Bebeğimin son durumu :(

Fitilde de parasetamol var .. calpolun de etkin maddesi parasetamol... şuan kesin bilgi sahibi değilim ama yasaklanan calpol bizim tr de kullanılan türü değildi sanırım...
Calpoldeki oran cok yuksek bu nedenle sakinca gorulmustu sanirim. Yoksa tum agri kesici ve ates dusuruculerde var. İcerdigi farkli maddeler de olabilir

İlac icindeki baska bir maddeye alerjisi de olabilir cocugun, bana oyle geldi. Novaljin turevlerine benim alerjim var mesela ve icersem eger aynen bu konudaki yavrucugun basina gelenler gibi oluyorum.

Kızınızın hastalığı nedir ? Kusura bakmayın tüm yorumları okuyamadım yazdıysanız da göremedim
Kızımın hastalığı belli değil canım sadece bu güne kadar yapılan tahliller temiz çıktı bir kaç tahlil ve test var eeg o en önemlisi doktordan randevu alacağız o zaman kesin tanı koyulacak sorduğum ilacı doktor nöbet geçirmesin tekrar diye verdi

Canım inan ateşli havale olsa doktor bile tedavisi daha kolay dedi bu soğuk havale dedikleri şey ateşli havaleyi benzemiyor mesela o sabah kızımın ateşi 37.2 ydi nöbet geçirdi diğer nöbetleri nden ateşi 36.4 tu yani bu nöbetleri sebebi maalesef ateş değil

Canım bu olay olmadan 3 gün önce kızım şiddetli kusma şikayetiyle doktora götürdük o gün 17 defa kustu ertesi gün 7 defa daha kustu yine serumlar sonra boğaz enfeksiyonu dedi 4 tane iğne yazdı sefazol du galiba o iğne bitti ertesi gün kızım nöbet geçirdi bugün doktora gittik iğneden sebep olabilir mi diye sorduğumuzda ben bu iğneyle alakalı bir şikayet duymadım dedi bilmiyorum canım inan bende iğneden şüphelenmeye basladim

Çok geçmiş olsun. Daha önce benzer şeyler yaşayan arkadaşlarım olmuştu. Çocukları şimdi iyi çok şükür. Sizde atlatırsınız Allah' ın izniyle...

Benimkinin hiç ateşi yoktu. Zaten havale dış ateşin az ya da olmadığı anda aniden gelir. Ateş yavaştan çıkmaya başlamışsa havale geçirme olasılığı çok az. Öncesinde 4 iğne ve ağır antibiyotik tedavisi vermiş ve boşu boşuna üstelik. Kadir hoca ilaçların vücuda ağır gelmiş olabileceğini söyledi. Ondan sonra o doktoru da hepsini de bıraktık ve sadece Kadir hocayı takip ediyoruz. Gerektiğinde ona soruyoruz. Şuana kadar sağolsun her sikintimizda çözüme ulaştık Allah'a şükür.

Canım bu adı havale ama atessiz oldu bu havale gibi değil üstelik aynı gün 4 defa geçirmesi doktorlar bile çok endişe etti tehlikeli dediler inan keşke dediğin gibi olsa bu kadar endişe etmezdik

Hıc bı bılgım yok sadece destek olmak ıstedım duamla
Cok cok gecmış olsun

Canım bu adı havale ama atessiz oldu bu havale gibi değil üstelik aynı gün 4 defa geçirmesi doktorlar bile çok endişe etti tehlikeli dediler inan keşke dediğin gibi olsa bu kadar endişe etmezdik

tatlım şöyle söyleyeyim. benim ki epilepsinin bir çeşidi idi. normalde yetişkin kişilerde tedavisi yok kesin olarak. ömür boyu ilaç kullanman gerekiyor. ama çocuklukta beyin dahil her hücre çok çabuk onarıldığından daha çabuk ve kesin bir iyileşme sağlıyor. ben 9 yıl kullandım bu ilaçları. ilaçlar başladıktan sonra ilk ay 1 nöbet geçirdim bir daha nöbet geçirmedim. 25 senedir de nöbet geçirmiyorum. inşallah senin kızında benim gibi kurtulur tamamen... eeg için bir an önce randevu alabilirsiniz umarım... çok geçmiş olsun...

ben kucukken gecirmisim bikac kere, gozumde hasar birakti, bi gozum surekli kayiyordu annem nobetlerden sonra oldugunu soyledi.
cok sıkı tedaviyle goz kaymasi kayboldu, sag gozum 2numaraydi senelerce gozluk kullandim ve simdi iyiyim.
goz kontrolunu yaptirin gecmis olsun

