- 30 Ocak 2015
- 550
- 268
- 43
- 37
Valla cnm bnce senin arkadsin da bi sikinti varmis bnde bi cok kez arkadsimin cocuklarina baktim bak cocuna demiyorum cocuklarina hatta 20 gunluk bebege bile baktim 2 ve 4 yaslarinda baska bir arkadasimin cocuklarinada baktim ve duran da oldu durdurmak icin ugrastim sakinlestordim de oldu hic arkadaslarimi boyle sik bogaz etmedim bnce arkadasligini bi gozden gecirmelisin derim ve bnm cocugum yok bu arada olmuyor olmasi icin ugrastik ama nasip diilmis ve arkadisimin bir sozu vardir beni cok mutlu eder yeri gelir bn sana ailemden kendimden bile cok guvenirim cocuklarim konusunda der bnce boyle diyemediginiz hic kimseye bebeginizi emanet etmeyin dunyanin binbirturlu hali varArkadaslar meraba
Sekiz bucuj aylik bebeim var. Masallah cok uslu yesin icsin tvye bakip uyur. Dogumda bile aglamadi oyle soyliyuim. Esimle dogumdan beri sinemaya bi kere gidemedik. Oturdugum sehirde de bi akrabam bile yok cocugumu emanet edeyim . normalde her hafta sinemaya giderdik esimle. Arkadasim da evli. Dedi ki hafta sonu annemle kiz kardesim gelecek esimde evde dort kisi bakariz siz gidin sinemaya. Bebegim de arkadasimla kocasini seviyor taniyor. Brende cok sevindim. Brbegimin kiyafetlerini. Yogurdunu biskuvisini koydum. Bir biberon da sut sagdim verdim evlerine biraktik avm ye gittik. Cocugum kendilignden uyur oyle ayakta sallama carsafta sallama falan yapmayin dedim. Avmnin kapisindan girdik on dakika olmadi arkadasim basladi cocuk dutmuyor carsafa koyduk agliyor mama yemiyor. Ki cocugum toktu . geri gel alin cocugu. Dedi . tmm dedim iki dakikada bir ariyor nerdesin surekli msj atiyot daha nerdesin cikmadnz mi yola yarim saatlik yolda yirmi tane mesaj atti. Esimle aram bozuldu. Carsafa koymayin dedigim halde koyup korkutmuslar. Aldim cocugumu ciktim cok sagol zahmet verdm dedim. İlk defa cocugum agladi bu kadar. Bin pisman oldum esim diyor geliyrz dedin neden surekli gel gel diye mesaj atip taciz ediyor. Esimle de kot oldum. Eve geldim arayip sormadi bi kere. Naptiniz demedi bile. Yirmi gun sonra aradi hic birsey olmamis gibi . icim sisti sizle paylasmak istedim. Bu arada arkadasim da yeni hamile bebegimi birakirken dedim ki allah razi olsun bi sinema bizim icin cok buyuk bisey. Sen dogum yapinca da ben senin bebegine bakarim hep. Bu lafin ustune bu kadar mesaja cok bozuldum. Bana hep diyor sen yanimda olacaksn dogum da sen bana yardim edersn.sen tecrubrlisin bilmem ne. Peki bu kadar sık bogaz etmeye deger miydi geliyorum dedigim halde. Arkadasligimi napmaliyim. Esim diyor o geliyorsa gelsn bir daha evine gitme dogumda gider altinini takar gelirsin. Ki ben ona demistim. Esi calisiyor dogumda bize de gelebilirsn . ben bakarim annesi kaynanasi hep koyde gelemezler cok. Bu kadar da yakindik.
