Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nur içinde yatsın kayınpederin.
Deniz'imize de geçmiş olsun. Sare de ishal oluyor bazen, o zamanlar yemeğine yağ koymuyorum ya da aynen patates falan düzeliyor hemen.
Sare her akşam yukarı dedesigile çıkıyor, gidip gelirken bay bay diye diye öğretmişler onu. Aslında gel gel yapmayı da yukarda öğrendi sayılır. Ama hepsini golgemin dediği gibi tekrar tekrar gösterdik de öyle öğrendi.
Güzel bi şey yaptığı zaman hep alkışladım onu, hem öğrensin diye hem de ödül gibi, iyi bişey yaptığını anlaması açısından. Öyle kaptı.
Kafa sallamayı da nasıl kaptıysa bi kere salladım sonra devamı geldi, kafa sallayan görmesin hemen sallıyor şimdi.
İşin tuhafı ilk öğrendiği şey cici cici yaparak sevmekti. Çak yapmayı öğrendiğinden beri cici yapmıyor artık, çakıveriyor :))
Şimdilerde 1-2-3 öğrendik. Şöyle ki, bi oyun yapacağım zaman sayıyorum yavaşça biiiiiir ikiiiii üç diye ve üçte yapıyorum. O da 1de hazırlanıyor, 2de heyecanlanıyor, 3te kahkahayla çığlığı basıyor :)

Son düzenleme:

bak sen şu fıstıklarıma neler de yaparlarmış,maşallah diyorum ve annelerini de tebrik ediyorum.deniz duyuyomusun tembel deniz:)))gölgem 13 tekrar olayını deneyeceğim bakalım merak ettim şimdi ..biz de sizi öpüyoruzzz

Gorkemlııı

Cnm yaaa gecmıs olsun. Kuzum verme ordan bırsey guvenmem ben ıkeadakı yemege vs. Bızım kız artık dısarda yıyor ama genelde tek yedıgı dha dogrusu ıctıgı corba oluyor. Bın sorularımla okleyıp alıyorum corbayı:) gecen optımum da mercımek ıcırcektm bır tuzlu saka gıbı kendıme o kdr tuz atmam verdım 5-6 kasıktn fazla o ıcmedı ztn tuz degısık geldı sanırım.

Seneleer cok cabuk gecıyor cnm maalesef gorememelerı cok kotu esın de ben de o acıyı bılıyoruz dun mango da bır bayan babacım nasılsın dedı ben canta almıstım elıme nerdeyse yıgılcaktım yere cok kotu oldum yutkundum bırde hıc olmayan sey gecen kayınpederımı cagırmıstım yemege kayınvalıdem yok Kayserı de. O Adayı severken ıcerleyerek agladım esım sormadı anladı onunda gozler dolu doluydu cok acıdı ıcım bır an babamı severken hayal ettım o an. Uzatmayım ....
Yıne andık senınle hepsının mekanları cennet olsun....

merhabalar kızlar ve melekleri:)
herkesin keyfi yerindedir sanırım. tatil de geldi tabi, bebişlerle bolbol vakit geçirme zamanı öğretmen arkadaşlar için..
biz de fırsattan istifade hazır herkes tatil moduna girmişken bi anane ziyareti yapıp geldik 10 günlük. bana baya yaradı tatil, ne güzel dinlendim. Azra da ilk 2 gün baya huzursuzlandı babasını aradı (eşim gelmemişti bu arada) babaya bu kadar düşkün olduğunu düşünmemiştim doğrusu. çünkü hep benim dibimden bi saniye ayrılmayan bi bebek kızım. gerçi babaya bu düşkünlüğü beni çok mutlu etti. ama 38.5 ateşi çıktı sıkıntı üzüntüden. az daha alışmasaydı annem aynen geri gönderecekti biizi evimize:) sonra atlattık bu krizi.. bolbol gezdik kızımla:) anne-kız tatil de bi ayrı güzel oluyormuş cnmmmm...
bu arada bende 3 haftada 2 kg verdim ve eski kiloma 1 kg kaldı. ama zaten asıl hedefim hamilelikten de önce 2 kg vermekti. şimdi 3 kg daha vermem lazım. gerçi bunun için hiç bir gayret göstermiyorum. fıstığım o kadar hareketlendi ki bi an bile durmuyor. onun peşinde daha çok kilo verir miyim acaba?
acıkınca "mama mama" diyoruz, bay bay, yooook ve alkış da yapıyoruz artık teyzeleri..
şimdilik bizde havadisler böyle...
öpüyoruuuuzzzzzzzz :=)