Canım

Allah bir daha yaşatmasın, ailenizde böyle bir öyküsü olan kimse var mı senin ve eşinin tarafında?
Benim kızkardeşim oldu bir kere ama devam etmedi çok şükür, kuzenimde oldu 18 yaşına kadar ilaç kullandı, belinden su alındı bir kaç kere tekrar etti ama şuanda sapasağlam maşallah.
Birde kuzenimin doktoru yanlış hatırlamıyorsam beynin sol tarafını kullananlarda sık görülür bu durum ve genelde çok zeki olurlar demiş. Kardeşim ve kuzenim gerçekten zekiler.

Arkadaşımın oğlu ateşsiz havaleyi defalarca geçirdi. Kuşkularınızı anlıyorum ayrıca tedirgin olmakta çok haklısınız. Çünkü ateşsiz havale malesef ateşli havale kadar masum değil. Bu tabiki illa kötü olacak demek değil.
Arkadaşım bir çocuk nöroloğuna götürüyor. Yıllardır tedavisi devam ediyor. Son 4 yıldır hiç havale geçirmedi ve ergenlikte bunun kesileceğini söyledi doktor. Yani bir çeşit epilepsiymiş.
Şimdi sizin yapacağınız tek şey, ciddi bir tedavi sürecine başlamak, öncelikle olayı tespit etmektir. Belki de gelip geçici bir şeydir belki de tedavi gerektiren bir şey. Bunu şu anda kimse bilemez. Daha önceki mesajımda belirtmiştim. Bir başka arkadaşımın oğlu tam 20 dakika boyunca soğuk havale geçirdi. Bu sene teog sınavlarında derece yaptı. Bu yüzden kalbinizi ferah tutun.
Bir an önce bir üniversite hastanesinde tedaviye başlamanızı tavsiye ederim.

Soğuk havaleler geçirmişim hatta kendime geldikten sonra gördüğüm kabusları bazen görüyorum rüyalarımda. Çok küçük değildim 4 yaşlarında vardım galiba. Uzaklık-yakınlık, büyük-küçük algısı yok oluyordu havaleden sonra. Net bir şekilde anlatamam ama uzakta olan bir nesneyi çok büyük bir şekilde ve yakınımda görüyordum. Tamamen algılarım ters düz oluyordu. Bazı nesneleri hatırlıyorum böyle o bile yetiyor midemi bulandırmaya. Ne yaşadım o zaman Allah bilir, ağır geçiyor ama dayanıyorsun. Çok ilaç kullanmışım, çok iğne vurulmuşum, ailem hastameyi mesken tutmuş ama ilaç ne verdiler bilmiyorum. Düzelmişim sonra. Silik bir şekilde birkaç anı kaldı hala işte.
Kızınız da havaleden sonra belki ben gibi oluyorsa sinirli ve agresif olması çok normal. Şu yaşımda (36) insan dayanamaz o algı bozukluğuna, köşeye falan siner, panik olur öyle diyim.
Allah şifa versin inşallah, düzelir sen sabrını ve gücünü koru.

Konu hakkında hicbir bilgim yok ama Allahtan sifa dilemek icin geldim. Rabbim sizede sabir versin. Kolay seyler degil yasadiklariniz. Okudukca gozumde canlandi icim urperdi. Minik yavrunuz insallah bir an evel iyilesir ve butun sonuclari temiz cikar.

Çok geçmiş olsun konu hakkında bir bilgim yok sadece iyi dilekler sunmaya geldim inşallah her şey gönlünüzce olur biran önce bu hastalık biter geçer

Canim Rabbim acil şifalar versin insallah tez zamanda tamamen iyi olsun yavrun sende biliyorum cok zor ama kendine hakim olmaya çalış dik durmaya çalış en azından kızın için

Ya inanın önceden misal kızımın sırtını gidiklardim kıkır kıkır gülerdi şimdi herşeye sert tepki veriyor parka çıkardık mutlu olsun diye gülmüyor kuzum ağlayasım geliyor çok mutsuzum niye böyle olduk Rabbim büyük dertler acılar yaşatmasın bir anne olarak kızımın sürekli mutsuz olması kalbimi parçalıyor ne zaman bitecek bu süreç belki çok başındayız ama kaldıramıyorum kızımın bu hali çok zoruma gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…