Bebeğimi sevmemeli miyim? Böyle saygı olur mu?

cemrenaz06

fıstık gibiyim
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
323
2
96
Hollanda
aslında takmamam lazım ama yinede canım sıkıldı . hafta sonu annemlere gittim anneannem ve kızkardeşlerimde ordaydı veb çalıştığım için hep oğluma hasretim evde olduğum zamanlar hiç kucağımdan bırakmam öper koklarım ve yine oğlumla ilgileniyodum anneannem kaldırıpda dediki ooo dedi bu kız geliyo hiç bizle ilgilenmiyoo oğlunu indirmiyo kucağından bize bile vermiyo hiç hiç şimdikilerde utanma kalmamış büyüğün yanında çocukmu sevilirmiş dedi senağlama bende dedimki anneanne ne yapıyım yaa bende hafta sonu birgün görebiliyorum çok özlüyorum dedim kızkardeşimi göstererek ben hiç bunun iki bebesi var yanımızda böle severken görmedik hiç dedi diğer kardeşimde hamile buda sevmez senin gibi dedi ne annemden ne kızkardeşlerimden hiç bir ses çıkmadı bende hiç umursamadım ama çok bozuldum ama doğru ne yapıyım ben oğluma doyamıyorum kayınvaldemde olsa kim olursa olsun be çocuğumu severim kimse kusura bakmasın vallasüprizzzzz
yaşlıdır onada saygım var ama bunla saygı olurmu yaaCADIARZU

maalesef yaşlıların bazıları bu şekilde düşünüyor. ama çok takmayın siz kafanıza. maalesef onların çağında babalar elleirni bile sürmezmiş yavrularına gece uyurken gidip severlermiş.
çocukalrımızı sevelimki onlarda sevilmeyi sevmeyi öğrensinler değil mi ama?
takmayın kafanıza nasıl olsa sürekli görüşmüyorsunuzdur.

onlar bizim canlarımız, her akşam hasretle gidiyoruz evlerimize,keza onlarda bizi özlüyorlar.
yavrunuzun yüzündeki bir gülüşü düşünün , geçer gider sıkıntılar

yaşlılar işte ne yapacan takma derim kardeşim boşver
al oğlunu geç başka odaya doya doya sev canısı kim tutar seni o zaman
onların zamanın da utanmak varmış istiyorlarki şimdiki gençlerde bizim zamanımızda olsun
ama işte biz zamane gençleri
sen sakın üzülme takma kafaya
allah oğluşunu sana bağışlasın canısı

cok sacma gelıyo bana bu konu ya benım babam 50 yasında ben 25 yasındayım
babası anası kardesı kaynana o bu dınlemez herkesın yanında öper koklar bızı
senın anenen gıbı babamın ailesıde cok bozulur
babam takmaz evlat benım degılmı ıstedgım zaman öper koklarım der

oyle saygımı olur ya
saygı boyle gösterılecekse hıc gösterılmesın bende kımseye boyle saygı göstermem :1closedeyes:

benim kayınpederimde söyler...kendileri öyle görmüşler o zamanlar ayıplanırmış bir büyüğün yanında çoçuğu alıp sevmek karnını doyurmak ayıpmış ...........anlamadım sanırsam bundan sonrada anlamam neden böyle tepki verirler ..........yaparken iyi çoçuğu severken ayıp saygısızlık .....ama olsun allah onları başımızdan eksik etmesin inşallah.............

Eski insanlar gerçekten büyüklerinin yanında sevemezlermiş çocuklarını...
saygıdan mı bilemiyorum,ama çoğunluğu öyleymiş...
anneannenizin amacı,bence sizi kırmak değil,
sadece hep eskiden olanların olmasını istemelerinden kaynaklanıyor...
tabiki seveceksiniz çocuğunuzu...
takmayın kafanızı bence...
orada annenizin ya da kızkardeşinizin
birşeyler demesi hoş olmazdı bence de...
sevgi gösterisiyle saygıda hiçbir ilişki kuramıyorum...
bir daha söylerse,anneannenizin boynuna sarılın,
bu bebek sevilmez mi hiç,deyip gırgıra verin..
inanın hepsi, bir zaman sonra alışıyor...
sevgiler...

