Bebeğimi yakin arkadasa birakmak.

Buyuk konusmayayimda cocugumu ölüm kalım olmadikca birakamam
Insanlar turlu turlu

Ben değil arkadasa, kayinvalideme bile birakmadim keyfi şeyler icin.. Arkadaşınıza kizmayin, çocuğunuz ne kadar uslu olsada, ilk defa gordugu bir ev ve insanlar var ortada..ve annesi yok.. Bebeginizden çok şey beklemissiniz..

Ah canım kıyamam ya.. Belki çocuk sensiz garipsemiştir ortamı ağlamıştır ama böyle sık boğaz eden insanı da anlamıyorum 20 tane mesaj atınca ışınlancakmısın yani uçcakmısın oraya.

Boşver takma kafana olur arada öyle şeyler belki eşi falan istemedi son anda belki ondan o da huzursuz oldu (iyi tarafından bakmaya çalışıyorum) Ben komşumun oğluna çok baktım onlar çıkıp biraz hava alsın rahatlasin diye çünkü çok sevimli ve uysal bir çocuktu ve ben eşim çok seviyorduk onu. Bazı insanlar tahammül edemez bebek bakmaya ama ben çok seviyorum. Burda olsan getir valla çık az hava al derim arkadaşım allah kolaylık versin

Anlatamiyrm galiba oturan duran cocugu durduk yere carsafa koyup uyutmaya calismislar. Ayrica sinemaya girseydim de telefonuma bakardim.
Arkadasim cok ilgincsin yorum yapan herkes anladi merak etme isine gelmeyen yoruma anlatamiyormuyum demene gerek yok...
Benimde anlamadigim sana cocugun mu dedi oturan duran beni zorla carsafa koyup salladilar anne diye ...
Arkadasinin bebegi olmadigindan panik yapip sussun diye her yolu denemisler art niyet arama bence aglayinca panik olmuslar seninde ona bozulmaya hakkin yok..
NaciZane fikrimde 8,5 aylik bebege cift dil ogretmek sebebiyle bile tv acmamalisin...

O değilde ben 8 aylık bebeğinizi tv ile aynı cümle içerisinde kullanmanıza şaşırdım..Anne karnında tanıştırsaydınız bari!

Bebeğiniz belli ki anneyi göremeyince huzurlanmış.Sonuçta anneyi tanıdığı aylarda artık,e ortamda anne değil yabancı kişiler olunca huzursuzlanması kadar normal birşey yok.Bıraktığın insanlar psikopat mı da korkuttular diye bahsediyosun zira psikopat ruhlu bir kişi korkutur el kadar bebeği,korkuttular diye düşünüyosun o zaman bebeğini ne diye bıraktın psikopat ruhlu insanların eline?

Bebek annenin yokluğundan tedirgin olmuş onlar da oyalamak için çeşitli yollar denemişler durmayıp ağlayinca da normal olarak sizi aramış panikleyip,o panikle de sık sık arayıp durmuş.Ben olsam sitem edip suçlayacağıma keyfim yüzünden arkadaşımı strese soktum diye özür diler,bebeğimi bıraktigim için ağlamasına neden olduğumu düşünüp kendimi suçlardım.
Gereksiz yere arkadaşınız hakkında kendinizi dolduruşa getirmeyin..

Son düzenleme:
Durmamis olabilir benimde bir arkafasim hastaneye gitmek icin birakmisti cocuk beni severbende onu severdim cokta uslu bir cocuktu annesi varken bile benim kucagimda uyur yerdi ama kadin gidince bir agladi bir agladii anlatamm ben arayip rahatsiz etmedim ama cocukla aglamistim vallahi annesi gelincede agladik karsilikli dedim oda benim cocugum aglamazki dedi cok bozulmustum oyuzden olabilir endiselenmisde olabilir

Ben her kelimesine katılıyorum bu yorumun.

Bebekler annelerini göremeyince katılana kadar ağlıyorlar, kadın paniklemiştir diye düşündüm.

