Bebeğimin ismi yardımcı olur musunuz?

Umay evet Türkçe anlam olarak güzel ama ben fonetiğe de önem veriyorum bu sebeple Umay bana söylerken kaba geliyor açıkçası. Bilge ve Gülce ayrı ayrı güzel

Gökçeyi yakınım koymasaydı yüzde yüz koyardık çok beğeniyorum

Ayrı ayrı düşünebiliriz belki teşekkür ederim

Hahaha teşekkür ederim İlay da farklıymış cidden

Umay da şöyle oldu tatile gitmiştik etrafımızdaki 2-3 çocuğun ismi Umaydı bu bir işaret mi dedim hatta Çok tercih ediliyor bu sıralar.
umay 8 sene öncenin Defnesi, 30 sene öncenin Mervesi bence
herkeste ayni isimler var
benim adım da ayni böyle bir furyadan 91in en cok koyulan isimlerinden biri asla ne ilkokulda ne lisede universitede tek ismimle anilmadim hep uzun xy, kısa xy, büyük xy, küçük xy, sarı xy, kara xy diye diger xylerle kiyaslanip bir ozelligim secildi adımın basina kondu
"xy de gelsin
hangi xy?
kücük xy" gibi.
tabii isimdir denk gelir ama boyle furya isimleri koyunca bu bir ömür olan birsey haline geliyor, can sıkıyor

Haklısınız ya bilindik bir isim koyunca da en basitinden sınıfta bile o şekilde sesleniyor arkadaşları

Haklısınız ya bilindik bir isim koyunca da en basitinden sınıfta bile o şekilde sesleniyor arkadaşları
tabii ki her isim bilindik, bu ecük böcük isimler koyulan donemdeki gibi uyduruk liya mayalardan bin kat iyidir:)
yine uyduruk olmayan her isim az cok bilinir olacak ama iste en azindan furya olmasin.
sizin isminiz cerenmis mesela ne guzel. insanlar ceren dediğinde akillara tek siz gelirsiniz ya da cok cok hayatinizin kisa bir doneminde bir cerenle ayni ortamda calisip "uzun ceren" diye anilmissinizdir.
ama sirf tatilde bile 3 Umay gördüyseniz bence bu koymaniz icin degil koymamaniz icin bir uyari:))
madem adiniza uyumlu bir isim ariyorsunuz anlam olarak benzeyen bir ceylan adi koysaniz? ahu, rima, maral, karaca, gazel gibi
bir kadin var sosyal medyada ebru ceylan diye, kizina ceylan yavrusu anlamina gelen rima'yi koymustu mesela benim hosuma gitmisti (kizi da 20 yasinda falan)

Bu yönden hiç düşünmemiştim teşekkür ederim fikriniz için ahu hoşuma gitti bu arada

Ayyy ciddi misiniz Aynı durumdayız aynı isimler aklımızdan geçmiş. Gülce benim de içimde kalır mı diye düşünüyorum O yüzden çok düşünüyorum
Umay benim liseden beri beğendiğim bir isimdi. Türk mitolojisiyle çok ilgiliydim ve üniversitede bunlarla ilgili sunumlar yapmıştım vakıflarda. Benim için yeri ayrıdır ama maalesef moda olan döneme denk geldim bu ismi koymak için. Özel bir yeri yoksa Gülce koyun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…