bebeğimin olmaması ve beni hançerleyen yakınlarım

canım kesınlıkle bu ınsanlar nasıl cahıller nasıl kafasızlar yaslıları gecıyorum benım 3. denememde oldu bebegım vay efendım nıye sımdıydmıs neden ılk denemelerde degılmıs yahu ben nerdeden bıleyım hep ıma
yok efendım bu tup bebekler benım gebe kaldıgım donem bırde hademelerden sperm alınmıs yapılmıs cıktı
o baska bır ton
hanı dayakmı yedım hamılelıkmı gecırdım anlamadım
dogurdum bu seferde basladırlar sonradan gorme ay bılmem ne ben ogluma tam 3 bebek arabası aldım vay efendım sonradan gormusum boyle yaparsam olmazmıs anladınmı hıc bıtmedı konusmaları
sımdı dogal yollardan hamıle kaldım
pekı bu nasıl olurmus Aman Allahım o yuzden kımseyle muhattap olmuyorum

evet insan çok güceniyor ve sinir oluyor..tüp bebekle değilde normal yoldan kalsam daha da beter konuşçaklar demek ki..eşimle aramıda bozardılar adamın aklına girip...ne kadar da günah böyle konuşmak..şimdiye kadar olmamış nasıl olmuş yada tüp bebek ik deneme tutmazmış benim nasıl tutmuş yada eşimdenmiymiş yok doktorlar kendileriden koyuyolar töbe yarabbim..evet insan hamileliğini rahat yaşayamıyor bu densizler yüzünden.

bu sebepten yakın arkadaşım 8 yıllık evliliğini bitirdi ,kayınvalide kıza isim takmıştı ,kısır gelin diye ,kızı çok yıprattılar ,olmadı işte o ne yapsın ,sonunda bunaldı ve boşandı ..

ben evlendim eltim tutuştu ,sülale hep kız ,aman şimdi bu evlendi , bir erkek doğurur diye hemen hamile kalıverdi ,kızı oldu ,zaten bir kızı vardı ,pek rağbet görmedi yani kayınvalidem tarafından .

sonra başladılar bana sarmaya ,hadi yap yap ,onların baskısıyla korunmayı bıraktım ,aaa yok hamile kalamıyorum ,tam 16 ay doktor yollarını aşındırdım ,o süreçte benimle evlenen teyze ,hala gelinleri -kızları doğurdular bile ,kayınvalidem ''tembel çıktınız bak ayşe -fatma doğurdu'' diye hep bana laf soktu ,

pko luydum ve bunu onlara anlatmak çok güçtü ,bilimsel yönünü değilde toplumsal yönünü kullanıp kısır derler ,olmuyo çocuğu derler diye söyleyemedim bile ,

neyseki bende 16 ay sonra hamile kaldım ve bir kızım oldu ,şimdi 5 yaşında ve yaklaşık 2 yıldır ikinci çocuk için baskılar başladı ,aaa olmaz kardeş lazım ,olmaz yalnız mı büyüsün ,ay şımarık olur ,paylaşmayı bilmez diye diye bana yine korunmayı bıraktırdılar ,alın işte şimdi yine olmuyo ,ne yapıyım ben yani ..

sende hiç üzülme canım ,herşeyin bir zamanı var ,kulak tıka biraz çevreye ...onlar konuşur yapacak bişey yok ,insanlardan kaçamassın ..

ben 22 yaşındayım eşim 35 yaşında ben eşim için çok istiyorum eşimn annesi babası yok hayatta kimsesi yok sayıılır varda yok aslında kopuk biraile benmde ondan farkım yok annem ve kardeşlerm dışında kimsem yok diyorm evimiz şenlensin eşim kendini gerçek bir aile gibi hissetsin yalnız hissetmesin soyunun devam edeceğini bilsin ve mutlu olsun istiyorum bende çok istiyorum anne olmayı ama eşim için daha çok istiyorum o mutlu olmayı fazlasıyla hakediyo çekdiği onca sıkıntı ve aile özlemini unutsun istiyorm

