Bebeğimin son durumu :(

Allah yardımcınız olsun tez zamanda sağlığına kavussun yavrun vallahi okurken ağladım ... konu hakkında bilgim yok ama yardımcı olacak arkadaşlar muhakkak vardır...

Sanada geçmiş olsun canım ilacı ne zaman bıraktın hatirliyor musun çok zor bi durum
Ne zaman bıraktım hatırlamıyorum ama iğne olduğum zamanları hatırlıyorum. Hatta annemler anlatır, doktorun yolunu ezberlemişim çocuk aklımla o yola girdiğimizde ağlarmışım ama çok şükür şimdi gülümseyerek konuşuyoruz bunları :) korkma sen de çok şükür ilacı verildi, sen de havale geçirirken yanındaymışsın, başını çarpmamış. Teşhis konmasa, ne olduğu bilinmese Allah korusun çok daha kötü... Aklın çıkmıştır ama bir anne için en zor durum evladını o halde görmek...

Ben bir yıl içinde 5 ayrı sefer havale geçirmişim tedaviye başlayana kadar... Uzun bir tedavinin ardından da annemler adak adamışlar bir yandan. İyileşmişim çok şükür. İçin rahat etmediyse birden fazla doktora da götürün ama ilacını asla ihmal etmeyin... Tekrardan çok geçmiş olsun canım.

Dogru tabiiki. İnternette de vardir belki kullanmayin diyen haberler. Asla her doktora guvenmeyin, icinde bulunan maddeler o tur ilaclarin cok agir yan etkilerine sebep oluyor. Bir kere kullanirsiniz bir sey olmaz belki ama cocugunuza zarar verdiginizi bilin

Çok geçmiş olsun .Rabbim bu mübarek günün hürmetine sifasini versin inşallah. Benim oğluma 6 yaşındayken hastalandiginda iğne kullandık.Doktor 5 günlük iğne yazdı.Daha ikinci vurulduğunda eve gelir gelmez gözleri döndü kaskatı kesildi bende oluyor sandım ömrümde ömür gitti.Sonraki iğneleri vurdurmadim.Doktora sorduğumda soğuk havale olabilir dedi.fakat daha sonratanidik eczaneye iğneleri gösterdiğinde bu iğnelerin dozunun o yaştaki çocuğa ağır geleceğini söyledi.neden olduğunu anlayamadık çok şükür bir daha olmadı.

Okurken içim parçalandı
Allah ım tez zamanda yavrunuza şifa versin
Çok geçmiş olsun
Dualarım sizinle

Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Çok üzüldüm inşallah bir an önce sağlığına kavuşur. Dua edin sürekli ben de dua edeceğim buradan. Anneanneme de söyleyeyim kızınızın ismini yazabilirseniz adına dua etsin. Geçmiş olsun çok canım.

benim oğlum ateşlendiğinde banyo soğuk kompres falan asla etki etmiyor. 40 dereceyle gidiyoruz hastaneye. şurup veriyorlar iğne yapıyorlar. atleti ıslatıp ıslatıp giydiriyoruz birazcık azalıyor
Allah korusun, kullanimini ayda bir kez bile yapsan astim riski var. Cok tehlikeli bir ilac. Turevleri de ayni sekilde. Belki en masumu peditus. Ben yine de mecburi durumlarda fitilden yanayim. Surup kolayina geliyor insanlarin,hemen veriveriyorlar cocuklara. Yazik gunah

Canım çok geçmiş olsun Allah bir daha gostermesin hiçbirimiz evladimizla imtihan etmesin.pelin neden olurmuş sebep ne kriz geçirme sebebi ve ne yapmak gerekirmis aklımızda olsun Allah gostermesin aglayip bagirmaktansa gerekeni yaparız

ben bu tarz konuları gördüğümde hep yazıyorum. benim bütün çocukluğum ateşli havalelerle geçti. 41 42 derecelerle. annem hala der ateşin 40 ın altıysa yada 40 sa ateşli saymıyorduk bile seni diye. şuan gayet iyiyim. 1996 yılına kadar 9 yıl sürekli ilaç kullandım.. 1996 yılından beri ilaç kullanmıyorum. nöbet geçirmiyorum. sağlığım tamamen iyi. hatta artık doğru dürüst hastalanmıyorum bile. endişelenme. zamanla düzelir. ufak çocuklarda olabiliyor bu. büyüdükçe düzeliyor.. inşallah sıkıntısız atlatırsınız biran önce..

Peditus da parasetamol içeriyor hatta soğuk algınlığı için ek maddeler de var. :)

Fitilde de parasetamol var .. calpolun de etkin maddesi parasetamol... şuan kesin bilgi sahibi değilim ama yasaklanan calpol bizim tr de kullanılan türü değildi sanırım...

Evet, benimde dikkatimi cekmisti konu sahibin hemen calpol vermek istemesi. Ates oldugunda ilk basta dogal yollar ile giderilmesi lazim, yani ilik bir banyo, cocugu daha hafif giydirmek,.. Eger cocugun atesi düsmezse ve cocuk halsiz ise o zaman yine doktora danisilarak kullanilabilir.

Google'dan arattim ve calpol'un ayda bir kullanildiginda, astma'ya yol actigini söylüyorlar.

Bu arada konu sahibi seni kesinlikle suclamiyorum, yani bu havaleler calpoldan oldugunu iddia etmek etmiyorum. Sadece cocuga verilen ilaclara dikkat edilmesi lazim diyorum. Umarim en kisa zamanda iyilesir kuzu.

Evet, ingiltere de yasaklanan "calpol plus mix" miş. Muhtemelen parasetamol dışında başka maddeler içediği için yasaklanmış olabilir... uygun dozlarda kullanıldığında en masum ateş düşürücü olduğunu söyler bizim doktorumuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…