Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Cnm salgam hic icmedin mii aa sasirdim simdi:) ama abartma olurmu tursu suyu gibi ztn,o tarz seyler emzirenlere yasak ya ondan abartma diom:)

ben orduluyum bizde pek yok şalgam suyu ankaradayken restorantlarda farketmiştim ama hep acı diye aklımda kaldığından denemeyi düşünmedim ama deneyeceğim tamam çok abartmam zaten acılı baharatlı falan yasak bana...

Evet cnm Salgam aslinda Adanindir cok harika tadi.ben cok severim tursu vs, immmmmmmmmm yummy yummy:))

Bgn kissssssir yicemmmmmmmmmm.hatirliomusunuz gebeykenki kisir muhabbetini:) bay be hey gidi yillar diyesim geldi:))

geçmiş olsun cnm umarım şimdi daha iyidir Adacık, havalar malum dikkat etmek lazım, tabi sütü bırakmak da belki vücut direncinde etkili olmuştur. bol bol meyve suyu işe yarayabilir...

Bugün benim doğum günüm 1983 yılı karlı bir 18 ocak sabahı dünyaya gelmişim ... yaşım 30 oldu. şaka gibi geliyor bana çocuktan da sonra sanki yaşlandım gibi hissediyorum

doğum günün kutlu olsun Yeşimmcim:) sevdiklerinle birlikte nice güzel yıllar geçirmen dileğiyle....:)

selam annisler,

hayirli cumalar olsun insallah... nasilsiniz iyimisiniz????

Size yeni bir haberimiz var, oglusumun alttan 3cü disi geliyor , saka maka dislerimiz artiyor... her yeri kemirme cabasi icinde, ne bulursa kemiriyor, annesi dahil .

Bu sabah 9 da kalkti, 11:40 gibi uyuttum, ama beyefendi 12:15 gece kalkti... sanirim her gün ki uyku saatinde uyuyacak yine... firsattan istifade yazayim dedim..

Hepinizi öpüyorummmmmmm

Bugün benim doğum günüm 1983 yılı karlı bir 18 ocak sabahı dünyaya gelmişim ... yaşım 30 oldu. şaka gibi geliyor bana çocuktan da sonra sanki yaşlandım gibi hissediyorum

iyi ki dogdun Yessimcim, dogum günün kutlu olsun!!!!! nice güzel yeni yaslara sevdiklerinle insallah...

hadi sevindim atesini kontrol altina alabildigine... kulaktan ölcerlerle rahat ediyor insan gercekten... ooo afiyet olsun canim götürmüssün salgam suyunu... bende hic icmedim, nasil bisey tadi acaba ).

tekrar merhaba canim,
desene bu ayda normal altini baglatmamalari... sen iyi yine 3 kisi baglayabiliyorsun, benim evde kimse yok ya, sadece ben ve oglum . Acaba bezini alirken sokaktan gecen birini mi tutsam . Eline inan vermedigim oyuncak kalmiyor, sürekli degisik sey istiyor, ama hosuna gitmedi mi ativeriyor hadeeee kaciyor...

canim hadi gözünüz aydin, sag salim kavusursunuz insallah.

Cnm salgam hic icmedin mii aa sasirdim simdi:) ama abartma olurmu tursu suyu gibi ztn,o tarz seyler emzirenlere yasak ya ondan abartma diom:)
biri şalgammı dedi,misss bizim milli içeceğimiz oldu babamızdan dolayı.denizcik te çok seviyor babasına verme acı diyorum,kız banamısın demiyor:))
mujj adacıma geçmiş olsun canımmmm
haticecan denizin de üstten 4 diş çıktı daha doğrusu üçü deldi dişetini biri delmek üzere ama bunlar alttaki gibi küçük deil,kocaman dişler:))))

happy birhday yeşimmmmmmmm eymen paşa ve eşinle beraber nice mutlu yıllaraaaaaa

gölgemmm kız nerelerdesin merak ettimm

deniz artık hiç durmuyor normal bebekler gibi oturup oyuncak oynamıyor,hep biyerlere tırmanma peşinde..napacağım ben yardımmmm edin kızlar..

