- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Bu doğrumu gerçekten çünkü bu ilacı bize veren oturduğumuz civarda oldukça ismi bilinen bir kadın doktor hemen hemen herkes çocuğunu ona götürüyor biraz yaşlı ama ne bileyim bu kadar deneyime vermesi çok yanlış değil mi biz her doktora güvenmekle hata ediyoruz galibaCalpol bir ara yasaklanacakti hatta. Gazetelere cikti haberlere bile dustuydu. Cocuklara sakinlessin diye veriyor cogu insan. Aksam yemegine cikacaktik cocuk uyusun diye calpol verdim diyen kafasi calismayan anneleri gordu bu gozler. Ben vermiyorum, atesi ilik banyo da dusuruyor, care bulamadigimda doktora goturuyorum , 40in uzerindeyse fitil veriyorlar,hic surup verenine denk gelmedim inan. Spekulasyon degil o calpol ve turevleri iste boyle krizlere neden oluyor.
canım ilaç normal bebek ve çocuk için ağrı kesici ateş düşürücü ondan olmamıstır ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun Allah size bağışlasın onuHatunlar perşembe sabahı kabusa uyandık haberimiz olmadı. Kızım geceden huzursuzdu ben anlayamadım bilemezdim ki bu kadar kötü birşey olacağını
Sabah eşime kahvaltıyı hazırladım kızım huysuz ve ağlar vaziyette sürekli etrafımda dönüyordu karnını doyurdum sonra esimi çağırdık kahvaltıya eşim masaya oturdu kuzum babasının yanında eşim biraz ateşinin olduğunu söyleyince kizima calpol vereyim dedim tam verdim gözümüzün önünde kızım yere yığıldı gözleri yukarı kaydı vücudu kitlendi oval bi halde kafasını tutabilmistim o an iyiki tuttum sert zemine Allah korusun beyin kanamasına sebep olabilirdi tutmasaymisimşoka girdik o an can havliyle yan dairenin kapısını yumrukluyorum yardım için çaresiz haykırıyoruz eşimle insanlar toplandı hepsine yalvarıyoruz bizi acile yetiştirin kızım öldü diye apartopar acile kaldırdık şu an bile ellerim titriyor nöbet geçirmiş o an ben surup tan boğuldu zannetmiştim perişan olduk 8 saat yoğun bakımda kaldı bu süre zarfında 2 defa daha nöbet geçirdi 1 tanesi ben yanindayken oldu makine sinyal verine beni dışarı cikardilar ben disarda sinir krizi gecirip bayılmışım
Kizim kendine geldi ama sürekli ağlıyordu sakinleşmesi lazımdı heryerinde kablolar makineye bağlıydı kuzum bu geçirdiği nöbetlere atessiz havale dediler yoğun bakımdan çıktık normal servise aldılar bizi 1 kez daha aynı nöbet anı ilaç tedavisi serumlar heryer makina kızım sakinlesti bir süre sonra rahatladı ömrümüzden ömür gitti zaman durdu sanki. Dün öğlen durumumuz stabil olduğu için taburcu olduk ve başka bir hastaneye sevk edildik yarın çocuk nöroloji doktoruna acil randevu için görüşmeye gideceğiz inşaAllah bizi hemen alırlar.
Buraya yazmak istedim inanın gece uyurken bile sürekli o anları görüyorum sıçrıyorum yerimden kızımı sürekli kontrol ediyorum. Rabbim hiç bir anne ve babayı evladiyla sınamasın yavrularımızın acısını yaşatmasın
Burada benim yaşadıklarımı belki yaşayan vardır diye bir soru soracağım kızım limunalatten diye bir ilaç kullanmaya başladı nöbet geçirmesin diye ama yan etkileri oldukça fazla maalesef bu ilacı etrafında çevresinde kullanan varmı benim kızım sakin bi bebek ti şimdi oldukça agresif sinirli sürekli ağlıyor ve saldırgan oldu ilaca adapte olması bir kaç hafta sürer sonra normale döner diye söylendi bize bu kaç hafta sürer bi bilgisi olan var mı? İnanın kızım artık ağlamasın istiyorum gözünde yaş kalmadı kıyamıyorum evladıma bir an önce normale dönsün istiyorum yine eskisi gibi evin içinde koşsun oynasın istiyorum
@Mune abla ilaç ismi verme yasak mı bilmiyorum eğer yasaksa müdahale edersin olur mu şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.
Calpol denilen ilaci kullanmayin, o ilaci cocugunuza veren doktordan da uzak durun. Daha once defalarca soylendi, epilepsiye neden oluyor, sinir uclarina cok yuksek oranda tahrip olusturucu etkisi var denildi. Kullanmayin cocuklarinizda. Cok cok zararli.
Calpol parasetamoldür. Gebelerde bile kullanılabilen bir ilaç. Öyle bir etkisi yok.dark ben onların süpekilasyon olduğunu düşünüyorum. pedifene de öyle diyorlar, dolvene de gerisine de...
hani ilaç zaten iyi değil de olası ateşlenmeyi elimizdeki imkanlar düzeltmeyince mecbur birini kullanacağız. hepsini duymuştum calpolü de senden duyuyorum valla.
Bu doğrumu gerçekten çünkü bu ilacı bize veren oturduğumuz civarda oldukça ismi bilinen bir kadın doktor hemen hemen herkes çocuğunu ona götürüyor biraz yaşlı ama ne bileyim bu kadar deneyime vermesi çok yanlış değil mi biz her doktora güvenmekle hata ediyoruz galiba
Bu doğrumu gerçekten çünkü bu ilacı bize veren oturduğumuz civarda oldukça ismi bilinen bir kadın doktor hemen hemen herkes çocuğunu ona götürüyor biraz yaşlı ama ne bileyim bu kadar deneyime vermesi çok yanlış değil mi biz her doktora güvenmekle hata ediyoruz galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?