son 3 aydır bende adet düzensizliği yaşamaya başlamıştım ya hiç olmuyordum yada 15 günden fazla sürüyrudu.dr doğum kontrol hapı verdi düzenleyici olarak çok şükür düzenim geri geldi

cnm bende düzensizlik yok ama doğum kontrol amaçlı kullanmayı düşünüyorum. daha önce de bahsetmiştim de mujj'un tanıdığı doktor asla kullanmayın dedi diye yinede askıya almıştım.ama artık kesin kararlıyım. şunu merak ediyorum doktorun belli tahliler yaptı mı hap belirlemek için yoksa zaten rutin gittiğin doktorundu da seni tanıyıp ona göre mi karar verdi? birde eğer tahlil yaptırdıysan adetliyken mi gittin? yan etki olarak da seni rahatsız eden bi şey oldu mu? ayyy ne çok soru sordum
teşekkürler....

canımcım , öyle içten dökmüşsün ki duygularını satırlara okurken gözlerim doldu. içim sızladı resmen.senin babacığının ve görkemlinin kayınpederinin toprağı bol olsun. allah geride kalan sevdiklerinize uzun ömür versin...

tatilinizin güzel geçmesine sevindim. ama kız ne güzel hava değişikliği olmuş. havanız değişmiş. bebişler babalara çok düşkün bizimki de aynı.

Canım, doğum kontrol hapı ben evlendikten sonra yaklaşık 1 sene kullandım. ama bende varis olduğu için daha da arttırdı. birde bende baş ağrısı çok yapıyordu. yasmin kullanmıştım
birde emzirdiğimiz için bu haplar sakıncalı değil mi acaba?
şimdi spiral mi taktırsam diyorum ama onunla ilgili de kötü şeyler duydum. takılı halde kayıp hamile kalanlar falan. bende kara kara düşünüyorum ne yapsam diye...

Yesım amın cnmcım. Valla evet emzırenlere onerılmıyor ama bılemedımkı sımdı ben . Evet mıncırık Dna bozulmasındn oturu onermıyordu dr. Ama kadınsal problem de tek cozum buysa napcanız mecbur bır sure kullanırsınız olmadı cnm . Dr un kullan dedı mı ?

Golgem gozunn aydın buarada:))

Bebeğinizi beklerken doğuma hazırlık kurslarına katılabilrisiniz. Bu kursları özel kurumlar yaptığı gibi hastanelerinde ücretsiz kursları bulunmakata Ben ............. Doğuma hazırlık kursunun eğitimcisiyim. Mart ayında yeni sınıfım açılacak. Doğum, doğum da nefes, masaj teknikleri, emzirme , bebek bakımı , lohusalık gibi konuları diğer hamile annelerle konuşuyoruz.Yararlı olduğunu düşünüyorum. tavsiye de ederim..

canım seni çok iyi anlıyorum eşim de birkaç gündür çok duygulanıyor denize bakıp gözleri doluyor,Allah onların ömrünü yavrularımıza versin zor gerçekten (

mincirik canım adetliyken gittim mecburen bitmiyordu çünkü 15 günü geçmişti,evet kendi doktorum ama çok şükür düzeldi yasmin kullandım bende mecburen adet düzenleyici fazla alternatif yok mecbursun zaten ben 2. düşünmediğim için önemli değil hapın içeriği..

Yaa dımı(

Cnm moral bozmak ıstemem de kımınde kılo da yapıo yalnız. Dr. Ne dıo bu duruma??

