Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

anaammmm kız nickin değişmiş tanımadım ya bne seniii.nasılsın canım hosgeldın.kuzun nasıl?sorma armin korkuttu bizi ama dişmiş derdi 2 sı kocamaaaan 4 tane dişimiz oldu.
burda bu oyunevi var oraya baktık once ama menusu pek hosumuza gıtmedı soyle nezıh cafe-restaront tarzı bı yere bakıyoruz.ilk doğumgunu oldugu için özel olsun istiyorum biraz,zaten bundan sonrakı yıllarda aklı erene kadar evde kutlanacak.bakalım daha fikir aşamasındayız.

sağol anım iyiyiz çok şükür sideki telaşenin aynısı bizdede var gidiyor..sorma mailim haklenine bende arklı adres alıp geldim..

diş olsunda onlar zaruri artık kolaya çıkartsınlar diye dua edicez artık.hayırlı uğurlu olsun annesi dişleri bol bol yemek yesin inşalllllahhhhhh:)))) bizde daha 2 dr a kalsa 10 güne üstekilerde gel,iyor dedi ama etin üstünde kabarık öyle bekliyo 1 ayı geçti:))))
burda evin yakınında bir yer var cocuklar için d.günü kutlamamları yapılıyor sordum bende ama şimdi öyle bi yerde yapsak garibim daha aklı ermiyor ki tadına varsın hem arkadaslarıda daha çok uffak neneler dedeler eğlenmek zorunda kalıak diye bende vazgeçtim aklı erinceye kalsın dedim ama aslında ailecek ve yakınlarla güzel bir yemek organizasyonuda olur tabi dediğim gibi güzel anı olur sen bir yap bakalım bizede fikir olur...

hyrm ben yediremiyorum valla hele 15 günde piliç yaptıkları haberlerinden sonra hepten kestim bir ara doktor sizle yesin dediği için tavuk suyu çorba falan yapmıştım ama zaten suana kırmızı et onlar için daha gerekli. onuda kasabıma pazara inince tembihliyorum gelip alıccam diye oda tanıyor aten bebeğin yediğinide biliyor kuzu kıyma yaptırıyorum alıyprum .top top buzluğa koyu genelde corbasına ekliyorum henüz tek vermedim. ama balık yiyoruz her pazar yapmaya çalışıyorum onuda gölden avlıyorlar eşimin memelketindeki eniştesi alablık yada somon tarzı bişeyler tatlı su balığı şimdilik getiriyorlar bitince naparız bilmem göldeki paluklarrr:)))))

yumurtasınıda adapazarından kendi bahçesinden sebze getirine bir teyze var yıllardır semt pazarına ondan alıyorum. kendi tavukları zaten minik oluyorlar birde rengi kokusu falan farkediliyor. pişince kabuğu zor soyuluyorsa güzel taze yumurtaymış yani bütün değilde kıtık kırık parça halinde. çokda sıkışırsam migrostan flooty kafessiz tavuk yumurta organik alıyorum pekmezde memlketten şimdilik böyle gidiyoruz bakalım. bal kabağı çok faydalı deyince dr vaktinde alıp buluğa minik minik dilip koymustum corbalarına onu ekliyorum kabak yerine bakalım gene koysam iyi olucak az kalmış.

Tatlım Ege de tavuğun tadını bilmiyor güvenmiyorum. Onun yerine et yediriyorum haftada üç kez en az. Bakliyat az oluyor. Gazdan güvenemiyorum hala. Yumurta her gün veriyorum. Umarım yeterlidir. Kan sayımı yapılmadı ama kan ilacını da aklıma geldikçe veriyorum. Bizde de durum bu

Tavuk konusunda böyle devam o zaman. Sağolun kızlar.
Kırmızı eti kıyma olarak veriyorum ben de cevizden küçük bir parça katıyorum her yemeğine.
Balık 5 günde bir yiyor. Sadece hamsi verdim şimdiye kadar, ama hamsinin de vakti geçti geçiyor sanırım artık başka balık mı vermek lazım ki?
Yumurta da pazardan köy yumurtası diye alıyoruz ama inşallah gerçekten öyledir. Kahvaltısı biraz zayıf oluyor, 1 yumurtanın tam sarısına yeni geçtik, peynir ve zeytin yiyor, biraz da ıhlamur içiyor o kadar.
Akşamları muhallebisine ceviz/badem ve pekmez katıyorum (tabi sonra uyumak bilmiyor, enerjiden tepiniyor da tepiniyor).
Bakliyat hiç vermedim, başlayayım mı ona?
Derin dondurucu benim de büyük yardımcım Sare'nin yiyecekleri konusunda. Onun sebzelerini genelde temizleyip hazırlayıp dondurucuya atıyorum. Bi parça ondan bi parça ondan hemencik hazırlanıyor yemekleri.

