Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Canım tam olarak olmasa da anlıyorum ben seni. Şöyle ki, yeni evlendiğimizde bizim de yukarda yani kayınvalidemlerde yememiz içmemiz beklenmişti. Burda böyle oluyormuş, gelinler hep kayınvalidelerinin evinde duruyor, bi tek yatmaya kendi evine geçiyor. Ben yapamazdım bunu. Ruhum sıkılırdı, mutsuz olurdum. Kendi evimde evliliğin tadını çıkarmak istedim ve öyle yaptık. Akşamları oturmaya çıkıyoruz bi kaç saatliğine, bi de ramazanda beraber yiyoruz.
Hatta dayısı aaa siz aşağıda ayrı mı yiyorsunuz demiş. Sanki anormal olan bizmişiz gibi. Tabi aşağıda yicem bnim ayrı evim mutfağım var. Sen gibi en başında öyle yapsaydım yanmıştım valla hiç ayrı bi hayatım olmayacaktı. Şimdi ooohhh kendi evimde bebişimle mis gibi yaşıyorum. Ama sen çalıştığın için daha mecbursun tabi.
Senin de dediğin gibi başka eve çıkarsan ayrılırsın yoksa zor artık.
Ama en azından bazı akşamlar al paşanı geç evine. Onunla ayrıca vakit geçirmen çok önemli bence, hem senin hem bebişin açısından.
Disiplin konusunda da senin hayır dediğin şeye birinin evet demesine bi kere bile izin verme. İpin ucu kaçarsa toparlayamazsın bi daha.

Mujj ohh öpücükler başladı demek Sare de beni öpsüüüünnnn kıskandıııımmmmmm

Yesimcim,cnm Allah gonlunuze gore vrsin ins.sen oyle diyince dua ettim senin icin ben de en kisa zmnda olur insallah.

Evettttt isimiz gucumuz,Adaaa opucuk verrrr:)) ayyy cok hosumuza gidio,hyrmkiskannnnnnn:))) cunku bu opucuk icin azcik dha beklicen:)))))

herkeslere merhaba,
sizlere hep tombul kızımın aldığı kiloyu söylüyordum bu sefer verdiği kiloyu söyleyeceğim...11kg dı sabah tarttım 10,600olmuş kızım 400gram vermiş. aslında yemesi her zamanki o kadar emekleme bir saniye yerinde durmama sonucu normaldir herhalde diye tahmin ediyorum.

bu arada benim kızımda öpüyor yaa... ama sadece annesini öpüyor ağzını kocaman açıp vakümlüyor resmen birde komik tarafı iki tarafada yapıyo.bir yanağımı uzatıp öp diyorum öpüp öbür tarafımada kendi yapıyor.yerim ben onu yeriim.
birde sanırsam benim kızım uykudan korkuyor daha battaniyeyi yastığı görünce daha ağlıyor kesinlikle yatar pozisyona geçmiyor hatta yerdeyse ayağa kalkıyor....

canım, biz bizim ufaklıklara nasıl söz geçireceğiz diye düşünüyoruz ama asıl büyük sorun büyüklerimize söz geçirmek. bizim dede ve babaannede yapma dediklerimi hep yapıyorlar. torundur sevecekler tabi ama yapılmaması gerekenleri de yapmasalar.

canım, gülce kızımız maşallah kilo verse de şuan ideal kiloda. birde artık bebeklerimiz hareketli illaki kilo alımı duruyor yada yavaşlıyor. hem senin kız yürüteçle tur atıyormuş evde. bu kadar turlamaya kilo mu kalır

Kizlarrrrr,slmm nslsiniz?

