23 haftalık olduk.. Benim de aniden suyum geldi bütün suyum boşaldı...ama benim bebeğim hastaydı.. Bende sizin gibi çok ama çok korkuyorum.. İnşallah bir sorun çıkmadan sizde kucağınıza alırsınız.. Aslında suyun erken gelmesi olayını çok araştırdım.. Rahim yetmezliği durumunda oluyormuş hatta böyle geçmişi olan hamilelere serklaj denilen rahim dikişi uygulanıyor uç.. Bende doktorumdan istedim ama gerek yok dedi.. Çok korktuğum için sürekli rahim ağızımı ölçtürüyorım.. Sizin böyle bir probleminiz var mıydı?? Doktorunuzla neye karar verdiğiniz bu gebeliğiniz için??Merhaba aynı olayları yaşamışız . Ben 24 haftalıkken kaybettim sebepsiz yere suyum geldi. Şimdi bende hamileyim 11 haftalık. Aynı olayı yaşarım diye korkuyorum. Siz kaç haftalık hamilesiniz şu an?
Evet cnm bebeğim yok benim zaten ilk ay korunun sonra başlayın denemeye dedi doktorum. Korku elbet olur ama icini ferah tut yiyeycek ekmeği varsa hic bisey olmaz.. Dua et bol bol..23 haftalık oldu çok şükür.. Ama çok korkuyorum birşey olacak diye sanırım kucağıma almadan da rahatlayamayacağım.. Sen düşünüyor musun peki tekrar bebek sahibi olmayı???
Cnm bana doktorum bebeğin hasta diye suyu bitti dedi kromozom bozukluğu olan bebeklerde oluyo erken haftalarda su bitmesi demişti. Hatta benim suyum normale gore erken haftalarda oluşmaya başlamıştı ama kızımın genelde kesesi küçüktü kontrollerde öyle diyordu doktorum23 haftalık olduk.. Benim de aniden suyum geldi bütün suyum boşaldı...ama benim bebeğim hastaydı.. Bende sizin gibi çok ama çok korkuyorum.. İnşallah bir sorun çıkmadan sizde kucağınıza alırsınız.. Aslında suyun erken gelmesi olayını çok araştırdım.. Rahim yetmezliği durumunda oluyormuş hatta böyle geçmişi olan hamilelere serklaj denilen rahim dikişi uygulanıyor uç.. Bende doktorumdan istedim ama gerek yok dedi.. Çok korktuğum için sürekli rahim ağızımı ölçtürüyorım.. Sizin böyle bir probleminiz var mıydı?? Doktorunuzla neye karar verdiğiniz bu gebeliğiniz için??
Bana da zaten suyumun aniden gelmesinin sebebi kromozom bozukluğu olduğu için dedi doktor.. Ama içimde hep bir sıkıntı.. Demek ki su problemi oluyormuş böyle bebeklerde bana özgü değilmiş.. Ben benimle alakalı olduğu düşüncesindeyim rahim yetmezliğim mi var diye korkuyordum..Cnm bana doktorum bebeğin hasta diye suyu bitti dedi kromozom bozukluğu olan bebeklerde oluyo erken haftalarda su bitmesi demişti. Hatta benim suyum normale gore erken haftalarda oluşmaya başlamıştı ama kızımın genelde kesesi küçüktü kontrollerde öyle diyordu doktorum
Gece gündüz dua ediyorum.. Biliyorum herşey Allahtan ama kendimi alıkoyamıyorum işte kolay değil bu yaşadıklarımız biliyorsun.. Size de demiş doktorunuz bebek sahibi olabilirsiniz diye.. Çok şükür en azından hamile kalabiliyoruz.. Elden birşey gelmiyor işte..Evet cnm bebeğim yok benim zaten ilk ay korunun sonra başlayın denemeye dedi doktorum. Korku elbet olur ama icini ferah tut yiyeycek ekmeği varsa hic bisey olmaz.. Dua et bol bol..