Ben zaten bakamamasna kizmiyrm. Gercekten bu kadar arayip messaj atmasna deli oldum..Bebeğinizi bakım için birkaç saat arkadaşınıza bırakmanızda hiç bir tuhaflık yok. Ama arkadaşınızın davranışları ciddi ciddi sinir bozucu. Yapma dediğiniz gereksiz şeyleri yapması, yolda gelirken bile sürekli sizi mesajla, telefonla taciz etmesi filan... hayır yani, 10 kere arayıp çocuk durmuyor neredesiniz diyince uçacak mısınız... yoo, canınızı sıkmaktan başka bir şey yapmamış. Hem mantıksız, hem sinir bozucu.
Siz daha iyi bilirsiniz ama, bu arkadaşınızın sizi çekememesi gibi bir durum mu var ki? Bana iyi niyetli gelmedi çünkü. Kasten sizin gününüzü rezil etmek, canınızı sıkmak için planlı yapmış olsa bu kadar olurdu çünkü. Ben olsam bu kişiyle görüşmezdim bir daha. Tahammül edemem bu tür insanlara.
İnsallah sizin de en kisa zamanda bebeginiz olur.Valla cnm bnce senin arkadsin da bi sikinti varmis bnde bi cok kez arkadsimin cocuklarina baktim bak cocuna demiyorum cocuklarina hatta 20 gunluk bebege bile baktim 2 ve 4 yaslarinda baska bir arkadasimin cocuklarinada baktim ve duran da oldu durdurmak icin ugrastim sakinlestordim de oldu hic arkadaslarimi boyle sik bogaz etmedim bnce arkadasligini bi gozden gecirmelisin derim ve bnm cocugum yok bu arada olmuyor olmasi icin ugrastik ama nasip diilmis ve arkadisimin bir sozu vardir beni cok mutlu eder yeri gelir bn sana ailemden kendimden bile cok guvenirim cocuklarim konusunda der bnce boyle diyemediginiz hic kimseye bebeginizi emanet etmeyin dunyanin binbirturlu hali var
Geliyorum diyince geliyorum . ucacsk halim yok ya.Ben art niyet göremedim
Sadece Bebek durmayınca o da panik olmuş bukadar
Bebek huzurlu sakin bir Bebek olabilir ama onlar senin bebeğinin huyunu suyunu bilmiyorlar
Yaşadıklarınız gayet normal şeyler bence alınacak gerilecek bir durum yok ortada
Erkekler hep rahattırlar eşinle aranın kötü olmasını gerektirecek bir durum da yok ortada
Kız korkmuş muhtemelen susturamadı çocuğu Bebek ağladıkça onlara Zaman uzadı da uzadı bukadar
Allah razi olsun insallah hayirlisiysaİnsallah sizin de en kisa zamanda bebeginiz olur.
Arkadaşım o da uçmanı beklemiyor ama panik olmuş işteGeliyorum diyince geliyorum . ucacsk halim yok ya.
Carsafa koymayin dedim carsafa koymuslar cocuk aglamis kac kere daha anlatcam acaba.Bebeğiniz belli ki anneyi göremeyince huzurlanmış.Sonuçta anneyi tanıdığı aylarda artık,e ortamda anne değil yabancı kişiler olunca huzursuzlanması kadar normal birşey yok.Bıraktığın insanlar psikopat mı da korkuttular diye bahsediyosun zira psikopat ruhlu bir kişi korkutur el kadar bebeği,korkuttular diye düşünüyosun o zaman bebeğini ne diye bıraktın psikopat ruhlu insanların eline?
Bebek annenin yokluğundan tedirgin olmuş onlar da oyalamak için çeşitli yollar denemişler durmayıp ağlayinca da normal olarak sizi aramış panikleyip,o panikle de sık sık arayıp durmuş.Ben olsam sitem edip suçlayacağıma keyfim yüzünden arkadaşımı strese soktum diye özür diler,bebeğimi bıraktigim için ağlamasına neden olduğumu düşünüp kendimi suçlardım.
Gereksiz yere arkadaşınız hakkında kendinizi dolduruşa getirmeyin..
