Bebeğimin İsmi

Ben koymazdım

Kaderi gecer diye inanmiyorum fakat her bebek yeni bir hayattir. Kendine has bir ismini hak ediyor. Abini özlüyorsun anliyorum fakat baska sekiller ilede onu anabilirsiniz. O kücük bebegi, baskasinin ismini vermek ile bile aslinda bir misyon yüklüyorsun.

Bence hem sen, hem esinin begendigi baska bir isim bul.

Benzer kaderleri paylaşacaklarını düşünmüyorum. Eşin seni kırmak istememiştir konu da hassas olduğundan... Bence eşinin ağzını yokla o da benimsedi mi ismi emin ol. Ben olsam koymazdım sanırım.

Aynı şeyi kuzenim yaptı acı bir şekilde kaybettiği kardeşinin ismini bebeğine verdi. Ama tabi vefat ettiğinde kuzenim 8 aylık hamileydi ve vefat eden kardeşi ismini ben koyacam diyordu. O yüzden onun ismini verdi. Ama çocuk şuan 3 yaşında kimse ismiyle hitap etmiyor, kreşte VS hitap ediliyordur onun dışında ailede kimse o şekilde seslenmiyor

Sahsen oğluma rahmetli babaman ismini verdim ikinci isim olarak. Kader gecer diye birseye inanmıyorum. Ne dinde nede bizim kültürde öyle bir durum yok. Söz konusu değil. Lakin her insanın yeni bir hayata ve isimi hak ettiğini düşünüyorum. Kendi kişiliğini özgürce bulması için başkasının hayatı karıştırmamali. Onun icin bugünkü aklım ile yakinlarimdan rahmetli kimsenin ismini koymazdim

Benim amcamda hastalıktan vefat etmisti.Kuzenim ogluna amcamin adını koydu bir isim daha ekleyerek.Duyunca insan mutlu oluyor aslnda onun ismini yasatmasi.Hep onun sesinin duyulması faln.Ama sen bilirsin yine de bnde gececegini sanmıyorum.Ayni ismi koymayıpta yine ayni kaderi yasayanlarda var ki

Var öyle bir tanıdığım. Şu an atıyorum kardeşinin adı erdaldı o erkan koydu oğlunun adını mesela. Benzer bir isim koyabilirsiniz.

Benzer kaderleri paylaşacaklarını düşünmüyorum. Eşin seni kırmak istememiştir konu da hassas olduğundan... Bence eşinin ağzını yokla o da benimsedi mi ismi emin ol. Ben olsam koymazdım sanırım.

Bebeğin cinsiyetini öğrendiğimizde ilk eşimden geldi öneri.

Aynı ismi taşıyor diye aynı kaderi yaşayacak diye bir şey yok ama insanlar bunu yaptığında bana hep o ölen kişiyi ya da adını gördükleri kişiyi görüyorlarmış gibi geliyor. Yani o kişi onların gözünde yeni bir birey değil de o kişinin devamı gibi. Tabii bu bende uyandırdığı izlenim. Hoşlanmam o yüzden. Hem başka isim mi kalmadı?

Ben koymazdım.
Bunu abimi unutmak olarak da değerlendirmezdim.
İnsanlar,sadece isimleri ile değil kalbimizdeki sevgileri ile anılarımızda yaşar.
Kader geçer mi?Onu bilemem.
Herkes kendi kaderini yaşar diye düşünüyorum,bununla birlikte aile mirasının duygusal ve yaşamsal anlamda,
sonraki nesillere geçtiği bazı durumlara şahidim.
Kaderi bir tarafa bırakarak,abim de olsa,oğluma onun misyonunu yüklemek istemezdim.
Allah,bebeğinizi,sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Abinizin mekanı cennet olsun.

Bende büyük oğluma elim bir kazada kaybettiğim abimin ismini vermiştim. Abimin ismini isteyerek ve severek koyduk eşimle beraber.
Herkes kendi kaderini yaşar. Bu anlamda korkmayın.
Ayrıca her an o isme duygusal bir yükleme yapmıyoruz. İsim abinin ismi kadar oğlumun da ismi. Oğlumda ismini çok seviyor.

Bende Allah nasip ederse Allah bir evlat nasip ederse oğlum olursa Abimin adını koyucam. Bir gün aklımdan geçmedi olursa ömrü onun gibi hastalıkla geçip ömrü kısa mı olur diye. Ömrü rızkı belirleyen Allah biz bilemeyiz

Normalde olmaz öyle şey derdim ama eşimin halası genç yaşta kötü bir şekilde vefat etmiş. Ondan sonra doğan iki çocuğa koymuşlar adını. Biri hidrosefaliden çocukken vefat etmiş. Öbürü de gözden çok ameliyat geçirmiş. Hem aileniz de üzülebilir. İsmi duydukça

Öyle kader geçer gibi bir düşüncem yok. Diyelim adı Ali, dünyada milyonlarca Ali var hepsinin kaderi benzer olabilir mi yani, bu batıl inançtır. İnsanlar nasıl yorumlamak isterse öyle görüyor bunu. Çocuk atıyorum hastalansa aa adını Ali koyduk ondan hastalandı oluyor. Öyle bir düşüncem yok da yani siz onu öyle çağırarak mutlu olacaksanız, sizi mutlu edecekse koyun neden olmasın? Sağlıkla doğsun, adıyla yaşasın.

Haklı. Her bebek kendi ismi ile doğmayı hak ediyor.

Kaderinin geçmesi ile ilgili olaya inanmıyorum. Bende de öyle bir durum söz konusu ama hala hayattayim:) insalllah yakın zamanda da ölmem neyse basiniz sağolsun bu arada.cennet mekan olsun..Kardeş sevgisi başka bir olay ama her duyduğunuzda siz ya da yakınlarınız üzülmez mi? Evet gönül istiyor ismi yaşasın ama üzücü bir hadise.. Ben her ismin kendisine göre bir enerjisi olduğunu düşünüyorum. Bence araştırıp güzel bir isim verin..kendi adı olsun adiyla yaşasın

Benimde oglumun ismi vefat eden dayimin adi oda zor bir hayat gecirdi benim aklima hic ya oglumda oyle olursa diye gelmedi boyle dusunen insanlar gunluk yasantilarinda da negatife programlidir diye dusunuyorum isimden bile korkmak normal gelmedi bana

Bu arada belirtmek isterim; kardeş yalnızca sizin kardeşiniz değil. Annenizin babanızın evladı, diğer kardeşlerinizin de kardeşi. Her ismini söylediklerinde içleri acıyabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…