0-3 Ay Arası:
Okşama, Gıdıklama Oyunu: Bu aylar için en önemli iletişim biçimi ten teması. Bebeğinizi bol bol okşayın, sevgi sözcüklerini sıkça kullanın. Gıdısına, koltuk altına, ayak altına, göbeğine, hafif temaslarda bulunun. Dokunduğunuz vücut bölgelerinin ismini telaffuz edin.
Bisiklet Oyunu
Bebeğinizin bacaklarını bisiklet çevirir gibi döndürün. Bu işlemi tekerleme söyleyerek yapın.
Nesneleri Hareket Ettirme
Eline aldığınız nesneleri, oyuncağı veya çıngırağı. Sağa, sola hareket ettirin. Döndürün. Yaptığınız işlemi anlatın. Beşiğine takacağınız basit bir dönence de aynı işlevi yapacaktır.
Yüz Mimikleri:
Bebekler doğduğu andan itibaren duygusal durumları anlayabilecek kapasitededir. Yüzünüze neşe, hüzün, öfke, acı, korku gibi ifadeler takınıp, yüz ifadenizi anlatın. Dil çıkarın.

3-6 Ay Arası
Meyve, Sebze Koklama Oyunu
Bebeğinizin doğumla gelen en gelişmiş duyusu koklama duyusudur. Bebeğinize doğal ürünleri koklatarak bu duyularını geliştirebilirsiniz. Nane, fesleğen, limon gibi kokuların zihin uyanıklığına yardımcı olduğu, gül, portakal, lavanta, sarı papatya gibi kokuların rahatlık verdiği düşünülmektedir.
Üfleme Oyunu
Bebeğinizi kucaklayın ve vücudunun bir bölümüne üfleyin. “Bu senin kolun” gibi bilgilendirmeler yapın.
Dokunma Oyunu
Bebeğinizin vücudu ile temas eden her şey bir uyarıcıdır. Farklı dokusu olan kumaşları ve değişik yüzeyleri olan materyalleri bebeğinize dokundurarak hakkında bilgi verebilirsiniz.

6-9 Ay Arası
Kerpeten Oyunu
Bebeğinizin baş ve işaret parmağını birleştirerek küçük nesneleri almayı öğretin ve tekrarlaması için teşvik edin.
Kule Oyunu
Evdeki plastik kavanozlarla ya da küplerle kuleler yapın. ızlemesini ve bu sırada sabretmesini sağlayın. Sonra kuleyi hafif bir dokunuşla devirin. Dizme ve devirme işlemlerini tekrarlayın. Devirme işlemini başardığında bebeğinizi alkışlayarak ödüllendirin.
Balon Oyunu
Baloncuk üfleme oyuncakları ile rengarenk balonlar oluşturun. Onları üfleyin ve dokunarak yok edin. Sonra bebeğinizi uygulaması için teşvik edin.
Top döndürme Oyunu
Yuvarlak bir kap içine renkli bir top koyup hareket ettirin.

9-12 Ay Arası
Vücut Bölümleri Oyunu
Bebeğinize vücut bölümlerini doğaçlama bir şarkı eşliğinde gösterebilirsiniz.
Benim bir bebek televizyonundan öğrendiğim şarkılar şu şekilde;
Baş, omuzlar, dizler ve parmaklar (2 kere)
Ve gözler, kulaklar ve ağız ve de burun
Baş, omuzlar, dizler ve parmaklar

Baş parmağım, baş parmağım neredesin?
Buradayım
Bugün nasılsınız?
ıyiyim, çok sağolun
Din, dan, don
Her parmak için bu şarkı söylenip. Sırası gelen parmak hareket ettiriliyor.
Parmağınıza kukla takarsanız ya da bir kalem ile yüz çizerseniz oyun çok daha eğlenceli oluyor.
Dağıt-Topla Oyunu
Bir oyuncak sepeti edinin. Oyuncakları sepet içerisine toplayıp, dağıtın. Bebeğinizi de teşvik edin. Bu oyunu her odadan o odaya özel bir, iki parça eşyayı toplayıp, sonra eski yerlerine bırakma olarak da çeşitlendirebilirsiniz.
Neresinde Oyunu
Seçtiğiniz farklı nesneleri bir sepetin önüne, arkasına, yanına ve içine yerleştin. Hangi nesnenin hangi konumda olduğu ile ilgili bilgi verin.
Yüzdü mü Battı mı Oyunu
Suya dayanıklı farklı nesnelerin bir kap içerisindeki durumlarını bebeğinizle deneyimleyin. Batmasının ve su üzerinde kalmasının nedenini basit bir cümle ile açıklayın.

