Doğuma Hazırlık Bebegimin cinsiyeti kiz, Sevineyim mi, Üzüleyim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
valla ister kız ister erkek olacak olan benim yavrum. kaynanamı görümcemi hiç takmam adını eşimle biz koyacağız. hatta onlar isim araya dursunlar biz kızda olsa erkekte olsa adını verdik tavsiyem hiç kendini üzme eşinle sen mutluysanız gerisi boş.üzülürsen bebeğide etkilersin unutma

Evet ya çok sinir bozucu bir durum ben tam 6 buçuk aylık olana kadar gidip cinsiyetine baktırmadım.
Ama her kafadan gelen sesler insanın sinirlerini bayağı bir bozuyordu.
Benim kendi ağabeyim bile aman kız olursa ben sevmem onu diyordu.
Böyle ayrım yapanlara uyuz oluyorum uyuzzzzzz.
Sen hiç sıkma canını evladın hayırlısını versin allah gerisi hikaye.

ay ne kadar cahil insan varmış şakamı ya evladın kızı erkegimi olurmuş allahın verdiği can
arkadaşım açıkcası bana böyle davranan insanlarla ilişkimi hemen keserdim saygısızlıga bak
hiçç kendini üzme bebeginide üzme sen yaşamana bak bebişini kucagına alacagın günü düşün
milleti boşver sallama gerekirsede konuşma onlarla çok kızdım yeminleee
eşinde tavrını koysun sizinle ugraşmasınlar hamile kadına böyle davranılmazzz

sakin ama sakin uzulme. Kız evlat rahmet, erkek evlat nimettir.. Allahu Teala nimet için sorgu sual eder, rahmet için ödüllendirir..!! kiz evlat cok onemli, sevinmelisin. etrafindaki cahilleri sakin aldirma, duyma onlari. sadece sana boyle bir imada bulunurlarsa yada bisey soylerlerse su cumleyi soyle. baska biseyde deme. nekadar cahil olduklarini anlarlar. Allah saglikli bir sekilde dunyaya getirmeni nasip etsin. onemli olan bu.Allah anali babali buyutsun inshaallah.

Peygamber Efendimize(sav)sormuşlar:Ya Muhammed kız çocuklarınımı Yoksa erkek çocuklarınımı daha çok sevelim?

Hz. Muhammed:Erkek çocuklarını sevin.!Zira Kız çocukları kendini zaten sevdirir.bUYurmuşlar :)

öncelikle hayırlı olsun, ne mutlu bir haber. allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
ayrıca bebeğin cinsiyetini büyük oranda erkek(baba) belirler. sizin üzülüp sıkılacağınız bir durum yok. allah onu uygun görmüş ki onu vermiş.
allah hepimizi yetinmeyi ve şükretmeyi bilen insanlardan eylesin.
sanırım çevrenizdekiler gözü kör, kulağı sağır insanlar ki onca evlat hasretiyle yanıp tutuşan aileleri görmüyor, duymuyorlar.

minik kızınız büyüsün, terbiyesiyle, saygınlığıyla, ailesine bağlılığıyla ah neden kız ki diyen eşinizi, kayınvalidenizi, görümcenizi utandırsın.

nolur kırılma kızma bana ama o kız babası nerde diyen,seninle konuşmayanlar insanlıktan nasibini almamış....... ve kız babası diyen görümcen yanii!o erkekmiymiş? kaynanan erkek miymiş? bi sorar mısın yerime?? çook merak ettim bilgilendir en kısa zamanda.... hayy allaahımm sen büyüksünn....

Rabbim güzel gönlüne göre versin aldırma sen onları..Allah'tan dileğim güzel yavrunu kucağına sağlıklı olarak alman.. Allah doğumunda da kolaylıklar versin sakın adını da yağmur falan koydurma o çocuğa isim düşünmeye bile hakkı yok onların