Karnimdayken kemanla tanisti canim.O değilde ben 8 aylık bebeğinizi tv ile aynı cümle içerisinde kullanmanıza şaşırdım..Anne karnında tanıştırsaydınız bari!
Fikrine saygi duyuyorum. Kiz kendi dedi uyusun diye carsafa koyduk. Koyunca aglamaya basladi dedi.Arkadasim cok ilgincsin yorum yapan herkes anladi merak etme isine gelmeyen yoruma anlatamiyormuyum demene gerek yok...
Benimde anlamadigim sana cocugun mu dedi oturan duran beni zorla carsafa koyup salladilar anne diye ...
Arkadasinin bebegi olmadigindan panik yapip sussun diye her yolu denemisler art niyet arama bence aglayinca panik olmuslar seninde ona bozulmaya hakkin yok..
NaciZane fikrimde 8,5 aylik bebege cift dil ogretmek sebebiyle bile tv acmamalisin...
Allah razi olsun . bi parca rahatlatan bi yorum oldu.Boşver takma kafana olur arada öyle şeyler belki eşi falan istemedi son anda belki ondan o da huzursuz oldu (iyi tarafından bakmaya çalışıyorum) Ben komşumun oğluna çok baktım onlar çıkıp biraz hava alsın rahatlasin diye çünkü çok sevimli ve uysal bir çocuktu ve ben eşim çok seviyorduk onu. Bazı insanlar tahammül edemez bebek bakmaya ama ben çok seviyorum. Burda olsan getir valla çık az hava al derim arkadaşım allah kolaylık versin
Ben zatrn sık bogaz etmesne kiziyorum.Ah canım kıyamam ya.. Belki çocuk sensiz garipsemiştir ortamı ağlamıştır ama böyle sık boğaz eden insanı da anlamıyorum 20 tane mesaj atınca ışınlancakmısın yani uçcakmısın oraya.
Ders oldu zaten. Arkadas gelip gecici. Ne vsrsa esinde var insanin.Bana da size samimi görünüp sonradan çocuk durmuyor diyip bi daha onlara birakmanizin önünü kesmişler gibi geldi. Akıl hocaları çoktur böyle seylerde. Aman alistirmayalim sonra hep birakir gibi dusunulmus de olabilir. Kendisi de gurbette size güveniyor kendine de guvendirip yardıma ihtiyacı olunca size bırakabileceğini düşünüyor. Uyanık çok valla. Tabi bunlar ihtimal zira siz davranislarindan niyetlerini cozebilirsiniz. Tam aksi de olabilir.
Kendisi birakmak isterse de gordunuz benim ki yaramaz idare edemem ikisini dersiniz. Yada o doğana kadar sizinki ayaklanır zaten vurur felan dersiniz.
Bu size ders olsun. Bırakmayın ve kimsenin çocuğuna da bakmayın.
Ayrıca yabancı sarki, film de olsa TV başına 8.5 aylik bir bebek oturtulmaz. Zira o ayda anlamaz daha yabancı dil olup olmadığını. Gorsele kilitlenip kalır. Çift dilli yetiştirmek istiyorsanız konustugunuz herseyi, komutu öğretmek istediğiniz dilde de tekrarlayın.
Sonuncu bir tavsiye de ne kadar samimi olursanız olun arkadasiniz için esinizi cignemeyin.
En cok senin yorumunu begendm valla canm. Esim de senin gibi dusundu son dakika plan yaptilar. Pisman oldular dedi. Oyle dusundu o da. Aynen derm iki saat bakamadnz gelemem . kanima cok dokundu valla. Hic mi samimiyetimiz yok. Uc yil kutu gibi odayi paylastik. Uc ogun beraber yedik ictik. Bu sık bogaz etme nedir.Hadi arkadasin acemi e annesi de varmis o cocuk buyutmemis mi.Acikcasi sonradan plan degisti hemen gelip alin diye..Belki disari ciktilar belki biri davet etti ya da misafir gelecekti aniden.Yani benim aklima direkt bi plan var gibi geldi.2 saatcik oyalamakta ne var durmasa bile 1 saat bi beklersin ugrasirsin susmazsa paniklersin..
