Bnde bnzer seyler yasadm Allah yardmcn olsn.inş. en kısa zamanda evlatlarn olur saglıkla hayırlarla.Henu kurtajdan cikali 12 saat oldu. Grip oldugum icin doktorumu aradim inanilmaz rahat bir gebelik geciriyordum. Bir gel bakalim dedi.grip icin gittigimde ultrasonda kalbinin atmadigini gorduk. 8+5 te durmus kalbi, 4 gun once.... Emin olmak icin hem alttan bakti hemde kardiyolojiye gonderdi. İki doktor raporunun sonucuna gore bebegin sonlandirilmasina karar verildi. Apar topar kendimi dogum katinda uzerimde ameliyat onlugu ile buldum. Bebegimi aldilar. Sabaha karsi taburcu oldum. Eve gelene kadar en ufak bir duygu yoktu uzerimde ama eve girdigim an cok kotu seyler hissettim. Kontrole diye cikmistim evden ve bebegimi hastanede birakip geldim. Sabaha kadar bir dakika uyuyamadim cok aci birsey allahim kimselere yasatmasin.
Cok gecmis olsun Rabbim bir daha aynı acıyı yaşatmasın bende senin gibiydim surekli ağlıyordum ama zaman herseyi ilacı tam olarak atlatmış degilim ama en azından surekli ağlamıyorum tabi hamile yada bebek gorunce tutamıyorum kendimi Rabbim sabır versin hepimize saglıklı bebişler versinKızlar geçen hafta Salı günü heyecanla gittiğimiz kontrolde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendikArdından başka bir doktora gittik bir umut ama ne yazık ki orda da duyamadık doktorum akşama kürtaja aldı hemen. Önce bir ilaç verdi kanamam başlayınca aldı kürtaja. dünyam başıma yıkıldı hala aklıma geldikçe ağlıyorum atamıyorum içimden. 2 yıldır bekliyorduk 1 yıl deneyip olmayınca doktor kontrolleri tedaviler doktorum artık aşılamaya geçelim demişti. Ve ilk aşılamada tutundu bebeğim bana. Ama olmadı nasip değilmiş onun kokusunu içime çekmek doktorum 3 ay korunacaksınız dedi. Hoş korunmasak da 2 yıldır beklenen bebek bir daha ne zaman nasip olacak onu da bilmiyorum. Ben de prl yüksekliği eşimde morfoloji sorunu var. Allahım biz gün yeniden sağlıklı bir bebek nasip eder mi bilmiyorum. Ama şu an yazarken bile ağlıyorum. Allah hepimize sabır güç kuvvet ve sağlıklı bebekler nasip eylesin inşallah bu arada yeniden güzel haberler alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum dualarım sizinle...
Canım öncelikle çok geçmiş olsun, anılarını yaşadım ben de anılarını dusundum. Hem de öyle çok zaman da olmadı eylül sonunda kürtaj oldum. Hayırlısı boyleymis, inşallah en kısa zamanda yeniden bir bebeğin olur ve atlatirsin bu olanları.Çok geçmiş olsun herkeseBen de aynı şeyleri yaşadım çok yeni bir zaman içinde.. Bebeğim 7 haftalıktı fakat gelişimi 5+5'te durmuştu, kese yapısı bozulmaya başlamıştı. Cuma günü kürtajla aldılar benden Biyopsi sonucundan genelde kesin sebebi bulunmuyormuş. Doktorların söylediğine göre kromozom bozukluğu, genetiği bozulmuş embriyo vs gibi açıklamalar. Gerçek sebebi nedir çok düşünüyorum. Ve içimde hep bir korku: " Ya yine aynı şeyi yaşarsam". Daha önce bu sebeplerden bebeğini kaybetmiş ama tekrar hamile kalıp sağlıklı bir gebelik geçirmiş arkadaşlar var mı?
Allah kimseye evlat yokluğunu aratmasın, böyle kayıplar yaşatmasın. Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin..
