Bebeğimi yakin arkadasa birakmak.

Benim çok yakın 3 arkadaşım var.Çocuklarını bıraksalar seve seve bakarım.Ben de onlara emanet edebilirim .Sizin arkadaşınızda bir problem var.

benim oğlum sabah 6-7 gibi kalkıp kreşe gider. orda bol bol aktiviteler yapar oyunlar oynar tv diye bir şey asla yok. sonra akşam yemek yeriz oyun oynarız en fazla haber saatine denk gelir ve uyur. bi yere gideriz durmayınca tv açarlar bakmaz çocuk. hiç haz etmez ama konuşma yok. zaten bilgisayarı biz çocuk doğmadan kaldırmıştık tabletimiz de yok.
görümcemin kızı çatır çatır tv izler maşallah 1,5 yaşında her şeyi bilir söyler. arada bariz fark var. ve bu ilk gördüğüm şey değil. etkinliğin e sini bilmeyen annelerin çocuklarını da görüyorum. maşallahları var. yani bu tamamen çocuğun kapasitesi ile ilgili bişey. ciddi anlamda annem anlatır kardeşlerin tv olmadan yatmazdı diye. birazını hatırlıyorum. Türkiye de dereceliler o kadar yani. ben bu tv konusunu kesinlikle olan şeylerden değil de kalıplaşmış şeylerden dayatma olarak düşünüyorum.

ben kendimi bildim bileli tv vardı evimizde. çok sakin bir çocukluk geçirdim. hala da öyleyim.
kardeşlerim de öyle.. oğlum tv izlemez ama hergün ısırır bizi günümüzü gösterir ve tv hiç izlemez. kreşten eve evden kreşe. çocuğun hiç alakası yok. konuşmaz kelime yok. ben 1,5 yaşımda her şeyi anlatırmışım. kardeşlerim 10 aylık yürümüş konuşmuş tuvalet alışkanlığı kazanmış..
ben hiç tvden zarar gören çocuk görmedim. sadece konuşmada var bu zarar. o kadar başka da denk gelmedim. inş da görmem yani. hiçbir çocuk hiçbir şeyden kötü etkilensin istemem.

aynı dileği paylaşıyoruz kesinlikle.

benim kendi oğlumda gözlemlediğim,

tv izlediği gün gece muhakkak kabus görürdü. misafir gelince ya da biz misafirliğe gidince sadece tv izlerdi.

şu an o kabuslar kalktı sayılır ama yine de izlediklerine müdahale edemediğim zamanlarda muhakkak kabus görür. CuteMom gibi özellikle haber izletmiyorum nerede olursa olsun, onun dışında başkaları varken tv ye karışmıyorum, yalnızsak zaten tv açılmıyor.

baya ilerlemiş tv konusu.
bence en kötü etkisi yaydığı radyasyon vs.
hoş telefonlar,pcler solladı ama geçmişte ilk tv çıktıktan sonra çocuklarda erken ergenliğe girme tesbit edilmiş.
beyinlerini uyuşturuyordur ki ben son yıllarda arada izlerim ve gerçekten yorgun,bitkin olurum.
başım da ağrır.

çocukların ailesiyle ruhsal,fiziksel doygunluğa ulaşmaları en önemlisi.
huysuzluklarının bu eksiklikten kaynaklandığını düşünüyorum.
farklı şekilde tepki veriyorlar sadece.

Otizm doğuştan olan bi rahatsızlık ve bi takım etmenlerle tetiklenip otraya çıkıyor her bebek otizmli doğmuyor ancak varsa tv bu durumu tetikliyor be ortaya çıkmasını sağlıyor. O yüzden her tv izleyen çocukta problem olmuyor. Ancak çocuğunuzda olup olmadığını bilemezsiniz öyle değil mi

Sinemaya gitmeyiver demek kolay tabi. Anne olduktan sonra böyle şeyler lüks oluyor. Gideceksin ama nasıl?

Benim kızım 13 aylık. Her ay bir hafta gider annemde kalırım. Dolayısı ile anneanneye alışık. 14 şubatta ilk kez sinemaya gittik eşimle. Annem huyunu uykusunu benim kadar biliyor. 4.5 saat dışarıdaydık. 1.5 saat uyumuş beni aramamış bile :) bebeği huyunu bilmeyene bırakman yanlış olmuş bence.