Sıralamamız da şöyle; Kahvaltı - yoğurt - çorba/ana öğün:) - meyve - muhallebi

Gündüzleri emmiyor hanımefendi, sadece öğlen ve akşam üzeri uykusu zamanı emiyor, o da uykuya emerek daldığı için. Bir de gece boyunca emiyor, anne sütünden de böyle faydalanıyoruz.

Ben de uzun uzun yazdım ki uyarılacak bişey vardır belki diye..

ben doktorumuzun önerisiyle atatürk orman çiftliği var burda onun et balık kurumu tavukları var onu veriyorum 2 saatte pişiyor ama mis gibi kokuyor deniz çok seviyor suyunu da çorbalarına katıyorum

ben doktorumuzun önerisiyle atatürk orman çiftliği var burda onun et balık kurumu tavukları var onu veriyorum 2 saatte pişiyor ama mis gibi kokuyor deniz çok seviyor suyunu da çorbalarına katıyorum

Hmm sağol canım eşime bi söyleyeyim bunu.

küçük olacaksa efe ege tarzı bişey o zaman bize de söyle ama annesi..neyse süpriz yapacaksın anladımm :))

Muj buraya bize söylemek yerine oğluşuna söyle diye anladı bence ondan yazmadı

küçük olacaksa efe ege tarzı bişey o zaman bize de söyle ama annesi..neyse süpriz yapacaksın anladımm :))

Ahahaha kizz ne dion ben yalnis anlamisimmmki seni:) ben e gelin adayi adini yaz anlaminda yazdin saniorum kucuk olcak diyorum birde zuahhahahaaaa koptum valla:))))) tam kaynana moduna girdim gelin bakmaya basladim:)
Cm isim oneriyorum esime hep ama 2. Bebeis ismi ona ait bilmiyorum hangisini isterse bakalim.ins. Guzel birsey scersin diom:))))
Ata isterdim anlamindan oturu bakalim ne olacak.

Muj buraya bize söylemek yerine oğluşuna söyle diye anladı bence ondan yazmadı [/QUOTE]

Kizzz olcem gulmekten isim adaylarini soyle dionce ben de kiz icin isimlerden aday secicem sandim anlamadimki hahahaha:))))

Bebeğini bekleyen her anne düzenli beslenmeli, uyumalı ve sakin bir yaşam sürmeye gayret etmeli. Bir de bebişine Kur' an okumalı bence.

Kizzz olcem gulmekten isim adaylarini soyle dionce ben de kiz icin isimlerden aday secicem sandim anlamadimki hahahaha:))))

Yanlış anladığını tahmin ettmiştim de bu kadar yanlış anlayacağını tahmin etmemiştim. Seni kaynana adayı seniiii :))
Hangi ismi söylemiştin peki küçük oğluşuna? :)))

canim alt degistirirken kaciyo benim ki, bezini baglattirmiyor her seferinde degisik birsey vermem gerekiyor eline. Yemek yedirirken de hastalandigindan bu yana huysuzlasti, yemek yerken yüzünü dönüyor, tabagini bitirmeden kaciyor.. ne bilim.. tek basima su aralar yedirmekte zorlaniyorum, biri olacak onu oyalayacak falan o sekil yani.. hatta televizyonda ilgisini ceken bir cizgi film var onu aciyorum... yani anlayacagin takla atmak gerekiyor.. zaten mama sandalyesinede oturmuyor...

Canim senin soruna gelince, merak etme benim oglusta her yeri yaliyor, isiriyor, dis yataklari kasindigi icin yapiyor bunu. Birde bizim sandalyeleride kemirdi Mikail... eline ne gecse kemiriyor... önceleri benim cenemi bile isiriyordu ama ön disler cikinca rahatladi birakti.. Ben hic ek bir vitamin vermedim bu arada, ne demir nede baska bisey.. sadece su an kemik damlasi veriyoruz, onuda herkes veriyor.. doktora sormustum herhangi bir vitamin surubu yada damlasi lazim mi diye, hayir demisti..

Öpüyorum canim sizi...

merhaba canim,

sizin adiniza sevindim canim. Ah o istah bizimkinde de olsa ne iyi olurdu, beni o kadar strese sokmazdi oglusum . Iki gecedir devam sütüde icmemisti, ama sükür dün gece babasi icirdi, dedim galiba senden icecekmis beyefendi , o da gülüyor bana.. teknigi bilmiyon sen diyor..
Tavuga gelince, oglum bayadir tavuk yiyor, sebzeli pilavli tavuk falan...

