptük sizi de

Huysuz diyorum başka da bişey demiyorum :) Siz nasılsınız canım, paşamız neler yapıyor ?

Boncuğuuuummm dün beni çok şaşırttı çooookkk :92:
Kendi kendine oyun oynarken ilk defa uyuyakaldı. İnanamadım. Hatta (Allah korusun) bişey mi oldu yoksa diye baktım.
Veeee yine ilk defa koltuğa tutunup ayağa kalktı dikildi. Bakakaldım ben de

Marttim sagol cnm, amin.
Naslsiniz sorun yok dmi?
Haticecan, iyiyiZ vlla napalim 3. Dış çıkınca sorun kalmadı:)) bgn Havuç,elma,limon, mandalina siktm Hanıma icmedi çay bardağına koydum maasallah hosuna gitti icti kocaman merakimdn ölçtüm 100 cc icmiş çok mutlu oldu:))

Golgemmmmm
Ayyy telden göremedim çıkmış, İpadi aşağıdan alayım ilk isim senin kızına bakmak cnm çok bandana alma bnm hanım hopp çekip cadı gibi durmayı sevio( ben de tokasiz tutmak istemiyorum çıkarıyor vs. Aynı ben. Bnm de küçüklük fotolarım saclar hep açık:)

merhaba canim,
nasilsiniz iyimisiniz . Haklisin pütürlü yiyemedi mi mecbur blendirdan geciriyoruz. Mikail bey bazen yiyor pütürlü bazende sonuna dogru bir öksürmeye basliyor ve kusuyor.

Meyveler konusunda iyiyiz sükür, meyve pürelerinden yiyor. Yogurdu da seviyoruz... Bugün yogurdunun icin muz elma püresi karistirdim onuda yedi. Aptamil gece mama gibi mi, sivi olarak mi veriyorsun?? Emzikmi memeden kastin, yoksa meme mi .. biz gece emiyoruz emzigi, gündüz pek aramiyor...sadece uyuturken veriyorum... Insallah düzelir uykularida sende rahat edersin o da.

Nazar cok oluyor bebisler canim ya, ben kendimde cok okuyorum... sende oku özellikle yatirmadan önce falan oku, rahatliyor o zaman... Kendine vitamin takviyesi alabilirsin canim iyi olur, ben su an aliyorum, hem kis ya fazla hastalanmayayim diye... Bugün bendede vardi halsizlik, dedim Mikail uyurken bende uzanayim nerdeee beyefendi 1 saat uyudu hemen kalkti . Gece nedense cok SIK kalkti, o yüzden bende halsiz oldum...

cnm fısher prıce nın mama sandalyesı oyuncagı o vakumluosun ekstradan aldım cnm bnm..bu arada sız nasılsınız?

tskler teyzesı:)

hmm o oyuncaktan bende bakayim bulabilirsem alayim, belki o zaman mama sandalyesinde oturmayi sever. Senin findik sIKILIYOR MU orada otururken? Yani ben yemek yedirecegimde oturtuyorum, carcabuk sIKILIYOR.

Hamd olsun canim daha iyiyiz, dislerimiz eti yarip cikali beri iyiyiz.. arada huysuzlugumuz oluyor ama sükür... 4 tane incimiz oldu yukarida, altta ise 2 tane

Galiba pazartesi yada sali doktora götürecegim elinin üzerinde cikan sivilce gibi seyleri göstermek icin... bakalim ne diyecek doktor. Simdilerde Mikailin en sevdigi sey, kucagima geldimi direk olarak cenemi yüzümüz isirmak icin bana saldirmak.. birde gözlügü kemirmeye calisiyor ...

pasa iyi canim...ne yapsin yerde oynuyor su an, bende cevap yazabiliyorum Masallah findiga demek ayaga kalkti, darisi bizimkinin basina... Bende oglum kendi basina emekleme pozisyonundayken oturmasina bakakalmistim . Bu findiklar bizi sasirtmaya devam ediyorlar

En iyisi sen onu iyice oynatirken yor ki o zaman cabucak uyur...

mujjcum merhaba,
iyi olmaniza sevindim canim. 3cü disinizde hayirli olsun... nerelerdesin, neler yapiyorsun??
=============================

Martim canim,
sen nasilsin bebis nasil??? Sesin cikmiyor, özlettin sende kendini..umarim iyisinizdir... öpüyoruz sizi kocamannn

Aynen canım bıdıklar bizi parmaklarında oynatmaya ve şaşırtmaya devam ediyor. Her hareketleri olay artık. Maşallah bebişlerimizin hepsine. Meyvesever Mikail'e de maşallah.
O da kalkar yakında, Sare'de girişimler vardı ama birden kalktı. Şimdi oturtabilene aşk olsun.
Yorma konusunda üstüme yoktur, top gibi oynuyorum sürekli :)
Ne güzel şey bebeğinle kahkahalarla vakit geçirmek dimi ya çok şükür :31
'Aptamil gece', muhallebi gibi oluyor canım. Sare hanım emzik hiç almadı, aynı şekilde biberon da.. Anne memesi hastası benim cimcimem.
Memede uyumayı çok huy edindi diye artık ayağımda sallamaya başladım. Yorsam daa sallasam daa gece 4te uyudu evvelsi gün, dün de 3.30da.
Güzel uykuları olsun inş..

Sağolun kızlar iyiyiz çok şükür. üstten 2 dişimşz de çıktı , okeye dördüncüye gerek gelmedi. anneyi ısıra ısıra oynuyor paşa göğüslerim yara oldu ilk zamanklardaki gibi. çok canım yanıyor ve sütüm azaldı. inşallah geçer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…