Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaşlar oğluşum ve ben hepinize ayrı ayrı çook teşekkür ederiz. Güzel yorumlarınız için.

Bu arada canım gelinim SARE yine güzelliği ile göz kamaştırıyor. Oğluşum başka kızlara bakmıcak söz çapkın olup çok canlar yakmıcak

kadifegül albimünü gördüm ana kız çok güzelsiniz. allah nazarlardan korusun.

oto koltuğu konuşulmuş bende yaza almak istiyorum ama benim eymen paşa içinde hiç durma gibi geliyor. bakalım aslında en kısa sürede alıp alıştırmak lazım.

hyrm canım face den gördüm küçüklük resimi koymuşsun. sen annene ne kadar çok benziyorsun. ben çok benzettim valla.

hyrm canım face den gördüm küçüklük resimi koymuşsun. sen annene ne kadar çok benziyorsun. ben çok benzettim valla.

Evet canım benzerim anneme ama o fotoda hep kardeşimi benzetmişler şaşırdım :)
Bu arada oğluşumuz çapkınlık yaparsaaa kulaklarını ısırırım onun :))

Aaaa anlamadim neden gormedim,sen benim arkadasim degilmissin ondan gormedim:))

Ayy cnm bnm o konuda biz salagiz,kisa mesafe oturtmuyoruz hatta esime diyorum.bgn son bittti Ada yerinde dursun snra bak cok cekeriz diyorum.kisa mesafe mesela kayinvalide,market vs. giderken 5 dk.ayy saka bir yana dusunsenize 20 yil snra burda olsak senin oglan anne sareyle tanisalim dese:))) ehueheu:))

valla biz 20-25 sene sonra kapıya dayanırız sareciğim için

muj canım arkadaş isteğini kabul ettim şimdi görülür sanırım resimler.

Hehhehe inşallah hep burda beraber sohbetler ederiz de 20 küsür yıl sonra kız istemelerini de konuşuruz :)
Şaka maka veletlerimizden bi kaçı birbirini severmiş çok komik olur yaaa :)))

kızlar deniz artık anakucağı şeklindeki oto koltuğuna sığmıyor arabada,,,çocuk oto koltuğuna geçtinizmi??yada almayı düşündüğünüz marka varmı???

canım ben römer aldım trifix su an piyasada güvenlik açısından en iyi ürün bu,benım ıcın önemli olan kriterde buydu.

canım ben ıst. yasamıyorum ama dr uma sordum bu durumu ıst bölgesı risk bölgesı oldug uıcın bakanlık orda yapıyomus calışmayı o yuzden bızı aramadılar ama ıst olsaydım yaptırırdım

canım çok güzel araştırmışsın ,tenk yu....kk anketinede baktım,en çok kraft tercih ediliyor...bizimkisi chicco livingdi,çok memnundum,tabi denizde ...doğduğundan beri ona koyuyordum,çok gezenti bir aile olduğumuz için biz de o da rahattık..inşallah kafamıza göre bişey buluruz,.sen de paşanın resimlerini koy artık,özledik kara gözlüyü:))

9 Ay.

Beslenme:

Bebek 1 yaşına kadar inek sütü almayacağı için, halen anne sütü veya mama almaya devam etmelidir. Artık, mama veya meyve suyu verirken, biberondan fincan ve bardağa geçmeyi denemelisiniz.

Bebeğin kendini besleme denemeleri yapmasına - her zaman başaramasa da - izin verin. Bebek, kendisini beslenme olayının bir parçası olarak hissederse, bu onun için daha zevkli olacaktır.

Eğer bebeğin dişleri çıkmışsa, beslenme sonrası ve yatmadan önce temiz bir gazlı bezle dişleri silin.

Gelişim:

Bebekler bu ayda kendilerini çekerek ayağa kalkabilirler. Cisimleri birbirine vurup ses çıkarmayı severler. Henüz bilinçsizce de olsa; anne, baba demeye başlayabilirler.

Artk bebeğiniz hayır kelimesinin ne anlama geldiğini bilmektedir, ama tabii ki bu onu durdurmaya yetmez! Eğer, oynamasını istemediğiniz birşeyle oynuyorsa, sakin fakat kararlıca ' Hayır ' deyin, o cismi elinden alın veya bebeği başka bir ortama götürün.

Oynayabileceği seçenekler sunun, oyun sırasında bol bol konuşun, öpücük ve sarılmaları ihmal etmeyin.

Bebek neler yapabilir?

Yardım almadan oturur pozisyondan yatmaya geçebilir.

