- 16 Aralık 2010
- 1.783
- 3.131
- 133
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Ne zaman bıraktım hatırlamıyorum ama iğne olduğum zamanları hatırlıyorum. Hatta annemler anlatır, doktorun yolunu ezberlemişim çocuk aklımla o yola girdiğimizde ağlarmışım ama çok şükür şimdi gülümseyerek konuşuyoruz bunları :) korkma sen de çok şükür ilacı verildi, sen de havale geçirirken yanındaymışsın, başını çarpmamış. Teşhis konmasa, ne olduğu bilinmese Allah korusun çok daha kötü... Aklın çıkmıştır ama bir anne için en zor durum evladını o halde görmek...Sanada geçmiş olsun canım ilacı ne zaman bıraktın hatirliyor musun çok zor bi durum
Dogru tabiiki. İnternette de vardir belki kullanmayin diyen haberler. Asla her doktora guvenmeyin, icinde bulunan maddeler o tur ilaclarin cok agir yan etkilerine sebep oluyor. Bir kere kullanirsiniz bir sey olmaz belki ama cocugunuza zarar verdiginizi bilinBu doğrumu gerçekten çünkü bu ilacı bize veren oturduğumuz civarda oldukça ismi bilinen bir kadın doktor hemen hemen herkes çocuğunu ona götürüyor biraz yaşlı ama ne bileyim bu kadar deneyime vermesi çok yanlış değil mi biz her doktora güvenmekle hata ediyoruz galiba
Kullanimi cogu ulkede yasak,bizde de yasaklanmasi gundemde.Calpol parasetamoldür. Gebelerde bile kullanılabilen bir ilaç. Öyle bir etkisi yok.
Bazı soğuk algınlığı ilaçları nöbet eşiğini düşürebiliyor.
Allah korusun, kullanimini ayda bir kez bile yapsan astim riski var. Cok tehlikeli bir ilac. Turevleri de ayni sekilde. Belki en masumu peditus. Ben yine de mecburi durumlarda fitilden yanayim. Surup kolayina geliyor insanlarin,hemen veriveriyorlar cocuklara. Yazik gunahbenim oğlum ateşlendiğinde banyo soğuk kompres falan asla etki etmiyor. 40 dereceyle gidiyoruz hastaneye. şurup veriyorlar iğne yapıyorlar. atleti ıslatıp ıslatıp giydiriyoruz birazcık azalıyor
Gazete haberi çok bilimsel :)Eki Görüntüle 1993580
Kullanimi cogu ulkede yasak,bizde de yasaklanmasi gundemde.
Peditus da parasetamol içeriyor hatta soğuk algınlığı için ek maddeler de var. :)Allah korusun, kullanimini ayda bir kez bile yapsan astim riski var. Cok tehlikeli bir ilac. Turevleri de ayni sekilde. Belki en masumu peditus. Ben yine de mecburi durumlarda fitilden yanayim. Surup kolayina geliyor insanlarin,hemen veriveriyorlar cocuklara. Yazik gunah
En masumu o iste daha. Ben kullanmam,doktorumuz da kullanmayin diyor.siz kullanin kendinize de cocuklariniza da. Afiyetler olsunPeditus da parasetamol içeriyor hatta soğuk algınlığı için ek maddeler de var. :)
Bilimsel makale mi lazimdi size anlamadim. Ben bir seyi ispatlama geregi duymuyorum ki,zararli kullanmayin diyorum sadece. Siz dilediginizi yapmakta ozgursunuz.Gazete haberi çok bilimsel :)
Calpol bir ara yasaklanacakti hatta. Gazetelere cikti haberlere bile dustuydu. Cocuklara sakinlessin diye veriyor cogu insan. Aksam yemegine cikacaktik cocuk uyusun diye calpol verdim diyen kafasi calismayan anneleri gordu bu gozler. Ben vermiyorum, atesi ilik banyo da dusuruyor, care bulamadigimda doktora goturuyorum , 40in uzerindeyse fitil veriyorlar,hic surup verenine denk gelmedim inan. Spekulasyon degil o calpol ve turevleri iste boyle krizlere neden oluyor.
Calpol denilen ilaci kullanmayin, o ilaci cocugunuza veren doktordan da uzak durun. Daha once defalarca soylendi, epilepsiye neden oluyor, sinir uclarina cok yuksek oranda tahrip olusturucu etkisi var denildi. Kullanmayin cocuklarinizda. Cok cok zararli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?