Doğuma Hazırlık Bebegimin cinsiyeti kiz, Sevineyim mi, Üzüleyim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kyınvaliden kendi erkek mi acaba ben anlamadım ne zoru varmış kız çocukla..Evladın kızı erkeği olur mu hiç.Kızı olan anne çok şanslı ayrıca.Bende kız annesi olurum inşallah.Önce sağlık tabiki.

hayırlısı olsun inş sağlıkla sıhhatle kavuşursun kızına hiç üzme kendini muhteşem bir duygu eşinin şimdilik morali bozulur ama kızı bir doğsun aşık olacak kızına

Bir de olsun ( Olsun ) lafları var bu cinslerin ..erkek kız fark etmıyor cinsiyetını soyledıgın zaman Olsun dıyorlar ...

pes yani....bu zamanda kız erkek diye insanı ayıran bi zihniyet....kayınvalidenin cinsiyeti neymiş....
yazıklar olsun böyle düşünen insanlara....

hiiiiç kafana takma...onların inadına....bebeğin kızsa eğer senin istediğin ismi koy...kimsenin bebeğine karışmasına izin verme....gebeliğinin tadını çıkart
sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması için dua et....
gün gelir hepsi yaptıklarından da söylediklerinden de pişman olur...
sağlıkla kal.....

benim eşim de üç erkek kardeş. ilk kaynım evlendiğinde eşi hamile kaldığında erkek olacak bizim sülaleden başka çıkmaz demişler zannediyorum benim bilmediğim bir padişahlık falan var sülalelerinde devam etsin istiyorlar o zamanlar da çok üzülmüş eltim ve bebek doğmuş, erkek!! zihinsel ve bedensel engelli . şu an 14 yaşında yatağa mahkum ve doktorların dediğine göre 6 aylık bebek zekasında. allah anasına babasına o çoçuğa yardım etsin. o günden sonra bir daha erkek diye tutturmamışlar, hayırlısı derler. eltim daha hala görüşmez onlarla. ortanca eltiminde 2 oğlu var benim de bir oğlum var çok şükür sağlıkları yerinde. şimdi 17 haftalık hamileyim ve kızım olacak. okadar dua ettim şükür ettim ki rabbim bana da bir kız evlat nasip etti. inşallah sağlıkla alırım kucağıma. ama biliyor musun zamanında erkek de erkek diye tutturanlar şimdi kızım olacağını duyunca resmen bayram etti. benim kadar sevindiler resmen. anlayacağın bugün şu derler yarın fikir değiştirirler rabbim yeter ki sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
derler ki seveceksen oğlunu sev kız kendini zaten sevdirir. öyle civelek olacak ki kocan senden bile kıskanacak kızını. abimden biliyorum. uzun oldu ama çok üzüldüm çünkü bu konu kapanmayan bir yaradır bizim ailede. o çocuğu her gördüğümüzde sağlıklı olduğumuz için dua edebiliyoruz sadece.
hem farklı bir cinsiyet olsun onun da sevgisini tadayım dersen bu sitede erkek bebek için türlü yöntemler var konuşuyor kızlar. bende bu sayede buldum kızımı. elimden geleni yaptım allahım verdiğin başımın tacıdır dedim inşallah gönlümdekini kaderime yazmışsındır dedim ve çok büyük allahım kızımı gönderdi bana

böle düşünen insanları bir kaşık suda boğasım geliyor.
bebk olmayınca neden olmuyo oluncada neden erkek deil die laf ederler.

bence sen üzülmeyi bırak kızınla birlikte olmanın keyfini çıkar. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
kız erkek farketmez küçüçük melekcikler onlar...
üzülme lütfen hep pozitif olman gerekiyor. etkileme bebişinide böle olumsuzluklarla. yernde olmak için can atan çok kişi var burda hepimiz inş alırız kucağımıza meleklerimizi.

canım öyle vesveseli insanlarla konuşupta hiççç canını sıkma allahım yarattı ve verdi onu..çok biliyorlarsa kendileri yaratsın bakalım bir kız evlat yapabiliyorlarmı? ne demek kız babası..hem eşin neden moralini bozuyor sevineceğine kızlar babaya zaten daha düşkün olur..ailesinin eski kafalıklarına üzülüpte saçmalamasın çok kızıyorum böyle insanlara..sende hiç üzülme..rabbimin zoruna gider sakat olsa kör topal olsa öyle doğsa yada zeka özürlü dahamı? mutlu olacklar...lütfen öyle cahillerlede arana mesafe koy..eşinede kırıldığını izah et etki oda ona göre tavrını alsın..başkalarının isim olayınada karışmasına çok karşıyım anne baba karar vermeli o doğurunca adını yağmur koysun boşver hiç oralı olma..

