dün gece ilk ev kazamızı yaşadık Allahım beterinden korusun..yeni kalkmıştı üstünü giydirmek için salona getirdim,o ara patiklerini almaya odasına gittim,yüzüstü düşmüş fakat ağzında emzik kalmış olduğundan emzik üstdişetini parçalamış,kucama almamla kan boşaldı kızımın ağzından..suyla çalkaladık,tampon yaptık zor durdurduk kanamayı..ufacık bebekten o kadar kan nasıl geldi anlamadım...
Ay kıyamam Azra ya da ! Nazar değiyor vallaCanım çok geçmiş olsun. Inanirmisin dun aksam tam senin bu msjini okumuştum uzuldum cok gecmis olsunOkuduktan 5 dk geçmedi Azra koltuktan tutunurken pat düştü ve ağzını yerdeki kumandanin kenarına çarptı ve ust dudaginin içi kanadı dudagi da şişti. ; (( Tutunarak bayadir yürüyor kizim hatta ellerini bırakıp bir adım da atıyor bayadir.) Tekrarı olmaz bi daha umarım. . Nazar değiyor bence fistiklara çokça. ..
Canım çok geçmiş olsun. Inanirmisin dun aksam tam senin bu msjini okumuştum uzuldum cok gecmis olsunOkuduktan 5 dk geçmedi Azra koltuktan tutunurken pat düştü ve ağzını yerdeki kumandanin kenarına çarptı ve ust dudaginin içi kanadı dudagi da şişti. ; (( Tutunarak bayadir yürüyor kizim hatta ellerini bırakıp bir adım da atıyor bayadir.) Tekrarı olmaz bi daha umarım. . Nazar değiyor bence fistiklara çokça. ..
Arkadaslar merhaba,sagolun iyiyim midem bulaniyor da Allahtan cikarmiyorum.basimi tutamiyorum hep uyumak istiyorum Ada daki gibi:)))
Martimmm neden mi yoktum cook komik bir sebep.eylul annelerinden biri surekli birilerine sariyor cok tuhaf konusuyordu.konusa cok komik o dio gobegim cikti(5 hfta) dgri aa mumkun dgl gibi cvp veriyor oysaki dgrinin onu tersledigi yalanci duruma dusurdugu yok ama iste kendince takti ben de cok bilmis:)))))) son bulsun herkese saygizlik yapmasin die netten yazi kopyaladim okusun bilinclensin die...bana tuhaf cvplar verdi .ben de anlamiyor ufak beynin dedim ve beni sikayet etmis 1 gun dondurdular:)))
Dedimki gebeligimden beri bizim topik de yazisiriz kimse kimseye boyle konusmadi cok tuhafsin dedim....
Aslinda dha once de diodum ben girmem baska topige ocak annelerini bile bilmem cunku size cok alismistim:))) ikinci de ne payalassam da hepiniz ztn yakin zmnda dogurdunuz sizinle konusurumki diyordum.iste sadece girdim biraz aman yarabbim:))))))
Ada 3 gundur sut icmiyor unuttu sukur diodum.dun aksam onumu cekip memmmeee dedi..pof
Dun dr.a gittim bizim tanidigimiz hast. Acmisti ordaki dr. A bir bakayim dedim hem eve yakin ayy bayildim dr. Cok iyiydi ki.kendi dr.umu da seviyorumama simdi sunu dusunuyorum.4 kent de dogurcagima ztn sezeryan 1 e o adamla dogurayim.fikir verin ikinci die mi rahatim ne.sezeryani normale gore dha kucuk goruyorum daha buyuk olmasina ragmen:) su sebepten normalde dr. Kendi acilmayan kadina kesi atabilio vs. bnm dikisim belli acip alir diyorum...ne diyorsunuz kizlar fikir verin kararsizim.ama adam super hem de tanidigim olunca acayip ilgi vs. rahat olurum.
dün gece ilk ev kazamızı yaşadık Allahım beterinden korusun..yeni kalkmıştı üstünü giydirmek için salona getirdim,o ara patiklerini almaya odasına gittim,yüzüstü düşmüş fakat ağzında emzik kalmış olduğundan emzik üstdişetini parçalamış,kucama almamla kan boşaldı kızımın ağzından..suyla çalkaladık,tampon yaptık zor durdurduk kanamayı..ufacık bebekten o kadar kan nasıl geldi anlamadım...
