Bebeğimi kaybettim...Kocaman boşluk.

Allah razı olsun canım Evet kendimi hazır hissedene kadar ne gerekiyorsa yaptıracağım tekrar aynı şeyleri yaşamamak adına. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Bunda da doktor doktor gezdim ama nasip işte olmayınca olmuyor

Kimyasal gebeliği önemsiyor mu ki doktorlar?
Araştırıldı Pek çok şeye bakıldı demissiniz ama neye baktılar?
Anladigim kadarıyla hamile kalmakla ilgili bir sıkıntı yok. Kalabiliyorsunuz.
Rahime bakıldı mi ?anormallik varmi
Bir de eşinizin morfolojisi nasil?

İkinci kimyasal gebeliğimden sonra trombofoli paneli testi , eşime sperm testi ve benden rahim filmi istenildi. Hepsinin sonuçları normal çıktı. Eşimin morfolojisi de iyi çıktı. Elde olan tek şey rahmimin hafif kalp şeklinde olmasıymış ama gittiğim 4 doktor da bunun gebeliğe bir engel teşkil etmediğini söyledi ben de anlamadım. Geriye kalan genetik test ve histereskopi. Birazcık kendimi toparlayayım bunları da yaptıracağım. Önerebileceğiniz bir şey varsa minnettar olurum

Bir de hormon testleri vardı reglin 3. Gününde yapılan onlar da normal değerler arasında çıkmıştı bilemiyorum

Allah sabır versin üzme kendini demicem elinde değil çünkü

Ben rahim filmi çekildiğinde doktor rahim ters gibi bisey dedi.
Sonra toparladnim giyindim odasına çıktığım da sordum yok yok hersey normal dedi
Önemsedim ve üstüne düşmedim ama benim annemin de rahmi ters. Cok gec cocugu olmus.
Sonra tüp bebek doktoru (rahîm filmi çeken ile tup bebek yapan 2 si ayrı doktorlar) bana bunun spesifik birşey oldgunu söyledi. Yani önemsiz dedi.
Sonra burda bana rahîm filmi çeken doktor kalp atımını alamadı.
Vajinal muayne yaptı zor gördü keseyi falanda
Rahmin biraz arkaya dönük ondan zor gördüm dedi

Ben.anlamadim benimde rahmim ters olabilir hala bilmiyorum. Ancak hamilelige engel degil bencede.
Bence histeroskopi yaptırın
Bazi rahimler cocugu tutmuyor. Bir tanıdığım hamile kalıyordu 5 6 kez kaldı ama düşüyormus.
Sonra oldu çocuğu suanda 22 yasinda falan.
Başka aklima bisey gelmiyor morfoloji yi şunun icin sordum düşük olan erkeklerde döllenme olduğu esnada artik sağlıksız oluşundan mi bilemiyorum düşük olabiliyormuş diye.

Canim pıhtılaşma olabilirmi

Allah yardımcınız olsun Rabbim in bir bildigi vardir ki size bu sinavi verdi meleginiz cennetten sizi koruyacaktir her zaman o yuzden insallah en kısa zamanda bir yavrunuz olur

Anladım canım. Ben de iki kimyasal gebelik yaşayınca doktor doktor gezdim öğrendiğim her şeyi yaptırmaya çalıştım. Kalp rahim için engel değil dediler ama aklıma bir tek o geliyor iki ay sonra histereskopi de olacağım aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum o yüzden önlem almaya çalışıyorum kendimce Tabi takdir Allahımın.

Allah yardımcınız olsun Rabbim in bir bildigi vardir ki size bu sinavi verdi meleginiz cennetten sizi koruyacaktir her zaman o yuzden insallah en kısa zamanda bir yavrunuz olur
Allah razı olsun evet onu her zaman kalbimde hissediyorum sanki hiç beni bırakmamış gibi inşallah tez zamanda yeri dolar

Evet mecburen elimizden gelen her onlemi alacağız gerisi takdiri ilahi canim.Aslında embriyonun sağlıksız olması da soz konusu olabilir bu genetik testte çıkıyor dimi ortaya? Histeroskopi den sonra tup bebek düşünebilirsiniz orda ayıklanarak yapılıyor biliyorsunuz. En sağlıklı embriyo konuyor tabi doktor ne dicek acaba
Memnun musun doktordan?

