- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
etmeyin. çocuğun özellikle ilk 1-2 yaşında ihtiyacı olan şey sevgi, sarılma, beslenme☺
doğum günü değil.
anne baba bir heves bir ton masraf ediyor çocuğa zorla poz verdirecekler diye yıpranıyor çocuk eğlenmiyor. o bebeler sırf anası eltisine görümcesine hava atacak diye kalabalıkta, rahatsız ama süslü elbisesi ile huzursuz bir gün geçiriyor.
sonra hediyelik diye sağa sola dağıtılan o şeylerin hepsi çöp. henüz hiç sakladığım olmadı. banane bilmem kimin bilmem kaç yaş magnetinden. valla ayırın kenara parasını çocuğu hayvanat bahçesine, aktivite merkezine falan götürürsünüz.
Burada tekstil atölyelerini imalathaneleri bir görün de ona göre tekrardan düşünürsünüz el değmeden üretilen bebek kıyafetlerinden bahsetmiyoruz yerlerde sürünen paketlemeden önce şöyle bir tozu alınan kıyafetlerin varlığı giymeden önce yıkamayı düşündürtüyor insanlara, burada sokak arasında teyzelere çuvalla kıyafet gönderiliyor fazla ipleri temizlesinler diye, sokağa çıkıp çuvallı serip muhabbet ede ede son ütücülük yapıyorlar. Ayrıca dünya global Çin’den Pakistan’dan kıyafet geliyor etiketi değiştiriliyor, uzun yolculuklar pis mikroplar...Ben ABD'de bebek hemşiresiyim yıllardır. Çoğu kez analar babalar kıyafeti olduğu gibi üzerinde etiketiyle çıkarır bebeğe giydirirler, veya bize verirler biz giydiririz. Yani alındığı gibi. Yeni kıyafeti yıkayıp giymek de Türkiye'ye özgü bir hareket. Ben de yıkamam. Şimdi ortalık kalkmasın diye yıkamayı bırakıp ütüden dem vurduydum ama yıkayanı da bir Türkiye'de gördüm mesela. :)
Ek: şimdi gördim. Siz ütülemeyi kastetmişsiniz. Olsun, yıkamakla ilgili düşüncemi yazdırmış oldunuz bana. Haha :)
İlk aylarında çocuğun teni hassas oluyor diye ütülemek daha iyi oluyor. Bir iki aydan sonra önemsenmiyor pek.Bebek kıyafetlerinin ütülendiğini de bir bu sitede gördüm. Herkes ütülemiş. Hayatta aklıma gelmez bebeğin zıbınını ütülemek, ütülemem de.
Bebek kıyafetlerinin ütülendiğini de bir bu sitede gördüm. Herkes ütülemiş. Hayatta aklıma gelmez bebeğin zıbınını ütülemek, ütülemem de.
Benim kv dem de bir kere bile sormadı yapılacak birşey var mi diye28 haftaya kadar kanamma vardı. Şimdiye kadar calıstım. Kendi işlerimi kendim yaptım. Onalrda bi işin varmı diye sormadılar.
O yüzden kızgınım galıba o yapsın istiyorum. Benim anne heveslendi yaptı. Cocuk doğunda benden ayrılmıycak. Öyle işten kaçarak bedavaya babannelik yok. Belki yanlış düşünüyorumdur ama gıcık oluyorum hamilelikten beri bi İnsan sormaz mı bi işin var mı dyie yedi kat el sorar altlı üstlüyüz bide kusura bakmayın içimi dökmüş gibi oldum biraz
Cık cık cık 3 cocuk anasi kadinsinen birinci olduğumuz konular:
hastane odası süsleme, hatta kapıya perde, yatağa tüller ve cibinlik son moda
çocuğa mevlüt, mevlüte hediyelik eşya dağıtımı, doğum gunu düzenleme ama böyle aile arasında pasta kesmeli değil,konsept ve organizasyon şirketi ile
bebek doğmadan 5 yasa kadar bütün kıyafetlerini alma, en pahalı ve gösterişli mobilya ile odasını döşeme, zibilyon tane oyuncak alma
gerekli olan şeyler de önemli ama instagramda fotoğrafları güzel çıkmıyorsa demek
Vallaha bir kızım 9 diğer kızım 1.5 yaşında .Çorap hariç herseylerini hala utuluyorum.Misler gibi giyinsin kuzularim.Aksama kadar buraya girebilecek vaktim varsa eşimin ,çocuklarimin kıyafetlerine ütü değdi de belli olsun.İlk aylarında çocuğun teni hassas oluyor diye ütülemek daha iyi oluyor. Bir iki aydan sonra önemsenmiyor pek.
Valla benim de ne yıkamak ne ütülemek aklıma gelmezdi burada okumasamBende yıkamamıştım. Bir an herkes yıkadım diyince kendimi kötü hissetmiştim. Sağolun
Ayy hislerime tercüman oldunuz resmenen birinci olduğumuz konular:
hastane odası süsleme, hatta kapıya perde, yatağa tüller ve cibinlik son moda
çocuğa mevlüt, mevlüte hediyelik eşya dağıtımı, doğum gunu düzenleme ama böyle aile arasında pasta kesmeli değil,konsept ve organizasyon şirketi ile
bebek doğmadan 5 yasa kadar bütün kıyafetlerini alma, en pahalı ve gösterişli mobilya ile odasını döşeme, zibilyon tane oyuncak alma
gerekli olan şeyler de önemli ama instagramda fotoğrafları güzel çıkmıyorsa demek
ne diyorlardı 1900 lerin başinda batının sadece teknolojisini alacağız amaa ...Ben ABD'de bebek hemşiresiyim yıllardır. Çoğu kez analar babalar kıyafeti olduğu gibi üzerinde etiketiyle çıkarır bebeğe giydirirler, veya bize verirler biz giydiririz. Yani alındığı gibi. Yeni kıyafeti yıkayıp giymek de Türkiye'ye özgü bir hareket. Ben de yıkamam. Şimdi ortalık kalkmasın diye yıkamayı bırakıp ütüden dem vurduydum ama yıkayanı da bir Türkiye'de gördüm mesela. :)
Ek: şimdi gördim. Siz ütülemeyi kastetmişsiniz. Olsun, yıkamakla ilgili düşüncemi yazdırmış oldunuz bana. Haha :)
2 çocuk doğurdum ikisinde de kendi işimi kendim gördüm,ne munasebet kayinvalidem gelip evimi temizleyecek? Hiç birşey yapamiyorsam doğuma yakın tutarım birini gelir dip köşe temizler yani.Arkadaşlar yeni evlendiğimde eşimin eşyalarını aşağıya öyle bi indrimişlerdi ki hepsi kırışık ve kirli temiz birbirine karışmış. Kimisi deterjan kokuyo kimisi ter resmen. Yeni evlendiğimde hepsini yıkadım ütüledim astım. Artık çamaşır görmekten midem bulanmıştı. İnsan oğlunun eşyalarını öyle mi indirir pis pis. daha o zamandan sinirim. Bunuda yapsınlar istiyorum. Cocukla ilgili şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye atıp tutuyolar. Benim annem çalıştığı halde hepsini yaptı. Aşırı linç etmişsiniz. Bide kızıyla bir olup bizim elimize sarı bez yakışmıyo diyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?