Doğuma Hazırlık Bebegimin cinsiyeti kiz, Sevineyim mi, Üzüleyim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kaynanan da 2 kız doğurmuş... oğlan olunca başına sancak mı dikecek. sen hiiiiç üzlme bak evladın hayırlısıyla doğsun gör bi evlat sevgisini topu ölse umurunda olmayacak. o evladı sana rabbim verdi sakın üzülme. çok şanslısın. benmde ilk bebeğim kız. ve saçının telini ne eşime ne onun ailesine değişirim. hepsi kurban olsun kızıma. benimde büyük görümcem ultrasondan çıkınca belli olmaz tekrar bak dedi.
bende "niye beğenemedin mi? sen mi doğuracaksın. sen mi bakacaksın. sana mı verildi.." dedim. hiç bişey diyemedi.

ah şu cinsiyet konusu...ne önemlı bısı dımı ? ılk cocugun bıle kız yada erkek olması etraftakılerı ole bı ılgılendırıo kı..annemın 3 kızından en kucuguyum..10 yıl sonra anneme allah 3 tane kız cocugu vermıs hıc oglan yok..ablam evlı bır kızı var..ben evlendım hamıleyım ve ılk cocugum daha haftalıkken basladı cevremde erkek bu erkek lafları..bakım karnına aa erkek kesın..benım ıcıme doguo kızım senın kı oglan olcak muhabbetlerı..ruyamda gordum oglan olcak..he bı akrabam ruyasında gormus kızın olcak yorumunu yaptıktan sonra herkes ona cephe aldı..o nerden bılcekte kızı olcak dıo..halbukı %50 sans var zaten ya kız ya erkek..ama kımse bunu onemsemıo tabı sankı oglan olunca hanedan soyu yuruyecek..neyse 18 ıncı haftamda kızım olcanı ogrendım...basladı o erkek dıyen agızlar bukulmeye..hmm saglık olsun ılk cocugun kız olması ıyıdır sana yardımcı olur lafları..gozlerı dolarak hayırlısı dıyenler..falan fılan..ne onemlıymıs su erkek cocuk megersem..ama benım umrumda mı ?? bak sana şöyle bi söz sölim sen kendın cevabını bul..

Çok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
Yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
Orta hal...li yaşarsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlarsın, bunalım derler.
Susar dinlersin,dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çalışırsın, amele derler.
Yatarsın, beleşçi derler.
Kısacası derler de derler...
İnsanı candan ederler sonra anlarsınki gelmiyor artık geriye geçen günler.

Ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler... =)

kısacası derlerde derler oglan olsa nıe kız olmuo derler kız olsa nıe erkek olmuo derler hıc olmasa kımden olmuo bu cocuk derler..derlerde derler..ama sen sallamıcaksın..bebısın senın ve esınden bı parca..allahın bı hedıyesı sana..cınsıyetını secmek bıze kalmadı..bız sukretmelıyız allahım bıze verdı dıye..ayrım yapıosak sımdıden vay halımıze...

bir kızım olsun diye nasıl heyecanla bekliyorum allahım nasip eder inşallah hayırlısıyla.

Doktordan ciktiktan sonra duydugum laflara cok üzülmüstüm fakat simdi sizin mesajlarinizi okudugumda ne kadar sansli oldugumu tekrar anladim. Hepinize teker teker Tesekkür ederim. Icimi o kadar rahatlattinizki. Konusacak paylasacak kimsem yoktu buraya yazdiktan sonra hepinizin güzel mesajlarini okuduktan sonra o kadar rahatimki su an. Allah Razi Olsun.

Allahin izniyle insallah 13 Aralikta Dogum Randevum. Öyle cok sevincliyimki anlatilmaz bir duygu allahim bu duyguyu herkese yasatsin. Hayirli bir evladim olur insallah. Dil uzatipta konusanlarida allahima havale ediyorum. Artik bir kulagimdan girer digerinden cikar. Önemli olan benim bebegim.
Ama insan ister istemez ne yaparsa yapsin üzülüyor. Hani insan baska tepkiler bekliyor. Sevincini insan baskalariyla paylasmak istiyor tabi buna izin verilirse. Bu zamanda böyle kiz erkek tartismasi olmasina cok üzülüyorum.

roseeda sana katiliyorum. Hele erkek adamin erkek cocugu olur kelimesi bugün herhal sayisizca duydum. Esimde kimseyi takmaz normalinde ama bugün herkes bir laf deyince hemen etkisinde kaldi sanki. Allaha cok sükür simdi moreli iyi olmus. Oda tabiki cok ama cok seviniyor.

gurbetim cok güzel söylemissin. Ben diyemiyorum iste. Kirmiyim kimseyi deyip icime atiyorum. Halbuki senin gibi cevap vermeyi öyle cok isterdimki.

