Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bir sürü cevap yazdım ama bağlantı gitti yazdıklarım gitti. duan için teşekkür ederm. dn boza aldım içtim biraz fark etti. tabi yine çok huzursuuz bir gece geçirdik bol bol ağladı ama bu sabah farkettiğime göreee hanımın üst üç dişi kabarmıştı ikisi çıktı çıkacak patlamak üzere hatta dokunamadım belkide patladı:))) çok komik iki yan çıkyo ortası boş... bu sabah kar tatili oldu evdeyken hazır sık sık emzirim artsın dedim ama gündüz hiç işi olmuyo gecede ağzından düşmüyo meme bende ekgıda çok az verdim meme emsin diye.ama yine zorla emdi. oof of bebişler emsin istersin emmez emmesin istersin emer verecen süt yok vermicen süt çok...canları sağ olsun bebişlerin biz anneler herşeyin elbet bir yolunu buluruz.

keşke içse... eczaneye gittim başka ne denesem diye sormaya eczacı bebelak içmezse hiçbirini içmez boşuna deneyip para verme dedi.zaten hiç istemeyerek bebelak alıp vermiştim içmemşti. ama teyzesi kızımın üst dişler atak yapmış sabah farkettim sanırım karnı doysada sıpam uyumazmış.ama keşke geceden farketsem ağrı kesici verirdim.suyu çok ihmal etmiştim ama artırdım yine.

bence kaşık mama tok tutmakta daha iyi. sanki devam sütü ile anne sütü çok fark etmez gibi geliyor bana doyuruculuk açısından. kaşık mama hazır mı sen mi yapıyorsun? eğer sen yapıyorsan içine irmik atmayı ihmal etme. benim ki de çok sık uyanıyorya şey sorcam uyanınca doyana kadar emiyor mu yoksa biraz çekip bırakıyormu? gülce ilk diş çıkarma zamanı gece sık uyanıyodu memeyi bi kaç kez çekip bırakıyordu aslında dişini kaşıyo rahatlıyo uyuyordu. şimdi diş sıkıntısı var sık uyanıyo ama doymakta doymuyo memeden memeye geçip duruyo ağlıyo.ama diş kaşıma için uyandıysa yine bir iki çekiş yapıyo zaten ama kaşınmak doymak değil o zaman. seninkide öyleyse belki açlıktan değil dişten uyanıyordur. bu arada benim kız diş sıkıntısı başlamadan bir ara 5-6saat uyuyordu ek gıda bile almadan. o zaman süt o kadar süre tok tutuyordu ama şimdi kaşık mama veriyorum yine o kadar uyumuyor...ümidim diş çıkarma sonrasına inşallah diş çıkarma işlerimiz bitince uyur yavrum...
neysem benim tavsiyem dişten mi sık acıktığından mı bunu belirle sonra
-acıkmaktansa şekersiz kaşık mama dene,
-diştense dua et biran önce çıksın yada çok ağlarsa ağrı kesici başka yapacak bişi yok,
-alışkanlık yaptıysada sık uyanmak.doyurduktan sonra önce 3saati geçmeden sonra zamanı uzatarak meme vermeden tekrar uykuya geçmesine yardım et.(bunu doktor ve bi arkadaş tavsiye etmişti gece beslenmeyi bıraktırmak için bende bir biraz uykusuz kalsamda yaptım işe yaradı sonra dişlerle birlikte eski hale döndük ama diş sonrası yine deneyeceğim)

kızlar biliyor musunuz bu gün noldu?
mutfaktaydım kızımda salonda kaynanamın yanında. emekleyerek çıkmış yanıma geliyo sanmış kaynanam bende salonda sanıyordum. sesi yakın geldiği için seslendim anne gülce oradamı diye yoo dedi koştum bi baktım kolidorda yürütecinden tutup ayağa kalkmış sonra yürümeye yardımcı arabalar oluyorya ilk arabam diye öyle tutmuş zaten halı kalın yavaş gidiyo sürerek gidiyo...çok güldük daha dün ilk kez koltuktan tutunup kalktı bu günde yürüteçi yürüterek gitti bu gidişle bu kız yakında yürürde herhalde:)

