Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

insallah alisir bir an önce canim... bu arada devam sütünün hangisini aliyorsun sen ?? Ada 1 yasinda, aptamil 1+ Junior var benim bildigim... eger aptamilin tadini sevmediyse baska marka dene bari canim...
Mikailde gündüzleri icmiyor canim devam sütü, gece iciyor ama ben gündüzleri cözüm buldum ona muhallebi tarzi bisey yapiyorum onuda devam sütü ile hazirliyorum...en azindan böylece icmis oluyor..
Burada var özel hastane yok degil ama normal sigortayla masraflari karsilamak cok zor.. ben dogumu devlet hastanesinde yaptim inan varya kaldigim odada ki yatagin bas kismini ayaga kalkip altta bir kol vardi o sekilde indirip kaldiriyordum.. düsünsene sezeryanli biri nasil yapsin demi, hemsireler de gicikti zaten.. ama bebek hemsirelerinden biri vardi o hizli gonzales gibiydi... kadin gece herseye yetisiyordu.. ben hastanede toplam 7 gün kaldim... pazartesi dogum oldu, oglum carsamba günü gece benimle yatti, ondan öncesi bebek odasinda kaliyordu gece falan.. gündüz hep yanimdaydi emzirdim vs... nasil emzirecegimizi, sonra nasil altini alicagimizi falan gösterdiler... odada biz toplam 5 kisi kaldik.. ben özel oda istemistim esimde yanimda kalabilsin gece diye, kayit yaptirirken söylemeniz gerek dediler, öylede yaptigim halde inan cikana kadar oda bosalmadi.. aslinda bosalmisti ama özel sigortaliya verdiler...

Eger kendi doktorumda yapsaydim dogumu o bana baska bir hastane demisti ama o da sehir disindaydi... yani su anki oldugumuz yere 15 km falan... annemler biz gelemeyiz falan dediler... yoksa orayi sececektim... orasi daha iyiymis doktorumun dedigine göre... bakalim nasip ikinci nasil olacak... insallah daha iyi olur diye düsünüyorum.

Eki Görüntüle 603910

Günaydın güzel kardeşlerim ve tatlı anneleri. annemle sizi çook koskomacaan öpüyoruz. ve herkese güzel bir hafta diliyoruz...

kizzzzz bu kimmm - seni gidi seni findik.. yerim seni.. masallahhhhh.... yessimcim nazarlardan korusun Rabbim...

hamd olsun bugün daha iyiyiz kendi adimiza... sen nasilsin hanimm efendi nasil ? masallah hadi inciler hayirli olsun... emeklemeye bizde basladik teyzesi, önce süründk simdi ise emekliyoruz ve kalkma calismalari yapiyoruz... vallah dede nene oldumu düzen müzen kalmiyor ... Mikail beyde aksam 18:30 - 20:30 arasi bir uyuyuor, gece de saat 2´den önce uyumuyor... bir kac gündür böyle... inan uykuya dalmakta zorlaniyor.. o yüzden uyutmamaya calisiyorum ama nerde...

hatta bir gece sabaha karsi 4:30 da kalkti, mama icti, 2 saat oyun oynadi öyle uyudu.. isigi falan kapatiyorum ama yine oynuyor... ). Internete okudum 9 aylik bebekler 10-12 saat kadar uyusa yeterliymis, gündüzde 2 kere 1er saat falan....

masallah canim... nazar degmesin prensese... resimlerini göremedim bu arada...

Doktora gittiniz mi canım? Nasıl şimdi paşa?
Sare hatun emzik almadı hiç canım. Almıyor ya evirip çevirip oyun oynuyor emzikle. Allah ikinci bebişi nasip ederse onu zorla alıştırcam emziğe :))

doktora yarin götürecegim canim, bugün aradim ama kadin dolu dedi, yarin gel daha iyi dedi... sükür daha iyi, ama öksürügü var halen, en azindan cigerlerini bir dinlesin istiyorum..bronssit falan olmasin diye...

hmm emzik almadi mi zor oluyor da iste... almadi mi ne yapacaksin.. insallah ikincide basarili olursun canim )

siz nasilsiniz bu arada?

Anladım canım öksürüğü hemencik geçiversin inşallah.
Biz iyiyiz. Aslında ben biraz nezleyim biraz da öksürüyorum ama onun dışında bi sorun yok çok şükür. Sare çok zorluyor beni :) Baş edemiyorum artık :)

Bu arada ne kadar zorluklar çekmişsiniz doğum zamanı. Ben çok rahattım ya. Tek kişilik odaydı, yanımda eşim ve kayınvalidem kaldı, çook güzel ilgilenildim. Ve sadece 500 lira verdim.
Diğer bebişlere böyle güzellikler denk gelsin inş.

sağol canım hayırlısıylla dişler çıktıya düzenede girer inşallah...aah ah gençlik bize mi kaldı 30adayadık merdiveni 28yaşıma gircem şubatta:))

oo gece kalkıp oyun istemeside zor ya bazen benimki çok erken kalkıp oyun istiyodu eline bir kaç bişi verip yatakta o oynarken ben az daha uyukluyordum tabi artık emekler düşer mümkün değil ama. bizim normal düzenimiz sabah 8,00-8,30arası uyanma-10,30-11,00arası uyuma ikinci uykuda 15.00dan sonra ve gecede en geç saat 22,00da dalmış olması ama uykular kaydı. ya birde gece 1saat deliksiz zor uyuyor ama sabah 2şerden 4saat uyuyor 1haftadır hiçde uyanmadan keşke gecede öyle olsa...hatta daha fazla uyursa gece uyanmaz diye yanında ses yapıyorum öpüyorum uyansın diye. tabi sabah uykularının böyle uzun olmasında babannemizinde rolü var uyanınca sallayıp pışpışlayıp yine daldırıyodu. neyse sağolsun kadın 2haftadır bayağı dinlendirdi beni gittiğine üzüldüm valla..arkadaşlarda ekli sanıyodum seni değilmişsin şimdi arkadaşlık istediği yolladım ekle o zaman görebilirsin.

sağol canım hayırlısıylla dişler çıktıya düzenede girer inşallah...aah ah gençlik bize mi kaldı 30adayadık merdiveni 28yaşıma gircem şubatta:))
...

