Doğuma Hazırlık Bebegimin cinsiyeti kiz, Sevineyim mi, Üzüleyim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
konuyu okuyuncaa önce birrr ahhhhhhhhh..çektrimmm..canım benimm ben 3 kız annesiyimm..ve ailemizde erkek çocuk hastası..ne yapayımm rabbim bize hediyesini böyle verdiii...sırf kız olur diye hamile kalmak istemedim..eşim çok istedi bi tane daha olsun diye ama oda kız oldu...rabbim afetsin hamileliğimde aklımdan bazen neden diye sorular geçti..ama son ayımda kurban olduğum beni dürttü uyan dedi...çocuğumun böbreği ve kalbi büyük dediler doğuma giremedim ne sezaryan nede suni sancı hiçbiri olamadı 42. haftaya girdiğim gün doğum yaptım...
sanki cennetten bir damla düştü onun yüzüne bile bakamıyorum..o kadar güzel bir bebekki..şimdi 3..ayımıza girdik..sağlık problemlerimiz düzeldi..hergün şükrediyorum.
hiç üzülme gönlünü ferah tut..inanki evlat hiçbişeye benzemiyo..1. 2.. yada 3.. hiçfark etmez...sen hele bi onu kucağına al ..kokusunu duy.herşeyiyle sana muhtaç..o varlığı bi hisset yeter...rabbim rahmetiii..hiç bir xzaman unutma..

ne kadar cahil insanlar var şu dünyada .. kız çocuk en hayırlı çocuk diye geçmez mi zaten?! siz boşverin kızınıza güzel isimler aramaya bakın .. sonuçta bebek sizin öyle yağmur diyenlerin değil .. sizin bebeğinizse ismi siz koyacaksınız!!

Azra, Serra, Ceylin, Derin, Ekin, Elif, Defne, Masal, v.s ve Zeynep çok klasik ama geneli güzel oluyo .)

Son düzenleme:
canım üzülme böyle insanlar var işte dünyada hala önemli olan sağlıklı olması benim kaynanamsa tam tersi oğlum olucanı öğrenmeden önce hep kız istediğini söylüyodu kız istiyodu olsunmuş ama oğlum olucanı öğrendiğimiz zaman bi karış surat laf kakmalar bu yüzden ayrımcılık bile yapıyo torunları arasında kızının kızını çok seviyo ve onunda oğlu var ebnim oğlumda 1yas büyük 2yasında onları çok seviyo herseyler alıyo benim oğlumu 1 ay bile görmese arayıp sormuyo orda kalmıştım 3 hafta alışverişe giderken sormadı çocuğun bezi varmı maması varmı diye ama ben hiç takmıyorum umursamıyorum böyle allah kalbime göre verdi erkek istiyodum çok şükür oldu sakın onlara belli etme üzüldüğünü ben çok mutluyum de kzım olucağı için...sakın görümceninde isim koymasına izin verme bu ne küstahlık yaa o senin çocuğun isminide sen koy üzülme sakın sağlıklı hayırlı evlat olması için hep dua et.....

bende 2 .kızımA hamileyim insanlar böyle 2.kızıma kimse güleryüzle bakmadı bense tam tersi kız çocuklarına bayılıyorum yeri geliyor kız kardeşimin onun oğlu var bu arada amannnn iyiki kızım olmamış benim ben uğraşamazdım onun giyimiyle kuşamıyla saçıyla tokasıyla demesi bile batıyor bende inatla kzı olsun çamurdan olsun diyenlerdenim boşverrrr herkes konuşuyor işte özellikle kadınlar nasıl hemcinslerini nasıl bu kadar 2.sınıf insan gibi gösterebiliyorlar ona hiç anlam veremiyorum yani erkek çocuğu delisi anneleri kadınları kastediyorum

Öncelikle yeni doğum yapmış olmalısınız,Allah yavrunuzu size bağışlasın,uzun ömürlü olsun.
Bende 5 aylık hamileyim,ilk gebeliğim ve kız bekliyoruz,sizinle birebir aynı durumdayım şu anda,yaşadıklarımdan sadece tek birini paylaşmak istedim;
dün gece kayınvalidem eşime fındık fıstık yiyeydin ya,onu yiyenin oğlu olurmuş dedi ve arkasını dönüp seccadeyi serip namaza durdu.
benimse gözlerim dolu doluydu..

Takma canım boşver o da bır bayan ama farkında degıl ıste... söyle bır anlayıs var toplumda hepımızın aılesınde var bu sulaleyı devam ettırmek gıbı benım kendı kardeslerım bıle ınsallah erkek olur abla falan dıyorlarken kaynanaların demesınde bır sey gorme bosver gul gec ne aglıyorsun ben de 8 haftalık hamıleyım mesela anneme bır sey desem kendı anneme :) kız o yoksa kız mı bak sunun da oyle gecmıs hamılelıgı kızı var olsun falan dıo ... sen duyma gul gec

nasıl bir saçmaliktir bu yaaa..sinirlendim simdi!!

millete ne senın bebeynın cınsıyetınden.. ısmınden???

