• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimizin altını değiştirmek dert oldu…

Ben anneniz size ve eşinize çok karışıyor diye düşünüyorum. Bu durum eşinizin artık hoşuna gitmiyor ters tepiyor artık.

Siz karı koca oturup konuşsanız daha yapıcı olur.

Anneniz her şeye müdahale etmesin adamın yapacağı varsa da anneniz yüzünden yapmaz.

Sevgili kardeşim ,hani haksızlığa uğradığında kavga et tamam da bebeğin bezini değiştireceksin diye de kavga edilmez bence.Evdeysen sen değiştir ; sen yokken mecbur yapacak zaten.Şimdiden öğretsen ne öğretmesen ne.Kusura bakmayın ama kadınlar erkeklerin yapacağı işler konusunu cidden abarttı ,ortalık kadın kılıklı adamlarla doldu. Bu şekilde evliliği yıpratıp boşanırsan o bebeğin bezini hep sen değiştireceksin sonunda.Kazancın ne olacak?
Bu yoruma katılıyorum. Bebeğiniz daha iki aylık güç savaşına gerek yok.

Çalıştığınız zaman, başbaşa kaldığınız zaman mecbur yapacağına, alışacağına inanıyorum. Anne kız neyin tedirginliğini yaşıyorsunuz.

Bizim iki numarayı da annem gittikten sonra eşimle yıkadık, zaman zaman eşim bezini de değiştirdi. Onunla hiç bunun pazarlığını yapmamıştık süreç içinde her şey gelişti..

Tabi siz kocanızı biliyorsunuz merhametsiz mi?

Bir de öyle bir kodlanmış ki bebeğine bakım veren, ilgilenen, ev işi, yemek falan yapan adamın tamirat tadilat yapamadığını, pazara markete gidemediğini sanıyor. Kendi öküzünü kabullenme çabası herhalde.
Tadilati da yeri geliyor biz yapiyoruz. Bu adamlar evde ne yapiyor ya o zaman. Kedi falan beslerim daha iyi. Kafayi yicem ya. Onu kadin yapsin bunu kadin yapsin. Cocuk zaten kadinin gorevi. Sen annesin sen kadinsin. Sabah sabah sinir basti gidip kocami bosayasim geldi yeminle ya :D ki benim ki yemek/temizlik yapar cocuk bakar ama cok kotu gaza geldim.
Gecen evin panjuru bozulmus, yapicam yapicam diye diye 2 hafta gecti. En son sinirlendim ciktim kendim tamir ettim.

Hayır tiksinmiyormuş şu an yapmak istemiyormuş herşey benim istediğim zamanmı olacakmış. Yani böyle konuştukça ben deliriyorum sinirden. Ya dünyanın binbir türlü hali var gel yavaştan göstereyim diyorum niye sorun çıkarıyorsun diyorum. Ben başımın çaresine bakarım merak etme bişey olursa diyor kafayı yiyeceğim kendini anlatamamak ne kadar zormuş ya
takıntı etmiş altını almayı almayacak
bebeğiniz kız mı? kız olunca da aman babası almasın ellemesin diyorlar ya ne demekse
eğer kız ise annesi filan mı diyor acaba sakın sen alma uygun olmaz vs

ek gıdıya geçtiğinde tutuşturun eline kaşığı yedirmeyi içirmeyi bilsin
daha çok şımaracak bu gidişle eşiniz

Tadilati da yeri geliyor biz yapiyoruz. Bu adamlar evde ne yapiyor ya o zaman. Kedi falan beslerim daha iyi. Kafayi yicem ya. Onu kadin yapsin bunu kadin yapsin. Cocuk zaten kadinin gorevi. Sen annesin sen kadinsin. Sabah sabah sinir basti gidip kocami bosayasim geldi yeminle ya :D ki benim ki yemek/temizlik yapar cocuk bakar ama cok kotu gaza geldim.
Gecen evin panjuru bozulmus, yapicam yapicam diye diye 2 hafta gecti. En son sinirlendim ciktim kendim tamir ettim.
Ben genelde burdaki kadınların yazdıklarını okuyunca gidip kocama sarılıyorum. Bir öküzle sınanmadığım, bir odunu saçma sapan argumanlarla kendime kabullendirmeye çalışmadığım için şükür üstüne şükür ediyorum 😂

Çocuğuna yaptığı babalığı, karısına lütuf zanneden ayılardan yalnızca biri... Bütün işi kadının üstüne yığıp gece olunca kadınlık beklerler bi de hak etmişler gibi. Sizin acilen "erkek dediğin" seklinde başlayan adaletsiz cümleler kurmaniz gerekiyor bu öküzün empati yapacak hali yok o yuzden benzer durumları yasatmaniz lazim. Misal ben olsam erkek dediğin çalışır evine bakar kadının parasini almaz derim ve maaşımdan zırnık vermem o hayrı dokunmadigi evin masraflarina. Ne zamanki hayati müşterek görür o zaman alabilir parami.