Alt degistirirken kaciyor evet, sonrada inat ediyor baglatmamak icin, kan ter icinde kaliyorum bazen.. sonrada saliveriyorum öyle gidiyor..

Bebeğini bekleyen her anne düzenli beslenmeli, uyumalı ve sakin bir yaşam sürmeye gayret etmeli. Bir de bebişine Kur' an okumalı bence.

ben daha dogmadan karnimdayken hep yasin okuyordum oglusuma..

Yanlış anladığını tahmin ettmiştim de bu kadar yanlış anlayacağını tahmin etmemiştim. Seni kaynana adayı seniiii :))
Hangi ismi söylemiştin peki küçük oğluşuna? :)))

Kizzz ne bileyim aday die yazinca kilzlari dio sandiydim:))))) esmer isterse seninki sarisin isterse Denizz:))

herkese sicacikkkk bir merhaba,

tezyelerim ve kardeslerim "bugün ben 11 aylik oldum!!"" diyor oglusum....

Nasilsiniz iyimisiniz, minik afacanlarimiz nasil??? Biz hamd olsun gecen haftalara göre iyiyiz, yarin 11 aylik kontrolümüz ve karma asimiz var.. insallah bu sefer ates yapmazda kolay atlatir oglusum.... Bronsiti de tamamen gecmistir diye ümid ediyorum....

Yemek yerken ki yasadigim sorun su: bir iki kasik aliyor ondan sonra kaciyor, yüzünü ceviriyor.. ama biri onu oyalarsa tabagindakini bitiriyor.. sizlerde ayni böyle sorun yasiyormusunuz diyordum...

DAha dogrusu sizler yemek yedirirken ne yapiyorsunuz, varmi yaptiginiz birsey... yoksa sizin findiklar rahat rahat oturuyormu ???

Kizlar, azi disler cikarken inanin cok zorlaniyor bebisler ya, söylemeden gecemeyecegim burada.. biz tecrübe ettikte, diste tamamen cikmadi daha...

Insallah sizlerin ki kolay atlatir... öpüyorum...

Ya bizim forum niye artik dolmuyor eskisi gibi, biliyorum bende SIK gelemiyorum ama...

--------------------------------------------------

Mujjcum,
nasil gidiyor hamilelik?? Oglus seni üzmüyor insallah??

merhaba kizlar,

hani patik örmeye merak saldim diyordum ya - iste sizlerle resimlerini paylasiyorum . Biraz kullanilmis oldular ama idare edin artik

ayaklarimi görmezden gelin lütfen

su an "atesli patik" isimli patigi örüyorum.. bir teki bitti, diger tekindeyim oda bugün yarin biter... insallah onuda eklerim... bakin resmide burda.. benim yaptigim mavi siyah renk

öpüldünüz!!!

11 aylık oğluşuna öpücükler

Canım Sare'de kaçıyor yedirirken, gerçi daha çok uslu uslu oturup açıyor ağzını. Kaçtığı zamanlarda ana-kız kavga eder pozisyona geliyoruz, ben yine vermeye uğraştıkça homurdanıyor hatta çığlık atıyor. Sen gibi oyunlar yapıyorum. Hiç durmazsa sevdiği vidyoları açıyorum bilgisayardan. Ama çok zorlamaya gelmiyor hanımefendi zorla yedirince kesin kusturuyor kendini.
İyice büyüdüler artık enerjileri hat safhada olunca yerinde duramıyor bıdıklar
Kontrolünüzü, aşınızı da rahatça atlatın inş.

Ellerine sağlık çok güzel olmuş, güle güle kullan. Ben düz atkıdan başka hiç denemedim böyle şeyler yapmayı ama yapamam herhalde ya kesin biri başka öteki başka olur :)
Şimdiki ördüğünün ismi de çok hoşmuş :))

canım öncelikle geçmiş olsun umarım iyileşir biranönce mikail paşa,patiklerin de çok güzel,eline sağlık,ismini merak etmeden geçemedim ateşli falan:)))

yeme konusunda sakın ama sakın zorlama yemiyorsa bırak en fazla devam sütü ver yada emzir,çünkü azı dişler gerçekten çok zor çıkıyor biz bu aralar doğrudürüst bişey yemez olduk azılardan dolayı..bu dönemde bilinçaltına yeme konusunda kötü birşey gönderirsek birdaha yemek yediğini görmek hayal olur..nerden mi biliyorum..kuzenimin oğlu 4 yaşında kinder süt dilimi ve süt içmke dışında boğazından bişey geçmiyormuş nedenini sordum dün itiraf ettii.diş döneminde çok zorladım yedirmeye annelik içgüdüsüyle aç kaldı diye düşündüm dedi ve sonuç bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…