Selam kızlar. Size bu satırları ölmüş bir halde yazıyorum :/
Artık baş edemiyorum Sareyle. Çoook zor çoook huysuz çooook mızmız bi bebek oldu bu. Geçmişe baktım, hep bunu yazmışsınız siz de. Beni en iyi anlayacak sizlersiniz, size yazarken bile rahatlıyorum. İyi ki varsınız.
Bugün yemeğe misafirim vardı. (evlendiğimden beri ilk defa yemeğe misafirim geldi, arkadaşlarım hariç tabi) iyice temizlik yaptım sabaha kadar, kociş işe giderken artık yatayım dedim. Ve yemekleri hazırlarken öldüüüümmmmm! Sare bütün gün ağladı hem de çığlık çığlığa. Çok zor bi gün geçirdim miniğimin sayesinde!
Bi de asıl gelme nedenleri Sareyi sevmekti. Cadı hiiiç elletmedi kendini. Yabancı seçiyor seçmesine de bu aralar ayrı bi huysuzluk var üstünde. Bakalım diş mi neyse artık kontrole gitsek iyi olacak. Kadıncağız Sareyi de bize götürelim dedi baştan, sonra baktı çok cazgır, yok dedi kalsın baş edemem.

Bu hafta sonu da diş buğdayı yapıyoruz. Sizden gördüklerimden ortaya karışık bişey yapcam bakalım güzel olur inşallah
Şu hafta bitsin sonra malak gibi yatcam :))

mujjj Adanın ateşlendiğini okudum o gün ama yazamadım. Aklım da kaldı valla. inşallah çıkmaz bi daha. Ayrıca hamişkenki gibi yine kocaman kısır yapar gelcem pc karşısına bak canımı çektirdin :)

Yeşimmmmm kocaman kocamann kocamaaannn mutlu yıllarınız olsun canım kutlu olsun yeni yaşın. Çok öpüyorum

Bebişlerin kilolarını yazmışsınız maşallah hepsine maşallah. Yeni dişler de hayırlı uğurlu olsun. Biz 2 taneyle devam ediyoruz.
Sare hatun da sürünmekten terfi etti emekliyor artık. Hem de nasıl.. Yetişemiyorum hızına. Hiç bişeyine yetişemiyorum hatta :/ Çok yoruldum. Sıcak fırını bile tutuyor kafayı yicem :/
Bi de bişey yemiyor. Büyüdükçe ne kadar tatlılaştıysa o kadar da cadılaştı.

Çok uzun yazmışım. kaçtımmmm diş süsleri hazırlamaya

günaydın arkidişlerim :)

geçmişi okumadan yazayım dedim hemen. sonra tekrar yazarım. inşallah iiiyidir herkes..
biz de perşembe kızamık aşısını yaptırdık. geldi geçti. ama yeni yazı yollamış bakanlık 9 aydan büyüklere kızamık kızamıkçık kabakulak hepsi yapılıyormuş. ama ben yaptırmadım. sadece kızamık oldu. 12. ayda yapılacak.

size önerebileceğim kitaplar var kızlar. belki bebişlerin de ilgisini çeker. ya pa yayınklarının ilk kelimelerim serisi var. e bebek te ev eşyalrı kitabı vardı. gerçek resimlerle nesnleri tanıtıyor. bizimki çok sevdi. 1-2 yaş ama kelimeleri söyleyeseme de kvramları somutlaştırabildiği için öğrendiğinde seviniyor. saat, masa, televizyon, telefon zaten biliyordu ama orda da görünce mutlu oluyr. diğer serileri de alacağım. tavsiye olunr.

tatlım sende olmasan su topıkte merak etcek yok vallahı:)))
canım benım cok huysuz ne uyuyor ne yemek yıyor sureklı mızmız ve aglama modunda onunla ugrasıyorum.. ılgı manyagı bır bebek telde bıle konusturmuyor bazen sadece onunla konusacagım onunla gulecegım onunla aglayacagım onunla yazısacagım hehehehe:))

sız nasılsınız..bu arada aktıvıte masası aldım sormustun bır ara berenı bıraz zaptedebılıo..yenı aldımya ondan belkıde ıkı gun sonra sıkılır ev oyuncakla doldu yuzune bakmıo hıcbırseyın(

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çoook teşekkür ederim. Hep beraber inşallah nice güzel yaşlarımız olsun.

