- 6 Ocak 2015
- 2.212
- 1.208
- 133
- 35
- Konu Sahibi ikincielci
-
Herkes farklı tepkiler veriyır işte benim eşim de beni suçladı sanki bilerek ihmal edip yapmışım gibi. Hikayemi okudunuz mu bilmiyorum ama böyle olacağını bilsem gitmez miydim hastaneye. Hem doktorlar bile gelseydin de kurtulmayabilirdi dediler. Kaldı ki kaderi nasıl değiştirelim nasibi bu kadarmış. Memlekete geldik şimdi etrafta insanlar var biraz kafam dağılıyor unutuyorum ama evime döndüğümde bu geriye attığım acıların hepsi çıkacak sanırım ortayaCanım bende kaybettim bebeğimi 16haftalıktı sizin yaşadığınız durumun aynısı erken plesenta ayrılması . Aşırı kanama ile kaybettim kan değerim bir gecede yarıya indi . Aylarca ölüyorum sandım bu satırları yazarken bile ağlıyorum . Yalan söyleyemem geçmiyor acısı . Kaybettikten 6 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür 3 aylık bir bebeğim var şimdi . Onu kucağıma aldığım ana kadar kalbimin acısı dinmedi . Şimdi bile konuşurken lafı geçse içim sızlar doğsa 1 yasında olacaktı . Ağlayın zırlayın bağırın çağırın artık unutman lazım diyenlerede bağırın . Eşim olaydan 15gün sonra bana artık unutman lazım dediğinde delirmiştim sanki unutunca hiç olmamış gibi bana küsecekmiş bebeğim gibi hissederdim . Ki bunları yazan kişi dünyanın en güçlü insanı bilir kendini ama öyle bir acı ki başetmeyi bilmediğinden zır geliyor . Allah tekrarını göstermesin inşallah . Yanınızda olup teselli etmeyi dilerdim . Umarım en kısa zamanda kucağınıza minik bir melek daha alırsınız .
Çok üzülüyorum yazdıklarını okudukça...
dayanması çok zordur eminim ki. Acının bir an önce hafiflemesini dilerim
Hayatta bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz maalesef. Keşke elimizde olsa ama değil. Siz her günde gitseydiniz yine aynı sonuç olacaktı. Kendinizi suçlamayın Allah’ın takdiri buda sizin sınavınız.Tamam canım sağol zaten en ufak bir durumda hastaneye koşacağım artık. Ve her gün kontrole gidecepim son haftalarda. Bu bana acı bir tecrübe oldu maalesef. Belki gitsem de olan olacaktı bilemeyiz ama yine de üzülüyorum.
Haklısın hatta tam bu akşam şunu düşündüm. Eğer ki gece eşim yatarken uyanmasaydım belki uykumda kanama başlayacaktı farketmeyip uyanmazsam ölebilirdim,kanamayı farkedip hastneye gidene kadar yine şoka girip ölebilirdim. Bu açıdan da bakınca daha kötü sonuçlar doğuyor. Hep iyi olsaydı diye düşünüyor insan ama bu ihtimal de vardı ben uyumuştum ve hiç uyumayabilirdimHayatta bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz maalesef. Keşke elimizde olsa ama değil. Siz her günde gitseydiniz yine aynı sonuç olacaktı. Kendinizi suçlamayın Allah’ın takdiri buda sizin sınavınız.
Aynen öyle... çok daraldığınızda su cümleyi söyleyin içinizden bir kaç defa.. “Ben ne yaparsam yapayım Allah’ın dediği olur” herşey onun emri... toparlanmanıza fayda edebilir.Haklısın hatta tam bu akşam şunu düşündüm. Eğer ki gece eşim yatarken uyanmasaydım belki uykumda kanama başlayacaktı farketmeyip uyanmazsam ölebilirdim,kanamayı farkedip hastneye gidene kadar yine şoka girip ölebilirdim. Bu açıdan da bakınca daha kötü sonuçlar doğuyor. Hep iyi olsaydı diye düşünüyor insan ama bu ihtimal de vardı ben uyumuştum ve hiç uyumayabilirdim
Tamam canım sağol bunu düşününce rahatlıyorum zatenAynen öyle... çok daraldığınızda su cümleyi söyleyin içinizden bir kaç defa.. “Ben ne yaparsam yapayım Allah’ın dediği olur” herşey onun emri... toparlanmanıza fayda edebilir.
İşte dediğiniz gibi ben de öyle olacak sandım yapmam gereken bu diye düşündüm bilgisizliğimin tecrübesizliğimin kurbanı oldum. Ama Allah istediği zaman ne bilgi ne tecrübe önüne duramaz bunu da biliyorumCok üzüldüm canim ama asla kendini suclama kaderde ne yazilmissa o yasaniyor nerden bilebilirdinki bende sancilarimin cogalmasini evde beklemistim suyum sürekli aralikli gelmisti ama sancim cogalmamisti insan bilse gitmezmi.. insan elbette unutamaz rabbim sana bol sabir ve güc versin dedigin gibi hayat devam ediyor hicbiseyi degistirme gücümüz mlsf yok..