Eveeeet esim bakti hemen cin takvimine gore irrrrrkekkkk:))))
Evet Ada da dgru cikti daha once valla
Susun susun agzimin payini aldim:)) bense saff yaa diyorumki 2. Dogumum strees yapmayin akliniza ne gelirse bana sorun dha girer girme?herkes hak edermi bu cumlemi saf iste Allahim.
Ya gorkemli ben de bilemedim sezeryan da sence ne gibi yanlis yapar die dusunuyorum bilemedim.
canım çook geçmiş olsun, allah beterinden korusun. kıyamam yaa çok da ağlamış korkmuştur. geçen hafta sonu alışverişe çıkmıştım kayınvalidem de eymen koltuğa tırmanırken bir anda kafasını radyatöre çarptı dedi. yavrum çook ağlamış. kayınvalidemde çook korkmuş.
ben bizim ufaklıklar yürümeye, koşmaya başlayınca ne yapacağız onu düşünür oldum şimdilerde. 5dk yerinde durmuyorlar. koç burcu bebeklerin özelliklerini okumuştum aynen hafi harfine doğru valla. aceleci, hareketli...
allah başka kaza göstermesin hiç birimize inşallah.
Selam kızlar. Daha daha nasılsınız?
Biz iç güveysinden halliceyiz. Sare hatun diş sıkıntısı çekiyor çoğu bebişimiz gibi. İlk dişimiz yeniyıla girerken yeni yıl hediyesi olarak çıkmıştı. İkincisi ondan 9 gün sonra geldi.
Şu anda 2 incimiz var yani.
Bütün gece (aslında sabahtan sonra demeliyim, çünkü geceyle gündüzümüz tersine döndü, gece oturuyoruz gündüz uyuyoruz) ağlıyor, çok mızmız. Karyolasında uyumuyor, yanımda yatmaya çok alıştı. Ben de karyolasına alıştırmaya çalışıyordum, sonunda pes ettim. Madem dişten huzursuz, varsın yanımda yatsın dedim. Memenin ağızda durmasına da çok alıştı, uyurken hep meme arıyor.
Elim ayağım iyice bağlandı hiç iş yaptırmıyor kızım bana, sağolsun. Evi ... götürüyor derler ya aynen öyle oldu :)
söylemeyi unuttummm
hani üstte iki yandan diş çıkmış orta boş dediydimya ortadanda çıktı sounda ohh bi süre rahat edecez demiştimki bir diş daha şişmiş kuzumun uykusuz gecelere tam gaz devam:)
ay benim kız diş gıcırdatıyo yaa altlar çıktıya alt dişle üstte çıkan diş uçlarını sürtüp duruyo acıtacak zarar verecek diye koruyorum
Canım çok geçmiş olsun. Inanirmisin dun aksam tam senin bu msjini okumuştum uzuldum cok gecmis olsunOkuduktan 5 dk geçmedi Azra koltuktan tutunurken pat düştü ve ağzını yerdeki kumandanin kenarına çarptı ve ust dudaginin içi kanadı dudagi da şişti. ; (( Tutunarak bayadir yürüyor kizim hatta ellerini bırakıp bir adım da atıyor bayadir.) Tekrarı olmaz bi daha umarım. . Nazar değiyor bence fistiklara çokça. ..
tatlım cok gecmıs olsun((
ıcım ezıle ezıle okudum vallacok agladımı??
minciri,amann yine dusme vakasii yaa( uff gecmis olsun Azra bebege de cnm yaa kiyamam o dudaklara
haticecancnm Ada kuzusu iyi alisti artik meme demiyor ,tek sikintimiz sut icmiyor((( rengi ilgisini cekmio sanirim.cnm dr. U tanimiyorum da hasthanaenin sahibi yakinimiz.bu hast hani ozel olup da ayni zmnda bagkur,ssk karsilayan yer varya oyle yer...