Ya Ada ateslendi gece de annem dio oda sicaksa ondan da olabilir dio.dun disari ciktik hava berbatti ama kafasi cuvala girmis gibi arabaya bind mumkun dgl ruzgar almadi.alsa da 1 sn diyebilirim.
Sikintimiz ne onu diyecegim kulak olcer var bizde cok rahat en iyi sonuc o verio die aldik daaaaa sorun simdi Ada kulagina sokturmuyorrrrr neyle olceyim iyi sonuc versin.uzaktan alin olcerler de ii midir acaba? Dr.u aradim birazdn geri doncek bana.suan klima kapali oturuyoruz soyamadim da cocugu calpol icti suan oyle kalmadi ates

Merhaba bayanlar, nasılsınız?
Biz Azra kuzum ile iyiyiz. Dün takip icin sağlık ocağına gittik ve dediğimiz o aşıyı yani kızamık aşısını olduk. Hic bir sıkıntı vermedi şükür kolay atlattık.
10.5 kg olduk. Bu ay 200 gr almış tosbiğim
Bu arada tutunarak, yurutecle ve yuruteci dıştan sürükleyerek bütün evi geziyo dişi çıkmadı hala ama erken yürüyecek sanırım inşallah; )
Oto Koltuğu olarak biz daha uzun sure kullanalım diye 36 kg a kadar olan convers diye bi sey aldık bucurukten. Craft ın ayni ürünü. 99tl.ye aldık. Memnunum, uyurken falan baya rahat.
Benim de herhangi bir yakınım yanimda olmadigindan kimi zamanlarda bi yardımcıya ihtiyacım oluyor. Böyle her gun degil de ara sira gelip kızıma bakabilecek birine bakacam galiba...
Simdilik bu kadar fıstıklar. ..

kesinlikle aynı fikirdeyim büyüklere laf anlatmak o kadar zor ki birşey söylesen bizde büyüttükle başlayan bi dolu söz... seviyorlar bakıyorlar Allah razı olsun ama birde denileni yapsalar.biz farklı şehirlerdeyiz bazen biraz o geliyo biraz biz gidiyoruz güzel dinleniyorum ama eminim aynı yerde olsak ve sürekli bakması gerekse çok sorun yaşardık. en basitinden bir kaç şey; balık kızım çok sever ve faydalı haftada 2kez yediririm. bence kızı balık rahatsız ediyor çok balık yedirme diyor. akşam yatmadan biraz tok tutacak şeyler yediriyorum sütüm biriksin gecede yetsin diye...yatarken yedirmek iyi olmaz yatarken yedirme diyor e diyorum bu bebek gecede besleniyo sonuçta yatarken yemese nolcak gece süt yetmeyecek 10dakkada bir uyanıp uykusu bölünecek.ağırda bişi yedirmiyorum...kendi gibi düşünüyor ekmek yemezse doymaz, balık ağır gelir, muz kabız yapar,kayısı ishal yapar... gece 12olmuş kız ağlıyor uyumuyor,uykusu daha gelmemiştir sen yat ben oynatim de uykusu gelince uyur... Allahtan dur dediğim yerde duruyor annen izin vermiyor kızım diyor...
evet canım gülce yürüyüş spor yaptı kilo veriyor kızımdan örnek alim biraz:)) yürüteci içine oturup çok kullanmadık ama bizim hanımın yürüme yardımcısı oldu. birde şimdi gülceyi yere bıraktığım gibi doğru yaramazlığa gidiyor.ilk yürüteç alacakken çok kararsız kalmıştım ama wc ye gitmek için yürütece koyuyorum o konuda çok işimize yarıyor yürüteç.

çok geçmiş olsun canım. bende kultukaltından ölçen dijital var onu kullanıyorum ama alından ölçen de çok pratik doktorlarda varya...kaçtı ateşi çok mu çıktı yoksa hafif mi yükseldi. azı dişler çıkarkende bebekler ağır geçirirmiş acaba azı dişi mi çıkıyor... birde akşam aklıma geldide şimdi emzirmiyorsunya göğüslerin şişiyor mu napıyorsun? kekik ve maydonoz su attırdığı için sütü kesermiş hatta ben bir ara bilmiyordum zeytinyağ yemem lazımdı ancak kekikle yiyordum sütüm çok azalmıştı. bence gerekirse deneyebilirsin...

Son düzenleme:

merhaba canım. sen azranın resmini hiç paylaştın mı merak ettim azrayı koysana bakalım. bu arada maaşallah kuzuna bizim gibi tombiksiniz sizde demek:)) araba koltuğu işine benimde biran önce bakmam lazım araba kullanırken her zaman kızı tutacak birini bulamam pusette artık küçük.

merhaba kizlar biz geldik,

nasilsiniz iyimisiniz, bebisler nasillar???? sali günü bende oglumu doktora götürdüm, iyi ki de götürmüsüm, bogazi gecmis, ama kulaklari iltihap olmus, cigerleri temiz... kulak ve burun icin damla verdi simdi onlari kullaniyoruz... öksürügüde sükür gecti gibi, cok hafif var... onun disinda kizlar yaaaa bu aralar oglum bezini baglatmamakta israr ediyor, sizde durumlar nasil???