HYRM Güzel gelinim seni çok mu yoruyor. bak sen yaramaza. bu aylarda tüm bebekler aynı sanırım. benim oğlışda aynı. kaynanam eve bir geliyorum nakalt olmuş durumda. başlıyor nalatmaya bugün uyumadı, yemedi, çok huysuzdu vss... valla sürekli bir yerlere tırmanma modunda. allah yardımcımız olsun. babası koskomacan bir kamyon almış. içine koyup gezdiriyorum bende

martim tavsiyen için teşekkürler. bende haftaiçi DNR sitesinden çiftlik arkadaşlarım diye sesli karton kitap vardı. onları alsam mı diye düşündüm. hem hayvanları ve seslerini tanır dedim. bizim ufaklıklar büyüdü de aktivite için kitap arıyoruz.

benim yaramaz yazdırmıyor. sonra gelicem. öptüm sizi. ben kaçar...

merhaba arkadaslar,
güzel bir pazar gününden hepinize sicacik bir merhaba...umarim hepiniz iyisinizdir, bebislerde tabiii, huysuz olan bebislerimiz biraz daha sakinlesmislerdir insallah...

Biz iyiyiz hamd olsun, hafif olsa da huysuzlugumuz var, o da sanirim dislerden...alltan 3cü disimizde geliyor, sükür eti yarmis cikmis... oyun cocugu oldu kaldi oglusum..benim ne koltukta nede sandalyede oturmami istemiyor, onunla yerde oturacagim ve o isterse oyun oynayacagim... cok hosuna gidiyo onunla oyun oynamam.. ha bu arada beni taklit ediyor, ben nasil gülersem oda öyle gülmeye calisiyor.. artik bir yerlere tutunarak kalkabiliyor... yanliz birakmaya gelmeyecekkk. Bezini baglatmamaya devam ediyor....

Simdilerde ne yediriyorsunuz bebislere, pütürlü seyleri kolay yiyebiliyorlar mi???

Az önce uyuttum, dedim bir bakayim topige, kizlar ne alemde ... ya kizlar bisey sorcam aranizda örgü bilen varmi, daha dogrusu patik örebilen.. varsa bana kolay bir model anlatin ya... bu aralar taktim patik örmeye de... stres atiyom iyi oluyor...

selam canim,
masallah denize, salgam suyumu iciyor ?? . bizim üst dislerde büyük canim, alttakiler ufak, üsttekiler tavsan disi gibi )). Canim tek Deniz degil durmayan, benim oglusumda ayni, ben nerdeysem o orda, oyuncaklariyla sükür oynuyor, ama SIKILDIMI üstüme üstüme geliyo.... düsünsene aksam babasiyla bile oynamak istemiyor, sürekli anne...

nasil yardim edilir bu konuda bilmiyom canim ya... uyku düzeniniz nasil?? Nasil uyutuyorsun Denizi???

canim Allah kolaylik versin... arada gidebilecegin bir yer var mi, yani annen yada kayinvalidenler falan... hani en azindan onlar baksa biraz, sende kendini dinlesen...

Canim istahsizligini dert etme, bizim doktor abimlere demis daha önce, cocuklar her zaman ayni istahla yemez, arada yemedikleri zamanlarda olur, üstelemeyin diye.. belki yediklerinden farkli tatlar istiyordur... neler veriyorsun simdilerde???

martim canim,
nasilsiniz iyimisiniz?? Nasil asi etkiledi mi cok?
kitap tavsiyelerin icin tesekkürler, ben burada bulabilecekmiyim bakalim... tam isirmalik oldular demi, büyüyorlar git gide.. saka maka 3 ayimiz kaldi bizim 1 yasina girecegiz )

Kitaplar ilgisini cekiyormus bebislerin, onlarla sayfalari cevirmek bile hoslarina gidiyormus...bizdede var bir kitap...resimleri anlatmak yeterliymis, o anne-babanin nasil anlattigini dinliyormus... öyle okumustum..

gölgemm,
nasilsin canim...sende mi sitem ettin, heheeh bende etmistim.. sende niye telde konusuyon oynasanla cocukla, kocaman oldu .. mikail de telefonu ister hemen, gelir kedi gibi dolanir.. eline sahtesini verdin mi de hemen biliyo.. hele birde vermedin mi bir kiziyo sorma, basiyo yaygarayi, sonra sussun diye verdin mi de bu sefer küsüyo, ativeriyo elinde kini. Esim bazen diyo, efe bu tam efe... bende adini Mikail Efe mi koysaydik acaba diyorum, gülüyor

sagolasın canım benım..ıyıyız ıste bızde..oyun oynaya oynaya bır hal olduk zaten artık oyun bulamıyorum herseyden cabucak sıkılıyor:) ben hayır dıorum yapıyor baba hayır dıyor yapmıyor:) cok yuz verıorum sanırım ve benı cok kullanıo sıpam:)
allah canlarına saglık versın

