ben 6 sene yaşadım sizin yaşadıklarınızı.her türlü lafı işittim en çok ta yakınlarım daha doğrusu yakınım sandıklarım incitti beni.en başta eltiden nefret ettim hep laf soktu hamile kaldı höbeğini sevdi bana göstererek ya daha bir sürü şeyler yaşadım sayfalarca anlatabilirim işittiğim lafları..şuan hamileyim tüp bebekle.ama insanların ağzı kapanmıyor bu kezde bunca sene olmadı şimdi nası oldu gibi saçma sorula rsoruyor sen ne yaparsan yap yaranamazsın insanlar hep birbiriyle yarış içerisinde hep laf sokma içerisinde.bana diyolar tüp bebekmiş eşindenmi koydular gel işte gelde kavga çıkarma.tabi eşimden koydular kimden koycaklar diyorum insnlar tüp bebk olunca başkasının sanıyolar..cahile laf anlatamazsın sen ne dersen de insanlar anlamak istedeiklerini inanmak istedeiklerini anlayacaklar.. o yüzden hiiç canını sıkma zamanı gelince seninde bebeğin olur canım..herşeyin zamanı var rabbim sanada sağlıklı evlat nasip etsin
canım kesınlıkle bu ınsanlar nasıl cahıller nasıl kafasızlar yaslıları gecıyorum benım 3. denememde oldu bebegım vay efendım nıye sımdıydmıs neden ılk denemelerde degılmıs yahu ben nerdeden bıleyım hep ıma
yok efendım bu tup bebekler benım gebe kaldıgım donem bırde hademelerden sperm alınmıs yapılmıs cıktı
o baska bır ton
hanı dayakmı yedım hamılelıkmı gecırdım anlamadım
dogurdum bu seferde basladırlar sonradan gorme ay bılmem ne ben ogluma tam 3 bebek arabası aldım vay efendım sonradan gormusum boyle yaparsam olmazmıs anladınmı hıc bıtmedı konusmaları
sımdı dogal yollardan hamıle kaldım
pekı bu nasıl olurmus Aman Allahım o yuzden kımseyle muhattap olmuyorum
daha 2 yıllık evlisiniz, zaten yaşlarınız çok ileri değilse henüz erken bile çocuk sahibi olmanız için
ben hamile kaldığımda 6 yıllık evliydim, 6 yıl boyunca kimse bana böyle şeyler söyleyemedi çünkü hep o konular açılacak gibi olduğunda henüz erken ben evliliğimi yaşamak istiyorum dedim, konuyu uzatan olunca istemiyorum zorla mı hayret bişey falan diyordum gülerek, bir iki böyle konuşun bakın kimse üstünüze gelmez.
ben 22 yaşındayım eşim 35 yaşında ben eşim için çok istiyorum eşimn annesi babası yok hayatta kimsesi yok sayıılır varda yok aslında kopuk biraile benmde ondan farkım yok annem ve kardeşlerm dışında kimsem yok diyorm evimiz şenlensin eşim kendini gerçek bir aile gibi hissetsin yalnız hissetmesin soyunun devam edeceğini bilsin ve mutlu olsun istiyorum bende çok istiyorum anne olmayı ama eşim için daha çok istiyorum o mutlu olmayı fazlasıyla hakediyo çekdiği onca sıkıntı ve aile özlemini unutsun istiyorm
allah vicdan versin kalbine. hadi başına gelmeyenler anlamıyor ona bişey demiyoruz ama bari bizimle aynı duyguyu yaşayanlar biraz vicdanlı olsun yaaaeğer o sekılde dusunuyorlarsa ve bılerek yapılıyorlarsa
dıyebılırsınkı her ne kadar ıcten dılemeyecegını bılsemde kı dılenmez
verende allah alanda allah
ne demek benımde 3 sene cocugum olmadı tüp bebektedavısı gorurken neler neler duydum gordum bana nıspet yapan bırı vardı ozellıkle bunu hep anlatırım hatta dırek dıyordu cute hamıle kalamıyor ama ben hemen kalıcam
7 senedır evlı ve bırak cocugu olmasını ıhtımalımı bıle yok sımdı benı o kadar aglattıkı anlatamam ne demek cute hamıle kalamıyor bu benım elımde olan bıseymı
sımdı ben 2.bebegıme hamıleyım ılk bebegımde oldugu gıbı emınım bu hamılelıgımdede aynı yerde oturmamıza ragmen benım yanıma gıdıp gelmıcektır
tamam bende onu anlıyoruma ma ben ne ona karsı cocuklarımı hamılelıklerımı kullandım ne nıspet yaptım aksıne hep dedım gıdın bıraz ugrasın yapın edın cabalayın kıskanabılırde bu cok dogal bır duygu ama fesatlanması baska bısey oglumdada bu hamılelıgımdede bana 3 ay ıcınde dusuk olabılır o yuzden cok kaptırma dıyor
bu kotu kalptır bana gore
