Bebeğimin son durumu :(

Okurken burnumun direği sızladı.Rabbim bu hayırlı günde inşallah kızınıza acil şifalar verir. Iyilesir inşallah en kısa sürede.

Bu doğrumu gerçekten çünkü bu ilacı bize veren oturduğumuz civarda oldukça ismi bilinen bir kadın doktor hemen hemen herkes çocuğunu ona götürüyor biraz yaşlı ama ne bileyim bu kadar deneyime vermesi çok yanlış değil mi biz her doktora güvenmekle hata ediyoruz galiba

ah bu kaynanalar ah , benimde 2003 de oğlum soğuk havale geçirmişti aynen sizin dediğiniz gibi tepkiler vererek, kaynanam yüzünden eşimle kavga ediyorduk ve o zaman benim miniğim 2 yaşındaydı korkusundan soğuk havale geçirmişti yani ateşsiz havale , çok şükür bi gece hastanede kalıp çıktık ve beyninde veya vücudunda bi hasar kalmadı hamdolsun allahıma, demek istediğim soğuk havale çocuklarda bi hasar bırakmıyo, mevlam tez zamanda şafi ismiyle şifa versin yavruna eskisinden de sağlıklı olsun inşaallahurahman

Allahım şu mübarek günde yardım etsin sizlere . Kimseyi evlat ile sımamasın Rabbim . Dualarım sizinle .

Çok geçmiş olsun. Benim iki çocuğumda havale geçirdi. Oğlum 3 kere, kızım 1 kere sıcak havale geçirdiler. Ben bu konu üzerine çok doktor gezdim. Hatta arkadaşımın ablası ünlü bir çocuk nöroloğu. Kendisi oğlumu takip etmişti. Bana söyledikleri şuydu, sıcak havalelerde sorun yok. Ancak soğuk havalelerin takip edilmesi gerekiyor. Bence iyi bir çocuk nöroloğu bulun ve işi şansa bırakmayın.
Arkadaşımın oğlu tam 20 dakika soğuk havale geçirdi. Şimdi teog da dereceye girdi. Yani illa bir şey olacak diye bir kaide olmamakla birlikte soğuk havalenin doktor tarafından takip edilmesi gerekir.

canım ilaç normal bebek ve çocuk için ağrı kesici ateş düşürücü ondan olmamıstır ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun Allah size bağışlasın onu

Canım çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm.rabbim şifa versin.ben ilacı da duymadım böyle bi rahatsızlığıda.hani ateşi olunca korkarız havaleden de böyle ateşsizken neden olmuş acaba doktor bişey derdimi.

Çok geçmiş olsun,çok zor bir sınavdan geçmişsiniz Allah en kısa zamanda şifasını versin yavrunuzun bir daha da yaşattırmasın.

Calpol parasetamoldür. Gebelerde bile kullanılabilen bir ilaç. Öyle bir etkisi yok.
Bazı soğuk algınlığı ilaçları nöbet eşiğini düşürebiliyor.

Allah şifa versin. Çocuk doktoru Kadir Tuğcu ya bir sorun isterseniz. Bir forumda soru cevap şeklinde yaziyor günlük. Burdan biz ne desek boş olacak.

Maalesef her doktor veriyor ancak ateş düşürücüler içinde en sakincalisi deniliyor

Ateş düşürücü kullanılacaksa , çocuğun önceden geçirmiş olduğu bir havale yoksa, hemen verilmemesi gerekiyormuş.
Ateşle savaşmalı diyor artık doktorlar.

okurken ağladm çok geçmiş olsun maalesef havale geçirmede genetiğin etkisi çok diye biliyorum yani tkerar geçirmemesi için o ilacı kullanması gerekiyor. yan etkisi olmaya da bilir çok takılmayın o duruma, allah korusun düzelmeyecek kötü br hastalığı da olabilirdi. artık herşeyin çaresi var. bebeinizle vakit gçeirin o da ilaca alışınca eskisi gibi mutlu olur yavrum

Canım kardeşimde altı aylıkken geçirmişti ilk nöbetin aynı senin değin gibiydi çok korktuk öldü sandık. O depakin diye bir ilaç kullandı gram gram ölçülerek veriliyordu sonrasında üç dört defa daha geçirdi şuan 18 yaşında ve çok sağlıklı şükür. Bir yıla yakındır da ilaç kullanmıyor. İnşallah senin bebişin de sağlığına kavuşur. Bu günümüze şükür Rabbim beterinden korusun.

Umarım kızın en kısa zamanda evin içinde koşturup oynamaya başlar. Çok geçmiş olsun.

Agresifliginin sebebi hastanede geçirdiği zamanlar olabilir. Korkmuştur kuzucuk. İnşallah tekrarlamaz. Acil şifalar diliyorum.

Bir de Kadir Tuğcu dan okuduğum kadarıyla normal havale ise hastayken ateş düşürücü olarak şurup yerine fitil öneriyor ismini söyler zaten. Fitilin havale önleyici etkisi var. Eeg sonucu temiz çıkar inşallah. Benim çocuğum da geçirdi havale bir kere çok korktuk zor bir durum ama vücuda bir zararı yok çünkü vücut kendini korumak için beyin bir iki dakika komut vermeyi durdurup sistemi resetliyormus. Havaleye bir yatkınlık varsa da 6 yaşından sonra da havale gecirmiyormus artik.

Geçmiş olsun şu an size verilen ilaç nöbet geçirmesin diye verildi, yan etkileri nöbet geçirdiğindeki zarar görme ihtimallerine kıyasla görmezden gelinebilir.
Allah yardımcınız olsun, çok geçmiş olsun kuzuya.

İlaç konusunda da ilaç kaynaklı nöbet değildir zira verir vermez geçirdi diyorsunuz, kana karışmadan yani. Sebep ilaç değildir.
Her ateşe yada çocuğum huysuz diye ilaç vermekte doğru değil Zaten. Artık doktorlar ilaçtan önce mutlaka çoçuğun kıyafetlerini çıkartma ve ılık duş tavsiye ediyor. İlaç son çare gibi düşünün. Ama kendinizi suçlamayın sebep ilaç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…