Dogum gununu en icten dileklerimle kutlar sana gelecek yillarin saglik mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum, iyiki dogdun ve iyiki varsin cnm,

haticecanım pütürlü şeyleri yiyoruz biz örneğin balığını minik parçalara bölüp önüne koyuyorum kendisi yiyor tabi kulağının içine kadar yemek doluyo ama kendi başına yemeyi öğreniyor böylece:)))

uyku sorunumuz baştan beri yok çok şükür sadece eskiden en geç 8 de uyurdu artık büyüdüğü için:)) 10 dan önce yatmuyoruz..

evet toplamda 6 dişimiz oldu çok şükür üstte 4 altta iki,üstteki 4.de deldi dişetini,artık diş fırçası almak lazım:)))

örgü için deryabaykal sitesine bakablirsin canım ..keşke anlasam ben birtek lastik örgü biliyorum kaşkol falan örmüşlüğüm var o kadar

oyun oyun oyun sorunumuz çok büyük..tracy hogg okuyorum tekrardan ama ona göre yeni keşif alanları yaratmalışım..bizimki oyuncakla değil keşiflerle daha meşgül..son keşfimiz elektrik düğmesine basıp lambanın yanmasını seyredip mutlu olmak:)))off off

mikail efeye öpücükler:))

gölgemmm aktivite masasından vazgeçtim ebebekte denettim altına girip masayı devirmek daha hoşuna gitti:))

Merhaba, uzun zamandir yazamiyorum ama bazen ozellik gece gec saatlerde zaman zaman gelip baktigim oluyor,yeterli olmuyordur ama yinede sizleri merak etmeden edemiyorum..
Martin cnm yilbasi kutlamasinda isim listesinde banada yer verdigim icin cok mutlu oldum, 2013 ins hepimize hayirli ve ugurlu olur..
Mujj cnm, seninde bebegin hayirli olsun, cok guzel bir mutluluk allah tamamini erdirsin ins,seni tebrik ederim, umarim hersey gonlune gore olur..
Gecmisi biraz daha okuman gerek galiba, bazi seyleri okusamda cabuk unutuyorum ben iyisi soyle bir ne var ne yok bir bakiyim sonra tkr donuyum ..

Evet cnm Salgam aslinda Adanindir cok harika tadi.ben cok severim tursu vs, immmmmmmmmm yummy yummy:))

Bgn kissssssir yicemmmmmmmmmm.hatirliomusunuz gebeykenki kisir muhabbetini:) bay be hey gidi yillar diyesim geldi:))
hiç unuturmuyum kısır muhabbetimizi...ben burada söylemiştim kısırı sonra bir girdim baktım herkesin canı kısır çekmiş:))

Allah yardımcın olsun canım zor valla zor ben bugün wc ye gidemedim kızı bırakıp ne versem mızıyo kucağıma çıkmak istiyor artık ağla sızla girdim mecbur...ama Allahtan dönem dönem oluyor bu da geçecek inşallah deriin nefes al madem başka şeye izin yok mecbur onlasın sende tadını çıkarmaya çalış stres olma anne stresi bebeğe çok yansıyor dahada huysuz oluyorlar sanki..

merhaba sanada canım,
benim kızda ben nerdeysem orada olacak en rahat yerde oturacağız tüm oyuncakları yere dökeceğiz sırayla inceleyecek ağıza sokmaya değer bir ince tarafı varmı bakacaz yoksa fırlat at...
pütürlü şeylere gelince ben rahatlıkla hazır gıda hariç faydalı olduğunu düşündüğüm herşeyi veriyorum. mesela tavuk püre yapmıyorum verecekken iki parmağımla ezip veriyorum ağzına.balığı hiç ezmiyorum zaten yumuşak yiyeğeği kadar veriyorum.kabağı patateside yiyeceği kadar parçalamadan veriyorum.hatta bazen öğrensin diye bölmeden elimle uzatıp ısırttırıyorum ufak falan kesmiyo büyük ısırmaya çalışıyor obur çok komik oluyor işte sadece sert armut elma gibi sert şeyleri pütürlü püreli veriyorum..