Yaa insanlar neden bu kadar acimasiz oluyor!!!!! Benimde evlendigimden beri cocugum olmuyor yani gecen sene tuttu gibi ama dusuk yaptim, o zaman bu zamandir hic bir sorunumuz olmamasina ragmen olmuyor. Benim kaynanam her gordugumde zaten beceriksiz ciktiniz siz, herkes dogurdu cocugu buyuttu siz hala sallanin gibi imalarda buluyor. Boyle olunca bogasim geliyor. Sanki ben istemiyomuyum bebegim olsun, ki dusuk yaptiktan sonra daha da cok istiyorum ama Allah buyuk bi nedeni varki su anda vermiyor daha
niye umutsuzsun ki?benim eşimde canlı yada cansız hiç sperm yoktu.azospermdi.doktorlar olmaz dedi boşuna paranızı yedirmeyin sağda solda dedi.biz yılmadık çare aradık 5 sene para biriktirdik ama boşta durmadık hep kenara para koyduk sonra bir tüp bebek merkezine başvurduk eşim mikro tese oldu sperm bulundu ameliyatla içerde buldular benden sadece 1 yumurta bulundu ve şuan hamileyim.6.yılımızda geldi bebeğimiz.bende umutsuzdum ama çaresinide aradık kimseyi dinlemedik.eşinde sperm var sen hala niye sızlanıyorsun düşün ebnde yani eşimde hiç sperm yoktu benden de 1 yumurta bulundu..bence oturup sızlanmak yerine çaresini arayın tedavinize başlayın.devlette yardım yapıyor.azospermlilein olduğu topiğe bir bak herkes umutla biribiryle yaptıklarını paylaşıyor sadece tek bir spermin peşine düşüyor yakınmak yerine şükret en azında sperminiz var tüp bebek için.arkadaşlar hepinizin yorumları için teşkkrler ama takmamak elde değil malesef benm pcos olup adet düzenszliğim oldugunu baştan çevremdekiler biliyordu bbeklere olan düşknlüğümüde., kimseden saklamadım herkese benm için dua edin dedim evime gelen misafirlere namazlık açarken lütfen benm içinde dua dedim, ama herkes bizim kadar iyi niyetli değil.
çocuklarıyla övünenimi dersin laf çarpanımı senn durumunu bildikleri halde acı veren konuşmalarmı hepsini yaşıyorm malesef herkesi allha havale ettim ben ama çok acı çkeiyorm.
evet 2 yıllık evliyim yaşlarımızda genç ben 22 eşim 35 yaşında ama biz çok istiyoruz olmyan bebeğimzle hayaller kuruyoruz doktora gittim eşimde sperm hızı problemi bende pcos var adetlerm yılda 1 denecek derecede düzensiz 2 tane tedavi girişimm oldu 1.sini eşimn tahlilleri olumsuz çıkınca bıraktım 2.tedavi girişimmde eşimn sperm hızında çok az ilerleme oldu doktorum olsun yineden şansımızı dneyelim dedi klomen verdi fakat ne yumurtlama takibi ne vs ilgisiz kafana göre 13. günü çatlama iğnesi ol dedi yumurtalarıma bakmadan o yüzden bıraktım şimdi başka bir doktora önümüzdeki günlerde tekrar gidecez eşim önce gidip sperm testi yaptıracak sonra ben gidecem sonuca göre tedaiye tekrar başlaycz bazen hiç olmayacak gibi geliyor
tüp bebek içinde maddiyatımız elverişli değil ortagelirliyiz araba borcu ödüyoruz bankaya yani ilerde belki borcumuz bitip birikim yaparsak yaptırırız belki ama inş ona gerek kalmadan olur çok üzülüyorum çocugu olanları asla kıskanmıyorum ama kendimle mukayese etmedende duramıyorm anne baba olmayı haketmeyen çocuklarını eşya gibi gören aileler var hemde çok fazla onlar zahmetsizce çocuk sahibi oluyorlar bizim gibi bebeğimzn küçücük parmaklarından kesip atacağımız tırnağını bile öpüp koklayacak olan anne baba adayları çocuk sahibi olamıyor olanlarda var tabi allh evlatlrını bağışlasın ama genelde olmuyorrr bunun nedenini hep meraketmişimdir isyanetmiyorum ama neden dualarım kabulolmuyor demedende edemiyorum kendi kendime ben oldu bitti şansızım zaten çevremdekilere nekadar iyi olursam olayım hep zarar görürüm kıralan taraf olurum kime değer verdiysem hep tersini gördüm ((eşim annem ve kardeşlerm )hariç içimde sevgi kelebekleri uçuşmuyor artık nefret eden bir insan haline geldim kindar bir insan oldum duadan yüz çevirir hale geldim yarımyamalak da olsa kıldıgım namazı terkettim hatta alkol almaya başladım çok aciz birinsan haline geldim oysaki ben herkesle iyi geçinen mutlu yuvası bebek sesleriyle cıvıldayan bitirdiğim bölümden meslek sahibi olan sağlıklı bir insaan olmaktan başka hiçbirşey istemedim asla hiçbirşeyin fazlasını istemedim ama yok olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?