kendine çook iyi bakk

Sen niye uzuluyorsun bebek iste saglikli olsun onemli olan o. Yalniz eklemeden edemeyecgim biz ailecek kiz delisiyiz, ailemizde ki kadin erkek farketmez evlenen herkes kizim olucak kizim olucak diyordu lakin ablam agbim ve kuzenlerim dahil hepsinin ki erkek olmaz mi ( dunyalar tatlisilar bicir bicir canlarimiz) :) fakat hala kiz cocugu icimizde ozlemdir ne hikmetse neredeyse son 10 yildir sulale de kiz bebek dogmuyodu neyse ki bu sene kuzenin kizi oldu herkes naisl sevindi anlatamam 5 bocegimiz vardi bir cicek geldi. Ablama psikolojik baski yapiyorum kiz bebek yapin diye( ismarlama gibi duruyor dimi: ) umarim en yakin tarihte bizim ailemize de sizin ki gibi citi piti bicir bicir isveli cilveli bir kiz gelir yasadi valla kucuk hanim simdiden haberi yok:)) Ben sizi kutluyorum bebisiniz icin ve umarim kucuk kizimiz hem sizlere ailesi olarak hem de bizlere yani icinde yasayacagi topluma urettikleri ile deger katan bir birey olur.

Allah bağışlasın benim de bir oğlum bir kızım var .Eşim erkek çocuk delisidir kızımızın müjdesi gelince ailecek üzülmüşlerdi ben de biraz kırılmışdım açıkçası..Tüm hamileliğimde yalnız bırakıldım kızım olacak diye ..Ama yüce rabbim öyle bir kız evlat bağışladı ki bana dünyalar tatlısı tam bir cimcime..Şimdi burun kıvıran o aile ve eşim kızımın etrafında pervane oluyorlar..Kız evlat kendini öyle bir sevdiriyor ki ,eşinde yaşayacak bunu ve seni üzdüğü için de utanacak sen hiç merak etme kardeşim kızın alır senin öcünü

Sen mutlu ol rahat ol ve dünyaya getireceğin bebeğinin keyfini yaşa,takma etrafındakileri sakın ..

Evladın kızı erkeği olurmu hiç , Allah sağlıklısını hayırlısını versin yeterki. Benim 4 yaşında bir kızım var , ikinci bebeğimiz olucak hayırlısıyla ve o da kız , şükürler olsun Allahıma sağlıklı ve sağlıkla doğar inşallah.Ben de eşimde ailelerde çok mutlu , Allah her zaman iyilerle karşılaştırsın.

ahhhh ahhhhh... bana da sipariş veriodu eşimin akrabaları erkek olsun die.... sanki benim elimdeymiş gibi... bilinçsiz insanlarla sarılı etrafımız... ama ben aksine kız istiyordum. bizim topiğin bi lafı vardı pembe pembe dantelli donlar giydirebileceğim kızım olsun istemiştim. erkek dedi doktor... gel kız değişelim istersen bebişleri yapabilir misin kıyabilir misin güzeller güzeli prensesine... o şimdi ne çok seviniyodur senin gibi annesi olacağı için.. belki oynamaya da başlamıştır içinde... bence kesinlikle çok şanslısın '' anne olacağın için'' ben 2.5 yıldır uğraşıyorum ve artık hiç umudumun kalmadığı anda geliyor bebeğim... elhamdülillah... ya bu duyguyu hiç yaşayamasaydım yaşayamasaydık.... varını yoğunu olanı olmayanı herşeyini verip bu duyguyu yaşamak isteyen ama malesef rabbimin vermediği o kadar insan var ki.... kendime de söylüyorum seçme gibi bi lüxüm yok. ya o da olmasaydı...

haaa bişi daha var... bence al babasınıda yanına bi çarşıya çık acayip moralin yerine gelir kuzum... göreceksin ki herkes senin kızın için çalışıyor... full kız bebişlere endexlenmiş bu textilciler beni fıtık ediyolar zaten... o dantelli kat kat etekler yok mu... o mini mini şortlar... offf offff... bak alasım geldi ama giydirecek bi kızım yok kineeeeeeeeee....

bide acaba babasına kızından hediyeler göndersen canım babacım seni çok seviyorum bi tanecik kızın falan filan yazsan etkilenir die düşünüyorum ama...

