Bebeğimin çamaşırları hk?

Aslında evet. Cocuklara dikkat ediyorum ben bunalmislar fotoda kimisi bakmıyor ekrana falan o biraz komik oluyor cocuga da yazik günah. Hele bir de yaz cocuguysa . Ay evet o magnet neden ki kime ne harbiden benim evime gelse bende atardım sanırım.
Ama o bebek besiklerine de hevesim var ,galiba onlar cocuk 2 yasina gelince kullanılamıyormus. Ufak ya hani. Sanki bide ortopedik sağlıklı da degil ama süslü işte ☺☺

İyide altlı üstlü oturuyomuşsunuz zaten sana sorduğunda hepsini bir yıkıyalım anne şu gün getir hem bana yardım edersin de kapat konuyu bu kadar zormu hem beraber yapılcakları yaparsınız hem siz yorulmamış olursunuz. Kv lere bişey istemeye gurur yapıyosunuz sonra da böyle kendinizi doldurup duruyosunuz ne gerek var boş yere hamile hamile bu strese

Kusura bakmayın ama ne konunuza anlam verebildim,ne de bakış açınıza empati yapabildim.
Altı üstü iki makine çamaşırdır en fazla.
Çeşme başında,buz gibi soğuk suyla yıkamayacağınıza göre sorun nedir?
Üstelik kendi bebeğinizin kıyafetleri.
'Yok öyle bedavadan babaannelik' cümlesini ise nasıl yorumlasam bilemedim.
Yok arkadaş,
erkek anası olmak=olağan suçlu
bizim toplumumuzda.
Burda açılan konulardan anladığım bu.

Bebeğinizin kıyafetlerini kendiniz neden yıkayıp ütülemiyorsunuz. Ev temizlemekten daha kolay ve keyifli. Yardım etseler güzel ama istemiyorlarsa zorlama yani? Eşiniz yapsın siz yoruluyorsanız. Daha şimdiden kıyafete takıldıysanız doğum sonrası işiniz bayağı zor. Allah yardımcınız olsun.

Burada tekstil atölyelerini imalathaneleri bir görün de ona göre tekrardan düşünürsünüz el değmeden üretilen bebek kıyafetlerinden bahsetmiyoruz yerlerde sürünen paketlemeden önce şöyle bir tozu alınan kıyafetlerin varlığı giymeden önce yıkamayı düşündürtüyor insanlara, burada sokak arasında teyzelere çuvalla kıyafet gönderiliyor fazla ipleri temizlesinler diye, sokağa çıkıp çuvallı serip muhabbet ede ede son ütücülük yapıyorlar. Ayrıca dünya global Çin’den Pakistan’dan kıyafet geliyor etiketi değiştiriliyor, uzun yolculuklar pis mikroplar...
Neyse ben oto koltuğu konusunda ne kadar titizsem saf sabununla kıyafetlerini yıkıyorum benim hayatım benim tarzım burada eleştirilen olay kendi işini başkasına yaptırma çabası. Ama olay ABD de nasıl öğrenmiş olduk sayenizdebu üşengeçlik rahatlık obezlik nereye kadar bilemedimobezlik konumuz değil ama TLCde yayınlanan ağır yaşamlardan etkilendim
Ütü meselesi de kişisel tercih bir yaşına kadar yaptım sonra salladım

Sordukları doğru

Şahsen Kv de bana yıkadım da getirdim dese de yıkardım zira o kim bilir hangi deterjanla yıkadı diye düşünürdüm

Özel programı var mı makinanın demiş muhtemelen çevresinde konuşulmuş o da alınanlar eskimesin giyilmeden çekmesin diye soruyor

37. Haftada izne ayrıldım sonra yıkadım kuruttum giysileri

Hatta daha çantan hazır değil mi dediler de umursamadım doğumdan önceki gece toparladım çantayı da

Bir de hiçbir şeyi ütülemedim

Annem bari beşik kenarını ben ütüleseydim dedi de gerek yok dedim

Oğlum 5 yaşındayken 23 nisan etkinliğinde giydiği kıyafeti ütülemiştim ilk galiba

Kimseden beklentiye girmeyin

Kv ye getir ben yıkarım deyin temizlik için de bir seferlik en azından bütçe ayırıp yardımcıya yaptırım büyük temizliği

Bebek kıyafetlerinin ütülendiğini de bir bu sitede gördüm. Herkes ütülemiş. Hayatta aklıma gelmez bebeğin zıbınını ütülemek, ütülemem de.
İlk aylarında çocuğun teni hassas oluyor diye ütülemek daha iyi oluyor. Bir iki aydan sonra önemsenmiyor pek.

