Bebeğimin ismine tam karar vermisken

Bu arada arkadaşım bencede isimden vazgeçmeyin. Yanına 2. bir isim daha konulursa sorun olmaz heralde.

Konu karar verme olunca her kafadan bi ses çıkıyo. Tam bi isme karar veriyoruz karı koca, biri çıkıyo "Erva mı? Ayva der gibi" felan diyo caydırıyo :)

Ama son kararı öyle bi verdik ki kimseyi karıştırmicaz (inş)

Ela olcak kızım :)

Bence çok kulak asma. Olmadı çift isim koy gitsin.

kötü niyetli dememişler torunlarını düşündükleri için demişler, söylemişler sadece ister yaparsınız ister yapmazsınız

Ben hamileyken tamam bu diyip 3-4 tane isimden vazgeçtik. Çünkü beğendiğimiz isimleri eşimin yakın akrabaları koymuş hep.Son ayımda bir sohbet sırasında kayınvalidemin hira ismini çok beğendiğini öğrendim.1 hafta kadar düşündük biz de ısındık,sonra kv söyleyince çok mutlu olmuştu. Hiranur koyduk ama kızım daha 2 yaşında bile değil, koca koca insanların olduğu ameliyatları geçirdi.İsim mi ağır bilmiyorum,rabbim bütün evlatları korusun.Bence dini isim koyulmamalı

Püfff binlerce peygamber o isimlerin hepsi yasaklansın o zaman :)
Anlamlı güzel bi isim olduktan sonra koyun gitsin dinlemek zorunda değilsiniz

Peygamber ismine bende sıcak bakmıyorum aslında
yani şöyle düşünecek olursak, hepimiz okul okuduk, ilki ortası lisesi derken, hepimiz birbirimize küfür sayılmayan ''salakk, saff, lan, mal vs vs '' diye seslendik... Onun sorumluluğu ağır diye düşünüyorum..

canımm Ali diye bi peygamber yok ama Peygamber Efendiimizin amcasının oğlu ve aynı zamandda kızı Fatımanın eşi yani Peygamber Efendimizin damadı :) karsıtırdın heralde :)

Ayy evet karıştırdım. Çok utandım şimdi

Ben imam hatipteyim bizim çocukların yarısı muhammed emin yarısı ömer faruk arada ensar da var biraz ne bileyim dini isim o kadar çok ki sadece peygamber ismi değil yani bence siz de koyabilirsiniz. Ben sadece muhammede soğuk bakıyorum onun yerine mehmet olabilir bence ama bence isteyen istediğini koyar ayrıca.. Ben de oğlum olursa mehmet göktürk koymayı düşünüyorum bakalım kısmet...

Çok yanlış bişey söylememişler. İlla bu ismi koyacaksınız diye de diretmemişler. Sadece fikirlerini söylemişler eşinizin de aklı karışmış.
Ben de isim konusunda aynı düşünüyorum. Aynı ismi taşıyanların genelde huyları, karakterleri, yaşam çizgileri aynı şekilde ilerliyor. Kayınpederiniz tedirgin olmuş olabilir.
Bir arkadaşım var muhammet isminde, isminden nefret ederdi. Öyle bir yük ki bu ismi taşımak her attığın adıma dikkat etmen gerekiyor derdi. Sonunda 4-5 yıl önce ismini değiştirdi, kaan oldu.
Çocuklarınıza seveceği, taşıyabileceği isimler verin bence ilerde sorun yaşamamak için.

Ağır gelir ne demek yahu .Taş mı taşıyacak ?

Bir Hz.Hüseyin var bir de Saddam Hüseyin var .İkisi de Hüseyin ama .İsimlerin karakter üzerindeki önemi tam bir saçmalık .

tam aksine isimleri peygamber isimi olanlara ismi koyulaN PEYGAMBER EVLİYA ahirette şefaat edilecek her çocuğun ismine muhammede eklenir diye biliyorum bende yük olur ağır gelirin aksine dinne koyuılması gerekir diye söylüyor dini bilgisi olanlar ahirette şefaat etmeleri için iki ism koymakta sünnet diye biliyorum bizm kuran kursu hocamızın herçocuğu çift aismli hepsinin ilk ismi muhammet

Eşimle karara vardigimiz isim yusuf emre idi.
Nefret edilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum int baktim yusuf en cok konulan isimler arasında
Bu kadar insan koyuyor bu ismi hepsinin başına bir felaket mi gelmiş. ?

Eşimle karara vardigimiz isim yusuf emre idi.
Nefret edilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum int baktim yusuf en cok konulan isimler arasında
Bu kadar insan koyuyor bu ismi hepsinin başına bir felaket mi gelmiş. ?
Felaketi bilmem. Benim tanıdığım iki yusuf var. Biri 8 yaşında şeker hastası. Biri 30un üstünde epilepsi hastası. Felaket gelir mi gelmez mi o allahın takdiri. İçinize siniyorsa koyun gitsin. Dinlemeyin kimseyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…