Sagolun teyzeleri.kadifegulsutum yetmiyor dedin icimi acittin.Allahim suan cok icten dua ediyorm Allah bndeki sutu alsin sana versin....
Nsl kesicem bilmiyorum bayagi azalttim ama uyku vakitleri sutumle,ben evde olmadigimda annmleyken garibim siziyordu ama smdi hic halim yok nereye gideyim.yada ben asagida odamda yatarken o salonda durck .
Dr.u dediki kesinliklegogse kahve yada kirm. Birsey surme.psikolojik acidn sanirim kesceginizde aklinizda bulunsn.band tak yara oldu de dio diooo da bana komik geldi 1 yasindaki ne anlar yaradanki
Kadifegul aslinda fazlam var dha once 67 yle kaldim.maalesef 75 im.boyum var die anlasilmio kemikliyim ztn
bir sürü cevap yazdım ama bağlantı gitti yazdıklarım gitti. duan için teşekkür ederm. dn boza aldım içtim biraz fark etti. tabi yine çok huzursuuz bir gece geçirdik bol bol ağladı ama bu sabah farkettiğime göreee hanımın üst üç dişi kabarmıştı ikisi çıktı çıkacak patlamak üzere hatta dokunamadım belkide patladı:))) çok komik iki yan çıkyo ortası boş... bu sabah kar tatili oldu evdeyken hazır sık sık emzirim artsın dedim ama gündüz hiç işi olmuyo gecede ağzından düşmüyo meme bende ekgıda çok az verdim meme emsin diye.ama yine zorla emdi. oof of bebişler emsin istersin emmez emmesin istersin emer verecen süt yok vermicen süt çok...canları sağ olsun bebişlerin biz anneler herşeyin elbet bir yolunu buluruz.
keşke içse... eczaneye gittim başka ne denesem diye sormaya eczacı bebelak içmezse hiçbirini içmez boşuna deneyip para verme dedi.zaten hiç istemeyerek bebelak alıp vermiştim içmemşti. ama teyzesi kızımın üst dişler atak yapmış sabah farkettim sanırım karnı doysada sıpam uyumazmış.ama keşke geceden farketsem ağrı kesici verirdim.suyu çok ihmal etmiştim ama artırdım yine.Canım süt olayına ben de çok üzüldüm . Emmek için uyanan bi bebeğe sahibim ve olmasa nasıl olurdu tahmin edebiliyorum. Keşke devam sütü içse. Kıyamam ona gerçekten . Benimki biberondan geveleyerek içiyor zorla . Cuk cuk emmiyor . inşallah yeter de artar sütün , bol su iç bir de .
Merhaba kızlar ve şeker bebekler:)
Öncelikle mujj cum, ada için üzülüyorsun evet ama anne karnındaki bebek dış dünyada olan olayların hepsini anlar ve hisseder. Başlarken de bahsetmiştik hatırlarsın. Dolayısıyla şimdi küçük meleğinin de ilgiye ihtiyacı var. Sonucta 1 yaş da çok iyi bir sınır emme konusunda. . Rahatlat biraz kendini bence)
Biz dün akşam Azra ile kaşık mama denedik. Rahat uyusun karni duysun diye ama bu kez de cok susadigi için huzursuzlandi. Yani anlayacağınız gene saat başı uyanarak bi gece gecirdik her zamanki gibi.. acaba devam sütü denesem mi uzun sure tok tutar mi? Sütünde yetmeme gibi bi sorun yok maşallah ama uykumuz çok fazla bölünüyor. Tabi Azra hemen emip uyuyor ama benim uykuya gecmem zaman alıyor. Halsiz kalkıyorum. Tavsiyeniz nedir?
bence kaşık mama tok tutmakta daha iyi. sanki devam sütü ile anne sütü çok fark etmez gibi geliyor bana doyuruculuk açısından. kaşık mama hazır mı sen mi yapıyorsun? eğer sen yapıyorsan içine irmik atmayı ihmal etme. benim ki de çok sık uyanıyorya şey sorcam uyanınca doyana kadar emiyor mu yoksa biraz çekip bırakıyormu? gülce ilk diş çıkarma zamanı gece sık uyanıyodu memeyi bi kaç kez çekip bırakıyordu aslında dişini kaşıyo rahatlıyo uyuyordu. şimdi diş sıkıntısı var sık uyanıyo ama doymakta doymuyo memeden memeye geçip duruyo ağlıyo.ama diş kaşıma için uyandıysa yine bir iki çekiş yapıyo zaten ama kaşınmak doymak değil o zaman. seninkide öyleyse belki açlıktan değil dişten uyanıyordur. bu arada benim kız diş sıkıntısı başlamadan bir ara 5-6saat uyuyordu ek gıda bile almadan. o zaman süt o kadar süre tok tutuyordu ama şimdi kaşık mama veriyorum yine o kadar uyumuyor...ümidim diş çıkarma sonrasına inşallah diş çıkarma işlerimiz bitince uyur yavrum...
neysem benim tavsiyem dişten mi sık acıktığından mı bunu belirle sonra
-acıkmaktansa şekersiz kaşık mama dene,
-diştense dua et biran önce çıksın yada çok ağlarsa ağrı kesici başka yapacak bişi yok,
-alışkanlık yaptıysada sık uyanmak.doyurduktan sonra önce 3saati geçmeden sonra zamanı uzatarak meme vermeden tekrar uykuya geçmesine yardım et.(bunu doktor ve bi arkadaş tavsiye etmişti gece beslenmeyi bıraktırmak için bende bir biraz uykusuz kalsamda yaptım işe yaradı sonra dişlerle birlikte eski hale döndük ama diş sonrası yine deneyeceğim)