Bebeğimin Kalbi Durdu...

Lütfen bilimsel gerçekliği olmayan şeyler yazıp insanları yanıltmayın.
Benim de ilk bebegimin kalbi durmuştu, ben de kürtaj oldum. Doktorum öyle söylemişti. Hatta cevremde de çok var. Konu sahibininki öyle olmamış olabilir de siz bilimsel olmadığını nerden çıkardınız?

Anladım çok tesekkur ederim ben pazartesiye kadar kendinin düşmesini bekleyeceğim, olmazsa kürtaja gideceğim. Inşallah bana da testleri yaparlar, isteyeceğim ama bakalım. Sağlıklı bir şekilde tekrar kalabilmemizi diliyorum.

İlaç mi aldın ki ? Doktor bana istediğin kadar bekle dedi elinde sonunda kürtaj olacaksın der gibi. Doktorun ile detaylı konuşursun canım aynı dönemde aynı şeyleri yaşadık inşallah güzel günlerde de güzel dertlerimizi paylaşacağımız zamanlar gelir.

Yok canım ilaç almadım ama kendisi de düşebilir dedi bana, benim şu an hafiften lekelenmelerim geliyor dünden beri. Hatta biraz biraz artıyor, içimdeki his birkaç gün beklesem sanki kendi düşecek diyor.
Bana zarar vermediği takdirde birkaç gün beklesem sıkıntı olmaz inşallah, çünkü doktorum sorun olmaz sana dedi.
Biliyor musun tabiki yaşadığımız zor ama içim çok ferah garip bir şekilde. Belki de gerçekten sağlıksız bebeklerdi ve ilerde çok zorluk yaşayacaktik, Allahim da aldı onları. Kadere ve duaya kesinlikle inanan bir insanım. Hep sağlıklı olması için dua etmiştim ve bebeğimin Kalbi durdu..

Kendiliğinden düşmesi senin psikolojin açısından iyi olur mu peki ? Onu görebilme ihtimalin var ben kötü olurdum herhalde. Bir de ağrı cekeceksin :/ benim arkadaşımda kendiliğinden düşürdü ama ilaçlar yardımı ile , iğne falan oldu sürekli ... Onun en başından rahim içine yerlesmemisti gerçi , inşallah sağlıkla atlatırsın bunu da. Ben de aynı şekilde çok dua ettim sağlıkla kucağıma alayım inşallah sağlıklı olur diye.. Allah beterinden korusun daha ilerleyen zamanlarda da kalbi durabilirdi ya da doğumda başka sorunlar olabilirdi bunları düşündüğümüz için belki de içinin rahat olmasına sevindim. Ama bundan sonrakinin korkusu olacak mı onu bilmiyorum işte inşallah bugünleri sagasalim atlatiriz.

Herkesin bu konudaki psikolojisi farklı sanırım canım.. Ben sanki kürtaj olsam daha kötü olurum gibi. En azından evet bebeğim düştü bunu gördüm hissettim demek istiyorum. Kürtaj deyince böyle uyutulmak ve içimdekinin alınması daha korkunç geliyor. Tabi herkes için farklıdır bu durum.
Dedigin gibi inşallah kolaylıkla atlatırız bu süreci canım

Çok geçmiş olsun, acınızı yürekten hissettim. Ağustos başında 12 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim ve apar topar kürtaja alındım. Kucağınızda bebekle çıkacağınızın hayalini kurarken, yavrunuzu, can parçanızı soğuk bir ameliyathanede bırakıp çıkmanın tarifi yok. Patoloji sonuçları temiz çıktı. Doktor, kromozom eksikliğinden dolayı olabileceğini belirtti.

38 yaşındayım. Henüz 1 yıl olmadı evleneli. İlk gebeliğimdi. Doktor 2 adet görene kadar korunmamızı söyledi. Şu an gebeyim. Rabbim size ve dileyen herkese nasip eylesin. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.

Doktorların en önemli gördüğü şey hamileliğin sağlıklı gelişmemiş olması değil hamile kalabiliyor olmaktır. Bir defa kaldıysanız tekrar olabilir. Gerisi nasip kısmet..

Cok gecmis olsun, ne denir hic bilmiyorum..