Belkide durmamıstır yabancıları görünce.kötü olmus ya üzüldüm.kocanı dinle

Bence o kadar samimi iseniz arkadaşınıza açıkça sorun o akşam ne oldu da o kadar ağladı ve çarşafta neden salladınız diye. Tv bebeklerde otizmi tetikliyor bi arkadaşım sırf bu yüzden şu anda otizm savaşı veriyor bebeği için. Ayrıca bebeğe çift dil öğretmek de dil gelişimini yavaşlatıyor dolayısıyla beyin gelişimini. İngilizce öğrensin istiyorsanız tamamen o dilde irtibat kurmalısınız. Ben anne olmayan birine çocuk bırakma kısmına da değinmek istiyorum anne olup olmaması önemsiz. Bende çocuk sahibi değilken arkadaşlarım bana rahatlıkla bırakırdı bebeklerini hiç de problem yaşamadım. Önemli olan annenin talimatlarına uymak diye düşünüyorum.

Benimde arkadas yuzunden zor kaldigim zaman oldu....halam turkiyeden gelmisti hic gormemis evine dahi gidememistim sehir disina tasinmistim diye.geri eski evime tasindim...ablamla karar verdik dogum yapmadan gideyim dedim hos geldine evi 40 km uzaklikta sabah 8.20 de cocuklar okula gidiyor 16.20 de cikiyor samimi bir arkadasima ve komsum olur dedim olurda trafik olur birsey olur sen cikista kendi cocuklarini alinca benim oglanlarida alirmisin her ihtimale karsi yetismeye calisirim sonucta oraya da ilk kez gidecem...tamam olur alirim dedi yetisemezsen ertesi sabah cocuklari okuldan biraktiktan sonra yola ciktik 40 km yolu 1.5 saatte zar zor geldik trafik yuzunden...arkadasim aradi ben cocuklarini alamicam kuzenlerim kahvaltiya geldiler ogleden sonra ona hali yikamaya gidicem...benim kizimi da komsu alacak dedi...okul saatinden 2 saatten fazla kala halamdan ciktik yine berbat bir trafik birde yetmez mis gibi navigasyon kurbani olup yolu karistirdik 2 defa...cocuklarin cikis saatine az sure kalmis yine tlfn actik sen yetisemezmisin yok ben yetisemem dedi onun oldugu yerde 5 6 km uzakta...oyle bir kan ter icinde kaldim arabayla mauallenin parkina geldik ablama sen parket cocuklara yetiseyim dedim 8 ayliga yakin hamileyim ama nasil kosuyorum o halimle cocuklar hepsi okuldan cikmis tek iki oglum kalmis okulun koridorunda bekliyorlar o hallerini gorunce aglamamak icin kendimi zor tuttum buyuk oglum aglamakli anne nerde kaldin...arabayi park ettigim yere dogru gittim baktim arkadasim cocuklariyla orda oyle bir zoruma gittiki...bir kusura bakma bile demedi aklinca cocuklarimi onun ustune atip ev gezmesi yapiyorum saniyor...zaten ne pahasina olursa olsun cocuklarima yetismeye calisacaktim...ve bu arkadasim hristiyan daha once kiliseye kendi cenazeleri icin gittikkerinde kucuk bebegine ben bakmistim...daha sonra ufak tan kirginlik girdi ve ben artik konusmuyorum bastan durust olup alamayacagini soyleseydi diger arkadaslarimi komsularimi birgun onceden her ihtimale karsi ayarlardim...

belli ki bebek bakımında tecrübesizler keşke biz bakarız falan demeselermiş. bu arkadaşlık çıkar kokuyor eşinize katılıyorum mesafeli davranmanızda fayda var.

Bence arkadaşlığınızı gözden geçirin sanki ilerde siz ona lazım olacaksınız diye kullanıyor sizi..
Ayrıca büyük konuşmuyorum ama şu sabi anneye muhtaç çocukları ne olur anneler ve adayları öyle sinema için gezme için arkadaşa komşuya sağa sola bırakmayın.. Başına birşey gelse ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.. Yanınızdan ayırmayın.. çok istiyorsanız aynı ortamı evde yapmaya çalışın ya da yapmayın.. Bebekler herşeyden daha önemli..