Amaaan, takılacak üzülecek şeymi bu allasen. salla gitsin

katılıyorum size arkadaşım
yaşlılar işte onlarda ilği görmek istiyorlar
sizde arada da olsa çocugunuzu seviyormuş gibi annennenizide öpüp koklayın
sende benim bebişimsin de gıdıkla bıdık yerlerinden öp
nede olsa onlar gene bize emanetler
bugün varlar yarın yoklar
size öyle demesi benide oğluşun gibi sev demesidir yani
kızım sana söylüyom gelinim sen işit misali

eskıler böyleyse, yenılerde böyle dersın. son moda bu anneannecık dersın. işi şakaya vurur bebişini mıncıklarsın. yaşlılar cocuk gıbı oluyor, ve bunca yılın getırdıgı alışkanlıkları sen konuşarak ve uzulerek degıştıremezsın. ınat etmene de gerek yok yazık yaşlı onlar. sev gıtsın. zamanla alışırlar. Akıllı olup dunyanın kahrını çekecegıne, deli ol, dunya senın kahrını çeksinnnn

ya böyle bişey olabilirmi ya o senin anneannen ne demek sevmeyeceksin bununla saygı olacaksa hiç olmasın o senin evladın eskilerle karıştırıyorlar artık ben çok kızarım böyle şeylere
valla hiç umrumda değil kimse herkesin yanındada severim çünkü o benim evladım parçam işte böyle insanların yüzünden bizde ailelerimizden fazla sevgi göremedik yok ayıp yok şöyle böyle diye saçmalıyorlar artık ya
senin evladın arkadaşım hiç çekinme sev doya doya yarın bir gün bişey olsa sygımı kurtaracak evladını yada seni

yaşlılar nasılsa kendi zamanlarında öyle olsun istiyorlar.çocuğunu sevmemek bir saygı gösterisi olamaz.çocuklarımıza sevgimizi nasıl göstereceğiz?seveceğizki sevgi dolu çocuklarımız olsun.boşver takma kafana saçma sapan adetler.

bu ne saçma adet töreler can sıkıntılarından böyle şeyler uyduruyolarmış eskiler herhalde

evt maalesef eskilerde böyle ayıplanırmış büyüklerinin yanında anne ve babanın çocuklarını sevmesi..hatta ben büyüklerimden duymuştum çocuk düşermiş yerden kaldırmazlarmış bile..yani bu derece çekinirlermiş..ama ben şimdilerde bukadar ayıpsandığını görmüorum..ama senin ananen hala takıo anlaşılan...bencede sorun yapma ananen herzaman sizinle değil nasıl olsa..yavrunu seviceksin tabii..ananenin yanında biraz daha dikkat edersin..Allah yavrunu sana bağışlasın inş..yerimseniben

Bence ananen sitem etmiş yoksa yavrucakla ne alıp veremediği olacak ki senin alınacığın vakite denk gelmiş...

hiç kafana takma yaşlılar böyle işte onlar ne gördüyse aynısını yaptırmak istiyorlar zamanın ve insanların degiştigini kabul etmeleri lazım.insan canının yarısını sevemicekde ne yapacak.zaten bu tip adetler yüzünden büyüklerimizde sevgisiz büyümüşler.

bi kerede eşimin babaanesi demişti oda yaşlı 85 yaşında bak bak anne olduda bebek seviyo yine tınlamadım ne dir yahu benim bu yaşlılardan çektiğim aldırmıyorum zaten arkadaşlar kim ne derse desin bencede haklısınız onlar da artık çocuk gibi oldukları için daha fazla ilgiistiyolar

bazı yaşlı insanlara göre büyüklerinin yanında küçüğe sevgi göstermek ayıp karşılanıyor.
onlara da hak vermiyor değilim bazen bundan 70-80 yıl önce öyle görmüşler öyle bilmişler çünkü.
80 yıllık inancı da 2 günde silip atamazlar tabiki.
bunun için ben ananenizin yada babanenizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.
hiç takmayın kafanıza.
tekrar söylerse de "sorma anane şimdiki kadınlar böyle terbiyesiz işte, uluorta çocuk seviyorlar, ayıp ayıp" dersiniz gülerek.

Son düzenleme:
Yaşlılık işte sıkma canını eskiden saygıyı böyle gösteriyorlarmış. ne alakaysa. Hatta benim kayınvalidem çocuğunu apartmanın kapısında bırakır yukarı babasına çıkar sonra erkek kardeşini aşağı yollar çocuğu aldırırmış.
çok saçma bana bunu anlattı valla kimse kusura bakmasın. Başkasının çocuğunumu seviyorum dedim utanılacak ne var bunda böyle saygı beklemesin kimse benden dedim. daha evlenmedik ama ileriye zemin hazırlamış oldum :dilcikar: sen de hiç umursama böyle saygı olmaz o kadar

benim eşimin tarafındada var bu gelenek.bende bunu ilk defa burda duydum zaten
hatta gelinler kayınbabalarıyla konuşmazlarmış seslerini duyurmazlarmış saygı gereği
benim kaynanamda yıllarca sesini duyurmamış kayınbabasına
şimdi benim eşim bile büyüklerinin yanında pek fazla çocuğunu kucağına almaz.benim yanımda oturmaz falan-tatlicadiarzu-
bencede çok saçma ve anlamsız gelenekler ama eskiden hep uygulanmış.neyseki şimdi eskisi kadar gençler umursamıyo bunlarıa.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…