Kendini çekerek ayağa kaldırabilir.

Mobilyaya tutunup ayakta durabilir.

Ayakta tutulduğunda adımlamaya çalışabilir.

Merdivenleri emekleyerek tırmanabilir.

Elinden tutulunca yürümeye başlayabilir.

Sesini yükseltip alçaltarak erişkinlerin konuşmalarını taklit eder.

Konuşma seslerini taklit eder, ancak henüz anlamaz.

Duygusal Gelişim:

Sizin itirazınıza rağmen yapmakta olduğuna devam etmekte ısrarcıdır.

Erişkinlerin davranışlarını taklit etmeyi sever.

Odayı terkettiğinizde arkanızdan ağlayabilir.

Bezinin bağlanmasına direnebilir.

Bebek gelişimini nasıl destekleyebilirsiniz?

Bebeğe gelişiminde destek olmanın en iyi yolu 'OYUN'dur.

Ona parlak renkli oyuncaklar ve hareket eden araba gibi oyuncaklar verin.

Ses çıkaran oyuncaklar da ilgisini çeker.

Küplerle kule yapmasına yardım edin.

İçiçe geçebilen değişik büyüklükte kaplarla oynamasını sağlayın.

Birlikte şarkı söyleyin, kitaplar okuyun.

Vücut bölümlerinin adlarını öğretin.

Taklit edeceği sesler çıkarın.

Kitaplarda hayvan resimlerini gösterip o hayvanın sesini taklit edin.

Uyku:

Düzenli bir yatma saati ve yatma öncesi alışkanlıkları olmalıdır. Bebek, uyumadan önce resimli kitaplara bakabilir. Kendini güvende hissetmesi için, sevdiği bir oyuncak veya battaniye yanına verilebilir.

Güvenlik:

Bebeğin boğazına kaçabilecek kuruyemiş, patlamış mısır, şeker tarzı gıdalardan kaçının.

Gıdaları öğütebileceği küçük parçalar halinde verin.

Prizleri kapatın, elektrik kablolarını, sıcak cihazları uzak tutun.

Banyoda elektrikli cihaz kullanmayın.

Bebek yanınızdayken bir şeyler pişirmeyin.

Asla bebeği banyoda yalnız bırakmayın.

Su içeren herhangi birşeyin yanında ( örneğin klozet, su dolu kovalar ) bebeği yalnız bırakmayın. Bebekler su dolu bir kovada bile boğulabilirler!

Pencerelerin kapalı olduğundan ve bebek tarafından açılamayacağından emin olun.

Yürüteç kullanmayın.

Bebeğin tırmanma kapasitesini gözardı etmeyin.Yukarıya kaldırıp güvende olduğunu düşündüğünüz birşey belki de o kadar güvende değildir!

Bütün ilaçları, temizlik malzemelerini, kozmetik maddeleri kilit altında tutun.

Mobilyaların keskin köşelerini yumuşak malzemeyle kapatın.

Kesici aletleri bebeğin ulaşamayacağı yerde bulundurun.

Çocuk Disiplininde Yapılan Hatalar

Elbette, anne babalar olarak hepimiz çocuklarımızı yetiştirirken onlar için en iyiyi istiyor, hata yapmak istemiyoruz. Ancak, bebekler de hastaneden kullanım kılavuzuyla gelmiyorlar ! Çocuk yetiştirmek uzun ve zorlu bir süreç. Bu süreçte, sevgi ve disiplin çocuğa birlikte verilmeli. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, istemesek de hatalar yapıyoruz. Bu yazıda, çocuk yetiştirmede sık yapılan hatalara değineceğiz, belki sizlerin de değiştirmek, düzelmek istediğiniz davranışlarınız olabilir...

1- Sorunları görmezden gelmek: Eğer çocuğunuzla yaşadığınız öfke nöbeti, uyku problemleri gibi sorunlara eğilmeden onlarla birlikte yaşamaya çalışırsanız, hayatınızın normal bir parçası haline gelirler ve giderek çözüme ulaşmak zorlaşır. Bazen anne babaya çocuklarının çok yanlış davranışları bile rahatsız edici gelmez. Ancak, çevrenizdekiler veya doktorunuz sizi sürekli uyarıyorsa bir sorun olabileceğini göz önünde tutmalısınız.

