Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

Sezeryanla doğum yaptım, içinde pislik falan kalmıyor. Her lohusa kadın gibi kanaman oluyor. Zaten doktor kontrole çağırıp ultrasonla bakıyor. Her söyleneni kafana takma, komplikasyon durumları normal doğumda da olabiliyor. Kafanı böyle şeylerle bulandırma. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Neden spinal olacaksın, genel neden olmuyorsun?

içinde pislik mi kalacakmış? neymiş mesela o pislikler? :)

iki sezeryan oldum, bir kere daha dünyaya gelecek olsam yine sezeryan olurum.. hele ikinci doğumumda hastaneye gelenler doğum yaptığıma inanamadı, o kadar hızlı toparlandım.. moral çok önemli, lütfen gereksiz ve cahil insanların söylemleriyle aklınızı karıştırmayın..

ay bende öyle kaldı pislikler işte yazmam inşallah buraya :)) güldürdün beni vallahi :) millet normal doğumu öveceğiz diye bizim gbi zorunlu sezaryanları da üzüyor.
Banada sevgili kayinvalidem yarim insan olcaksin demisti hic umutmam gunlerce uzuntuden uyuyamamistim hamilelik psikoloji iste yani demem o ki hic takma biz keyfimizden sezeryan olmuoruz cahil insanlar degiliz cok sukur normalle sezeryani ayirt edemeyelim ama napalim kismet iste ama hic takilma ben korkudan oluodum ceneme vermisti ennson artik bi sus demislersi sezeryan esnasinda :)) zaten sohbet falan ediolar senle aradada uyuyosun yani cabul bitio ne olup bittigini cok fazla anlamayacaksin rahat ol aman benim gibi korkudan suyunu getirme Allah korusun :)

ya aslında sallamayınca çok gülüyorsun bu şehir efsanelerine.. benim de tanıdığım bir ebe yarım insan olacaksın demişti, bende belden aşağısını orada bırakıyoruz herhalde demiştim :) ya neyse ya bir şey demiyorum ben..

belden aşağısını bırakmak güzel espriymiş gülüp geçmek lazım aslında. İleride ztn güleceğim eminim bu korkularıma

Bende senden..dogumda bana bisey olurda annesz kalirsa dogunca bakabilcekmiyim gibiii devam ediyor.

geneli ben istemedim tamamen uyumak sayıklayarak uyanmak falan beni korkuttu. O yüzden

:)))))) ay cok guldum evet suan bas ve govdeyle yasioruz

Amin inşallah çok sagolasin

Ha aklıma gelmişken söylim orkid falan yerine depend al yanına acayip rahat

Bana sezeryan sonrasi gobek kalir sozu de sacma geliyor. Bizim köydeki tüm kadinlar normal dogum yapmis hepsi de masallah gobekli gobekli.
Sezeryan sonrasi eski kiloya dönemezse bir kadin herhalde göbek de olur yani. Ben bi anda eski kilomun altina dusunce dogumdan 3 ay sonra hayatimda olmadigim kadar gobeksizdim gören sasiriyordu.

Canim benim de 40. Haftaya kadar normal dogum, son hafta sezeryana dondu. Genel anesteziyle sezeryan oldum ben. Ameliyat yaklasik 20 dakika falan surdu sanirim. Uyandigimda kesi yerim aciyordu tabi ki ama oyle dayanilmayacak bir aci degil. Zaten 2 gune ayaga kalkiyorsun, o acilar epey diniyor. Yatip kalkarken bir sure zorlaniyor ameliyat yeri ama o da geciyor uzun surmuyor merak etme. Dogumdan sonraki 1 saat icinde odaya cikip bebegimi emzirmistim, sutum gelmisti. Ben cok aglamistim normal dogum olmayacak, sezeryan diye. Simdi diyorum kendimi o kadar uzmeseydim. Benim sezeryanla ilgili bi sikintim olmadi gercekten hatta 10 gunun sonunda hamile kaldigim kilodaydim:) icinde kalanlara gelince dr onlari temizliyor zaten canim benim, hic onlar icinde kalir mi:)))
Sakin ol bebegine saglikli kavusmayi dile, nasil oldugunun cok bir onemi yok. Saglikla, kolaylikla olsun onemli olan o.
Kolay dogumlar dilerim.

Canim hayırlı olsun bebeğin Güle güle büyüt. Bende aynen senin gibi ağrı kesici almadan normal doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olur. Biraz anlatır misin
Çok mu zordu çok mu canın yandı
Bide oturabiluyomysun alttaki dikislwrden dolayi

Canim arkadasim once bi sakin ol.Ben spinal sezeryan oldum.
Korkma.
Ben de korkmustum bilmedigim icin ama yine olsam spinali secerim ve korkmam.
Belden igne dediginde aci yok.Normal igne acisi.Hatirlamiyorum bile.Uyusmadan sonra zaten aci hissetmiyosun.Sadece karninla ugrasildiginin farkindasin.Ben hep bi yerde aci hissedecegim kesin korkusuyla bekledim ama yok aci falan hissetmiyosun.Dogum aninda bi sarsilma ama aci yok.Bebeginle goz goze gelince dunyalar senin oluyo.Ben hep onu bekledigimi farkettim.O yuzu her gun gormus kadar yakin hissettim.Hemen bana getirdiler kizimi ,optum kokladim.Sustu
Sonra beni odama aldilar.Kizimi da kisa sure icinde getirdiler.Hemen emzirdim.Bu buyuk avantajdi.Sutum cabuk geldi. Ameliyat agrisi narkozun etkisi gectikce hafiften basladi.Agri kesici aldim gecti.Iyilesme sureci biraz suruyo onun disinda sikinti yok canim.Sonra o bolgemde hic bi rahatsizligim olmadi.Gobek hic kalmadi.Izi desen yapistirma oldugu icin yok gibi.Sagligimiz,keyfimiz yerinde.Darisi basina ins.Rahat ol canim.Gule gule gelsin bebegin,saglikla

Canim neden epidural yada spinal değilde genel anestezi oldu senin seçimin miydi

4,5 ay önce ben de mecburi bir sezaryen doğumla bebeğime kavuştum. 23.haftadan beri biliyorduk sezaryen olacağını ama hiç korkmadım ameliyattan niyeyse. benim korktuğum normal doğumdu.
her şey iyi olacak diye düşün canım, içini ferah tut. bak şanslısın bile, kendini zihnen hazırlayabileceksin ameliyata. ben 37.haftada doğum yapmayı beklerken 35.haftada paldır küldür ameliyata alındım. ben genel anestezi aldım mecburen uyudum uyandım ve her şey geçti gitti, ilk gün hemen ayağa kalktım. ikinci güne acım bayağı hafifledi. bebeğim bir hafta hastanede kaldı ben onu göreceğim diye 3. güne kalkıp hastane yollarını tuttum. ayaklanmak zorundaydım ayaklandım hiç de bir şey olmadı. senin de öyle olacak. iyi düşün iyi olsun.

neden sezaryen olacaksın bilmiyorum yorumların hepsini okuyamadım ama sezaryen doğumu da kötü bir şey gibi düşünme hiç. bazıları yok çatır çatır normal doğurdum diye böbürlenir hiç kulak asma. benim durumumda normal doğum yapacak olsam ya bebeğime ya bana kesin bir şey olurdu. iyi ki böyle imkanlar var, çok şükür bebeğim de ben de sağlıklıyız.

hayırlı ve sağlıklı bir doğum dilliyorum sana. her şey kolay olacak göreceksin iyi olacağına inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…