Canım öncelikle çok geçmiş olsun, anılarını yaşadım ben de anılarını dusundum. Hem de öyle çok zaman da olmadı eylül sonunda kürtaj oldum. Hayırlısı boyleymis, inşallah en kısa zamanda yeniden bir bebeğin olur ve atlatirsin bu olanları.
Benim de gelişim problemi ve kanama yoktu. Öncesinde kanama olmuştu aslında ama durmuştu. Hiç kanama yokken kalbi durdu. Önce bebeği genetik testine yolladim. Özel hastane 530 tl ye yaptı. Kromozom bozukluğu olmadığı ve cinsiyetinin kız olduğu tespit edildiÇok teşekkür ederim. inşallah en kısa zamanda canım.
Cuma günü kontrole gideceğim doktoruma. Ne diyecek bir bakalım, ama ben yine de bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum. Bende düşük olmadı, herhangi bir lekelenme dahi olmadı. Sadece bebeğin gelişiminde problem vardı ve kese de bozulunca canlı olmadığını öğrendimNe gibi testler yaptırmalıyım? Mesela genetik testlerinden bahsediliyor. Bu testler özel kliniklerde mi yoksa devlet hastanelerinde de yapılıyor mu?
Bnm ilk kaybımda da ikincisinde de kanama olmadı.. ilkinde kalbi gelişemedi, ikincisinde atan kalbi sonradan durdu.. genetik baktırma olayını burda okudum açikcası bilmiyordum doktorum bu konuda bişey söylemedi.. iki kere olması nedeniyle 2 ay sonra araştırmaya başlıcaz dedi sadece.. genelde söylediği nedenler arasında kromozon sorunu, hücrelerin görev dağılımı yaparken gelişim aşamasinda yaşadığı problem.. vs... bunun dışında pıhtılaşma, annenin taşıyıcısı olduğu ama onu etkilemeyen hayvanlardan geçen bir bakterinin bebeğin yaşamasını engellemesi, babadan gelen hücrelerin annenin hücrelerinin tedit olarak görerek atmak istemesi... vs.. off sonuç olarak hüsran.. bide bnm testler üni hastanesinde yapılacak.. inşallah rabbim yüzümü güldürürÇok geçmiş olsun herkeseBen de aynı şeyleri yaşadım çok yeni bir zaman içinde.. Bebeğim 7 haftalıktı fakat gelişimi 5+5'te durmuştu, kese yapısı bozulmaya başlamıştı. Cuma günü kürtajla aldılar benden Biyopsi sonucundan genelde kesin sebebi bulunmuyormuş. Doktorların söylediğine göre kromozom bozukluğu, genetiği bozulmuş embriyo vs gibi açıklamalar. Gerçek sebebi nedir çok düşünüyorum. Ve içimde hep bir korku: " Ya yine aynı şeyi yaşarsam". Daha önce bu sebeplerden bebeğini kaybetmiş ama tekrar hamile kalıp sağlıklı bir gebelik geçirmiş arkadaşlar var mı?
Allah kimseye evlat yokluğunu aratmasın, böyle kayıplar yaşatmasın. Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin..