Bebek kıyafetlerinin ütülendiğini de bir bu sitede gördüm. Herkes ütülemiş. Hayatta aklıma gelmez bebeğin zıbınını ütülemek, ütülemem de.

Şimdi gördüm yorumu

Ben oğlumun kıyafetlerini ütülemedim hatta ilk kez 5 yaşında 23 nisan gösterisinde ütülemiştim

Ama genelde ayy ütüleyin mikrobu kırılsın modu vardır bizim ülkenin hatta bir arkadaş yazmıştı eşinin çoraplarını vs de ütülüyormuş

Ayy neyse ben kalkıp ütü yapayım oğlumun piyano gösterisi var yarın oraya bari ütülü gitsin

Benim kv dem de bir kere bile sormadı yapılacak birşey var mi diye
Görümcem ben hamileliğimde tebrik için aradı ne de 2 aydır yatıyorum erken Doğum riskim var bunun için de aramadı.
CanlarI cehenneme ama eşimle telefonda konuşurken doğmamış bebeğimi çığlık atarak seviyorlar şimdiden

Cık cık cık 3 cocuk anasi kadinsin
Annelik deyince bunlar yapilir zaten gerisine gerek yok ki turuncum ahahahah

İlk aylarında çocuğun teni hassas oluyor diye ütülemek daha iyi oluyor. Bir iki aydan sonra önemsenmiyor pek.
Vallaha bir kızım 9 diğer kızım 1.5 yaşında .Çorap hariç herseylerini hala utuluyorum.Misler gibi giyinsin kuzularim.Aksama kadar buraya girebilecek vaktim varsa eşimin ,çocuklarimin kıyafetlerine ütü değdi de belli olsun.

Bende yıkamamıştım. Bir an herkes yıkadım diyince kendimi kötü hissetmiştim. Sağolun
Valla benim de ne yıkamak ne ütülemek aklıma gelmezdi burada okumasam Kendimi kötü hissetmeye başlamıştım moralimi düzelttiniz Allah razı olsun, ucunda da ölüm yok herhalde hiçbir şeyin

Ayy hislerime tercüman oldunuz resmen Hala kapı süsünün fonksiyonunu çözememiştim, daha neler varmış

ne diyorlardı 1900 lerin başinda batının sadece teknolojisini alacağız amaa ...
iyi yönlerini alalım da pisliği orada kalsın. kimbilir o kıyafetler nasıl yerlere düşüyor vs vs. ütü hadi neyse de tazecik tene değen şey de temiz olsun. hem söylediğiniz güvenlik önlemlerini alıp hem de çamaşırı yıkamak çok da zor değil. (kendi kıyafetlerimi yıkamayan ama bebek kıyafetlerini hep yıkamış ve ütülemiş bir kadın.)

Bebek çamaşırı dediğiniz 1 makine doldurmaz ki el kadar.
Alın sizdekilerle yıkayın gitsin.
Bebek olmayan evde ona uygun deterjanda yoktur zaten ,ben olsam kimseye yıkatmazdım şahsen, içime sinen deterjanla yıkar, ütüler kaldırırdım.

2 çocuk doğurdum ikisinde de kendi işimi kendim gördüm,ne munasebet kayinvalidem gelip evimi temizleyecek? Hiç birşey yapamiyorsam doğuma yakın tutarım birini gelir dip köşe temizler yani.
Niye gelip evinizi temizlesinler onu da anlamadım. Temizlikçi alamıyorsanız,eşiniz yardım etsin kayinvalidenize sıra gelene kadar

Bu kadar beklenti sizce de aşırı değil mi?
Sanki bir tek siz doğuruyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…