çocuk neden öyle büyütülmesin ki??
biz 3 kardeşiz. tv de baktık pc de oynadık ateri iel de oynadık. zekasal ve bedensel hiçbir sıkıntımız yok çok şükür.
üstelik kardeşlerim haddinden fazla derceli öğrenciler.
oğlumda 26 aylık asla tv bakmaz ama konuşma yok..
çocuk tv ile de büyütülür yani böyle birşey tuhaf geldi.
hatta benim çevrem de gördüğüm tv izleyen çocuklar maşallah canavar gibiler. bu konuya çok takığım çünkü. tv izlemeyenler daha pasif mıymıy duruyorlar. oğlumda bunların için de yani..

TV izleyen çocuklar benim gözlemlediğim kadarıyla hiperaktif ve daha hırçın olabiliyorlar.
mesela özellikle şiddet kullanan bir çocuk için kesin gözlemim ya ailesinde şiddet vardır ya da tv izliyordur düzenli olarak.

biz de tv izleyerek büyüdük konusunda haklısınız.
ben de bunu düşünüyordum.

ama sizi bilemem de bizim eve tv ben 5 yaşındayken falan gelmiş, en azından kritik dönemi tv siz atlattığımız için belki o kadar etkilenmedik diye düşünüyorum ben.
bir de tabi programların şiddet içeriği zamanla artıyor, şu an çocuk kanalları denilen kanallarda bile ciddi anlamda şiddet ve tahammül edilemez ve kontrol edilemez bir şekilde reklam var.

Tv bakmaz dedıgınız sey nedır, acıksa bıle ılgısını cekmıyormu zaten sız aılecek tv ızlemıyormusunuz?

Bız ızlemıyoruz oglum henuz yenı okumayı soktu ve dızı karısına kıtlenıp kalmak yerıne derslerı bıttıkten sonra meyve yerken bazı oyunlar oynuyoruz daha sonra o oyuncaklarıyla oynarken esım gazete okuyor ben camasır katlıyorum sohbet edıyoruz veyahut hepımız kıtap okuyoruz tabı ben okumuyorum onun okumasını dınlıyorum suanda dogru okuyormu dıye .

Tabıkı tv acık oldugu durumlar var mesela ar ara pazar aksamları survıvor ızlıyoruz uyku saatıne kadar , veyahut benımde takıp ettıgım bır dızı var onu mutfakta yemek ya da bulasık yıkarken ızlıyorum cogu zaman tekrarına gece bakıyorum.
Yemek yerken tv ızlemıyoruz , cocugun haber dınlemesıne ızın vermıyoruz , tabletle 30 dk fazla hafta sonları oynaması yasak , telefonlarımızla oynamaz

Peki napar bol bol oyuncaklarıyla oynar , resım yapar, dışarı cıkarız sıkılıyoruz cunku evde fılan falan. Ben cocuklara tv tabletın telefonun ıyı gelecegını savunmayı anlamıyorum bıle. Ben bıle bısey ızlerken etrafımdakı olan bıtene olducka kapalıyım ufacık cocuk nasıl olmsın kı kı kaldıkı 8.5 aylık cocuk nedır ya :) ogluma ılk tv acıp cızgı fılm ızlettıgımızde 19 aylıktı sunnet olmustu

en başta şunu söyleyeyim şu son satırdaki vaatlerini bir daha asla yapma arkadaşına,bakarım ederim filan.
arkadaşının çocuğu yok,bebek bakımından bi haber,nasıl cesaret edip bıraktınız ki.
birden paniğe kapılmışlar belli ki.madem bakamayacaklardı niye teklif ettiler bi tuhaflarmış.
bundan sonra uzak durun,mesafe koyun,bebek bakımı konusunu ise asla karşılıklı aranızda teklif etmeyin.
muhtemelen doğumdan sonra sana çok fazla yük olacak.
sakın aman diyeyim tedbirini al şimdiden.
kısaca ziyaretini ilgini esirgemezssin,ama fazlasına kalkışma sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…