- 4 Nisan 2008
- 3.710
- 4.258
- 698
Tv bakmaz dedıgınız sey nedır, acıksa bıle ılgısını cekmıyormu zaten sız aılecek tv ızlemıyormusunuz?
Bız ızlemıyoruz oglum henuz yenı okumayı soktu ve dızı karısına kıtlenıp kalmak yerıne derslerı bıttıkten sonra meyve yerken bazı oyunlar oynuyoruz daha sonra o oyuncaklarıyla oynarken esım gazete okuyor ben camasır katlıyorum sohbet edıyoruz veyahut hepımız kıtap okuyoruz tabı ben okumuyorum onun okumasını dınlıyorum suanda dogru okuyormu dıye .
Tabıkı tv acık oldugu durumlar var mesela ar ara pazar aksamları survıvor ızlıyoruz uyku saatıne kadar , veyahut benımde takıp ettıgım bır dızı var onu mutfakta yemek ya da bulasık yıkarken ızlıyorum cogu zaman tekrarına gece bakıyorum.
Yemek yerken tv ızlemıyoruz , cocugun haber dınlemesıne ızın vermıyoruz , tabletle 30 dk fazla hafta sonları oynaması yasak , telefonlarımızla oynamaz
Peki napar bol bol oyuncaklarıyla oynar , resım yapar, dışarı cıkarız sıkılıyoruz cunku evde fılan falan. Ben cocuklara tv tabletın telefonun ıyı gelecegını savunmayı anlamıyorum bıle. Ben bıle bısey ızlerken etrafımdakı olan bıtene olducka kapalıyım ufacık cocuk nasıl olmsın kı kı kaldıkı 8.5 aylık cocuk nedır ya :) ogluma ılk tv acıp cızgı fılm ızlettıgımızde 19 aylıktı sunnet olmustu
TV izleyen çocuklar benim gözlemlediğim kadarıyla hiperaktif ve daha hırçın olabiliyorlar.
mesela özellikle şiddet kullanan bir çocuk için kesin gözlemim ya ailesinde şiddet vardır ya da tv izliyordur düzenli olarak.
biz de tv izleyerek büyüdük konusunda haklısınız.
ben de bunu düşünüyordum.
ama sizi bilemem de bizim eve tv ben 5 yaşındayken falan gelmiş, en azından kritik dönemi tv siz atlattığımız için belki o kadar etkilenmedik diye düşünüyorum ben.
bir de tabi programların şiddet içeriği zamanla artıyor, şu an çocuk kanalları denilen kanallarda bile ciddi anlamda şiddet ve tahammül edilemez ve kontrol edilemez bir şekilde reklam var.
ben kendimi bildim bileli tv vardı evimizde. çok sakin bir çocukluk geçirdim. hala da öyleyim.
kardeşlerim de öyle.. oğlum tv izlemez ama hergün ısırır bizi günümüzü gösterirve tv hiç izlemez. kreşten eve evden kreşe. çocuğun hiç alakası yok. konuşmaz kelime yok. ben 1,5 yaşımda her şeyi anlatırmışım. kardeşlerim 10 aylık yürümüş konuşmuş tuvalet alışkanlığı kazanmış..
ben hiç tvden zarar gören çocuk görmedim. sadece konuşmada var bu zarar. o kadar başka da denk gelmedim. inş da görmem yani. hiçbir çocuk hiçbir şeyden kötü etkilensin istemem.
Otizm doğuştan olan bi rahatsızlık ve bi takım etmenlerle tetiklenip otraya çıkıyor her bebek otizmli doğmuyor ancak varsa tv bu durumu tetikliyor be ortaya çıkmasını sağlıyor. O yüzden her tv izleyen çocukta problem olmuyor. Ancak çocuğunuzda olup olmadığını bilemezsiniz öyle değil miçocuk neden öyle büyütülmesin ki??
biz 3 kardeşiz. tv de baktık pc de oynadık ateri iel de oynadık. zekasal ve bedensel hiçbir sıkıntımız yok çok şükür.
üstelik kardeşlerim haddinden fazla derceli öğrenciler.
oğlumda 26 aylık asla tv bakmaz ama konuşma yok..
çocuk tv ile de büyütülür yani böyle birşey tuhaf geldi.
hatta benim çevrem de gördüğüm tv izleyen çocuklar maşallah canavar gibiler. bu konuya çok takığım çünkü. tv izlemeyenler daha pasif mıymıy duruyorlar. oğlumda bunların için de yani..