Tabi unuttum en basta yazima eklemeyi. Benim büyük görümcem "kiz babasi" vs. diye esimle dagla gecmeye calisan Görümcemin 2 tane kizi var. Yani onunda Oglu yok. En cokta bu yüzden kirildim. Kendisinin 2 tane kizi var kimse birsey demiyor canim cigerim diyor benim kizimada gelince böyle oluyor. Ne denilirki buna?

size inanamıyorum ya etrafınızdakiler taş devrinden daha eski bir zihniyette buna eşiniz de dahil.ve siz bunlara ağızlarının payını vereceğiniz yerde oturmuş eşinizle kızımız olacak diye karaları bağlamışsınız. o görümcenizi neden kaynınız olarak doğuramamış diye kayınvalidenize hesap sorun bakalım cevabı ne olacak.ya inanın çok kızdım.bu arada size nasıl fikrinizi sormadan görümceniz ismi koyuyor bu ne saygısızlık. size saygı duymaları gerektiğini hatırlatın...

Canım benim kocam da hayırlısıyla kız babası olacak 30+5 hamileyim. Ve bende kocamda çok mutluyuz.Ben çok kız istiyodum Allah nasip etti inşallah. Erkek de olsa bişey değişmeyecekti biz mutlu olacaktık yine... Etrafındakileri boşver senin düşüncelerin önemli,kızda olsa erkek de olsa Aşkınızın meyvesi değilmi. Benim kocama da ilk zamanlarda kız babası,layt erkeğin kızı olacak tabiii vs gibi şeyler söylemişlerdi. Ama inan kocam da kızı olacagı için çok mutlu elinden gelse alıp kendi karnına koyacak kızımızı :)

sana katılıorum ınsanın elınde deıl..nıye bole yapıo ınsanlar dıye uzuluosun ıster ıstemez bende zamanında uzuldum ama gectı senınkıde geccek emın ol hele kı bebegın bı oynamaya baslasın karnında o zaman hıcbısı hıc kımse hıc bı solenen umrunda olmıcak

Ya en nefret ettiğim insan tipi burdaki görümce, sen de ona kız annesi de o zaman bi daha bişey derse, bakalım ne yapacak

"Kim ki üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır." (Ebu Davud, Edep, 120, 121)

"Kimin üç kızı ve üç kız kardeşi veyahut da iki kızı veya iki kız kardeşi olup da geçimlerini güzel sağlar, onlar hakkında Allah'tan korkarsa, o kişi için cennet vardır." (Tirmizi, Bir 13)

"Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız." (Müslim, Bir, 149; Tirmizi Bir, 13)

"Her kim kız çocukları yüzünden bir sıkıntıya uğrar da onlara iyi bakarsa, bu çocuklar onu cehennem ateşinden koruyan bir siper olurlar." (Buhârî, Zekât, 10, E

canım sevin bence allah size bir evlat nasip etmiş keyfini çıkar ozaman kayın validen de kız çocuğuklarını dünyaya getirmeseymiş allahım bune mantık kız erkek sağlıklı olsun

Göklerin ve yerin egemenliği Allah'a aittir. O dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları bahşeder, dilediğine de erkek çocukları bahşeder. Yahut erkek ve kız çocuklarını birlikte verir. Dilediğini de çocuksuz bırakır. Şüphesiz O her şeyi bilir, her şeye gücü yeter." buyurulur. (Şura, 42/49-50)

Böyle ayrım yapan insanları anlamıyorum hele ki bir bayan bu ayrımı nasıl yapar cidden anlam veremiyorum. Allah'ın işine karışmak kimin haddine düşmüş bu ayrımı yapanlar ondan daha mı iyi biiyor tövbe tövbe ya. Oturup sağlıklı olsun diye dua edeceklerine neyi takıyor kafalarına insanlar.