2- Gerçekten sorun olup olmadığına karar verememek:
Belli davranışlar bazı yaşlar için normaldir. Örneğin, iki yaşındaki çocuğunuz istediğini almadınız diye markette kendini yere atıp bir öfke nöbeti geçirebilir. Bunu, gelişiminin normal bir parçası olarak kabul edebilirsiniz. Ancak benzer bir davranışı altı yaşındayken tekrarlıyorsa, bir sorun var demektir.

3- Beklentinin aşırı olması: Çocuğunuzu tanıyın, belli yaştaki yetenek ve özelliklerini bilin. Ondan beklediklerinizi bu bilgilerin ışığında gözden geçirin. Örneğin doktorunuz iki yaşında tuvalet eğitimine başlayabileceğinizi söyler. Ancak, denemeleriniz sonuç vermiyorsa belki de sizin çocuğunuz henüz buna hazır değildir, ona biraz daha süre tanıyarak hem gereksiz çatışmaları aza indirmiş, hem de hazır olduğunda çok daha kısa sürede sonuç almış olacaksınız.

4- Tutarsızlık: Eğer bir gün hayır dediğinize ertesi gün evet derseniz veya sizin yasakladığınız bir abur cuburu başka bir yakınınız çocuğa verirse, minik yavrunuzun kafası karışacak, büyüklerin pek o kadar tutarlı olmadığı yolunda bir sonuca varacaktır. Kurallar daima geçerli olmalı, çocuğun çevresinde onunla temasta olan diğer kişiler de sizin belirlediğiniz doğrultuda hareket etmeliler.

5- Sınır koymamak: Çocuklar belli kuralları, sınırları olan ortamlarda kendilerini daha güvende hissederler. Her istediklerini yapmalarına izin vererek onlara iyilik değil kötülük yapmış olursunuz

Paylaştığım yazılar internette dolaşırken karşıma çıktı ve sizinle de paylaşmak istedim.

beni en çok düşündüren ileride çocuğumu disiplin edememek. Birde ben eşimin ailesiyle günün büyük bir bölümü aradayım uyumaya kendi evime gidiyorum o derece yani.. aynı ev ortamında çocuk yanında dede yada babaanne olduğuna anne-baba koyduğu kuralların hiçbir anlamı kalmıyor kimi zaman. anne -bana yasak koysa da büyükler kıyamıyor ve izin veriyor. şımarık ve arsız bir çocuk olup çıkıyor. çevremde çok örneği var bende kendi çocuğum aynı olsun istemiyorum. inşallah ilerde aynı sorunları bende yaşamam diye ümit ediyorum... bu yazıyı okuyunca aklıma geldi sizinle paylaşmak istedim.

Cnmm onceliklee karsmak gibi olmasin demicem direk karisicam.tmm sagolsunlar bakiyorlar ogluna isten donunce mrb de al cocugunu kur sofrani evinde ye anladigim yemek de orda yeniliyor.bir zmn snra sikmaz mi bu seni? Biraz 3 unuzun paylasimlari olsun cnm.

Birde bnm de korktugum konudur o bnm hayirlarima birinin evet demesi ama merhaba bebek kitabinda okudum.buyuklerin karismasi size karsi simarik olmaz sizin hyrlarinizda size yapamaz nazi kime geciyorsa ona yapar simarmaz diyordu bilmiyorum artik ne derece dgru:) bzmkiler bana karisamaz ben o konuda katiyim kayinvalidem bile olsa yanlissa hyr onu yapma diyorum.mesela gecen dedim oyle kucagina alip sevmekle olmaz oyun ogret ona:))))
Annem varya hocasi resmen neler ogretiyor surekli oyun oyun.

Ayy hele dun cadim napti ben uzaniodum yanagimdan optu,ilk defa bu kdr hissettim eskidende opuodu ama bilmiyordu sulu sulu yaliyordu:)) simdi nsl ayy babasinin da sabah ensesinden opuo uyansin die ay Allahim dedim ya cadim bnm:) buarada opucugu de israrla annem ogretti:) halbuki ben de yapiyordum ama ondan kapti iste:)

Canım, doğru diyosun da işin içinde olunca bir türlü istediğin gibi olmuyor. en baştan ayrı olmak lazımdı diyorum bende.. birde benden kaynaklı ben çok iyi niyetli davranıyorum sanırım. bakalım hayırlısıyla kendi evimi alısam birkaç seneye kadar herkesin evi de derdi de ayrı olur. inşallah...

bu arada minik ada büyümüşde anne babasına öpücük mü konduruyor. herşeyi çok çabuk kapıyorlar valla. benim oğluşta dudağıyla öpücük yapıyor. henüz öpmeyi bilmiyor ) maşallah hepsine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…