Bebeğimi kreşe vermem gerekiyor ama içim hiç rahat değil..

2 aylık çok küçük enazından biz süt döneminden ek gıda dönemine geçebildik ve bazı şeyleri aştık. siz 6 aylıkken bırakacaksınız değil mi ? birde emziriyorum hala sütten kesicez mecburen :s yada geceleri emzireceğim :S şirket karşılıyor yuvayı ben ödemiyorum özel ve büyük kurumsal bir şirket yani netten falan gördüm bi arkdaşımda orda büyüttü çocuğunu çok temiz çok memnun kaldım diye öve öve bitiremedi gdince zaten rahatlıycaksın dedi bakalım inş rahatlarım :S
gerçekten çalışmaya mecburum bebeğime bu güne kadar hiç bişey alamadım hep eşimin ailesi kendi ailem yardım etti :S içimde kalan uktelerim var ve sonuçta ailede olsa nereye kaadar yardım edebilir? zaten artık eskisi gibi ilgilenmyorlar :S

evet 2 aylık çok küçük ama mecbursa ne yapsın.siz dua edinki 1 yaşına getirmişsiniz.kuşkularınız normal ama gereksizz bence.
bende 2 ay olmasına 2 gün kala bıraktım süt izni diye bişeyde yok sabah 7 akşam 6

2 aylık çok küçük enazından biz süt döneminden ek gıda dönemine geçebildik ve bazı şeyleri aştık. siz 6 aylıkken bırakacaksınız değil mi ? birde emziriyorum hala sütten kesicez mecburen :s yada geceleri emzireceğim :S şirket karşılıyor yuvayı ben ödemiyorum özel ve büyük kurumsal bir şirket yani netten falan gördüm bi arkdaşımda orda büyüttü çocuğunu çok temiz çok memnun kaldım diye öve öve bitiremedi gdince zaten rahatlıycaksın dedi bakalım inş rahatlarım :S
gerçekten çalışmaya mecburum bebeğime bu güne kadar hiç bişey alamadım hep eşimin ailesi kendi ailem yardım etti :S içimde kalan uktelerim var ve sonuçta ailede olsa nereye kaadar yardım edebilir? zaten artık eskisi gibi ilgilenmyorlar :S

neden sütten keseceksiniz ki, artık pompalarla süt sağı anneler evde biberonla verilmek üzre bırakıyor, ayrıca işten gelince sabah kadar ara ara yine verirsiniz.

referans da varmış o yuvayla ilgili, ben de kardeşim de 1 yaşında yuvadaydık, inanın hiçbir sorunu olmadı, hatta biz yuvada her şeyi düzenli öğrendiğimiz için ne paylaşma sorunu yaşadık ne ilkokula uyum vb.

hastalık konusu çocukların genelinde, ister 3 yaşında başlasın ister hiç kreşe gitmesin 6 yaşında anaokuluna başlasın, ne zaman ilk defa kalabalık ortama girerse sık hastalanıyor. yani burada gerçekçi olmanız lazım, ancak er geç bu olacak. sadece çocuk hastalandığında bakacak insana ihtiyaç duyacaksınız, gerek yakın arkadaş, kaçsa da kayınvalide, ya da izin alabiliyorsa anneniz, müsait olabilirse kardeşiniz vb önceden plan yapın, A,B,C yani ya da siz veya eşiniz dönüşümlü olarak izin almanız gerekebilir. bu konu dışında; bir arkadaş da yazmış zaten, çocuğunu yuvaya götüren ilk anne de son anne de siz değilsiniz. herkesin çocuğu can ve her anne-az çok farklar olsa da evladı için en iyisini düşünür-.

Bu şekilde tedirgin olmaya devam ederseniz çocuğunuz da etkilenebilir, bunu da unutmayın ve onun çocukluğu ve geleceği için daha iyi şartlar için bunu yaptığınızı da unutmayın.:34:

Benim annem emekli kreş öğretmeni. Anneannem ölene kadar yani ben 1.5 yaşıma gelene kadar kreşe gitmedim bende ama sonra gerisi hep kreşlerde geçti. Kolay olmıcak önce bunu bilin. Çocuğunuz alışmakta bi süre zorluk çekecek ama inanın artıları eksilerinden daha fazla olucak uzun vadeli dönemde. Hiç düşünmeden verin kreşe ve bunu vicdan meselesi yapmayın. Evdeyken belirli bir çevresi olucak ama kreşte daha çok geniş olucak. Bunları düşünün.

Back
X