kendileri yaratsaymış madem beğenmemişler Allah ın yarattığını töbe ya Rab bim..benim 3. kez oğlum oluyor.ben ne yapayım kendime mi küseyim Allah a mı.binlerce şükürler ediyorum.Allah ne istiyorsa o olur,sen nasıl sesini çıkarmıyorsun canım.o senin bebeğin sağlığı yerinde mi en büyük nimet.hem bebeği beğenmiyorlar hem isim koyuyorlar.ilerde çok pişman olacaksın böyle yumuşak davranıp hakkını yedirdiğin için.çok kızdım çooooooook sinir oldum o cahil insanlara çoook

canım Allah analı babalı büyütsün bırak boşver çevrendekileri bebeğini düşün senin üzülmen onu da etkiler

canım şaka yapmıyorsun değilmiii
yaa allahım kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ne kadar cahil insalar var............
n demek kız babası yaa allahtan gelen bişey
senin için hayırlısı buymuş rabbm sana kız evlat göndermiş bunu anlamayack kadar bu insanlar nasıl aptal olur yaa
canm kusura bakma sanada kızdım sen görümcelerine cevap veremedin mi
en azından sağlıklı olması değilmi önemli olan
yaa sen kimsenin baskııyla istemedğin ismi koyamazsın o senin bebeğin içine ne siniyorsa onu koy madem görümcen yağmur istiyor doğursun koysun
kaynanana gelince hayy allahım .a...lın bayraktarı resmen konuşmazsa kendi bilir
rabbm sabır versin ..kız olduğuna sevinememişsin resmen...
rabbm sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

hiiiççç canını sıkma cnm..sonra pişman olursun üzüldüğün için eşinin ailesinide boşver allaha havale et onları..bırak ismini koymayı kızın doğunca bile göstermiycen böle insanlaraedepsizler kusura bakma cok sinirleniyorum böle şeylere bide babaanne hala olacaklar...

ahhhhhhh bitanem ahhhhhhhhhh
bu milleti dinlersen çokkkkkk ağlarsın
evlenmezsin evlen diye baskı yaparlar
bebek istemezsin onada ayrı baskı yaparlar
benim ilk bebeğim kız çok güzel dünyalar güzeli bir kızım var
herkes hadi birde oğlan yap dedi
ikinci bebeğimde erkek oldu
ama millet konuşmaya doymuyo
üçüncü ne zaman diyo
anlıycan bunlara pipide kukuda az gelir
daha ne doğuracaksak:)
inan eşinde sende meleğini eline alınca kendinize çok ama çokkkkkkk kızıcaksınız
neden ağladık diye
sen herkesi boşver hamileliğin tadını çıkar
bir mucize yaşıyosun unutma
hem daha dur ne malum arkadan ikiz oğlan gelmiyeceği:))))))
ozaman ne derler çok merak ediyorum vallaaaaaaa
bebeğini sağlıkla sevgiyle büyüt inşallah canım

ne ruhsuzluk ya kayınvalıden kız deılmı kendısıde kız dogurmamıs mı hamıle bı ınsana yapılır mı ya canım sen hıııc canını
sıkma dogunca erkekmıs kızmıs guzelmıs cırkınmıs hıcc farketmıcek o herseyden tatlı gelıcek sana etrafınıda bosverrr
konusur konusur susarlar

Canım üzülme Allah hayırlısıyla sağlıklı bir evlat nasip etmiş çok şükür bırak sen onların ne düşünürlerse düşünsünler ben senin yerinde olsam doğunca hiçbirine izin vermem sevdirmem kızımı

Valla boyleleri yuzunden ne aglarim ne uzerim nede bebegime yansitirim..
ben ilk kizima hamile kaldigim anda kaynanam ve sulalesi tutturdu erkek diye.. ultrasondada erkek ckti.. kiz olunca kandirdik sandi.. sonra ikinciye hamile oldum kiz dediler simdide butun sulale ve kendisi belki yanilirlar erkek olur dediler dedimki bizim icin sorun olmaz ayrim yapmiyoruz sizler gibi.. ayrica okadar mutluyumki 5tanede kizim olsa herdefasinda ilkkezmis gibi sevinirim..

hic aglama minik prensesine yansitma..cok sukur benim esim kizlarima prensesler gibi oda hazirlicam diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…