Bubiraz da guven meselesi ama ben yanildim.Valla insan değil komşuya arkadaşına akrabaya bırakamıyor artık devir okadar değişti, internete sinemayla aynı anda yada 2-3gün sonra siteyede düşüyor biz eşimle ordan takip ediyoruz bende çok seven bir insanım sinemayı benimde 11aylık kızım var gidemiyoruz o şekilde kızım uyuduktan sonra izliyoruz sizede öneririm arkadaşınızlada görüşmeyi azaltn derim
Cocuk olduktan sonra sinemanin luks oldugunu anlayan biri cikmis benim gibi sukurler olsun.Sinemaya gitmeyiver demek kolay tabi. Anne olduktan sonra böyle şeyler lüks oluyor. Gideceksin ama nasıl?
Benim kızım 13 aylık. Her ay bir hafta gider annemde kalırım. Dolayısı ile anneanneye alışık. 14 şubatta ilk kez sinemaya gittik eşimle. Annem huyunu uykusunu benim kadar biliyor. 4.5 saat dışarıdaydık. 1.5 saat uyumuş beni aramamış bile :) bebeği huyunu bilmeyene bırakman yanlış olmuş bence.
Cocugumun vucudun . Baktim dokundum aglamadi hic bisey de yoktu, bunlar dursn cocuguarsafa koyup zorla uyutmaya calismis. Keske herkes sizin gibi dusunse.Bence o kadar samimi iseniz arkadaşınıza açıkça sorun o akşam ne oldu da o kadar ağladı ve çarşafta neden salladınız diye. Tv bebeklerde otizmi tetikliyor bi arkadaşım sırf bu yüzden şu anda otizm savaşı veriyor bebeği için. Ayrıca bebeğe çift dil öğretmek de dil gelişimini yavaşlatıyor dolayısıyla beyin gelişimini. İngilizce öğrensin istiyorsanız tamamen o dilde irtibat kurmalısınız. Ben anne olmayan birine çocuk bırakma kısmına da değinmek istiyorum anne olup olmaması önemsiz. Bende çocuk sahibi değilken arkadaşlarım bana rahatlıkla bırakırdı bebeklerini hiç de problem yaşamadım. Önemli olan annenin talimatlarına uymak diye düşünüyorum.
Bende eve geldim beni bi aramasni beklerdimBence tek hata annesi kardeşi vs varken bırakman
Her kafadan bir ses çıkmış, bak çocuğa bakamıyorsun kendininkine nasıl bakacaksın demiş iyice germişlerdir kadını
Susmayınca da elin çocuğu sorumluluk almayalım çağır annesini vs baskısı olmuştur
Yalnız olsa sizi arayıp çağırmazdı bence
Ama sonra özür dilemeye aramalı idi mesafe koyun olsun bitsin
en başta şunu söyleyeyim şu son satırdaki vaatlerini bir daha asla yapma arkadaşına,bakarım ederim filan.
arkadaşının çocuğu yok,bebek bakımından bi haber,nasıl cesaret edip bıraktınız ki.
birden paniğe kapılmışlar belli ki.madem bakamayacaklardı niye teklif ettiler bi tuhaflarmış.
bundan sonra uzak durun,mesafe koyun,bebek bakımı konusunu ise asla karşılıklı aranızda teklif etmeyin.
muhtemelen doğumdan sonra sana çok fazla yük olacak.
sakın aman diyeyim tedbirini al şimdiden.
kısaca ziyaretini ilgini esirgemezssin,ama fazlasına kalkışma sakın[/
Tamamen sana katiliyorum. Dilli olsun cocuk. Konudsan cocuktan zarar gelmez . konusmayan cocuk krestr okulda sokakta parkta ezilir hep. Bi vursalar eve gelip bana vurdular bile diyemez. Biz tv izledik ne oldu.eski cocuklar izledi ne oldu. Simdi mi. Zararli oldu. Herkrs topa tut!us. Gunde yarim saatten ne olur ki.çocuk neden öyle büyütülmesin ki??
biz 3 kardeşiz. tv de baktık pc de oynadık ateri iel de oynadık. zekasal ve bedensel hiçbir sıkıntımız yok çok şükür.