Geçmiş olsun
Benim de ilk hamileligim düşükle sonuçlandı. İkinciye hamile kalınca doktor hemen kan sulandırıcı iğne verdi Test falan yapmadan. 9 ay kullandım. Kızım şuan 22 aylık. Çok zor dönem biliyorum Allah tez zamanda kucagini doldursun

Ne kadar üzücü değil mi.. Evlat, canın yongası. Ben de 19 yasında ilk gebe kaldım. 7-8 haftalıktı. Kalp atışı yoktu. Evde bir kanamam başladı ki ne kanama. Ağlaya ağlaya düşük yaptım evde. Hastaneye gittiğimde bebeğim yoktu, değerler düşüyordu. Evlendiğimdem beri korunmamış, 1sene sonra anca gebe kalabilmiştim ama düşmüştü. 11 ay sonra yani evliliğimizin 25inci ayında tekrar gebe olduğumu öğrenip sevinçten çılgına döndüm. Ama sonra oturup korkudan ağladım. Anlıyorum hissettiklerimizi. Kanamalar.. Sürekli adet oldum sanıp hastaneye gitmeler.. Gebelikten 1ay öncesine kadar kullandığım ağır ilaç (roaccatuane) yüzünden, bebek sakat olur, aldır lafları.. Ama sonuç, sapasağlam, sağlıklı, dünyanın her şeyine bedel, oğlum oldu.
Şimdi 21buçuk yaşında, 4buçuk aylık bir miniğin annesiyim.
Sen de elbet benim yaşadıklarımı yaşayacak, kavuşacaksın evladına. Eminim ben.
Düşük nedeni araştırıldı mı acaba?
Benim sebebi bulunamamıştı. Ayrıca oğluma gebeliğimde 9ay 8gün boyunca nerdeyse her gün yaşadığım kanamaların da sebebi bulunamadı

Canım ilk başta çok geçmiş olsun. ALLAH Im bir daha yaşatmasın. Bende 2 defa 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Yapılmayan genetik testi kromozon testi kalmadı. En son d vitamini eksikliği dediler. 1 sene kendimi toparladım. Şuan istiyorum. Umarım isteyen herkesin kucağına nasip olur inşallah

6 yıllık evlilik hayatımda 3 gebelik yaşadım.. 1. Dış gebelikti (dış gebeliği birdaha yaşamaktansa düşük yapmayı tercih ederim)
2. Normal gebelikti
3. Düşük yaptım 2 hafta önce hatta hala kanamam devam ediyor.
Tiroidlerde çok önemli sağlıklı gebelikte baktırın mutlaka.Zor geliyor ama inan ki herşey geçiyor.. Ve emin ol ki kucağın boş kalmıyor. En kısa zamanda yeniden hayırlı haberleri alırsınız İnşaAllah..

Bnm de çok düşüğüm oldu. Yıllar sonra dr um pgt li tüp bebek yapalım dedi. Sıkmayın canınızı yaşınız daha genç. Bnm bebekler 38 de doğdu.

2 kez yaşadım bende bu duyguyu.
çok daha sancılı,dibine kadar yalnız bir süreçti.
evde ölü bebek doğurdum diyeyim siz anlayın.

dilerim,sağlıkla gelsin beklenen.
acınızı yaşayacaksınız elbet.
sabır,dua inşallah isteyen,hakeden herkese versin allahım.

Merhaba canım, 2018 eylül ayında hamile olduğumu öğrendim. İlk haftalarda düşük tehlikem, yok lekelenmem derken doktor "düşüyor,kesen bozulmuş" dedi. 1 hafta kadar bekledim, bir kanama başlamayınca başka bir doktora gittim ve oğlumun kalp atışlarını duydum. İlk hamilelik, ilk heyecan...
2'li tarama testi zamanı geldiğinde bir kist gördüler beyinde, hemen perinatologlar, kontroller...
Türkiye'nin en iyi perinataloguna gittim Atıl Hoca'ya... "yaşamaz kızım dedi, çok fazla anomalisi var, kalbi bile sağa itilmiş, karnında ölecek dedi. İnanmak istemedim ama ne yazık ki bu sözleri duyduğum gün dünyam başıma yıkıldı.
Sonraki gebelikler için amniyosentez yaptırdım, ve suni sancıyla evladımı doğurdum. 2018'in 13 aralık tarihinde.
Bir ben bilirim ne yaşadığımı, ben bilirim o suyum geldiğinde kaybediyorum artık evladımı diye hüngür hüngür ağladığımı.
Otopsi için gerekli olanları da yaptık ve babası tarafından defnedildi evladım.
Çok canım yandı, çok üzüldüm, çok içime ağladım ama hiç isyan etmedim.

Ettiğim bir dua var hatırladığım,Allah'ım dedim ne olur oğlumun yerine koyabileceğim bir oğlum olsun önce... İşte dua kapısı ne zaman açık oluyor bilemiyoruz.

Ben 2019 eylül'de yine hamile olduğumu öğrendim. Abisiyle aynı zamanda doğacak bir oğlum var karnımda şimdi.
Tevekkül et, sabret ve dua et.
Bizler için en hayırlı zamanı bilen bir Rabbimiz var. Senin için dua edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…