Tüylerim diken diken oldu Allah o insanları bildiği gibi yapsın nasıl bi kibir bu Allah'ın verdiğini beğenmemek burun kıvırmak onlara mı kalmış haşa.

canım hiç canını sıkma sen sevindiysen yeter..
allahın izniyle benimde kızım olcak benimde kayınvalidem mırın kırın etti erkek olsaymış ii olurmuş falan dedi sen doğurmuşun sana ne hayrı var dedim sustu hiç umursama allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin moralini de bozma güzeller güzeli bi kızın olunca onlarda uatanır söylediklerine..

yıllarca bebek sahibi olabilmek için çekmedikleri sıkıntı(maddi-manevi)bir sürü insan varken bu tarz düşünceler bir insana ait olamaz yaa inanmak bile istemiyorum tek kelimeyle yazıklar olsun eşinin ailesine veren ALLAH bize soracak değil ya elbet...ayet bile var bununla ilgili dilediğime kız dilediğime erkek dilediğime her iki cinsten dilediğimede hiç evlat vermem buyuruyor yaa hiç vermeyenlerden olsaydın dahamı iyi olacaktı bence aynen bu cümleleri ilet canım sana bişey diyip canını sıkanlara vee içini ferah tut o allahın sana bir mucizesi başka bir cümleyede gerek yok bence.............

Manyak onlar Allah onları bildiği gibi yapsın bi tonda görümcen varmış kaynvaldende kız anası ona ne oluyoki hasta bu insanlar ya

canım o çok bilmiş akrabalarına söyle
cinsiyeti erkek belirliyor yani ne diyeceklerse oğullarına desinler
bıktım ben bu insanların her işe laf söylemelerinden
bende 18 haftalık gebeyim bi kızda benden geliyor
o baskıyı bende çok hissettim üzerimde
eşim çok sevindi gerçi kız çocuk babaya düşkün olur diye
nedir bu erkek merakı insanların anlamıyorum
hem görümcene noluyo doğuran sen en çok ismi kullanacak olan sen ismi niye o koyuyormuş
kaçıncı çocuğun bilmiyorum ama insanların sevincini gölgelemesine izin verme
çok kasarlarsa eşine dersin ne ekersin onu biçersin bana ne söylüyorsun diye

Ayyy ne uzulcekmisin sekerimm ayip yaptiklari donsun onlar sseyleriyle dalga gecsinler..kaynanan da kuserse kussun tobe yarabbim..o cocuk sizin grumcenin ne istedigi onemli deil isim olarak..ama sole bisey var ii dusun isim konusunda yagmur ilk adi senin istedigin ikinci ad olur en azindan cirkin ve anlamsiz bi isim deill..uzulme cnm bsverr bebisini dusun

aynen ben tüp bebekle hamile kaldım ve nasıl zor bir süreç geçirdiğimi anlatamam size yaşayan bilir ancak şimdi kızımı bekliyoruz
sağlıklı olsun diye dua etmeleri gerekirken insanları nasıl bu kadar üzebiliyorlar

Böyleleri bulmuş da bunayan tipler oluyo işte.Ama Allah büyük o çok güvendikleri erkek evlatlardan birinden bi kazık yeyince anlarlar anyayı konyayı

bak gördünmü sende zor şartlarda kavuşmuşsun meleğine ama kavuşabilmişsin ne güzel allah nazardan sakınsın sizi canım..ben senin yerinde olsam hiçte üzülmem..senin kayınvalidenler gibi düşünen bir arkadaşım vardı benim üstelik karnında taşıdığı bebeğin doktor kız olduğunu söyleyeince fenalaşıp ağlamıştı okadar yanei ve 1 aya yakın bir zaman üzüldü kahırlandı ve ben hep dedim yanlış şeyler diyorsun yanlış yoldasın diye..şimdi kızı 1 yaşında geçen sohbet ederken diyorki bana iyiki kızım olmuş yaa diyor:)))sende öyle diyeceksin

arkadaşım sen iyimisin ya insanlar evlat sahibi olmak için yırtınıyorlar tabiri caizse sen bi beş sene hamile kalamsaydın o zaman anlardın bazı şeylerin kıymetini ....
başka insanların yarım aklı ile ettiği laflar seni etkilemesin ilk bebeğin anladığım kadarıylada kusura bakma ama çok sinirlendim ....rabbim gezdirmeden seni ilmiyle
şereflendirmiş sen oturmuş ağlıyosun ....benmde eşim oğlum olsun derdi hep ....şimdi zaman geçtikçe ikiz olsun üçüz olsun kızım olsun yeterki olsun diyor .rabbimin zoruna
gider bence böyle yapma .....allah azze ve celle.....

birde zor bulmuşsun ama bulmuşsun .....ailesininde göbek atması gerekirken olanlara bak yaaa....aileside cahil ötesiymiş kusura bakma ama ......

Canım...hayırlı olsun...sağlıklı...akıllı...şansı,kaderi çok çok çok güzel olsun inşallah...

Yemin ederim...her, kız çocuğuna sahip olana seviniyorum...onlara..ALLAHIN SEVGİLİ KULU diyorum ben.

Kim ne derse desin...cevabı yapıştır. geçti o günler....erkek çocuk ana babanın garantisi idi...(İDİ) yani...o söz artık tarih oldu.

Herkese..herkese...mutluluğunu haykır....allah duamı kabul etti de...dua etmediysen bile öyle de.Kimsenin bişey söyliycek lafı olmasın.

Canım...seni tebrik ederim...Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...analı babalı...sağlıklı uzuuun ömürler versin.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…