üstelik kardeşlerim haddinden fazla derceli öğrenciler.
oğlumda 26 aylık asla tv bakmaz ama konuşma yok..
çocuk tv ile de büyütülür yani böyle birşey tuhaf geldi.
hatta benim çevrem de gördüğüm tv izleyen çocuklar maşallah canavar gibiler. bu konuya çok takığım çünkü. tv izlemeyenler daha pasif mıymıy duruyorlar. oğlumda bunların için de yani..
On fokuz ay cocuk hic tv gotr!edi . buna inanmam sahsen . on dokuz ay cocuk uyandi agladi yemek yedi hep tv kapaliydi oyle mi. Boyleyse tebrikler.Tv bakmaz dedıgınız sey nedır, acıksa bıle ılgısını cekmıyormu zaten sız aılecek tv ızlemıyormusunuz?
Bız ızlemıyoruz oglum henuz yenı okumayı soktu ve dızı karısına kıtlenıp kalmak yerıne derslerı bıttıkten sonra meyve yerken bazı oyunlar oynuyoruz daha sonra o oyuncaklarıyla oynarken esım gazete okuyor ben camasır katlıyorum sohbet edıyoruz veyahut hepımız kıtap okuyoruz tabı ben okumuyorum onun okumasını dınlıyorum suanda dogru okuyormu dıye .
Tabıkı tv acık oldugu durumlar var mesela ar ara pazar aksamları survıvor ızlıyoruz uyku saatıne kadar , veyahut benımde takıp ettıgım bır dızı var onu mutfakta yemek ya da bulasık yıkarken ızlıyorum cogu zaman tekrarına gece bakıyorum.
Yemek yerken tv ızlemıyoruz , cocugun haber dınlemesıne ızın vermıyoruz , tabletle 30 dk fazla hafta sonları oynaması yasak , telefonlarımızla oynamaz
Peki napar bol bol oyuncaklarıyla oynar , resım yapar, dışarı cıkarız sıkılıyoruz cunku evde fılan falan. Ben cocuklara tv tabletın telefonun ıyı gelecegını savunmayı anlamıyorum bıle. Ben bıle bısey ızlerken etrafımdakı olan bıtene olducka kapalıyım ufacık cocuk nasıl olmsın kı kı kaldıkı 8.5 aylık cocuk nedır ya :) ogluma ılk tv acıp cızgı fılm ızlettıgımızde 19 aylıktı sunnet olmustu
Cocuk olduktan sonra sinemanin luks oldugunu anlayan biri cikmis benim gibi sukurler olsun.
Bende ayni senin gibi dusunuyrm. Bari bi arasaydi.Acaba çocuğu incitecek bir şey yaptığı için mi çok sık arayıp sonrasında aramadı bile. Hani bebektir bi ağlamaktır tutturur korkarım panik olurum arayıp gelin derim E hadi panikten sıkıştırırım hadi nerdesiniz diye ama sonrasında ertesi gün falan mutlaka arardım ben olsam, hatta kusura bakma ama susturamayınca panik oldum derdim. Çok kaçamak oynamış, annelik içgüdülerim bana bunu düşündürdü. Yerinizde olsam kesinlikle soğuk davranır mesafe koyardım çünkü 20 gün aramaması beni çok kırardı bu olay üstüne. Onun doğumu ve sonrasında da asla kendimi kullandırtmaz resmi olarak görevimi yapar çekilirdim. Çok vahim durumda benden bir iki yardım isterse bebeğinin hatrına yapardım.
Aynen katiliyorum sana . vatan millet sorunu oldu.ne kadar cok takıldıniz tv ye...cok abartmadikca cok sorun yaratacagini düşünmüyorum..mesela benim cocugumun dil gelisimine epey katkisi oldu ozellikle izlemesine izin verdigim cizgi filmler var guzel konusan karakterlerle...