canım benim Allah herşeyin hayırlısını bilir herşeyin zamanı var inşallah rabbim sanada bir bakanın bir daha dönüp bakacağı hayırlı evlatlar verir sıkma canını bende 1 yıl uğraştım tedaviyi bıraktığım anda kafam bebek dışında başka dertlerle doluyken oldu

sana tavsiyem çok istesen de belli etme bunu kimseye, senin üzüldüğünü, ezildiğini anladıkça daha çok üstüne gelecekler...
bak diyorum 6 yıl boyunca istemiyorum dedim kimse üstüme gelmedi, şimdi 2. yi soruyorlar bir 6 yıl sonra da 2.yi yaparım diyorum gülerek.
benzerini kilo sorunumda yaşadım ben, hamileyken çok kilo aldım ve veremedim, benim bunu taktığımı gördükçe kv. görümcelerim hatta arkadaşlarım sürekli ne zaman vereceksin, bilmemkim doğum yapmış incecik, ama olmaz ki v.s. diye üstüme geldiler, ne zaman ki ben takmıyormuş gibi davranmaya başladım sustu hepsi. halbuki takıyor muyum hem de nasıl... ama bastırıyorum bir şekilde, gülerken içime ağlıyorum...

Yaa insanlar neden bu kadar acimasiz oluyor!!!!! Benimde evlendigimden beri cocugum olmuyor yani gecen sene tuttu gibi ama dusuk yaptim, o zaman bu zamandir hic bir sorunumuz olmamasina ragmen olmuyor. Benim kaynanam her gordugumde zaten beceriksiz ciktiniz siz, herkes dogurdu cocugu buyuttu siz hala sallanin gibi imalarda buluyor. Boyle olunca bogasim geliyor. Sanki ben istemiyomuyum bebegim olsun, ki dusuk yaptiktan sonra daha da cok istiyorum ama Allah buyuk bi nedeni varki su anda vermiyor daha

allah vicdan versin kalbine. hadi başına gelmeyenler anlamıyor ona bişey demiyoruz ama bari bizimle aynı duyguyu yaşayanlar biraz vicdanlı olsun yaaa

canımhiç üzme kendini daha çok yeni evlisin düşükle sonuçlansada hamile kalabilmen bile çok güzel. ben inanıyorum rabbim en kısa zaman da tekrar bebek nasip edecek sana inşallah:) yapman gereken tek şey kafanı rahat tut. tek düşüncen bebek olmasın. seni üzmelerinede izin verme. ya ver cevaplarını kapasınlar çenelerini. yada seni üzecek ortamlardan mümkün olduğunca uzak dur. ben tam 4 sene yaşadım bu duyguyu 4 sene sonunda 4 aşılama 3 tüp bebek sonunda çok şükür şimdi hamileyim. inşallah rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürür.

banada yavaştan başlandı laf sokmalar
tabi başı çekenler genelde olduğu gibi eltiler
nispet yapmalar,laf sokmalar vs..
ama ben söylenenleri hiç dikkate almıyorum bile
bana göre eltilerim haricinde ki herkes iyi niyetli olarak bebek yok mu? olsun artık diye soruyor yada konuşuyor işte..
dediğim gibi bunlar benim için önemli değil
ben içimde ki bebek aşkını bastıramıyorum o ayrı
her geçen gün biraz daha canım sıkılıyor ümitsizliğe kapılıyorum
sanırım bunu düşüne düşüne psikolojimi bozdum çok anlayışlı ve bana destek bir eşim olmasına rağmen..
bende kist var ve gebe kalmayı zorlaştıran bir faktör bu
rabbim isteyen herkese aratmadan nasip etsin inşallah