Doktor muayene ettiyse bişey yoktur cnm bence için rahat olsunBana da zaten suyumun aniden gelmesinin sebebi kromozom bozukluğu olduğu için dedi doktor.. Ama içimde hep bir sıkıntı.. Demek ki su problemi oluyormuş böyle bebeklerde bana özgü değilmiş.. Ben benimle alakalı olduğu düşüncesindeyim rahim yetmezliğim mi var diye korkuyordum..
Aynen cnm herşey Allahtan dua etmekten baska care yok.. Cok sukur inş en güzel zamanda tekrar hamile kalıp kucağıma alabilirim..Gece gündüz dua ediyorum.. Biliyorum herşey Allahtan ama kendimi alıkoyamıyorum işte kolay değil bu yaşadıklarımız biliyorsun.. Size de demiş doktorunuz bebek sahibi olabilirsiniz diye.. Çok şükür en azından hamile kalabiliyoruz.. Elden birşey gelmiyor işte..
Pıhtılaşma kan tahlilinde çıkıyor değil miİşte bunu bilemeyiz ki.bazen enfeksiyon kaynaklı oluyor bazen pıhtılaşma bozukluğundan kaynaklanabiliyor kalp durması .bende pıhtılaşma var şu an için sebep onu görüyorum.
Genetik dediğiniz nedir, ne zamn yaptırılıyorArkadasa katiliyorum. Gorunusun iyi olmasi down degil en azindan bunu biliyoruz.. ama farkli bir problem varsa bioemeyizki. Keske genetik yaptirsaydiniz emin olurdunuz.
Malesef cnm.. diyorumya bu dunyada bebek kaybeden okadar cokki ben 3 kez yasadimlutfen agla uzul ama guclu kal
Hayır bunun için genetik tanı merkezine gidip test yaptırmanız lazım.Ayrıca yine aynı yerde eşinizle birlikte genetik testlerinizi de yaptırın.Pıhtılaşma kan tahlilinde çıkıyor değil mi
Peki nasıl yapıyorlar. Anlatır mısınız biraz. Şuan gitsem olur değil mi. Hamile olmadan önce yaptırılıyor bu testler sanırım ?Hayır bunun için genetik tanı merkezine gidip test yaptırmanız lazım.Ayrıca yine aynı yerde eşinizle birlikte genetik testlerinizi de yaptırın.
Maraşta mı yaşıyorsunuzPeki nasıl yapıyorlar. Anlatır mısınız biraz. Şuan gitsem olur değil mi. Hamile olmadan önce yaptırılıyor bu testler sanırım ?
Patolojiye gitseydi otopsi mi demistiniz. Iste gereken neyse onu yapsaydiniz emin olurdunuz..Genetik dediğiniz nedir, ne zamn yaptırılıyor
EvetMaraşta mı yaşıyorsunuz
Maraşta necip fazıl hastanesinin genetik tanı merkezinden randevu alıp gidin eşinizle birlikte kan verip genetik testinizi yaptırın sonuçlar 1buçuk ay sonra çıkıyor orada.pıhtılaşma ve karyotip testi deyin.Özel doktorunuzun bu testi istediğini söyleyin.Ben de orda yaptırmıştım 6 haftada çıkmıştı
Bir tane sağlıklı bir evladım var 3.5 yaşında . Bizim genetik veya kromozom problemimiz yine de olabilir mi yani. Öyle olsaydı cocugumuzda bir sıkıntı olmaz mıydı. Ya da sürekli düşük yaşamaz mıydım ?Patolojiye gitseydi otopsi mi demistiniz. Iste gereken neyse onu yapsaydiniz emin olurdunuz..
Bundan sonrasi icin hamile kalmadan. Esinizle sizin "karyotip" isteyin doktorunuzdan
Genetik sorunu olmadigindan emin olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?