12 -24 Ay Arası
Nesne Eşleştirme Oyunu
Evinizdeki terlik, çorap, eldiven gibi nesneleri karışık olarak bebeğinizin önüne yerleştirin. Eşlerini anlatarak bulun. Onu da yapması için teşvik edin.
Yap Boz-Geometrik Biçimler Oyunu
ıki parçalı yap bozlarla eşini bulma oyunu oynayabilirsiniz. Geometrik biçimleri ve girebileceği alanları kartondan kesimlerle oluşturabilir veya bu amaca uygun oyuncaklar kullanarak öğretebilirsiniz.
Renkler, Sayılar Oyunu
Evinizde, sokakta gördüğünüz canlı ya da cansız varlıkların rengini söyleyin. Benzer özellikteki nesneleri sayın. 3 kırmızı elma, 1 sarı elma. 5 yemek tabağı, 3 pasta tabağı, 2 gri otomobil gibi.

24-36 Ay Arası
Boyayın
Çocuğunuza boyama kitapları ve kalemleri alın. ışi nasıl yapacağını ve hareketlerinizi anlatın. “Şimdi sarı boyayla güneşi boyayalım” gibi.
Sıraya Dizin
Dergi, gazete veya romanlardan keseceğiniz 3-4 resim karesi ile kendi hikayenizi oluşturun. Önce hikayeyi anlatın sonra olayların akışına uygun resim karelerini dizin. Eline verdiğiniz resimlerle kendi hikayesini oluşturması için teşvik edin.

1 yasından sonra yalancı meme hastası olan cadı kızım:)))
Gunduzlerı kaybedıyorum ortada uyurken sadece verıyorum:)

Eklentiler

• $image.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 33

AMA SEN ÇOOOK TATLI OLMUŞSUN YAA..
Topiğimizin ablası büyümüşde kendi ayakları üzerinde durar olmuş

Hafif de göbek yapmışız. Annesi benim için de öp ADa'yı...

allah nazarlardan saklasın. Maşallah...

Fıstığım benim ne tatlı olmuş böyle; ) maşallah sana.. annen çok güzel ilgileniyor seninle. Öpüyorum o tontis yanaklarını

Günaydın kızlar. Nasılsınız?
Biz doktordan geliyoruz, iki kulakta iltihap varmış, antibiyotiğe başlıyoruz. İdrar tahlili de verdik her zamanki gibi.
Hastanede bekle bekle öldüm, malum gece uyumuyoruz biz, dolayısıyla hiç uyumadan gittik. Şimdi dünya dönüyor bana :) Başarabilirsem yemek yapıp uyucam miniğimle. Çok öpüyorummmmm..

Ayyy bi de nolduuu :) Cadım kendini muayene ettirmek istemedi doktora. Ağladı da ağladı sinirden. Dr "ne kadar zor bir bebek olduğunu tahmin edebiliyorum" dedi.
Ahh ahhhhh hem de nasıl zor :)
"kendini kusturan bebekler bile var burda" dedi. Sen misin onu diyen! Sarem fooooşşşşşş kustu. "İşte böyle" dedi :)
Çok inatçı, huysuz, özellikle de sinirli olduğunu dr amcası da onayladı.

sizin işinizde çok zor canım ya uyku düzeni değişseniz böyle nereye kadar sen çok yorulursun,tek olsan neysede eşin var (sareciğim geçmş olsun,anibiyotik iyi gelir inşallah..nasıl anladınız canım iltihap oldunu??

Hyrm

Cok gecmıs olsun, Allah yardımcınız olsun esınle sana uykusuz zordur tabı ınsan dayanamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…