Bebeğimi yakin arkadasa birakmak.

Biraz tuhaf davranmış. Hem ısrar kıyamet getir bakarım hem de gel çabuk al. Ben de bir kere görümceme bıraktım sinema için. Görümcemin kızı annesinden habersiz sürekli yazıyordu susmuyor, ağlıyor, ne yapalım diye. Eşim görümcemi arıyor sorun yok diyor. Aradan iki dakika geçmeden yine mesaj mesaj üstüne. Filmden keyif bile alamadım. En iyisi uzun süre bu işleri unutmakkk.

Aynen cok haklisin.

Cocuk susmamissa paniklemislerdir. Benimde elime cocuk verseler, sallasam, yedirsem, oynasam susmasa paniklerim. Karni tok demissinde bebek bu ne icin agladigi belli degil her yolu denemisler demekki susturmak icin. Ve bence seni aramalarida iyi olmus, sonucta emanet cocuk. Anana babana emanet etmekle, arkadasa emanet etmek cok farkli. Sen filme girip gelseydin cocugun 3 saat aglasaydi, o kadar aglamis haber vermemisler derdin.

Anlatamiyrm galiba oturan duran cocugu durduk yere carsafa koyup uyutmaya calismislar. Ayrica sinemaya girseydim de telefonuma bakardim.

Benim çocuğum yok, çocuğu olan bir Arkadaşıma Yarım ağız bile teklif etmem getir bana bırak diye, arkadaşın cahil cesareti ile teklif etmiş. Keşke sen çocuk bakmayı bilmeyen çocuğa aşinalığı olmayan birinin bu teklifini kibarlık olarak değerlendirip kabul etmese idin.
Çocuğu birine bırakıp kendine zaman ayırmana karşı değilim ama kesinlikle, anne olunca kendinizi unutmanıza gerek yok. Fakat çocuğu bırakacağınız kişi üzerinde daha seçici olabilirsiniz.
Ve Lütfen el kadar bebeye tv izletmeyin

Kizin uc cocuk buyutmus annesi de vardi yaninda. Konu bajip bakamamasi degil yarim saatte surekli mesajlar atmasi Geliyrm dedigim halde.

Hadi arkadasin acemi e annesi de varmis o cocuk buyutmemis mi.Acikcasi sonradan plan degisti hemen gelip alin diye..Belki disari ciktilar belki biri davet etti ya da misafir gelecekti aniden.Yani benim aklima direkt bi plan var gibi geldi.2 saatcik oyalamakta ne var durmasa bile 1 saat bi beklersin ugrasirsin susmazsa paniklersin..

Hic yardim etme dogumunda ona..uzak dur..bebeğim durmuyo siz de gördünüz cok yaramaz 2 saat bakamadiniz bile dersin laf gider gidecegi yere..

Şahsen emanet cocuk asla istemem, arkadasin da belli ki sonradan pisman olmus. Cocuk da gercekten aglamis ve susmamissa panik yapmis olabilirler. Benim komsumun oglu mesela annesini gormese direkt aglamaya baslar.

Bence gorusmeyi kesecek mesafe kouacak bir durum yok ortada. Bebegi olmayan biri, baskasinin bebegine bakamayabilir bu normal. Kendine guvenmis ama panik olmustur aglayinca. Bebeginiz de korkmus belli ki. Annem ve kayinvalideme birakiyorum ben. Baska kimseye birakmadim, olmuyor cunku. Mesaj atmasini da bi ihtimal kocasi annesi falan soylendi, nerde anasi ara gelsin gibisinden, gozumde oyle bi sey canlandi. Bence boyle bir sey icin arkadasinizi hamile haliyle yalniz birakmayin.

Bana da size samimi görünüp sonradan çocuk durmuyor diyip bi daha onlara birakmanizin önünü kesmişler gibi geldi. Akıl hocaları çoktur böyle seylerde. Aman alistirmayalim sonra hep birakir gibi dusunulmus de olabilir. Kendisi de gurbette size güveniyor kendine de guvendirip yardıma ihtiyacı olunca size bırakabileceğini düşünüyor. Uyanık çok valla. Tabi bunlar ihtimal zira siz davranislarindan niyetlerini cozebilirsiniz. Tam aksi de olabilir.
Kendisi birakmak isterse de gordunuz benim ki yaramaz idare edemem ikisini dersiniz. Yada o doğana kadar sizinki ayaklanır zaten vurur felan dersiniz.
Bu size ders olsun. Bırakmayın ve kimsenin çocuğuna da bakmayın.
Ayrıca yabancı sarki, film de olsa TV başına 8.5 aylik bir bebek oturtulmaz. Zira o ayda anlamaz daha yabancı dil olup olmadığını. Gorsele kilitlenip kalır. Çift dilli yetiştirmek istiyorsanız konustugunuz herseyi, komutu öğretmek istediğiniz dilde de tekrarlayın.
Sonuncu bir tavsiye de ne kadar samimi olursanız olun arkadasiniz için esinizi cignemeyin.

Son düzenleme:
Konu sahibi ben sizi biraz bencil buldum. Neden derseniz, kendi keyfiniz için bebeğinizi arkadaşınıza bırakmışsınız. Kız iyi niyet göstermiş, bakarım demiş. Ama bakamamış. belki bebek huysuzlandı. Ağladı, sızladı. Bebek sonuçta. Kızda panik yapmış aramış. Bunda art niyet aramayın.
Ben şahsen, keyfi bir durum için kimsenin bebeğine bakmam. Hastalık olur, acil bir durum olur, hastane işi olur, o zaman bakarsın. Bebek emaneti çok zor. Bir şey olsa, düşse, bir tarafı morarsa, sen hükümlü oluyorsun.

Ay mecburlarmı annesı de senin cocuguna bakmaya

Sen de çocuğunu bahane et .ve yapmanız beklediği şeyleri yapma. benim için zor oluyor bebeğim var de.kocanla kötü olma bence haklı .yola cikmis siniz mesajla bunaltm anın ne gereği var

Çocuk ağlasa bile ağlamaktan çatlamaz ya bir şekilde oyalanır susar yani amma abartmışlar 40 kere arayıp gel demişler, 3 saat idare etselermiş ne biçim yakın arkadaş bu bence arana baya bi mesafe koy hiç hoş değil bu yaptığı.

Konuyla ilgili 2 yorumum var
1. Ne kadar yakin görürseniz görün çocuğu aile dışında kimseye bırakmayın.
2. 2 yaşina kadar bebeğe tv izletmeyin.

8 aylik cocugu birakacak kadarmi bunalip biraktiniz.yapmayin ne olur..aile disinda bebekleri kimseye birakmayin ne olur.
O bebek size muhtac arkadasiniza degil

Ben yabanci dil ogretmeniyim cocugumla turkce konusuyrm yaninda kulak dolsun dfiye yabanci cizgi filmler aciyrm. Cift dilli yetistryrm.
Bunun için daha çok küçük eğitimcisiniz bilirsiniz. Tv de geçişler çok hizli ve görüntüler 3 boyutlu çocuklar gerçekle o görüntüleri ayirt etmek için bütün beyin hücrelerini kullanirmiş. Yalanci Otizmin tetikleyicisi olabilir tv haberiniz olsun.

Bana okudugumda arkadasınızın sizi kıskanma ihtimali geldi kıskandı ve gecenizin zehir olması için sizi geri döndürdü gerçekten bebeginizde durmadı büyük ihtimalle ama olay siz gidince kıskanclık duygularının kabarmasıyla ortaya cıktı bencr ben asla görüşmezdim böyle biriyle hem de asla bir de 20 gün aramaması falan ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…