Hic yardim etme dogumunda ona..uzak dur..bebeğim durmuyo siz de gördünüz cok yaramaz 2 saat bakamadiniz bile dersin laf gider gidecegi yere..
Boyle davranirken birax da yarini dusunseydi. Kiridim geliyorum diyorum surekli mesaj arama nedir. Yani. Kanat takip ucayim miBence gorusmeyi kesecek mesafe kouacak bir durum yok ortada. Bebegi olmayan biri, baskasinin bebegine bakamayabilir bu normal. Kendine guvenmis ama panik olmustur aglayinca. Bebeginiz de korkmus belli ki. Annem ve kayinvalideme birakiyorum ben. Baska kimseye birakmadim, olmuyor cunku. Mesaj atmasini da bi ihtimal kocasi annesi falan soylendi, nerde anasi ara gelsin gibisinden, gozumde oyle bi sey canlandi. Bence boyle bir sey icin arkadasinizi hamile haliyle yalniz birakmayin.
Evet soyledi, bende dedim carsafa koyma demistim carsaftan dolayi aglamis.Oturdugunu soylediler mi? Bana gore bebek aglamaya baslamis yedirmeye calismislar yememis, belki uykusu gelmistir diye uyutmaya calismislar gibi geldi bana
Kucaga alma olayindan dolayi. Annesi ve kiz kardesini soyledi daha yeni hamile cunku,.Yanı burdakı arkadaslar snradan arayıp kusura bakma deseydı demiş ama sız kusura bakmayın karsı tarafında sucu yokbebek annesı olmayınca huzursuzlanmış aglamış arkadasın anne olmadıgı ıcın durumu ıdare edememiş panık yapmış senı sıkıştırmış. Sonucta sadece laf olsun dıye sana demez getır cocugunu bırak dıye.zaten panık oldugu surdan bellı annem kardesım gelcek esımde var demış yanı en basta kendıne guvenmedıgının sınyalını vermış ama yınede sana yardımcı olmya calışmış sonucta cocuk buyuk bi emanet panık yapması dogal sızın bırakamanız lazımdı sızın cocugunuzun halınden tavrından ancak sız anlarsnz
Yorumunuz icin tesekkur ederim cok haklisin. Bi sekilde susturulurdu. Annesi uctane cocuga nasil bakmis degil mi? Bir de ben oraya apar topar gitmisim yok cok fena bilmem ne insallah bizim torun boyle olmaz. İnsana sorarlsr duran cocugu neden carsafa koydun?Yorum yazanlarin cogu arkadasinizin tecrubeli olmadigina dair yorumlarda bulunmuslar.tamam arkadasin tecrubesizdi ama onu doguran anne de ordaydi.o da mi tecrubesiz di.yapmayin Allah askina.pekala cocugu idare edebilirlerdi.seni rahatsiz etmemek icin aramadim ama durmadi zor susturdum diyebilirdi birdaha bakmak istemiyosa.ayip etmis acikcasi...
Sunu da belirteyim oglum 5 yasinda.ve o dogdugundan beri 2 kere sinemaya gittik esimle.biri cocuk filmiydi.digeride dugun dernek sunnetti.gece gec saatte olmasina ragmen filmin seansi oglum da yanimizdaydi.ben de kimseye cocugumu birakamayanlardanim.bende gurbetteyim kendi ailem yok.esimin ailesine de mecbur kalmadigim surece doktor vs gibi kesinlikle birakmam.esim de birakmaz.siz de birakmayin...
Bazen negatife kulak kapatıp pozitif olanları almalı insan ;-) Duymamazlıktan gel çoğu şeyiAllah razi olsun . bi parca rahatlatan bi yorum oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?