Ya annem de korkutuyor,7 kat aciliyorsun dikis vs. onemli dio ayyy bilemedimki(((( aslinda dr.umu da cok seviyorum,cok iyi .
2. Gebelik dha mi 2 .plana atilio bilemedim:)) simdi 175 tl vermek her ay gozume gozuktu niyese Ada da oyle dgldim:))
Bu dedigim yerdeki dr.mda cok iyi bayagi konusuyor hatta sirf bana die degil bi ark.im da gitmis beni aradi bi dr. Var cok memnun kaldim die ayni dr.dan bahsedince mutlu oldum hatta.dur bakalim yenidogan unitesi vs. goreyim herseyi netlestircem cnmccim
Sevindim meme diye tutturmadigina,bakarsin süte alisir zamanla. Anladim canim hastane sahibi tanidik, vallah mujjcum benim ilk dogumumda doktofumu götürme gibi yada özel hastanede dogum sansim olmadi,maddi imkansizlim diyelim. Ama ikincide secicem artik,kendi doktorum gelsin ve iyi bir hastane olsun. Canim 175tlden kacma durumunuz iyiyse. Dedigin gibi bir bak bakalim. Dogru karari vereceksindir insallah. Nasilsin bugün.
teşekkür ederim arkadaşlar.. ufaklıklar büyüyene kadar biz anneler de artık iyice yufka yürekli olduk... umarım bi daha başka meleğimizin başına gelmez.
bu arada şunu da önemle belirtmek isterimki önemsenip yazdıklarıma "her zaman" cevap verilmesi beni ne kadar mutlu ediyor anlatamam size..
Azraya hamile olduğumdan beri yazılanları hep takip ederim, pek girip yazmasamda.. aranızdaki bu sıkı muhabbet beni daha da memnun eder. zaten sizden okuduğum şeylerden çevremdekilere bahsederken hep "arkadaş öyle demişti" diye bahsederim. başka topiklerde olmayan ve bu topiği özel yapan bu sevgi ve paylaşımımız hep daim olsun..
Eki Görüntüle 603910
Günaydın güzel kardeşlerim ve tatlı anneleri. annemle sizi çook koskomacaan öpüyoruz. ve herkese güzel bir hafta diliyoruz...
Mujj, canım teşekkür ederiz. Herkes babaya benziyor diyor ama bence benzemiyor. Ten rengi saç rengi ben, ama ağız burun göz baba diyorlar. yani ortaya karışık
sağolasın canım.alt dişleri çıktığında çok ısırıyordu üstler çıkınca yandım koparmadan bırakmaz herhalde dedim ama şükür galiba keşfetmedi.bazen dalıp başka şeye bakacaken acıtıyo ama hiç tepki vermiyorum yoksa tepkiyi farkedince tekrar yaptırmak için tekrarlıyor.süt durumu boza ile birlikte düzeldi şükür tabi dinlenmekte çok öneli 15gündür kaynanam vardı iyi dinlendim o varken normale döndük.Merhaba canım, geçmiş oldun gülce mizr de . Yeni dişlerde hayırlı olsun tabii. Merak etme Ege de gıcırdattı bi süre bıraktı. Keşfediyor şu an. Dua et emerken ısırmamış. O dişleri nerde kullanmasını bilene kadar meme başı bırakmayacaktın ikinciyesüt durumu nasıl oldu ?
evet canım bankacı akşam 19:30-20:00 gibi ancak geliyor. ben o gelsin az dinlenim diye beklerken oda eve gidim dinlenim diyor.hafta sonu cumartesi çoğunlukla çalışıyor yarım gün ama yinede o gün gidiyor.pazarda gezecez mi evimi temizlicez, eşimde tek tatil günüm evde yatim oturim kitap okuyayım istiyor anlayacağın hiç birşeye yetmiyor...Anladim cnm sen bir an oyle dedin cok uzuldum cunku.cnm esin bankaciydi sanirim oyle demistin hfta sonunuz rahat olmuyormu birseyler yapmak icin?
omrumuzcnm tsk ederim ama esin bana akilli demis ya orda suphem var akilli miyim yksa Uni cahillerinden biri miyim:))) nasil oldu anlamadikki saka gibi,neyseee ksmet hayirlisi cnm ilk yil zor gecr snra rahat ederiz ins.