Kilosunu da tartti bu sefer 9 kg 50 gr... hasta olunca baya kaybetmisti, ama sükür toparlamis yine... oglusum artik emeklemeye basladi, önceden sürünüyordu ama simdi tam gaz emekliyor ), sessiz sessiz pesimden geliyor, ben nerdeysem o orda... birde acayip oyun cocugu oldu ya... gece 1:30 dan önce yatiramiyorum..hasta oldugundan beri uyku saatleri sasti, nasil öne cekicem bilmiyorum.... bir sey daha, üst damaginda dis cikacak yerde solda, hafif koyu bir renk görmüstüm o ne diye sordum doktora, bakti, dis geliyor dedi... hadiii böyle normal mi dedim.. olabilir dedi.. neden derseniz, altta henüz 2, üstte ise 4 disimiz var toplam... altta ki 2 daha eksik.. bu modeller komik yavvvv ))

bizden haberler simdilik böyle... öpüyoruz hepinizi....

mujjcum gecmis olsun canim,
simdi nsil ada??? Atesi düserde cikmaz insallah... vallah ates ölcmek icin benim su an bildigim en iyisi kulaktan ölcen, biz Mikailde öyle ölcüyoruz, diger ates ölcmek icin aldigimiz iki klasik derece vardi ama onlarla ölcmek ne mümkün... biz aldatarak ölcüyoruz, bippp yapicak oglum bak, bippp diyoruz.. o zaman sakinlesiyor.. sende dene canim, dikkatini cek baska seye..

öpüyorum canim...

sagolasin canim, kendi adimiza iyiyiz sükür.. sizde iyiymissiniz sevindim... hadi asiyi da kolay atlatmis, darisi bizimkilein basina... yalniz olmak zor oluyor canim ya, o konuda haklisin... ben bazen annemi cagiriyorum, o gelip bakiyor... isim falan oldugunda... insallah kafana göre birini bulursun... öpüyoruz sizide...

canım çok geçmiş olsun minik ablamıza. inşallah kısa sürede iyi olur prenses. benim oğlumda kulaktan ölçtürmüyor çok huysuz oluyor. alından ölçerler pratik olduğunu duydum. ama kulaktan ateş daha etkili ölçülüyor diye düşünüyorum.

canım, emin ol sürekli bir arada olunca sorun çıkıyor büyüklerle. birşey söyleyince bizde çocuk büyüttük muhabbeti beni çok sinir ediyor. çünkü artık devir çok değişti. eskiden herşey organik daha sağlıklıydı şimdi öyle mi. ben hazır gısaya çok karşıyım, sürekli ilaçlarla cosuk büyütmeye karşıyım ve kayınvalidemle bu konularda çok zıtlaşıyoruz.. çocuğu yıkadım geçenlerde akşam yatmadan önce sabah yukarı çıkardım. bir baktım çocuğa calpol vermiş. niye diye soruyorum akşam yıkadınya hasta olmasın diye verdim diyor. ateşi yok ağrısı sızısı yok. gelde sinir olma.

yürüteç bizde kullanıyoruz canım. ama uzun süre tutmuyorum. dediğin gibi işimiz varsa o zamanlarda epey iş görüyor. zaten benim oğlan artık içinde durmak istemiyor. yerde olsun emeklesin birşeylere tırmansın istiyor.

haticecan, canım oğluşunun iyi olmasına sevindim canım. kulaklarındaki iltihap da geçer kısa sürede inş. bu arada benim oğlanın altını biz 3 kişi ile değiştiriyoruz. çok hareketli bizi çok zorluyor. başında oyuncakla oyalıyoruz o arada birimizde bağlıyoruz ama tam bir işgence valla. bu arada yeni inciniz de yoldaymış sağlıkla gelsin inşallah.

maşallah azraya kilosu da yerinde, aşınızı da olmuşsunuz allah sağlık versin. bende istanbuldayım ama bizi aramadılar. ben sağlık ocağını arayıp soracağım. tek başına çocuk bakımı gerçekten zor. kendine bile zaman ayıramıyor insan. inşallah istediğin gibi birini bulursun canım.