Bazen düşünüyorum kavuşmak ihtimali olmasa insan bu acıya dayanamaz. Doğru söylüyorsunuz kavuşmak var onunla avunuyoruz. Burada bir sürü insan tanıdım benzer kayıpları olan. Dünya üzerinde kim bilir kaç kişi bu acıyı yaşadı ve yaşayacak. Meleklerimizin hepsi aynı yerde bizi bekleyecekler inşallahYazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarımı tekrar yaşadım sanki.. 2 buçuk ay önce bende suyum erken geldiği için 17 haftalık bebeğimi kaybettim normal doğum yaptım ertesi günde canlı canlı kürtaj oldum... Yaşadığım fiziki acıların hiç birini hatırlamıyorum unuttum ama bebeğimin acısını unutamıyorum tarifi yok ancak yaşayan bilir sütünü verememek soğuk toprağa evladını bırakmak elinden hiç bisey gelmemesi hiç Bi canlıya Rabbım evlat acısı yaşatmasın. Size tek tavsiyem kendinizi asla suçlamayın evlatlarimizin rızkı yokmuş bu dünyada nasibi yokmuş birgun kavuşmak var tek tesellim bu.benim
Amin inşallah evet ne ilkiz ne de son .. Rabbım tekrar aynı acıyla sınamasın bizleri hayırlı evlatlar nasip etsinBazen düşünüyorum kavuşmak ihtimali olmasa insan bu acıya dayanamaz. Doğru söylüyorsunuz kavuşmak var onunla avunuyoruz. Burada bir sürü insan tanıdım benzer kayıpları olan. Dünya üzerinde kim bilir kaç kişi bu acıyı yaşadı ve yaşayacak. Meleklerimizin hepsi aynı yerde bizi bekleyecekler inşallah
Amin canım. Senin de başın sağolsun. Peki şimdi nasıl hissediyorsun kendini?Amin inşallah evet ne ilkiz ne de son .. Rabbım tekrar aynı acıyla sınamasın bizleri hayırlı evlatlar nasip etsin
Sağol canım.. Eşim için ve doğacak evlatlarım için güçlü durmaya çalışıyorum canım gecmiyo geçmeyecek biliyorum Ama ilk günlerde ki gibi de değilim düşük riski olduğu için işten ayrılmıştım yarın geri dönüyorum . Sende çalışıyor musun bilmem ama kendini asla eve kapatma umutsuzluğa kapılma ağlamak istediğin zaman ağla özellikle de şimdi bastırma hiç Bi duyguyu eşinle birlikte atlatmaya çalışın birbirinize kenetlemeceginiz zaman bu zamanAmin canım. Senin de başın sağolsun. Peki şimdi nasıl hissediyorsun kendini?
Eşim çok belli etmiyor duygularını normal yaşıyor ama içinden üzüldüğünü biliyorum. Kismen beni de suçluyor içten içe bunu da biliyorum. Rapor aldım şubatta döneceğim işe. Eşimin de izni vardı memlekete geldik ama o erken başlayacak işe ben evde duracağım. Aileler uzakta arkadaşlarım çalışıyor bir süre evde yalnız kalacağım. Nasıl gelecek bu bana bilmiyorum doğrusuSağol canım.. Eşim için ve doğacak evlatlarım için güçlü durmaya çalışıyorum canım gecmiyo geçmeyecek biliyorum Ama ilk günlerde ki gibi de değilim düşük riski olduğu için işten ayrılmıştım yarın geri dönüyorum . Sende çalışıyor musun bilmem ama kendini asla eve kapatma umutsuzluğa kapılma ağlamak istediğin zaman ağla özellikle de şimdi bastırma hiç Bi duyguyu eşinle birlikte atlatmaya çalışın birbirinize kenetlemeceginiz zaman bu zaman
Senden de canım benim...Amin canım hamilenin duası kabul olur derler. Allah razı olsun
Valla canım ben farkındayım benim yüzümden bile olmuş olsa Allahın yazdığı oluyor o gün yorulmamı ve bu sonucu yazmış eğer ben sebepsem bile. Zaman zaman içim acıyor tabi başka olsaydı diyerek. Ama kocam anlamıyor bunu. Oysa maneviyatı güçlü biri sanırdım. Kader böyleymiş deyip razı olmak lazım ama o beni suçluyor ve sanki sadece kendi üzülüyormuş gibi davranıyor. Sinirlerim iyice bozulmaya başladıkader canım otesi yok. bebeğin nasibi yokmuş. nasibi olsa hiç birşey engel olmaz. bende iki aylıkken kaybettim. cok zor bi durum senı cok ıyı anlıyorum bende kendımı cok sucladım. kan sulandırıcı kullanmadım dıye karilsin sen dedim kendime ama sonra düşündüm ki veren de alanda rabbim. ben onu kullansam belkı yine kaybedecektim o yuzden takdiri ilahi. hakkımızda her zaman hayırlısını yaşıyoruz. eşinde boşuna seni suçlamasın. ümidini kaybetme bir daha hamile kalırsın cocugun olur. ben ıkıncı tedavımde kaybettım. 5. tedavımde ıkızlere hamıleyım.
Eşine haddini bildir .Bidaha sen yoruldun ondan düştü derse sen ben yatarken kaldırıp iş yap dedin mutfağa yolladın ondan oldu de. Ben de hamileyim bebek taşımak ne demek onlar nerden bilsin. Sana destek olması gerekirken yaptığı çok ayıpKocam durup dururken soğuk davranmaya başladı. Neden diye sordum, bebeğimizin ölümünden beni sorumlu tutuyor. O gün çok yorulmuştun senin yüzünden oldu bebeğimizin hiçbirşeyi yoktu diyor. Hem beni suçlaması hem de soğuk davranması beni üzüyor. Ben anneyim ben sanki üzülmüyorum ben sanki sormuyorum bu soruları kendime! Doktorlara bile sorduk o yüzden olmaz dediler. Hem gündüz yoruldum koltukta yatarken yemek hazırla derken hiç yorgunluğumu görmüyordu. Kalkıp birşeyler hazırlayayım karım yoruldu iş yaptı demedi. Şimdi bana tavır yapıyor bana kızıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?