Eki Görüntüle 603910
Günaydın güzel kardeşlerim ve tatlı anneleri. annemle sizi çook koskomacaan öpüyoruz. ve herkese güzel bir hafta diliyoruz...
...
a.s. canim,
hamd olsun daha iyiyiz, öksürügümüz devam ediyor ama sükür ateslenmiyoruz artik.. pazartesi doktora götürecegim, cigerlerinin halen iyi olup olmadigini ögrenmek icin.. hastanedeki doktorlar iyi demislerdi ama ne bileyim, bronsit falan olur diye korkuyorum...
Bu arada 2ci inciniz hayirli olsun canim... dis SIKINTISI gecince canim yatagina tekrar alisir, bizde yasadik aynisini.. hasta oluncada öyle yapiyor bebisler.. anneci oluyorlar iyice.. emzik emmiyor mu canim??? Almadiysa yeniden dene, en azindan emzik sakinlestiriyor...
...
Eki Görüntüle 603910
merhabalar kızlar,
umarım herkes haftaya iyi başlamıştır, bebişlerimizinde keyifleri yerindedir..
ben istanbulda yaşayanlara bir şey soracaktım: (bu arada kimler nerelrde yaşıyor bilemiyorum affınıza sığınarak)
bu sene istanbul bölgesinde kızamıkçık ve kabakulak vakaları bebeklerde artış göstermiş, geçtiğimiz yıllara bakarsak bu vakalr uzun zamandır yokmuş. normal aşı takviminde 12. ayda zaten kızamık,kızamıkçık,kabakulak aşısı yapılıyor. fakat sağlık bakanlığı bu salgının önünü almak maksatlı 9 aylık olan bebeklerde de 12. ay aşısının bi dozu olarak ek aşılama yoluna girdi. fakat bu 9 ay aşısı isteğe bağlı zorunluluk yok. ayrıca 9. ayda olunca 12. ayda olmamak diye bişey de yok. 12. ay aşısı sabit kalıyor. hatta Azra'dan büyük olan bebeklere arkadaşlar yaptırdılar. ağrısı acısı olmayan bir aşıymış ateş huzursuzluk yapmamış.
beni de sağlık ocağından aradılar da, normalde boy kilo kontr haftayaydı bizim. ama bu hafta içi gelin kontr yapalım dediler. muhtemelen bu aşıyı da o anda sorup yapmak isteyecekler. daha özel doktorumuza da danışmadım danışacağım ama.
bizimle aynı durumda olup yaptıran varmı? ya da başka ilde olsanızda düşünceniz nedir?
şimdiden teşekkürler....
merhaba güzel bayanlar,
inşallah sizler ve bebişleriniz çok çok iyidir...
benim kzı emeklemeye başladı bir başladı tutabilene aşk olsun...sürekli biryerlerden tutup kalkma merakında an ve an peşindeyim. üstten üç dişimizde patladı çok şükür.
yanlız dede ve babanneden sonra uyku düzenimiz çok bozuldu.sabah yine günde iki defa uyuyor fakat babannemiz kızın uykusu gelip iyice uykudan bayılana kadar uyutmuyor geciken uykulardan sonra ikinci uyku akşam 19,30-20,00gibi tamamlanıyor artık gece bekleki uykusu gelsin...dün gece ağlaya ağlaya saat 12yi geçiyordu uyuduğunda.
son zamanlarda öyle yapıştı ki bana sürekli boynumda kucağımda olmak istiyor beşikte uyumuyor beşiğe girince uyanıp yanıma alana kadar ağlıyor.
hani artık emekliyorya bazen evde oda oda gezip beni arıyormuş babannesi salonun kapısını açınca dooğru yatak odasına gidiyor orada olmadığımı görüncede oturup dertli dertli ağlıyormuş. eklediğim resimlerden birinde kaçışını çekmiş babannesi.
Eki Görüntüle 604192 Eki Görüntüle 604193 Eki Görüntüle 604194
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?