Valla insan değil komşuya arkadaşına akrabaya bırakamıyor artık devir okadar değişti, internete sinemayla aynı anda yada 2-3gün sonra siteyede düşüyor biz eşimle ordan takip ediyoruz bende çok seven bir insanım sinemayı benimde 11aylık kızım var gidemiyoruz o şekilde kızım uyuduktan sonra izliyoruz sizede öneririm arkadaşınızlada görüşmeyi azaltn derimArkadaslar meraba
Sekiz bucuj aylik bebeim var. Masallah cok uslu yesin icsin tvye bakip uyur. Dogumda bile aglamadi oyle soyliyuim. Esimle dogumdan beri sinemaya bi kere gidemedik. Oturdugum sehirde de bi akrabam bile yok cocugumu emanet edeyim . normalde her hafta sinemaya giderdik esimle. Arkadasim da evli. Dedi ki hafta sonu annemle kiz kardesim gelecek esimde evde dort kisi bakariz siz gidin sinemaya. Bebegim de arkadasimla kocasini seviyor taniyor. Brende cok sevindim. Brbegimin kiyafetlerini. Yogurdunu biskuvisini koydum. Bir biberon da sut sagdim verdim evlerine biraktik avm ye gittik. Cocugum kendilignden uyur oyle ayakta sallama carsafta sallama falan yapmayin dedim. Avmnin kapisindan girdik on dakika olmadi arkadasim basladi cocuk dutmuyor carsafa koyduk agliyor mama yemiyor. Ki cocugum toktu . geri gel alin cocugu. Dedi . tmm dedim iki dakikada bir ariyor nerdesin surekli msj atiyot daha nerdesin cikmadnz mi yola yarim saatlik yolda yirmi tane mesaj atti. Esimle aram bozuldu. Carsafa koymayin dedigim halde koyup korkutmuslar. Aldim cocugumu ciktim cok sagol zahmet verdm dedim. İlk defa cocugum agladi bu kadar. Bin pisman oldum esim diyor geliyrz dedin neden surekli gel gel diye mesaj atip taciz ediyor. Esimle de kot oldum. Eve geldim arayip sormadi bi kere. Naptiniz demedi bile. Yirmi gun sonra aradi hic birsey olmamis gibi . icim sisti sizle paylasmak istedim. Bu arada arkadasim da yeni hamile bebegimi birakirken dedim ki allah razi olsun bi sinema bizim icin cok buyuk bisey. Sen dogum yapinca da ben senin bebegine bakarim hep. Bu lafin ustune bu kadar mesaja cok bozuldum. Bana hep diyor sen yanimda olacaksn dogum da sen bana yardim edersn.sen tecrubrlisin bilmem ne. Peki bu kadar sık bogaz etmeye deger miydi geliyorum dedigim halde. Arkadasligimi napmaliyim. Esim diyor o geliyorsa gelsn bir daha evine gitme dogumda gider altinini takar gelirsin. Ki ben ona demistim. Esi calisiyor dogumda bize de gelebilirsn . ben bakarim annesi kaynanasi hep koyde gelemezler cok. Bu kadar da yakindik.
Otizm doğuştan olan bi rahatsızlık ve bi takım etmenlerle tetiklenip otraya çıkıyor her bebek otizmli doğmuyor ancak varsa tv bu durumu tetikliyor be ortaya çıkmasını sağlıyor. O yüzden her tv izleyen çocukta problem olmuyor. Ancak çocuğunuzda olup olmadığını bilemezsiniz öyle değil mi
aynı dileği paylaşıyoruz kesinlikle.
benim kendi oğlumda gözlemlediğim,
tv izlediği gün gece muhakkak kabus görürdü. misafir gelince ya da biz misafirliğe gidince sadece tv izlerdi.
şu an o kabuslar kalktı sayılır ama yine de izlediklerine müdahale edemediğim zamanlarda muhakkak kabus görür.CuteMom gibi özellikle haber izletmiyorum nerede olursa olsun, onun dışında başkaları varken tv ye karışmıyorum, yalnızsak zaten tv açılmıyor.
arkadaşınızda soru var bence eşinizi dinleyin.bebek bu ağlar da susar da hasta olmadığını biliyorsam asla aramazdım sizi belli dahi etmezdim ama o sizin dediklerinizin aksini yapmış sanki inatla.bir daha bence bu kadar samimi olmayın.Arkadaslar meraba
Sekiz bucuj aylik bebeim var. Masallah cok uslu yesin icsin tvye bakip uyur. Dogumda bile aglamadi oyle soyliyuim. Esimle dogumdan beri sinemaya bi kere gidemedik. Oturdugum sehirde de bi akrabam bile yok cocugumu emanet edeyim . normalde her hafta sinemaya giderdik esimle. Arkadasim da evli. Dedi ki hafta sonu annemle kiz kardesim gelecek esimde evde dort kisi bakariz siz gidin sinemaya. Bebegim de arkadasimla kocasini seviyor taniyor. Brende cok sevindim. Brbegimin kiyafetlerini. Yogurdunu biskuvisini koydum. Bir biberon da sut sagdim verdim evlerine biraktik avm ye gittik. Cocugum kendilignden uyur oyle ayakta sallama carsafta sallama falan yapmayin dedim. Avmnin kapisindan girdik on dakika olmadi arkadasim basladi cocuk dutmuyor carsafa koyduk agliyor mama yemiyor. Ki cocugum toktu . geri gel alin cocugu. Dedi . tmm dedim iki dakikada bir ariyor nerdesin surekli msj atiyot daha nerdesin cikmadnz mi yola yarim saatlik yolda yirmi tane mesaj atti. Esimle aram bozuldu. Carsafa koymayin dedigim halde koyup korkutmuslar. Aldim cocugumu ciktim cok sagol zahmet verdm dedim. İlk defa cocugum agladi bu kadar. Bin pisman oldum esim diyor geliyrz dedin neden surekli gel gel diye mesaj atip taciz ediyor. Esimle de kot oldum. Eve geldim arayip sormadi bi kere. Naptiniz demedi bile. Yirmi gun sonra aradi hic birsey olmamis gibi . icim sisti sizle paylasmak istedim. Bu arada arkadasim da yeni hamile bebegimi birakirken dedim ki allah razi olsun bi sinema bizim icin cok buyuk bisey. Sen dogum yapinca da ben senin bebegine bakarim hep. Bu lafin ustune bu kadar mesaja cok bozuldum. Bana hep diyor sen yanimda olacaksn dogum da sen bana yardim edersn.sen tecrubrlisin bilmem ne. Peki bu kadar sık bogaz etmeye deger miydi geliyorum dedigim halde. Arkadasligimi napmaliyim. Esim diyor o geliyorsa gelsn bir daha evine gitme dogumda gider altinini takar gelirsin. Ki ben ona demistim. Esi calisiyor dogumda bize de gelebilirsn . ben bakarim annesi kaynanasi hep koyde gelemezler cok. Bu kadar da yakindik.
