ne bileyim eskiler işte pisliği misliği bitmiyor bunlarn :))ben sezeryan olamdim ama oluncada altdan kanaman oluyor diye biliyorum
bahsettikleri hangi pislik acaba
teslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını
Banada sevgili kayinvalidem yarim insan olcaksin demisti hic umutmam gunlerce uzuntuden uyuyamamistim hamilelik psikoloji iste yani demem o ki hic takma biz keyfimizden sezeryan olmuoruz cahil insanlar degiliz cok sukur normalle sezeryani ayirt edemeyelim ama napalim kismet iste ama hic takilma ben korkudan oluodum ceneme vermisti ennson artik bi sus demislersi sezeryan esnasinda :)) zaten sohbet falan ediolar senle aradada uyuyosun yani cabul bitio ne olup bittigini cok fazla anlamayacaksin rahat ol aman benim gibi korkudan suyunu getirme Allah korusun :)ay bende öyle kaldı pislikler işte yazmam inşallah buraya :)) güldürdün beni vallahi :) millet normal doğumu öveceğiz diye bizim gbi zorunlu sezaryanları da üzüyor.
Banada sevgili kayinvalidem yarim insan olcaksin demisti hic umutmam gunlerce uzuntuden uyuyamamistim hamilelik psikoloji iste yani demem o ki hic takma biz keyfimizden sezeryan olmuoruz cahil insanlar degiliz cok sukur normalle sezeryani ayirt edemeyelim ama napalim kismet iste ama hic takilma ben korkudan oluodum ceneme vermisti ennson artik bi sus demislersi sezeryan esnasinda :)) zaten sohbet falan ediolar senle aradada uyuyosun yani cabul bitio ne olup bittigini cok fazla anlamayacaksin rahat ol aman benim gibi korkudan suyunu getirme Allah korusun :)
belden aşağısını bırakmak güzel espriymişya aslında sallamayınca çok gülüyorsun bu şehir efsanelerine.. benim de tanıdığım bir ebe yarım insan olacaksın demişti, bende belden aşağısını orada bırakıyoruz herhalde demiştim :) ya neyse ya bir şey demiyorum ben..
Bende senden..dogumda bana bisey olurda annesz kalirsa dogunca bakabilcekmiyim gibiii devam ediyor.Kızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Her gün başka bi şey düşünüyorum. Rüyalarım alt üst. Sürekli midem bulanıyor. Yemek yiyemiyorum.
1. Hiç ameliyat olmadım. Diş çekimi için çenemin uyuşturulmasından başka uyuşma bilmem. Belimden iğne yemek çok irrite edici. Korkuyorum. Bel ağsırı olacak mı? Ameliyattan snra ameliyat yerim ağrıyacak mı? Hayatım boyunca sezaryanli yerim ağrır mı? Lanetler eder miyim? Alttan sonda takıyorlarmış, acıtır mı?
2. Bebeğimi hazır olmadığı bi anda yanlış bir yerden çıkartacaklar. Korkar mı? Üzülür mü? Bana kızar mı?
3. Bebeğimi benden alacaklar. Onun içimdeki hallerini özleyeceğim. Hem de çok özleyeceğim.
4. Herkes bana olumsuz sezaryan öyküleri anlatıyor
Psikolojim bozuldu.
hamilelik psikolojisi bambaşkaymış.Bende senden..dogumda bana bisey olurda annesz kalirsa dogunca bakabilcekmiyim gibiii devam ediyor.
Canim sanada hayirli olsun cok sevindim :)Allah kolay bir dogum nasip etsin insallah.
geneli ben istemedim tamamen uyumak sayıklayarak uyanmak falan beni korkuttu. O yüzdenSezeryanla doğum yaptım, içinde pislik falan kalmıyor. Her lohusa kadın gibi kanaman oluyor. Zaten doktor kontrole çağırıp ultrasonla bakıyor. Her söyleneni kafana takma, komplikasyon durumları normal doğumda da olabiliyor. Kafanı böyle şeylerle bulandırma. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Neden spinal olacaksın, genel neden olmuyorsun?
