- 18 Ağustos 2022
- 3.653
- 12.324
- 158
Avrupa’da insanların bebeklere müsamaha göstermediği tamamen yanlış, nereden bu düşünceye kapıldınız? Sadece insanlar sınırlarını iyi bilir ve korur, ancak yardım isteyen birini çoğu zaman geri çevirmezler. Asıl bebeklere çocuklara tahammülsüzlük Türklerde. Uçağa binersiniz, restorana gidersiniz bebek ağlar herkes ters ters bakar, bebek arabasıyla gezdiğiniz için bi ton laf ve bakış alırsınız. Toplum içinde rahatça emziremezsiniz vs. Avrupa’da bebekler, çocuklar hayatın içindedir, yetişkinlerle birlikte.Bebekleri çok severim, ortamda bebek varsa da genelde benimle etkileşime girer. Belki de bakınca otomatik gülümsediğim için hoşlarına gidiyor bilemiyorum eskiden el sallayıp jest mimik yaparak güldürürdüm veya elini ayağını tutarak oynardım falan, şimdi ailenin tepkisini bilemediğimden kafamı çeviriyorum.
Bizim toplum aslında bebeksever ve bunun faydalı olduğunu düşünüyorum. Avrupada böyle değil diyorsunuz da mesela Avrupada ağlayan bebeklere çocuklara da müsamahakar değiller, çocukla ilgili bir yardım isteseniz geri çevirebilirler. Sonra da ne kadar duyarsız ilgisiz bir toplum olduk diye yakınıyoruz.
Bebekler zaten her şeyi elleyip tatmak istiyor immün sistemi zayıf değilse bir hastalığı yoksa sorun olmuyor. Yani şahsen çocuğumu steril yetiştirmek yerine sosyalleşmesini tercih ederim.
Yabancıların bebeğe dokunmamasını istemekle steril yetiştirmenin ilgisi yok. Örneğin yaşadığımız yer küçük bir çiftlik tarzı, çocuklar sürekli doğada, toprakla, hayvanlarla temas halinde, bağışıklıkları yeterince güçlü, steril yetişmiyorlar ama yine de yabancı birisi gelip kafasına göre dokunup sevemez. Bu tamamen aileye kalmış bir şey, anne istemiyorsa dokunmamak, anlayış göstermek gerek.