Cok gecmis olsun Rabbim birdaha yaşatmasınHerkesin yazdıklarını gözyaşlarıyla okudum diyebilirimhazan46 melekistiyorum Bebekim72 ve hepinize, hepimize geçmiş olsun..gözlerimde yaşlardan ekranı görüp yazmakta dahi zorlanıyotim..bende dün kontrole gittim amakalbinin durduğunu ögrendim kendimi doğumhanede kürtaja alınırken buldum..bu 2. kaybım ilkinde kalbi henüz gelişememişti bile.. o an bnmde kalbim durdu sanki insanların sesleri sadece uğultu.. şimdi üzerimde yorgan kürtaj nedeniyle kasık ağrılariyla en kötüsü yürek ağrısıyla sadece yatıyorum, bişey düşünrmez oldum.. 2ay sonra araştırcaz dedi doktorum Allah hepimize sabir versin
Bnm ilk kaybımda da ikincisinde de kanama olmadı.. ilkinde kalbi gelişemedi, ikincisinde atan kalbi sonradan durdu.. genetik baktırma olayını burda okudum açikcası bilmiyordum doktorum bu konuda bişey söylemedi.. iki kere olması nedeniyle 2 ay sonra araştırmaya başlıcaz dedi sadece.. genelde söylediği nedenler arasında kromozon sorunu, hücrelerin görev dağılımı yaparken gelişim aşamasinda yaşadığı problem.. vs... bunun dışında pıhtılaşma, annenin taşıyıcısı olduğu ama onu etkilemeyen hayvanlardan geçen bir bakterinin bebeğin yaşamasını engellemesi, babadan gelen hücrelerin annenin hücrelerinin tedit olarak görerek atmak istemesi... vs.. off sonuç olarak hüsran.. bide bnm testler üni hastanesinde yapılacak.. inşallah rabbim yüzümü güldürür
Genetik testten once pıhtılasmaya baktır benceKizlar merhaba geceden beri aklima takildi daha onve genetik test yaptiran var mi ben bugun rahim filmi cektirecem cuma da genetik test var acaba bugun verrcekleri ilaclarin anestezili yapilacak çünkü genetik teste etkisi olur mu ki o kadar bekledik ikisi arka arkaya geldi
Umarım yapılacak olan araştırmalarda nedeni anlaşılır yoksa aynı bende senin gibi korkuyorum.. benim üni hastanesinde yapılacak fiyat bilmiyorum.. kücük bi sahil ilçesinde yaşıyorum malesef burdaki devlette kadın doğum dahi yok.. zaten kendi dokturum bile bana 75 km. mesafede. üniversite hastanesi ise 125 km. uzakta nasıl gidilecek gelinecek o yollar, kaç kere daha bunları düşünmek bile beni çok yoruyor.. merkeze tayin dahi düşünmeye başladim bu durumda burda çalışmak bile bana zorluk.. bendede pko var bi ara tiroid sorunu da yaşamadım levotron diye bi ilaç kullanmıştım bi dönem ama bekarken düzelmişti değerlerim.. ne gerekiyorsa baķın dicem o yolları boşuna gidip gelmek istemiyorum umarım bizim bilmediğimız ne varsa bakarlarAnladımŞu an için kesin sebep belli değil ve benim korkularım ne zaman bitecek bilmiyorum. Hem bir evlat sahibi olmayı çok istiyorum, hem de yine aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.. Kesin sebebini araştırıp öğrenmeden tekrar cesaret edemeyeceğim sanırım Bir de bende hashimato tiroidi var, gebelikten önce kontrol için gitmiştim çeşitli testler tahliller yapıldı TSH bakıldı hiçbir problem görülmedi. Ama bunu yaşadıktan sonra yine hashimato tiroidinin etkisi olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bu rahatsızlıkta vücut antikorlar üretiyor ve belki de bu antikorlar bebeğin hücrelerini tehdit olarak görüp atmak istiyor olabilir? Hangi hastanede yapılacak testlerin ve tahmini olarak fiyatlar nedir?
Umarım yapılacak olan araştırmalarda nedeni anlaşılır yoksa aynı bende senin gibi korkuyorum.. benim üni hastanesinde yapılacak fiyat bilmiyorum.. kücük bi sahil ilçesinde yaşıyorum malesef burdaki devlette kadın doğum dahi yok.. zaten kendi dokturum bile bana 75 km. mesafede. üniversite hastanesi ise 125 km. uzakta nasıl gidilecek gelinecek o yollar, kaç kere daha bunları düşünmek bile beni çok yoruyor.. merkeze tayin dahi düşünmeye başladim bu durumda burda çalışmak bile bana zorluk.. bendede pko var bi ara tiroid sorunu da yaşamadım levotron diye bi ilaç kullanmıştım bi dönem ama bekarken düzelmişti değerlerim.. ne gerekiyorsa baķın dicem o yolları boşuna gidip gelmek istemiyorum umarım bizim bilmediğimız ne varsa bakarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?