:)))))) ay cok guldum evet suan bas ve govdeyle yasioruzya aslında sallamayınca çok gülüyorsun bu şehir efsanelerine.. benim de tanıdığım bir ebe yarım insan olacaksın demişti, bende belden aşağısını orada bırakıyoruz herhalde demiştim :) ya neyse ya bir şey demiyorum ben..
Amin inşallah çok sagolasinbence sende asla ama asla olumsuz düşünp kendini üzme doğumdan hemen sonra ameliyat olup sağlıklı olan bi sürüü bebek var. Seni anlıyorm benim bebeğimde de kist vardı 4 aylıkken. Sonra sonra yok oldu. Pozitif düşün miniğini üzme. Dua da edelim birbrmze. İnşallah bebeğin çok iyi olacak Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Canim sanada hayirli olsun cok sevindim :)
Ha aklıma gelmişken söylim orkid falan yerine depend al yanına acayip rahateminim doğumdan bi gün önce başlayacak benim uykusuzluk. Şimdi az da olsa dalıyorum. Bi gün önce düşünmekten heyecandan uyuyamayacağm sanırm. Dün korkudan uyuyamam derken sayenizde şimdi heyecandan diyorum acayip rahatladım
Canim hayırlı olsun bebeğin Güle güle büyüt. Bende aynen senin gibi ağrı kesici almadan normal doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olur. Biraz anlatır misinTüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve 20 gün önce normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım belki 10 doktor gezdim hepsi sezeryan dedi ama ben istemedim tedavimi yapan doktorumla doğum şeklini hiç konuşmamıştım ve o normal olmaması için bir engel olmadığını söyledi 39+4 te 11 12 saat sancının peşine bebeğimi kucağıma aldım çok şükür suni sancı verilmedi epidural yapılmadı doğuma kendi sancımla girdim evet dikişim var ama iyikide var bebek çıkarken yırtılma olsa toparlayıp dikmesi daha zor bence planlı kesi hayat kurtarıcı bir işlem
Etrafındakileri dinleme bence herkesin doğumu kendine normal doğum yaptığımı duyan herkes nasıl çok zordu dimi çok sancı çektin dimi çok dikişin var dimi vs.vs.vs. milletin ağzı torba degilki büzesin kimseyi duymuyorum hamileliğim boyunca da duymadım ikiniz için en hayırlısı neyse onu iste Allahtan rabbim gönlüne göre verir sağlıcakla kucağına al inşallah bebeğini
Canim neden epidural yada spinal değilde genel anestezi oldu senin seçimin miydiCanim benim de 40. Haftaya kadar normal dogum, son hafta sezeryana dondu. Genel anesteziyle sezeryan oldum ben. Ameliyat yaklasik 20 dakika falan surdu sanirim. Uyandigimda kesi yerim aciyordu tabi ki ama oyle dayanilmayacak bir aci degil. Zaten 2 gune ayaga kalkiyorsun, o acilar epey diniyor. Yatip kalkarken bir sure zorlaniyor ameliyat yeri ama o da geciyor uzun surmuyor merak etme. Dogumdan sonraki 1 saat icinde odaya cikip bebegimi emzirmistim, sutum gelmisti. Ben cok aglamistim normal dogum olmayacak, sezeryan diye. Simdi diyorum kendimi o kadar uzmeseydim. Benim sezeryanla ilgili bi sikintim olmadi gercekten hatta 10 gunun sonunda hamile kaldigim kilodaydim:) icinde kalanlara gelince dr onlari temizliyor zaten canim benim, hic onlar icinde kalir mi:)))
Sakin ol bebegine saglikli kavusmayi dile, nasil oldugunun cok bir onemi yok. Saglikla, kolaylikla olsun onemli olan o.
Kolay dogumlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?