sesız ezık gıbı davranma sende..!!! allahım yaa

Sağol canım tesellin için.inşallah sen de hayırlısıyla sağlıkla yavrunu kucağına alırsın.
benim elimde olsa tabi ki de hiç üzülmezdim.ama karakter olarak zaten hassas bir insanım,gebelikte ruh gibi oldum resmen,kim ne dese ne yapsa gücüme gidiyor.doktorumuz kontrolde kız olacak dediğinde eşimle ikimiz nasıl da sevindik o zaten benden öncesinden beri kız babası olmayı istiyormuş,şu an tek tesellim o inanın.ama eve gelip bebeğimiz kız dediğimiz andan itibaren kaynım olsun kayınvalidem olsun yani kısacası tüm erkek tarafı resmen çöktü.neymiş sülalede hep ilk oğlan olurmuşmuş.doktor yanlış bakmıştır,mış.hala daha hergün neler yaşıyorum bir ben bir Allah bilir.Gerçektende insanın moralini şevkini kırıyor bu insanlar.Ne diyeyim,Allah layıklarını versin.Şimdi artık evladımın sağlıkla doğması için dua ediyorum.

üzme kendını bebegı de etkılıyorsun saglıkla dogurmayı nasıp etsın de rabbım saglıklı olsunda onemlı olan o canım

Ay inanmıyorum ya insanlar bu kadar kötü olabiliyorlar mı?Üzme canım kendini Allah a sığın

benimde doktor.yüzde seksen kız demişti.o yüzde yirmi için bir ay beklendi:)netice kız.benim ailem okadar sevindiki.günahlarını almiiim eşim ve aileside çok sevindi.ama gönüllerinde erkek yatarmış.amannn kaynanaında kızı yokmu.o çok biliosa kocasına yedirseymiş.hem alakası bile yok.ama ablam çokkkk sevindi o kız istiodu.allahın gücüne gitmesin allah benimde gönlüme göre verdi.allah herkesin gönlüne göre versin...

benim kaynanamda kızımız olacak dediğimde yüzünü buruşturup olsun demişti...ikinci bebek geliyor dedik, hayırlı olsun diyemedi.. oğlumuz olacakmış dedik, olsun bile diyemedi...
yani insanlar biraz da rahatsızlık vermek, laf sokmak için konuşuyor...
çok takmayın, hatta çok değil hiç takmayın...

Sanki kız çocuk olunca onu başkasından yaptınız töbe töbe ya gene kendi oğullarının kardeşlerinin çocuğu. Allah'ın takdirini sorgulumak kimin haddine kimki onlar.

senle dalga geçen görümcenin, senle konuşmayan kaynananın cinsiyeti neymiş acaba?? bir kere onlar kadın olarak önce kendine saygı duysun!!!

Bir kızım 4 yaşında, diğeri 6 aylık.Babamız erkek istiyordu, hele de ikincisinde üzüldü biraz.Kayınvalidem telefonda "Canınız sağolsun" dedi.Annem birşey demedi ama ikinci erkek olsa isterdi sanırım.Ben o kadar mutluyum ki kızlarım olduğu için.Hem birbirlerine hem bana arkadaş olacaklar.
Maalesef insanlar o kadar düşüncesiz ki hamilelik gibi hassas bir dönemde can sıkmayı iyi beceriyorlar.Hiç umursamayın, hayatınızda birkaç kere yaşayabileceğiniz bu özel anın tadını çıkarın.
En önemlisini de hiç unutmayın.Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin.

ah ah benimde ilk bebeğimdi ben çok kız istiyordum,eşim,annem,görümcem,k.pederim ama önce hayırlısı tabi.cinsyeti öğrenmek için gittik doktor kız dedi,ben havalara uçuyorum k.validem astı suratı eve gidiyoruz beklemedi bizi surat bir karış neymiş kızmış,şimdi çok seviyo kızımı ama iş işten geçti.alt katta arkadaşımın oğlu oldu,helal olsun oğlumu oldu diyo,bu kadar cahil bir insan.

canim kiz erkek hic farketmez onemli olan saglikli olmasi ...

aldirma cevreyin dediklerine ..... kizini oyle bir yetistir ki egitimiyle terbiyesiyle ornek bir evlat olsun

ve boylece esiyin ailesi kriz gecirir ... :)))

allahin gucune gider senin isyan etmen ... allah gostermesin feryad ettikce bak cocuguna felan bisey olur

o zamanda cok pisman olursun ....

ne guzel cocuk sahibi oluyorsun ya cocugu olmiyanlari dusun ...

senin yerinde olabilmek icin neler vermezler ...

gorumceyin cocugu var mi ??? varsa kiz mi erkek mi ?

kaynanana gelincede bisey derse sana sende ona resmen deki sen kiz dogurunca bisey olmuyorda ben doguruncami kotu oluyorum !!!

kendini ezdirme cok ileri giderlersede cek bi kenara agizlarinin payini ver veya esine deki benim psikolojimi bozuyorlar hamile bir kadinim ....

yada uzan koltuga esin gelecegi zaman oldum bittim karnim cok agriyor felan de ...

kizinada istedigin ismi koy kimseyi takma esin haric ...

aynen leylacım kaynanası aramamış üstelik kendi kızlarıda var kız oğlan Allahım hayırlı evlat versin hepimize

Hayır işin trajikomik tarafı, kız babası diye erkek kardeşiyle dalga geçen görümcenin de 2 tane kızı varmış Doğmuştur kızı, adını ne koydular acaba merak ettim :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…