arkadaşlar hepinizin yorumları için teşkkrler ama takmamak elde değil malesef benm pcos olup adet düzenszliğim oldugunu baştan çevremdekiler biliyordu bbeklere olan düşknlüğümüde., kimseden saklamadım herkese benm için dua edin dedim evime gelen misafirlere namazlık açarken lütfen benm içinde dua dedim, ama herkes bizim kadar iyi niyetli değil.
çocuklarıyla övünenimi dersin laf çarpanımı senn durumunu bildikleri halde acı veren konuşmalarmı hepsini yaşıyorm malesef herkesi allha havale ettim ben ama çok acı çkeiyorm.
evet 2 yıllık evliyim yaşlarımızda genç ben 22 eşim 35 yaşında ama biz çok istiyoruz olmyan bebeğimzle hayaller kuruyoruz doktora gittim eşimde sperm hızı problemi bende pcos var adetlerm yılda 1 denecek derecede düzensiz 2 tane tedavi girişimm oldu 1.sini eşimn tahlilleri olumsuz çıkınca bıraktım 2.tedavi girişimmde eşimn sperm hızında çok az ilerleme oldu doktorum olsun yineden şansımızı dneyelim dedi klomen verdi fakat ne yumurtlama takibi ne vs ilgisiz kafana göre 13. günü çatlama iğnesi ol dedi yumurtalarıma bakmadan o yüzden bıraktım şimdi başka bir doktora önümüzdeki günlerde tekrar gidecez eşim önce gidip sperm testi yaptıracak sonra ben gidecem sonuca göre tedaiye tekrar başlaycz bazen hiç olmayacak gibi geliyor
tüp bebek içinde maddiyatımız elverişli değil ortagelirliyiz araba borcu ödüyoruz bankaya yani ilerde belki borcumuz bitip birikim yaparsak yaptırırız belki ama inş ona gerek kalmadan olur çok üzülüyorum çocugu olanları asla kıskanmıyorum ama kendimle mukayese etmedende duramıyorm anne baba olmayı haketmeyen çocuklarını eşya gibi gören aileler var hemde çok fazla onlar zahmetsizce çocuk sahibi oluyorlar bizim gibi bebeğimzn küçücük parmaklarından kesip atacağımız tırnağını bile öpüp koklayacak olan anne baba adayları çocuk sahibi olamıyor olanlarda var tabi allh evlatlrını bağışlasın ama genelde olmuyorrr bunun nedenini hep meraketmişimdir isyanetmiyorum ama neden dualarım kabulolmuyor demedende edemiyorum kendi kendime ben oldu bitti şansızım zaten çevremdekilere nekadar iyi olursam olayım hep zarar görürüm kıralan taraf olurum kime değer verdiysem hep tersini gördüm ((eşim annem ve kardeşlerm )hariç içimde sevgi kelebekleri uçuşmuyor artık nefret eden bir insan haline geldim kindar bir insan oldum duadan yüz çevirir hale geldim yarımyamalak da olsa kıldıgım namazı terkettim hatta alkol almaya başladım çok aciz birinsan haline geldim oysaki ben herkesle iyi geçinen mutlu yuvası bebek sesleriyle cıvıldayan bitirdiğim bölümden meslek sahibi olan sağlıklı bir insaan olmaktan başka hiçbirşey istemedim asla hiçbirşeyin fazlasını istemedim ama yok olmuyor

niye umutsuzsun ki?benim eşimde canlı yada cansız hiç sperm yoktu.azospermdi.doktorlar olmaz dedi boşuna paranızı yedirmeyin sağda solda dedi.biz yılmadık çare aradık 5 sene para biriktirdik ama boşta durmadık hep kenara para koyduk sonra bir tüp bebek merkezine başvurduk eşim mikro tese oldu sperm bulundu ameliyatla içerde buldular benden sadece 1 yumurta bulundu ve şuan hamileyim.6.yılımızda geldi bebeğimiz.bende umutsuzdum ama çaresinide aradık kimseyi dinlemedik.eşinde sperm var sen hala niye sızlanıyorsun düşün ebnde yani eşimde hiç sperm yoktu benden de 1 yumurta bulundu..bence oturup sızlanmak yerine çaresini arayın tedavinize başlayın.devlette yardım yapıyor.azospermlilein olduğu topiğe bir bak herkes umutla biribiryle yaptıklarını paylaşıyor sadece tek bir spermin peşine düşüyor yakınmak yerine şükret en azında sperminiz var tüp bebek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…