Bugün benim doğum günüm 1983 yılı karlı bir 18 ocak sabahı dünyaya gelmişim ... yaşım 30 oldu. şaka gibi geliyor bana çocuktan da sonra sanki yaşlandım gibi hissediyorum

Iyikiiiiiii dogdunnnnnnnn guzel annecikkkkkkk

Niceeeeeeeee mutlu yillaraa bebiskonla esinle beraber cnm

Kizlar sagolsun,aslinda anlamadim nasil ates 2 kere oldu sadece gece yatarken de ibufen verdim .ins. Bgn gerek kalmaz.38 di ...
Dr. 38,5 gecerse ara beni dedi ,38,5 a kdr disten olabilir dedi.
O alindan olcerler dogru sonuc vermiyormus ben de aslinda oyle dusunuyordum .koltukaltindan olc donusumlu birde kulaktn dio kulak olcer biz de yok onu da alalim bari

kadifegulcnm maasallh kilosu durmasi normal ztn cunku deli gibi hareket halindeler onlardaki enerjiden ben de istiyorum buara ztn:))))) Adanin ne zmndir bilmiyoruz kilosunu gidicez bi dr.a tartariz bakalim kac .cnm hic sismedi gogsum demekki azalmis rahatsizlik hissi de olmadi hic.gebelik hormonu azaltcak diodu dr.um bu kdr etki etcegini bilmiodum.

Aaa asil size ne yazcm unutuyorum hep.Adanin dr.u guzel yiyen bebek olmadi ay sonuna kdr biraktir diodu kiii 1 hftada basardim:)))))

Anam bizz Ada guzel yiyor dioduk ama simdi maasallah diyeyim ama yetisemiyoruz surekli mama mammmmaaa die seslenio.dolabi acayim hemen mamaaa dio:)) bende iste eline veriyorum.armut havuc vs.:) simdi 11:00 meyve sikma zamaniii geldi:) ben de icerim ohhhhh misss:)) dun 1,5 bardak salgam suyu ictim .anammm nsl dogulu biri vardi o bile acili bu dedi bense likir likir ictimm aci maci demeden:)))))

Bugün benim doğum günüm 1983 yılı karlı bir 18 ocak sabahı dünyaya gelmişim ... yaşım 30 oldu. şaka gibi geliyor bana çocuktan da sonra sanki yaşlandım gibi hissediyorum
doğum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce
bebeğin aile sevdiklerinle güzel yaşlara arkadaşım. bebekle dahada gençleştik deme öylee...

şalgam mı? ay merak ettim tadı nasıl ki eve giderken alıp bir deneyeyim. 1haftada gerçekten çok iyi bıraktırdın...inşallah adacıkta biran önce daha iyi olur.

nasıl ya sırf banyo yaptı hasta olmasın diye calpol mu verdi. yuh ya neymiş calpol aşı mı? sinir olmakta çok haklısın ilaç bu ya... Allah yardımcın olsun dik dur canım bırak kötü ol ama bebeğine kimsenin zarar vermesine izin verme.ay ben kız emekleikten sonra dahada yorulmaya başladım sürekli bir şeylere tutunup kalkmaya çalışıyor düşecek canı yancak diye ödüm kopuyor. salonda koltukları birbirine bitiştirerek U yaptım bence açık kalan tarafa uzanıyorum ancak o zaman rahatım:))

hepinize günaydın kızlar,
daha önce kuzenim askerde hatta saldırı düzenlenen konvoydaydı indikten sonra olmuş diye sizlerle paylaşmıştım ya şükür bitti geçen hafta ama bir türlü gelemiyordu hava koşullarından önce halikoptere gidemedi sonra halikopter kalkamadı derken şükür yola çıktı geliyor... Allah tüm askerlerimize sağ sağlim gidip gelmeyi nasip etsin.

Cnm salgam hic icmedin mii aa sasirdim simdi:) ama abartma olurmu tursu suyu gibi ztn,o tarz seyler emzirenlere yasak ya ondan abartma diom:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…