bence kaşık mama tok tutmakta daha iyi. sanki devam sütü ile anne sütü çok fark etmez gibi geliyor bana doyuruculuk açısından. kaşık mama hazır mı sen mi yapıyorsun? eğer sen yapıyorsan içine irmik atmayı ihmal etme. benim ki de çok sık uyanıyorya şey sorcam uyanınca doyana kadar emiyor mu yoksa biraz çekip bırakıyormu? gülce ilk diş çıkarma zamanı gece sık uyanıyodu memeyi bi kaç kez çekip bırakıyordu aslında dişini kaşıyo rahatlıyo uyuyordu. şimdi diş sıkıntısı var sık uyanıyo ama doymakta doymuyo memeden memeye geçip duruyo ağlıyo.ama diş kaşıma için uyandıysa yine bir iki çekiş yapıyo zaten ama kaşınmak doymak değil o zaman. seninkide öyleyse belki açlıktan değil dişten uyanıyordur. bu arada benim kız diş sıkıntısı başlamadan bir ara 5-6saat uyuyordu ek gıda bile almadan. o zaman süt o kadar süre tok tutuyordu ama şimdi kaşık mama veriyorum yine o kadar uyumuyor...ümidim diş çıkarma sonrasına inşallah diş çıkarma işlerimiz bitince uyur yavrum...
neysem benim tavsiyem dişten mi sık acıktığından mı bunu belirle sonra
-acıkmaktansa şekersiz kaşık mama dene,
-diştense dua et biran önce çıksın yada çok ağlarsa ağrı kesici başka yapacak bişi yok,
-alışkanlık yaptıysada sık uyanmak.doyurduktan sonra önce 3saati geçmeden sonra zamanı uzatarak meme vermeden tekrar uykuya geçmesine yardım et.(bunu doktor ve bi arkadaş tavsiye etmişti gece beslenmeyi bıraktırmak için bende bir biraz uykusuz kalsamda yaptım işe yaradı sonra dişlerle birlikte eski hale döndük ama diş sonrası yine deneyeceğim)[/QUOTE]

Doyanakadar emiyor. Ama bizde daha bir tane bile diş yok. Genel kontrolde doktoru dişlere daha zaman var dedi. Emzik de emiyor. Kaşıntıyi onunla gideremezmi? Ülker'in muzlu Yoğurtlu kaşık mamasını verdim. Bugün gene vercem.

emzik emiyorsa onla kaşıyordur dediğin gibi dişi. hiç hazır kaşık mama vermemiştim acaba o tok mu tutmuyor .benim genelde yaptığım kaşık mama şöyle; 1tatlı kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı süt yarım çaybardağı su, 1çay kaşığı irmik,az mısır unu ile lapa yapıyorum içine şeker yerine muz yada elma inceltip koyuyorum yiyor. ...birde bunu içine kuru kayısı kan üzümü kuru incir koyarak yapıyorum özellikle kabız gibi yaptıysa tuvaletini falan.istersen birde böyle bişi dene sonra suyunuda içir yatır ve 3saat geçmeden emmek isterse emzirmeden tekrar uyutmaya çalış belki alışkanlık yapmıştır...

merhaba arkadaslarim,

nasilsiniz iyimisiniz?? Bebislerde iyiler insallah?? Yoklugumu pek fark eden olmamis ama neyse :-((.

Yeni yila güzel girdik fakat yilin ilk günlerinden oglusum hastalandi... ve 1 haftadir cekiyor... larenjit yani girtlak iltihabi olmus, kulaklarda var hafif kizariklik, bogazi da öyle ve öksürük var... sürekli atesi inip cikiyor, 4 kere hastaneye gittik, gece yarilarinda hastaneydik, atesi 39, 6 ya falan cikti... ates düsürücü ve agri kesici veriyoruz, 3 saate bir atesi cikiyordu...ates cikinca resmen sünüyor yavrum... istahi falan yok hic.. sükür suyu iciyor.. hic hali yoktu oglusumun.. ama sükür bugün daha iyi... Benimde bogazimda yanma var, burun akintisi öyle.. bu hafta insallah atlatiriz bu hastaliklari da, oglum eski düzenine döner.. Allahtan esimde bu süre zarfindan evde, cok yardimci oluyor.. Sizler ne olur dikkat edin...

yazdikllarinizi okudum ama cevap yazamadim.. Mujjcum seni cok tebrik ediyorum canim, inan cok heyecanlandim, haberini okuyunca...Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin...darisi bizlerin basina artik...Ada hanimin da yeni yasi kutlu olsun, nice güzel yaslara insallah...

Hepinizi özledim --- kocaman öpüyorum sizi bebisleri....

Haticecannn

Cok gecmis olsun cnm ya:/ sagol cnm amin darisi size mumkunse 1,5 yil snra tam bzim de kismet bgneymis:)

slm kızlar nasılsınız..
berenıme ayakkabılar alcam gymboree serılerını yapıyorumda yaza kac ıyer acaba suan 2 numaradayız yanı 17:)) 4(19-20) mu olur 5(20-21) mı bılemedım fıkrı olann:))))))))))))))))) 4

haticecan gelmişgeçmiş olsun canım mikaile verebilirmisin bilmem ama sana zencefil kullanmanı öneririm,benim en büyük kurtarıcım kış ayları için,doğal antibiyotik,bizde sizi öpüyozz

mujj çok duygusal bir nostaljiydi,o günlere döndüm kendi doğumum geldi aklıma,Allah izin verirse bu doğumunda gelmek istiyorum ziyaretine:))

gölgem bence 2sindende al çünkü değişiyor bu bızdıkların ayakboyu çok çabuk

dondurucu izmir den selam herkese.....

