Bebeğimi şimdiden paylaşamıyorum ..

Queenkingg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
290
380
53
İyi geceler ,
Henüz 10 haftalık hamileyim , bir düşüğüm olduktan sonra planlı ikinci gebeliğim ve çok şükür her şey yolunda ilerliyor Rabbim isteyen herkese nasip etsin .
İçime dert olan konum , henüz doğmasına aylar olmasına rağmen şimdiden gözüm korkuyor, bencil biri değilim fakat kv hemen her bebek konusunda açıldığında onu şöyle yıkayacam, onu alıp her gün gezdircem,ona bunu hazırlar sunu yapar şunu alırım vs vs gibi hayaller kuruyor, hevesini anlıyorum fakat yapacagım bir şeyi sorduğunda evet dediğimde ben de yaparım bende ederim tarzı konuşuyor yani her an her şeyini bebeğimin onunla paylasmamı , onu kendisinin büyütmesini istiyor. Altlı üstlü olmamıza rağmen cok sık görüşmesem de her gördüğümde aynı konu ve şimdiden bunalmaya başladım ,ben çok bir şey bahsetmesem bile o illaki konuyu açıyor , doğumdan sonra beni bunaltır hatta depresyona sokar diye bile korkar oldum, takmayım diyorum ama elimde değil , hayalini kuruyor onu da anlamaya çalışıyorum ama bazen benim cocugum hakkında asla yapmam dediğim şeyleri yapacam ben diyerek anlatıyor . Bazen önünü kesiyorum bazen sessiz kalıyorum . Nasıl olsa annesi benim kimse ben kadar sahip çıkamaz ben istemediğim sürece söz hakkı olamaz diye ama içten içe de kendimi yiyorum . Nasıl umursamam bu telaşımı nasıl yenerim sizden , tecrübe etmişlerden öneri bekliyorum . Doğduktan sonra anne baba istemedikçe ısrarcı olan insanlarla nasıl başa çıkarsınız veya çıktınız bilmek istiyorum .

Bebeğin Bir doğsun, uykusuz geceler başlasın o kadar ihtiyacın olacak ki kv Yada anne desteğine.

Hayırlısıyla kucağınıza alın yavrunuzu.öncelikle istemediğiniz bir şeyi tabiki yapamaz bu konuda siz değil eşiniz muhattap olsun zamanı gelince.

Diğer taraftan insan doğumdan sonra uykuya dinlenmeye vs.ihtiyaç duyuyor bu düşüncelerinizi lehinize çevirin derim.nefes almaya ihtiyacınız olunca yanınızda ilgili biri olması güzel.hoşunuza gitmeyenleri zamanla dile getirisiniz tatlı dille.sonuçta jenerasyon farkı olacak ve eski topraklar bunu hiç kabul etmiyor.güzellikle çözersiniz bu zamanların tadını çıkarın.kafanıza takmayın

Bebeğin Bir doğsun, uykusuz geceler başlasın o kadar ihtiyacın olacak ki kv Yada anne desteğine.

Zaman ne gösterir bilemem . İllakı destekleri olacak ama kafaya taktıgım şey benim yanlız yapmaya hayalını kurdugum her seye ortak olmak ıstemesı ve bana karsı iyiliği olmayan birinin benden cok cocuguma sahıplenmesi . Ne kadar uykusuz kalırsam kalıyım 40 ı cıkana kadar yanımda yatsın , keske sütüm gelse de bende emzırsem diyen birine emanet edecegımı sanmıyorum .

Hayırlısıyla kucağınıza alın yavrunuzu.öncelikle istemediğiniz bir şeyi tabiki yapamaz bu konuda siz değil eşiniz muhattap olsun zamanı gelince.

Diğer taraftan insan doğumdan sonra uykuya dinlenmeye vs.ihtiyaç duyuyor bu düşüncelerinizi lehinize çevirin derim.nefes almaya ihtiyacınız olunca yanınızda ilgili biri olması güzel.hoşunuza gitmeyenleri zamanla dile getirisiniz tatlı dille.sonuçta jenerasyon farkı olacak ve eski topraklar bunu hiç kabul etmiyor.güzellikle çözersiniz bu zamanların tadını çıkarın.kafanıza takmayın

O gün geldiğinde asla tatlı dilden anlamayan bir birey oldugunu bildiğim için bu telaşım . Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim .

Zaman ne gösterir bilemem . İllakı destekleri olacak ama kafaya taktıgım şey benim yanlız yapmaya hayalını kurdugum her seye ortak olmak ıstemesı ve bana karsı iyiliği olmayan birinin benden cok cocuguma sahıplenmesi . Ne kadar uykusuz kalırsam kalıyım 40 ı cıkana kadar yanımda yatsın , keske sütüm gelse de bende emzırsem diyen birine emanet edecegımı sanmıyorum .

Sütüm olse bende emzirsem mi yuhhh.
Yani ilk mesajınızı okuyup,olabilir hevestir diye düşündüm de.
Bu ne kadar abartı bi söylem böyle.
Tatlı dilden de anlamıyorsa bazı yerdede kırılacaktır ister istemez.
Çünkü gerçekten abartılı söylemleri var
Allah yardımcınız olsun.

İlk torunu diye çok hevesleniyor belki. Zarar vereceğini mi düşünüyorsun bebeğine? Bende ilk çocuğuma doğmadan ne hayaller kuruyordum . Hiç uyumasam onu seyretsem. Hiç ağlatmayacağım bebeğimi, ben onu hep sallarım diyordum. :) uykusuzluktan, yorgunluktan ve çaresizlikten bende bebeğimle ağlayacakmışım meğer :)
hamilelik psikolojisiyle böyle düşünmen gayet normal . Tabi kayınvalideni sevmiyorsan bebeğinide paylaşmak istemeyebilirsin. Yinede bebeğe anneden sonra en iyi bakabilecek olan anneanne ve babaanne olur. Sonuçta eşini büyütmüş. Bu düşüncen hem eşini hem kayınvalideni üzebilir. Sende üzülüyorsun belli, bence daha şimdiden bunları düşünüp sıkma kendini.
İnsan bebeği doğunca kapısını çalacak bir komşuya hasret kalıyor .
Kv Çorbasını yapar altını değiştirir sen alışverişine gidersin eşinle çıkarsın falan. Oh mis. Pozitif tarafından bak. Annenin psikolojisi bebeğide etkiliyor mutlu kal bugünlerin tadını çıkar

Son düzenleme:
:oha: bebek size bağlancak ona değil. Bu ne demek? Eşinizin desteği olmadan bu kadın hız kesmez. Eşiniz ne diyor bu laflara? Hani sen endişelenme ben annemle konuşurum falan diye mi yaklaşıyo? Diğer türlüyse zor biraz.

Hiç merak etmeyin, şimdiki bebeklerin çoğu onların zamanındaki gibi değil.
Hayal ettiği birçok şeyi yapamayacak ya da yapmak istemeyecek zaten.
Hele bir de huysuz olursa zaten iki mıncırır, annesi seni istiyor diye bırakır bebişinizi.
Sizinle birkaç saat kalınca gözleri şaşı şaşı bakacak, bebek büyüdükçe gelmeler azalacak, hayaller suya düşecektir.
İçiniz rahat olsun.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ozaman geldigin hersey farkli gelisiyo
Hersey annenin elinde oluyo korkma :)

Back
X