Annem gelecek uc cocuga bakti seninkine de. Beraber bakariz ne olacsk kardesten oteyz iki saatin lafi olmaz dedi kendisi. Bende guvrnmesem birakmazdm.çocuğum 1 buçuk yaşına geldi daha kendi anneme bile bırakıp bi yere gitmedim mecbur kalmadıkça. arkadaşa bırakmak nedir.
Ayrıca daha hamileymiş. çocuğu yok. Çocuk bakma konusunda tecrübeli bile değil kadın panik olmuştur. ben olsam bende arardım heralde. Kaldı ki çocuğum bu yaşa geldi. Çok ağladığı zamanlarda eşim hala panik olur..
Hadi insallahhahah lüks tabi en son hangi filme gittiğimi bile hatırlamıyorum.. geçen küçüğü ikna edemedim sinemaya gitmeye abisiyle babası gitti iyi bir dinazor filmine ona bile razıydım oysakineyse yaza buz devri 5 geliyormuş o zamana kadar umutluyum
Cok haklisin . insan tabiki kiriliyo. Ama insanlsr. En ufak seyi bile o kadar buyutuyo ki. Kisi basins gelmeyen seylere oyle guze . Kirici yorumlar yapabiliyo ki anlamiyrm.Benimde arkadas yuzunden zor kaldigim zaman oldu....halam turkiyeden gelmisti hic gormemis evine dahi gidememistim sehir disina tasinmistim diye.geri eski evime tasindim...ablamla karar verdik dogum yapmadan gideyim dedim hos geldine evi 40 km uzaklikta sabah 8.20 de cocuklar okula gidiyor 16.20 de cikiyor samimi bir arkadasima ve komsum olur dedim olurda trafik olur birsey olur sen cikista kendi cocuklarini alinca benim oglanlarida alirmisin her ihtimale karsi yetismeye calisirim sonucta oraya da ilk kez gidecem...tamam olur alirim dedi yetisemezsen ertesi sabah cocuklari okuldan biraktiktan sonra yola ciktik 40 km yolu 1.5 saatte zar zor geldik trafik yuzunden...arkadasim aradi ben cocuklarini alamicam kuzenlerim kahvaltiya geldiler ogleden sonra ona hali yikamaya gidicem...benim kizimi da komsu alacak dedi...okul saatinden 2 saatten fazla kala halamdan ciktik yine berbat bir trafik birde yetmez mis gibi navigasyon kurbani olup yolu karistirdik 2 defa...cocuklarin cikis saatine az sure kalmis yine tlfn actik sen yetisemezmisin yok ben yetisemem dedi onun oldugu yerde 5 6 km uzakta...oyle bir kan ter icinde kaldim arabayla mauallenin parkina geldik ablama sen parket cocuklara yetiseyim dedim 8 ayliga yakin hamileyim ama nasil kosuyorum o halimle cocuklar hepsi okuldan cikmis tek iki oglum kalmis okulun koridorunda bekliyorlar o hallerini gorunce aglamamak icin kendimi zor tuttum buyuk oglum aglamakli anne nerde kaldin...arabayi park ettigim yere dogru gittim baktim arkadasim cocuklariyla orda oyle bir zoruma gittiki...bir kusura bakma bile demedi aklinca cocuklarimi onun ustune atip ev gezmesi yapiyorum saniyor...zaten ne pahasina olursa olsun cocuklarima yetismeye calisacaktim...ve bu arkadasim hristiyan daha once kiliseye kendi cenazeleri icin gittikkerinde kucuk bebegine ben bakmistim...daha sonra ufak tan kirginlik girdi ve ben artik konusmuyorum bastan durust olup alamayacagini soyleseydi diger arkadaslarimi komsularimi birgun onceden her ihtimale karsi ayarlardim...
Yarin ne olacagi hic belli olmaz.Buyuk konusmayayimda cocugumu ölüm kalım olmadikca birakamam
Insanlar turlu turlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?