Valla insan değil komşuya arkadaşına akrabaya bırakamıyor artık devir okadar değişti, internete sinemayla aynı anda yada 2-3gün sonra siteyede düşüyor biz eşimle ordan takip ediyoruz bende çok seven bir insanım sinemayı benimde 11aylık kızım var gidemiyoruz o şekilde kızım uyuduktan sonra izliyoruz sizede öneririm arkadaşınızlada görüşmeyi azaltn derim

araya mesafe koymak en güzeli her fedakarlığı sizden bekliyor ama size karşı fedakarlık yapmak zor gelmiş ona.

Arkadaşınız sizden faydalanmak için görüşüyor sanırım. Çok yakın arkadaşın çocuğuna bir kaç saat olsun bakılır. Kardeş gibi olduğumuz iki kız arkadaşım var çocuklarını emanet etseler gözüm gibi bakarım. O sizi yakın görmüyor demek ki.

neden bilemeyim ki?? tıp diye dr diye bişey var.. bunu ben fark etmesem illa fark edecek birileri olacaktır.

kişi evladını en iyi kendi bilir elbette. belli ki sizin kuzuyu etkiliyor ona göre de önlem alıyor..
ben de kötü bir şey görsem sanırım tv yi kaldırırım tamamen. henüz bizim tvden kaynaklı bir şey yok. hatta izlemediği için de kötü bir anımızı ona bağlamıyorum.
misal konuşmuyor diyorum. kreşe yolla diyorlar. kreşe gidiyor diyorum tv izletme tablet verme diyorlar onlarda yok diyorum bişey diyemiyorlar. önce zihinsel bişey varsa diye çok üzüldüm. pedagog gördü kreşte çok şükür bişey yok sadece geç konuşan çocuklardan biri dedi.

Açıkçası sinemaya gidicem diye bebeğimi bırakamazdım sanırım.
Yani sonuçta çok da önemli bir şey değil.
Film açardınız evde izlerdiniz ne olacak ki?

Neyse olan olmuş.
Ben eşinize hak verdim bence de doğumda hediyenizi verir dönersiniz.

arkadaşınızda soru var bence eşinizi dinleyin.bebek bu ağlar da susar da hasta olmadığını biliyorsam asla aramazdım sizi belli dahi etmezdim ama o sizin dediklerinizin aksini yapmış sanki inatla.bir daha bence bu kadar samimi olmayın.

Benim bebegim buyuk dogdu ve gelisimi onde diger bebeklere gore. Suan yurumeye de basladi. Bence tv dozunda olunca kotu bir sey degil abartilmadig surece, bebegim mesela yemek gorunce hadi ver diyor.ben bekliyorum bilerek hadi diyor. Suan yirmi otuz kelime konusuyor. Soylediklerime tepki veriyor, burda cogu kisi yadirgamis tv olayini. Ben gunde yarim saat izletyrm . zarari oldugunu dusunmuyorum faydasini. Goruyorum. Tabi bu kisisel bi gorus.

Bende senin gibi dusunuyorum. İki saatle bisey olmaz tabiki. Ama burdaki herkes biraktim diye topa tutmus beni. Ben cocugumu nazli yetistrmiyrm. Oyuncagi yere dusunce aglayarak istyor,. Ben onu alip eline vermigrm sussun diye. Cocugumu oyuncagina yskin yere koyuyorum. Cabalatip aldryrm ve susuyo. Cocuk bu hasta degilse bi sekil elbet susturulur kandirilir. Bende dersimi aldim zaten.

Bende oyle yapmayi dusunuyrm.ama insanlik hali yine ihtoiyaci olsa yardm ederm gibi.

Benim çok yakın 3 arkadaşım var.Çocuklarını bıraksalar seve seve bakarım.Ben de onlara emanet edebilirim .Sizin arkadaşınızda bir problem var.
Haklisin . bana da biraksalar bende seve seve bakarim . aglasa hasta degilse arayip gel al demem. Ki dogumdan beri sinemaya gitmedik . bizim burds hic kimsemiz yok .bi kafa dsgitmaya gidelim dedik diye cani ana baba olcaz nerdeyse.

Yakin gormese der mi dogum da sen bana soyle boyle yardim et yanimda hep ol bilmem ne. Cikar meselesiymis demek istemezdm amaoyle galiba. Cok paylasimlarmiz oldu konduramiyrm cok samimiydik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…