Slm kizlarr nslsiniz???

Ayyy yazilariniza 2 satir cvp yazicm guc buluncs.sabah pastirma yedim 4 dilim.oluyorummm resmen ayaklarimi diktim yatiyorum.hayy saf kafa Ada da da yemistim mahfolmustum ztn,esimi aradim beynim donuo tans. Yukseldi sanirim dedim olctuk 11-7 cikti anlamadim gitti

merhaba bayanlar önce sizleri okuyup cevap yazdıktan sonra bizde neler var yazayım dedim.
benimki şu sıralar bezlenmek istemiyor ilk fırsatta fırlayıp kaçıyor. dün akşam bezlerken yine fırladı emekleyerek kaçıyoduki elleri ni toparlayamadı hızdan yüzü yere kapaklandı. çook ağladı kızım nefesi gitti kızardı bir kaç saniye sonra baktıım ağzında kan( alt iki diş çıktıya üstte iki dişi çıkmıştı biride daha eti delememişti alttaki diş o eti delip kanatmış. çok üzüldüm ama bizimkinin hiiç ders aldığı yokki hala bezlenirken fırlamaya çalışıyor. inşallah en kötü kazamız bu kadar olur..

birde sabah sabah sinirden çatladım dün akşam bizim bakıcının büyük oğlan abla gülceyi alalım az oylanalım kardeşim istiyo dedi bakıcının anaokuluna giden kızı...zaten yemek yiyecektik verdik sabah aşağı indim baktım kız hasta okula gidememiş yatıyo çok fena çok sinirlendim hasta çocuğun keyfinimi yapıyorlar kızımı alıp diye...sonra kadın doktora götürdü geldi kızı verdim yine mecbur söyledim aynı evin içinde ayrı tutmak zor ama çokta ağır ağıza olmasınlar dikkat et diye. zaten gülcede grip olmuş dedi...aferin diyecektim hasbinallah dedim daha fena olmasın inşallah seninki gibi fenalaşmadan geçer dedim taze taze karışık meyvelerden sıkmıştım verdim ikisinede içisin diye...

canım çok geçmiş olsun aman dikkat et.

CANIM, dikkat et kendine, ilk tecrübelerinin ışığında hareket et ) valla senin iştah çok yerinde herhalde, şalgam suyu, pastırma falan... ohhh mis valla afiyet olsun.

ne demek canim... ama öyle olmaz birinin hayir dedigine digeri evet derse olurmu öyle... sorma oyuncak konusunda mutfak esyasi versen bile oynuyorlar, maksat hic görmedikleri degisik birsey olsun. Amin canim Allah saglik versin yavrularimiza...

oyy masallah siz iyisiniz ya, ben alistiramadim daha pütürlülere, yani hafif pütürlü yiyor sorun yok o konuda ama hafif iri tane olursa yiyemiyor kusuyor.. acaba nasil alistirabilirim ki?
Uyku düzeni konusunda masallah iyi, bizim gündüz ki saatler belli, aksamda illa ki bir 1 saatlik sekerleme yapiyor ondan sonra 00:30 uyuyor.. Hmm örgü konusunda tamam canim o sayfaya da bakayim bir.

Hehehehe elektrik dügmesini mi kesfetti, ya findik ya.... bizimki daha onlari kesfedemedi, zaten elektrik dügmeleri yukarida ama iki odada asagida olanda var... bizim sevdigimiz oyuncak mesela sandalye, laminatin üstünde ileri geri ittirmek falan... bazen elinin üstüne bir denk getiriyor, basiyor cigligi...

Oyun konusunda ben onunla yakalamaca oynuyorum , simdi emekleyebiliyor ya, hemen kacmaya calisiyor, kacamadimi yatip kaliyor... Canim bizde sizi kocaman öpüyoruz...

cok secici oluyor ya, demek bakip atiyor.. bizim ki kizdiginda yada begenmediginde atiyor eline verdigimizi. Senin findiga da masallah, oda basariyor yemeyi pütürlü seyleri...

kiz biz iyiyiz sükür de, sen niye yedin pastirma aaaaa dikkat et canim.. simdi daha iyisin insallah... bir daha yeme bak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…