deniz artık koltuk sandalye yatak herşeye tırmanıyor ve sıralıyor,sonra küt yere,heryeri morarır içinde...en büyük korkum yatağından aşağı düşmesi..korkuluklarını yükselttik seviyesini yatağının ama yinede içim rahat deil..minder alacağım yatağın önüne büyüklerinden ,düşerse korusun diye

üstten 4 diş birden çıkıyor,uçlar göründü,doktor bugün yarın patlar diyor,bu sebeple gece biz yatana kadar oturuyor...o uslu kız gitti yerine cadıcan bir kız geldi,,,yatır kaldır,indir çevir hiçbişey kar etmiyor,,,,gündüzde bir defa öğle uykumuz var,,çok yoruyor beni,gözüm sürekli üstünde mecburen,Ama olsun Allah onlara sağlık versin herşey geçiyor:)))

oyalayıcı oyuncak tavsiyesi istiyorum sizlerden ,aktivite masası için erkenmi acaba???

bana gelince 10 kilo verdim 3 ayda,yolu yarıladım..doğumgünümüze kadar bir 10 kilo daha verirsem süper olacak,,bu arada karnım için lipolize gidiyorum,şişliyorlar beni ama deyiyor...tavsiye ederim faydasını görüyorum..sevgilerimizleeeeeeee

Cnmmmmm oncelikleee kilon icin gozun aydin ve cok sevindim.supperrrr vermissin son halini de ekle olurmu ayy ben de 74 le kaldim ne olcak bilmiyorum:)) belki de 75
Ohh ohhh biz de cokca o kddr dis biz napariz yazik cocuguma yaa kiyamammm,,
Ben de dun hiiic gece dahil sut vermedim .artik istikrarli bir sekilde vermicem bakalim ...sukurki tutunmuyor memmem die yakama yapisiyordu yaaa

Cnmmm doguma girmeden birgun bulusucaz ins. Sana uyarsa baska ne yazdin unuttm.beynim donuo vlla

canımm azcık daha vereyim koycam resim eski halim yeni halim şeklinde sözz

gerçekten zor durum olsa gerek sütten kesmek ama hangisi uygunsa öyle yapmak lazım göbüşteki fıstığıda düşünmek lazım dimi annecik..bu arada bana hep kız olcak gibi his var sen ne hissediyosun ???önemli olan sağlıklı olması bunu söylememe gerek yok gerçi

Ehuehue ben de hep oglusum die seviyorum.bir yandan da kiz olsa iyi ark. Olur diyorum.bakalim kismet ne olcak:)) benden guzel kaynana olur bi kaynana olayim. Diom:)))

Tmm cnm koy snra ben de koyarim yuvarlak olunca :)))'cok zor ben de cok agladim iyi atlatcaz gibi vlla

mujjjj ada abla mı oluyor tebrık ederım canım ne dıyelım hakkınızda hayırlısı ıkısı bır arada buyuyecekler ne guzel . ben cesaret edemıyorum açıkçası allah yardımcın olsun.

canım cok sagol cvp verdıgın ıcın.her konuma elınden geldıgı kadar yorum yapıyorsun..mucckkkk canım:))

mujjjj ada abla mı oluyor tebrık ederım canım ne dıyelım hakkınızda hayırlısı ıkısı bır arada buyuyecekler ne guzel . ben cesaret edemıyorum açıkçası allah yardımcın olsun.

Bizimki bilincli olmadi ama kismet iste ,sagolasin cnm.1,5 olsun bebisin o zmn yaparsin ins. O zmn tam zamni olur

Kuzum sen Anadolu yakasindaydin dimi? Simdikk benim yeni gebe arkidisler dr. Ariyor da anadoludam varmi onerinizzzzz????:)

üstten iki dişimiz patlamış bulunmakta ama çok komiik üst ikilinin sağda olanı ve soldaki yani yanındaki değil onun öbür yanındaki...
birde aksırık ve burun akıntısı başladı galiba hasta oluyoruz.

canım cok sagol cvp verdıgın ıcın.her konuma elınden geldıgı kadar yorum yapıyorsun..mucckkkk canım:))

canım ne demek hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz elden geldiğinde..ne dicem senden gymboree duyunca neymiş bu deyip araştırma yaptım ve çok güzel bir program oldunu öğrendim giyim markasından öte....kızlar yutubdan bakın bebişlerle yapabileceğimz çok güzel aktiviteler var ben bazısını yaptım denişkoyla.aslında bunun okulları var ankara istanbulda ama izmirde yok(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…