Benim bebegim buyuk dogdu ve gelisimi onde diger bebeklere gore. Suan yurumeye de basladi. Bence tv dozunda olunca kotu bir sey degil abartilmadig surece, bebegim mesela yemek gorunce hadi ver diyor.ben bekliyorum bilerek hadi diyor. Suan yirmi otuz kelime konusuyor. Soylediklerime tepki veriyor, burda cogu kisi yadirgamis tv olayini. Ben gunde yarim saat izletyrm . zarari oldugunu dusunmuyorum faydasini. Goruyorum. Tabi bu kisisel bi gorus.kişi evladını en iyi kendi bilir elbette. belli ki sizin kuzuyu etkiliyor ona göre de önlem alıyor..
ben de kötü bir şey görsem sanırım tv yi kaldırırım tamamen. henüz bizim tvden kaynaklı bir şey yok. hatta izlemediği için de kötü bir anımızı ona bağlamıyorum.
misal konuşmuyor diyorum. kreşe yolla diyorlar. kreşe gidiyor diyorum tv izletme tablet verme diyorlar onlarda yok diyorum bişey diyemiyorlar. önce zihinsel bişey varsa diye çok üzüldüm. pedagog gördü kreşte çok şükür bişey yok sadece geç konuşan çocuklardan biri dedi.
Bende senin gibi dusunuyorum. İki saatle bisey olmaz tabiki. Ama burdaki herkes biraktim diye topa tutmus beni. Ben cocugumu nazli yetistrmiyrm. Oyuncagi yere dusunce aglayarak istyor,. Ben onu alip eline vermigrm sussun diye. Cocugumu oyuncagina yskin yere koyuyorum. Cabalatip aldryrm ve susuyo. Cocuk bu hasta degilse bi sekil elbet susturulur kandirilir. Bende dersimi aldim zaten.arkadaşınızda soru var bence eşinizi dinleyin.bebek bu ağlar da susar da hasta olmadığını biliyorsam asla aramazdım sizi belli dahi etmezdim ama o sizin dediklerinizin aksini yapmış sanki inatla.bir daha bence bu kadar samimi olmayın.
Bende oyle yapmayi dusunuyrm.ama insanlik hali yine ihtoiyaci olsa yardm ederm gibi.Açıkçası sinemaya gidicem diye bebeğimi bırakamazdım sanırım.
Yani sonuçta çok da önemli bir şey değil.
Film açardınız evde izlerdiniz ne olacak ki?
Neyse olan olmuş.
Ben eşinize hak verdim bence de doğumda hediyenizi verir dönersiniz.
Haklisin . bana da biraksalar bende seve seve bakarim . aglasa hasta degilse arayip gel al demem. Ki dogumdan beri sinemaya gitmedik . bizim burds hic kimsemiz yok .bi kafa dsgitmaya gidelim dedik diye cani ana baba olcaz nerdeyse.Benim çok yakın 3 arkadaşım var.Çocuklarını bıraksalar seve seve bakarım.Ben de onlara emanet edebilirim .Sizin arkadaşınızda bir problem var.
Yakin gormese der mi dogum da sen bana soyle boyle yardim et yanimda hep ol bilmem ne. Cikar meselesiymis demek istemezdm amaoyle galiba. Cok paylasimlarmiz oldu konduramiyrm cok samimiydik.Arkadaşınız sizden faydalanmak için görüşüyor sanırım. Çok yakın arkadaşın çocuğuna bir kaç saat olsun bakılır. Kardeş gibi olduğumuz iki kız arkadaşım var çocuklarını emanet etseler gözüm gibi bakarım. O sizi yakın görmüyor demek ki.
İki saatten tas yagmazdi ama yagdirdilar.araya mesafe koymak en güzeli her fedakarlığı sizden bekliyor ama size karşı fedakarlık yapmak zor gelmiş ona.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?