şöyle gereksiz konuşan insanları boğuvermek istiyorum. dünde düğündeyiz ablanın biri bana dioki hayırlı olsun hamileymişsin. evet dedim. erkekmiş. evet dedim. tüh keşke kız olsaydı dio... nie dedim senin 2 oğlun var die kız mı istiyon dedim... hayret bişi yaaaaaaaaaaaaaa.... daha ilk bebeğim tepkiye bak tühhhh keşke kız olsaydı... yas tut bari yaaa.....

hayırlı olsun canım
bende kızım olsun çok istiyorum RABBIM isteyen herkese versın hayırlısıyl inş.sen kımseyı dınleme meleğin senı hisseder.evledın hepsi tatlı doğunc görürsün içine sokasın gelır şu halıne üzüldüğüne üzülürsün

Bir arkadaşım erkek olur korkusuyla 7 yıl bebek yapmadı....yıllarca araştırma yaptı...nasıl...ne şekilde...hangi günler çocuğun cinsiyeti kız olabilir diye...sonunda hiçbir olasılık kalmasın diye..gitti Kıbrıs ta garantiye aldı... :))

Şimdi 4 yaşında bir prensesi var...ikinci için yine adres aynı olacak diyor...
.
[]

o nasıl oluyormuş yavben böyle şeylerden korkarım biraz da Allah a güvenmek lazım.illa böyle olacak dersen Allah verirmiş ama hayırlı mı olur bilemezsin.inşallah öyle olur ama benim yüreğim kaldırmazdı şahsen..bizim için neyde hayır neyde şer var bilemeyebiliriz.bu benim düşüncem tabiiiii

öncelikle seni çok iyi anlıyorum evet insan bu sözlere maruz kalınca üzülebiliyor
ama dua edelim kızın sana hayırlarla gelsin sana yar ve arkadaş olsun
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
benim 2 kızım var ve 3. kızım yolda kısmetse 3 aya doğacak o zaman vay benim halimemi diyelim :))
ilk kızımda öğrenenler hayırlısı olsun neyse daha ilk bebek dediler
2. de yaaa keşke erkek olasaydı ama neysee
3. de ayy yine miii diye taziye verir gibi tebrik ettiler
ne yani Rahman ve Rahim olan Allah erkek evlat çok önemli olsaaydı
alemleri yüzü suyu hürmetine yarattığı Resulüne bir erkek evlat vermezmiydi
sen hiç canını sıkma mutlu ol bak ilk bebeğin kız inan kız annesi olmak bambaşka
gönül illa ki birine yatkındır ama önemli olan inan sağlıklı olması
ya erkek olup bi eli kolu olmasaydı bunu düşünen yok Rabbim hdayet etsin
ve kızın sana hayırlı olsun arkadaşım bence sevin bir kız evlat dünyaya getireceğin için
tekrardan tebrik ederim seni

canım benim hiç üzülme hem de hiç insanlara yaranmak zordur töbe allahım o neyse hayırlı onu verir hiç bebeği olamayanlar ya da sağlıksız dünyaya getirenler var bunlara rağmen kız yada erkek diye sakın üzülme kapa kulaklarını.bu cevabı ver onlara ya sağlıksız olsaydı ya hiç olmasaydı. ben de bebek bekliyorum hiç şunu istiyorum diyemedim erkek olacak benim de kimi duyanlar normal tepki verdiler kimi duyanlar olsuun ne demekse artık olsuuun çok sinirleniyorum ben zihin engelliler öğretmeniyim hergün görüyorum o çocukları o yüzden kimse kimseye kız erkek diye yorum yapmasın

