Bebeğimi kaybettim..

Doktorum bu testi istemedi aslında ama yine de böyle mi souliyeyim

Doktorum bu testi istemedi aslında ama yine de böyle mi souliyeyim
Evet canım bazen yapmak istemiyorlar.Mesela senin ilk çocuğunda sıkıntı olmayabilir ama diğerinde embriyonun genetiğinde bozukluk oluşabilir.ya da pıhtılaşma varsa bazen sonradan bile kayıp yaşanabiliyor.ben çok gördüm ilk çocuğundü sıkıntı yaşamayıp sonrasında yaşayan.

Yani bir bozukluk varsa ultrasonda veya gebelik esnasında yapılan testlerde çıkıyor mu ? Bizim hiçbir sıkıntımız yoktu. Hiçbir sorun yoktu ne bende ne bebekte

biliyorum cok zor cok.. ama
Ben hemen bebek istedigim icin
Normal dogum yaptim zaten belcikada yasiyorum sormazlar bile sezeryanmi diye. Hemen normal dogum yapilir... anne icin daha iyi hemen toparlanir diye. Uzulme, sen sezeryanli oldugun
Icin dinlenmen gerekiyor biliyorum dinlen toparlan sonra tekrar hamile kalirsin insallah Baska cocugunuz varmi cnm? Ilkim sezeryan dedinizya hani

Evet 3.5 yaşında bir kızım var.

Yani bir bozukluk varsa ultrasonda veya gebelik esnasında yapılan testlerde çıkıyor mu ? Bizim hiçbir sıkıntımız yoktu. Hiçbir sorun yoktu ne bende ne bebekte
İşte bebekte olmadığını bilemeyiz test yapılmadığı için.benim bebeğiminde görüntü olarak hiç bir sıkıntısı yoktu ama oldu ne yazık ki.Tabiki hiç birşey olmayadabilir doğal ölümde olabilir bunu bilemeyiz.siz yine de önlem almak isterseniz bi kan verip kendi genetiklerinize baktırabilirsiniz.

Allahim kimseye yasatmasin bu aciyi, benim okurken icim yandı.. elbet birgun bulusacaksin yavrunla cennet de bekliyor o seni simdi allahım sabır güc versin sana

Genetik sorunu olup saglikli bebekleri olan var. Bu mili piyango gibi. Bi bebek saglikliysa maalesef baska bebek hasta olabiliyor, eger anne baba genetik olarak tasiyici bir rahatsizligi varsa.
Yani siz emin olmak icin doktorunuzdan karyotip ve baska yapilan testler varsa isteyin. Iciniz rahat eder. Belki genetikte degil pihtilasma.. belki bambaska sebeb. Eger sebebini bilirseniz diger bi gebelikte iciniz rahat eder

Yani sebebini bilince ne olacak ?? Bunun bir çözümü, bir tedavisi ya da olası durumları engelleyebilecek bir yanı var mı ?

Benimde o zaman suyumun hepsi boşaldı. Ama bende rahim ağzı yetmezliği yok dedi doktorlar. Çünkü suyum gelmesine rağmen 8 gün bekledim ben. Normalde su gelince en geç 48 saat içinde doğum kendiliğinden başlarmış ama benim doğumum hakkında hiç bir şekilde başlamadı. 8 gün suni sancı alarak doğum yaptım. İlk enfeksiyondan şüphelendiler ama enfeksiyonda çıkmadı. Şimdiki doktorum sürekli rahim ağzımı ölçüyor ama tamamen kapalı dedi. Gerekirse dikiş atacağım dedi. Birde 16 haftada vajinal kültür alıp Ankara'ya gönderecek doktor tahlil için belki kana geçmeyen bir enfeksiyon vardır dedi. Sıkı takip yapıyor şimdilik umarım birşey çıkmaz. Lütfen sizle sürekli iletişim halinde olalım. İnşaallah siz bana umut olursunuz

Çok çok üzücü basın sağolsun melek yavrum Allahim birdaha yasatmasin nasibi yokmuş kuzum yine olur inşallah çektiğim acıyı unutursun

Yani sebebini bilince ne olacak ?? Bunun bir çözümü, bir tedavisi ya da olası durumları engelleyebilecek bir yanı var mı ?
Bir dolu nedeni olabilir.. buna doktorunuz daha iyi cevap verir. Ya caresi varsa ?? Pihtilasmanin var mesela.. bilmekte herzaman fayda var
Bende genetik sorun vardi. Ikinci cocuga genetikli tup bebk yaptirdim.

Tamam canım bana özelden de yazabilirsin.. İçini de ferah tut inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza.. Benim için şuan herşey yolunda Allahın izniyle.. Bütün testleri yaptık ayrıntılıya girdim falan.. Bende aynen senin gibi hep rahim ağızı ölçtürüyorum şuanlk bir sıkıntı görünmüyor.. Allah bize tekrar yaşatmasın inşallah ne diyelim hep dua edeceğiz..

Başınız sağolsun, Allahım bir daha yaşatmasın ne size ne bir başkasına. Sabırlar diliyorum ..

Allah dayanma gücü versin başınız sağolsun çok zor bir durum biliyorum ben de yaşadım hala kahroluyorum 24 haftalikken erken dogum yaptım bebeğim vefat etti patolojiye gitti plesenta enfeksiyondan olmuş kanda crp 70 cıktı benim, çok zor çok biliyorum Allah sabır versin ben hemen tekrar hamile kalmak isterdim ama mümkün değil hayatımdaki en büyük acim yavrum ,bebeğimi çok seviyorum dua ediyorum

Rabbim size de sabır versin inşaAllah. Neden tekrar hamile kalmanız mümkün değil
Sezaryen olduğunuz için falan mı. Ben sırf o yüzden istemiyorum. Korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarsam diye. Yani ölü doğum tekrarlayabilen bir şey değil mi. Risk grubundayiz

Ve bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
Aynı durumu ben yaşadım. 20 haftalık Ken kalbi durdu. O yüzden acını çok iyi anlıyorum çok çok zor bir durum. Sana tavsiyem hemen kendine ve eşine genetik test yaptırmann. Ben yaptırdım sonuçlarını beklıyorum

Bende 20 haftalık kızımı kaybettim ama 17 haftalıkken gittiğinizde herşeyi çok iyi demişlerdi. 20. Haftada gittim. Beyninde kafa kemiklerinde sorun var dedi aynı doktor yinede genetik test yaptırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…