- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.408
- 798
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Calpoldeki oran cok yuksek bu nedenle sakinca gorulmustu sanirim. Yoksa tum agri kesici ve ates dusuruculerde var. İcerdigi farkli maddeler de olabilirFitilde de parasetamol var .. calpolun de etkin maddesi parasetamol... şuan kesin bilgi sahibi değilim ama yasaklanan calpol bizim tr de kullanılan türü değildi sanırım...
İlac icindeki baska bir maddeye alerjisi de olabilir cocugun, bana oyle geldi. Novaljin turevlerine benim alerjim var mesela ve icersem eger aynen bu konudaki yavrucugun basina gelenler gibi oluyorum.Evet, benimde dikkatimi cekmisti konu sahibin hemen calpol vermek istemesi. Ates oldugunda ilk basta dogal yollar ile giderilmesi lazim, yani ilik bir banyo, cocugu daha hafif giydirmek,.. Eger cocugun atesi düsmezse ve cocuk halsiz ise o zaman yine doktora danisilarak kullanilabilir.
Google'dan arattim ve calpol'un ayda bir kullanildiginda, astma'ya yol actigini söylüyorlar.
Bu arada konu sahibi seni kesinlikle suclamiyorum, yani bu havaleler calpoldan oldugunu iddia etmek etmiyorum. Sadece cocuga verilen ilaclara dikkat edilmesi lazim diyorum. Umarim en kisa zamanda iyilesir kuzu.
Kızımın hastalığı belli değil canım sadece bu güne kadar yapılan tahliller temiz çıktı bir kaç tahlil ve test var eeg o en önemlisi doktordan randevu alacağız o zaman kesin tanı koyulacak sorduğum ilacı doktor nöbet geçirmesin tekrar diye verdiKızınızın hastalığı nedir ? Kusura bakmayın tüm yorumları okuyamadım yazdıysanız da göremedim
Canım inan ateşli havale olsa doktor bile tedavisi daha kolay dedi bu soğuk havale dedikleri şey ateşli havaleyi benzemiyor mesela o sabah kızımın ateşi 37.2 ydi nöbet geçirdi diğer nöbetleri nden ateşi 36.4 tu yani bu nöbetleri sebebi maalesef ateş değilBir de Kadir Tuğcu dan okuduğum kadarıyla normal havale ise hastayken ateş düşürücü olarak şurup yerine fitil öneriyor ismini söyler zaten. Fitilin havale önleyici etkisi var. Eeg sonucu temiz çıkar inşallah. Benim çocuğum da geçirdi havale bir kere çok korktuk zor bir durum ama vücuda bir zararı yok çünkü vücut kendini korumak için beyin bir iki dakika komut vermeyi durdurup sistemi resetliyormus. Havaleye bir yatkınlık varsa da 6 yaşından sonra da havale gecirmiyormus artik.
Canım bu olay olmadan 3 gün önce kızım şiddetli kusma şikayetiyle doktora götürdük o gün 17 defa kustuÇok geçmiş olsun .Rabbim bu mübarek günün hürmetine sifasini versin inşallah. Benim oğluma 6 yaşındayken hastalandiginda iğne kullandık.Doktor 5 günlük iğne yazdı.Daha ikinci vurulduğunda eve gelir gelmez gözleri döndü kaskatı kesildi bende oluyor sandım ömrümde ömür gitti.Sonraki iğneleri vurdurmadim.Doktora sorduğumda soğuk havale olabilir dedi.fakat daha sonratanidik eczaneye iğneleri gösterdiğinde bu iğnelerin dozunun o yaştaki çocuğa ağır geleceğini söyledi.neden olduğunu anlayamadık çok şükür bir daha olmadı.
Benimkinin hiç ateşi yoktu. Zaten havale dış ateşin az ya da olmadığı anda aniden gelir. Ateş yavaştan çıkmaya başlamışsa havale geçirme olasılığı çok az. Öncesinde 4 iğne ve ağır antibiyotik tedavisi vermiş ve boşu boşuna üstelik. Kadir hoca ilaçların vücuda ağır gelmiş olabileceğini söyledi. Ondan sonra o doktoru da hepsini de bıraktık ve sadece Kadir hocayı takip ediyoruz. Gerektiğinde ona soruyoruz. Şuana kadar sağolsun her sikintimizda çözüme ulaştık Allah'a şükür.Canım inan ateşli havale olsa doktor bile tedavisi daha kolay dedi bu soğuk havale dedikleri şey ateşli havaleyi benzemiyor mesela o sabah kızımın ateşi 37.2 ydi nöbet geçirdi diğer nöbetleri nden ateşi 36.4 tu yani bu nöbetleri sebebi maalesef ateş değil
Canım bu adı havale ama atessiz oldu bu havale gibi değil üstelik aynı gün 4 defa geçirmesi doktorlar bile çok endişe etti tehlikeli dediler inan keşke dediğin gibi olsa bu kadar endişe etmezdikben bu tarz konuları gördüğümde hep yazıyorum. benim bütün çocukluğum ateşli havalelerle geçti. 41 42 derecelerle. annem hala der ateşin 40 ın altıysa yada 40 sa ateşli saymıyorduk bile seni diye. şuan gayet iyiyim. 1996 yılına kadar 9 yıl sürekli ilaç kullandım.. 1996 yılından beri ilaç kullanmıyorum. nöbet geçirmiyorum. sağlığım tamamen iyi. hatta artık doğru dürüst hastalanmıyorum bile. endişelenme. zamanla düzelir. ufak çocuklarda olabiliyor bu. büyüdükçe düzeliyor.. inşallah sıkıntısız atlatırsınız biran önce..
Canım bu adı havale ama atessiz oldu bu havale gibi değil üstelik aynı gün 4 defa geçirmesi doktorlar bile çok endişe etti tehlikeli dediler inan keşke dediğin gibi olsa bu kadar endişe etmezdik
Arkadaşımın oğlu ateşsiz havaleyi defalarca geçirdi. Kuşkularınızı anlıyorum ayrıca tedirgin olmakta çok haklısınız. Çünkü ateşsiz havale malesef ateşli havale kadar masum değil. Bu tabiki illa kötü olacak demek değil.Canım bu adı havale ama atessiz oldu bu havale gibi değil üstelik aynı gün 4 defa geçirmesi doktorlar bile çok endişe etti tehlikeli dediler inan keşke dediğin gibi olsa bu kadar endişe etmezdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?