Doktorların en önemli gördüğü şey hamileliğin sağlıklı gelişmemiş olması değil hamile kalabiliyor olmaktır. Bir defa kaldıysanız tekrar olabilir. Gerisi nasip kısmet..
Haklısınız tabiki buna da şükür diyorum, en azından hamile kalabildim bu da bir nimetti benim için. İnşallah tekrar hayırlısıyla kalabilirim. Çok teşekkür ederim

Dua edebilirsiniz inançlı biriyseniz :) Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik nasip eder inşallah bana ve isteyen herkese..
Aminnn Rabbim sabrni versin, ins en kisa surede saglikli gebelik gecirip saglikli bi bebek sahibi olursunuz, bolca dua edecegim

İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıklı bir bebeğe kavuşursun. 6 haftalık gebelik çok küçük dolayısıyla düştü de gördüm de orası burası belliydi gibi seni korkutacak ya üzülmene sebep olacak kadar bir durum yaşayacağını sanmıyorum. Bu kadar erken gebelik anneye de zarar vermez kendi kendine düşmesini beklemen daha doğru olur doktorun söylediği şekilde. Gebelik planı olmayan birçok kadın bu durumu yaşar hamile kalır farkında olmaz düşük yapar adet oldum zanneder vs. O yüzden korkma sakin kal adet oluyormuş gibi düşün. Kaç haftalık olursa olsun duygusal açıdan zor ama biyolojik olarak kendi kendine düşmesi daha kolay olacaktır kürtaja göre

Evet haklısın ben de düşük olmasını kürtajdan daha fazla istiyorum. Biyolojik olarak da daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar bir müdahale olmadan düşük gerçeklesmesinin. Üç dört gün beklemek istiyorum ama önümüzdeki yılbaşı tatili vs dolayısıyla ne olacağını da bilemiyorum. Ya taa perşembeye kalacak ya da pazartesi gitmem gerekecek çok kararsızım.

Canım bazı kalp durmalarında düşük hemen gerçekleşmiyor. Bebek anne karnında çürümeye başlıyor ve bu da gebelik zehirlenmesi denilen annenin hayatını tehlikeye atan bi duruma dönüşebiliyor. Benim 9 haftalıkken kalbi durmuştu düşük kanama vs olmadı. Doktorum "eğer farketmeseydik içinde çürüyerek senin hayatını da riske sokabilirdi" dedi. Bugun alalım kürtajla dedi. Ben "inanmak istemiyordum kalbinin durduğuna. 1 hafta bekleyelim kalp belki tekrar atar mı diye beklemek istiyorum" dedim. Doktor "Duran kalp geri atmaz ama bugun istemiyorsanız 2 gün sonra gelin. 1 hafta uzun bi süre riskli sizin sağlığınız açısından" dedi.
Seninki ne zaman durdu kaç gün geçti bilmiyorum ama bence çok bekleme yarın git doktora. Düşüğü yaşamaktansa anestezi ile 5 dakikada bitiyor. Psikolojik olarak ta daha az yıpratıcı. Bişey hissetmiyor görmüyorsun tatlım..

Bu arada doktorum kürtajdan 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin demişti. Biz 2 yıl sonra tekrar istedik ve Rabbim nasip etti şükür..Sizin de yine olur inşallah hayırlısıyla..

Sagol canim bilgilendirmelerin için. Ne zaman kalbinin durduğunu bilmiyorum ama yeni olduğunu düşünüyorum. Çünkü bulantılarim birden kesildi, belirtilerim birden gitti..
İki doktora göründüm ikisi de haftaya gel istersen kalbin rahat edecekse ama oluru yok dedi. Haftayayi beklenmeyecegim ama yarın veya salı gitmeyi düşünüyorum. Kanamalarim da arttı zaten belki kendisi düşer bilemiyorum. Ama özellikle bugün kendimi ruhsal olarak iyi hissetmiyorum. Onun hala içimde olduğunu bilmek canımı yakıyor..

Çok geçmiş olsun, inşallah acısız , kolaylıkla atlatırsınız bu süreci.
Allah hayırlısıyla sağlıklı bir evlat nasip etsin size de bütün isteyenlere de.

Seni çok iyi anlıyorum canım.ben de senin gibi 2 gün onu içimde taşımıştım..inan nekadar çabuk biterse o kadar kolay olacak senin için..süre uzadıkça ruh halin iyice karmaşıklaşıyor..yarın git bence... doktor kürtajı öneriyorsa kendiliğinden düşmesini bekleme..daha zor bi süreç bence kendiliğinden düşmesi..hem biyolojik hem psikolojik açıdan daha acı verir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…