Ay yine gençsin canım ama daha genç gösterdiğini söylüyorlardır genelde dimi? :) Bu arada ben de şubat doğumluyum.

Ay yine gençsin canım ama daha genç gösterdiğini söylüyorlardır genelde dimi? :) Bu arada ben de şubat doğumluyum.

belkide eşim benden genç göründüğü için bana kardeşin mi demelerinden kendimi daha büyük hissetmişimdir sağol ya o kadar uzundur kendimi genç gösteriyorum diye algılamamışım ki çok sevindim mutlu oldum ve uzundur hiiç iltifat almadığımı farkettim:)) valla kendimi çok iyi hissettirdin. senin yaşın kaç?

Bebişler uyuyor sanırım az çnce okudum msjları ama nasılsınız diyeyim yine de. Yalnız cepten alıntı zor oluyor, eskisî gibi kafa da kalmadığından unutuyorum ne yazacağımı :/ hepinizi öpüyorum .
Biz iyiyiz çok şükür. Uykular hala sorunlu :0 ben bi şey soracağım. Bebekleriniz nasıl uyuyor kızlar :?

Birini mutlu hiseettirdim diye ben daha mutlu oldum :)) Ayyy benim kocişin baba olduğuna inanmıyorlar sen düşün :)
Ben topiğin en küçüğüyüm zannımca. 89luyum canım.

Ben de aynı iltifatı albüme yaptım dikkatine şekerim gerçekten çoook daha genç duruyorsun 25 detîm İnan maşallah. Ben kendimî çok yaşlanmış hissediyorum

Selam canım. Sare tepeme tırmanmaya çalışıyor şu an, benle ilgilen anneee dercesine.
Nasıl uyuyor derken uykuya nasıl dalıyor anlamında sordun dimi?
Sare meme ağzında olmadan uyumuyor malesef. Ben de sallıyorum mallıyorum bişeyler yapıyorum bu alışkanlığından vazgeçirmek için ama bi zaman sonra pilim bitiyor ve pes ediyorum veriyorum memeyi yine :/
Gece boyunca da memenin ağzında olmadığını anlayıp anlayıp ağlayarak kalkıyor. Böyle böyle büyücez artık :/
Siz napıyorsunuz ?

Eymen tam paşa olmuş şu kuruluşa bak, sarı şeker. Benimki de karabiber bilgisayar olsa aratdım foto şimdi çok büyüdük biz de .

Ben de aynı iltifatı albüme yaptım dikkatine şekerim gerçekten çoook daha genç duruyorsun 25 detîm İnan maşallah. Ben kendimî çok yaşlanmış hissediyorum

sağol arkadaşım valla farketmedim akşam akşam iyi geldi bu güzel sözler... merak ettim seni koysana resmini bakalım.belkide kendine haksızlık ediyorsundur?

bu arada bebekler nasıl uyuyor demişsinya benim bir tek amuda kalkıp pışpışlayarak emzirmediğim kalıyor uyutma yöntemlerinde...emzir,ayakta gezerken emzir,ayakta gezerken pışpışlayarak emzir,beşikte salla,ayakta salla...aah ah çok dertliyim bu konuda...

Aynen ama tek fark. Ben yokken ananenin kucağında ben varsam meme de. Gece de uykuya ancak emmerek dalıyor. O yüzden gece uydu deyip bi yere gidemem . Yaramaz cimcime. Ama Ege de ben tel elime alınca oyununu bırakıp bağırıyor, gelip istiyor ve alıp yere atıyor. Çok bilmişler varya

Maşallah diyelim de arkadaşımıza nazar. Deymesin sen uyutmada çığır atlamışsın valla :0 büyüdükçe zorlaştı uyutmak. Biz de her yer karanlık yapılıp uyutuluyor. Akşam gezmemiz yok artık. Ben bi ara koymuştum 4-5 aylıktık. Şimdî bilgisayar yok atamıyorum.

Son düzenleme:

Ya bi de o var, babası ayağında sallayınca uyuyor, ben sallayınca uyumuyor. Nedendir diye sordum eşime, sende meme varken ayağında uyur mu benim akıllı kızım dedi.
Sare de kumandayla televizyon kapatma manyağı, televizyona doğru tutup basıyor. Pilini çıkarıp verince de anlıyor kızıp atıyor yere. Bu yeni nesil çook fena çook. Maşallah hepsine.

Bu arada sen de gayet çok genç duruyorsun, yorgunluktan yaşlı hissediyor olabilirsin ama dışardan çıtır anne

çok bilmişler çok benimkide aynen telefon çalınca daha çığlıklara başlıyo ne mümkün yanında konuşmak 3tane oyuncak telefonu var biri şekil renk öğreten renkli bişi diğeri pepeli biride benimkine saldırmasın diye oyuncak blackbery ama o yine bernimkini istiyor.hatta kandırmak için knuştuğumu değil ev telefonunu falan veriyorum ama yutmuyo ses gelmiyor ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…