kendinin kızı olduğunda demekki öyle yapmış kaynanası demekki allah kaynana ve görümcelerine hidayet versin bak canım onlar ne yaparsa ne ederse sen mutluluğunu yaşa böyle durumlar herkesin karşısına çıkıyor eli ayağı düzgün olsun yeter bende kız çok severim bence kız evlat daha hayırlıdır bak 20 yaşındasın ne güzel kızınla arkadaş gibi olucaksın oğlunda peşine gelir inşallah sanırım isim meselesinden anladığım kadarıyla evde seni eziyolar gibi geldi o çok bilmiş görümcene söyle kendi çocuğu olunca görümcesine isim koydururmuymuş eşin nasıl tepki göstermiyor bu duruma hemde hamilesin allah sana sabır versin canım .. bak ben 9bucuk senelik evliyim eşim evin tek oğlu e19da evlendim çok isterdim senin gibi erken anne olmayı ama bugune kısmetmiş 1141 hamileyim 9bucuk sene sonra oda ne paralar harcadık hastenelere bilemezsin kaynanam evlendiğimde çocuk olmadığı için diyodu hep benim oğlum tek oğlan soyumuz sürüyecek tabi çocuk olmazsa evlendiririm evlendir dedim bende aradan üç sene geçti hep benden bilip beni eziyolardı sonra doktora götürdüler eşimi %98 ölü 2 canlı çıktı sonra sesleri çıkmadı ama yine her seferinde benim üstüme atmaya çalıştılar ama doktorlar benim yanımda diyolardı olmaz bu sayıyla normalden çocuk hatta aşılama bile tutmaz bu sayıyla aşılama olması için %20 haraketli olması lazım dedi sonra aşılama tupbebek lere başlarken hep diyodu bak benim kızlareım hep ilkini oğlan doğurdu sende ilkini oğlan yap diyodu dedim bende benim elimdemi oğlan yapmak sonra bir gün beraber doktora gittik bilgilendirirken doktor dedi bebeğin cinsiyetini babanın spermleri belirler çok canlıysa erkek yavaşsakız olur hangisi denk gelirse o olurmuş ondan sonrada sustular tabi şimdi hamileyim inanki diyolar aman olsun eli ayağı sağlam olsunda kız olsun biz bu kadar seneden sonra kız erkek aramıyoz bu kız olursa yine yaparız onlar oğlan olur allah büyük işte sen sadece kalbini temiz tut benim amcamın kızıda senin gibiydi kız dediler aile nin suratı düştü kızın hamileliğini zehir ediyolardıki bi baktı ilerki haftalarda doktor erkek dedi allah istediğinde herşey olur yeterki ol desin sen şimdi hamileliğinin tadını çıkar o kız senin can yoldaşın olucak arkadaşın olucak senin yanında olucak erkek öyle olmuyo kız daha merhametli duygulu tabi olanlarıda var bişey demiyorum ama kız çok farklı allah hayırlı dğumlar nasip etsin canım sağlıkla kucağına al inşallah..

seni anlıyorum hatta en çok anlayacaklardan biride benim evlendim 1 yıl sonra çocuk istedim rabbim aratmadı hemencik oldu şükürler olsun cinsiyetini öğrenene kadar erkek bu çocuk dediler durdular yalan değil içim hep kız istedi ve rabbim bir kız evlat nasip etti bana doğdu laflar bitmedi sevmeye sevdiler ama erkek tutkuları değişmedi kızım babasının bitanesi oldu çıktı kimseye laf söyletmedi eşim ve şuan yine hamileyim 22 haftalık olduk hamile kaldığımda kaynanam bu erkek olacak gör bak dedi ağzının payını verdim kızsa yüzünü göremessin ama dikkatli konuş dedim cinsiyetini öğrendiğim gün resmen bayram ettiler kaynanamın aramadığı eş dost kalmadı ikiside benim evladım benim canım kızımın oğlumdan bir farkı yok kim ne derse desin babası ve ben kızımıza çok düşkünüz asla laf söyletmeyiz erkek takıntımız yokken rabbim erkek nasip etdiyse vardır bir bildiği dedik sağlıklı olması için dua etdik sende öyle yap kimseye laf söylettirme eşinide senide tebrik ederim sağlıkla kavuşun yavrunuza inşallah

Ay yok artikkkkk!!!!!!
Benim iki kızım var 3.ye hamileyim sağlıklı olması dısında bisey istemiyoruz...
Böyle insanimsilar var demek ki halA?!!!
Esın ne diyor?!
Oda erkek diye tutturuyosa yanlış yerdesin demektir..
Allah sabır versin sana kuşum ne diyim
Ama böyle diyenlere bebeğinin yüzünü gösterme bence! Ne demek birde ismine karışacaklar ayhhhh delirdim burda

Okuyunca çok şaşırdım halâ böyle erkek çocuğu takıntısı olan insanlar var demek ki... eşinde sende gelecek minik prensesin gelişimine ve ona kavuşacağınız güne konsantre olun görümcelerinde işlerine baksınlar, hiç üzülme şuan sana nasıl imrendim anlatamam.. Çünkü bende eşimi ikna edebilirsem bebek sahibi olmak istiyorum. Ve kendi babam bi kız torunu hakettim artık diyor, eşimle bende birgün bir bebek sahibi olursak kız olsun istiyoruz. Ama yeter ki olsun kız erkek hiç farketmez sağlıklı bir bebek olsun yeter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…