Bebeğim 25 günlük. İlk 10-15 gün sezaryen ağrılarımdan eğilip kalkamadığımdan altına dokunmadım. Bebekle tek bağım emzirmek koynumda uyutmak oldu. Annesi kendini toparlamaya çalışırken tüm bakımını babasının yapması eşitlik falan değil babalık göreviydi. 9 ay karnında taşıyan sonra onu güçlükle içinden çıkaran bir anda tüm hormonları tepetaklak olan kişi “anne” bi anneliğe alışsın bence ya. O kadar hazıra alıştırmışsınız ki ailenizdeki erkekleri; babayı,kardeşi,eşi. Bunun normal olduğunu savunuyorsunuz. Eşinden sadece babalık yapmasını bekleyen bir kadına annesi sizsiniz diyebiliyorsunuz. Vah ki ne vah..
Hadi sizden de buna gelsin beğenmedim😏
Bi de bu kadarcik bile is yapmayan, cocugunun bir altini bile almayan adam o bomboş vaktinde ne yapacak? Kendini mi geliştirecek saniolar bilmiyorum ama denklemin bu kadar dışında kalan bir şam babasinin yapacagi ilk iş, baska kadinin peşine düşmek olur eli şeyinde durdugu icin tüm gün evdeki yetemiyor olur.

Bebeğim 25 günlük. İlk 10-15 gün sezaryen ağrılarımdan eğilip kalkamadığımdan altına dokunmadım. Bebekle tek bağım emzirmek koynumda uyutmak oldu. Annesi kendini toparlamaya çalışırken tüm bakımını babasının yapması eşitlik falan değil babalık göreviydi. 9 ay karnında taşıyan sonra onu güçlükle içinden çıkaran bir anda tüm hormonları tepetaklak olan kişi “anne” bi anneliğe alışsın bence ya. O kadar hazıra alıştırmışsınız ki ailenizdeki erkekleri; babayı,kardeşi,eşi. Bunun normal olduğunu savunuyorsunuz. Eşinden sadece babalık yapmasını bekleyen bir kadına annesi sizsiniz diyebiliyorsunuz. Vah ki ne vah..
Hadi sizden de buna gelsin beğenmedim😏
Tebrik ederim hemen madalyanızı takayım. Yahu bir kadın vardır dubleks evi iki saatte temizler, başkası iki günde içinden çıkamaz. Bu da öyle bir konu

Benim esimde benimkini kontrol ediyor🤣 bizde genelde esim degistiriyor altini.ama ben degistirirsemde illaki izliyor goz ucuyla🤣 pisik olmasin diye, bol suyla yapmaliymisim🤣🤣 bu erkekler, ortasi yok🤣
Bi işi yapınca kendilerini bilirkişi sanmaya basliyorlar çünkü bi de egolari sıkıntılı. Ben de bulaşığa elimi sürmem sürsem de gelir tepeme bulaşık makinesini o şekilde doldurma yok uzun bardaklar sola bıçaklar pes pese dizilecek bir kaşık bir bıçak yapma der öfff be ne yapiosan yap der atarim sanki böyle koysam yikanmayiz bu sekilde diye bagiracaklar mi icerden derim saf saf bakar suratima. Her isi yapmaya baslayinca da herbokolog olmaya megilli oluyorlar dogru :)

Ayy piremses babamız ne kadar sürede hazır olur acaba 😅 doğum yapar yapmaz bütün yaralarıyla, hormonlarıyla anneliğe hazır olan bütün kadınlara yazık değil mi? Su böreği ile ortaklaşa dünyaya getirilmiş bebeğin bakımını kıyaslamak da pek masum 😌
Erkekleri aklamak için verdikleri çabaya bayılıyorum 😂

Bu konudaki gerçek sorun alt değiştime değil. Sen yokken mecbur yapacak yazanlar, kocası kadının evden çıkmasını kabul etmiyor. Spora gitmesi için daha erkenmiş, bebek küçükmüş gidemezmiş. Sen annesin nasıl çocuğunu bırakırsın deniyor, kime bırakıyor babasına. Bebeği olan kadın sosyal hayata karışmasın, evden dışarı çıkmasın, spora kuaföre falan gitmesin isteniyor. Değiştiriver altını kocanla tartışma yazıyorsunuz ama adamın olayı alt değiştirmek değil, bebekle evde yalnız kalmamak. Emziren kadın zaten saatlerce gezemez kalamaz dışarıda. Göğsü dolar, emzirmesi ya da sağması gerekir. 1-2 saat dışarıda vakit geçirmesi için bu utanmaz adamın bebekle ilgilenmesi ve altı kirlendiyse değiştirmesi gerek. Gidemezsin otur çocuğuna bak altını aç deniyor. Nasıl haklı görüyorsunuz böyle kocaları?

Erkekleri aklamak için verdikleri çabaya bayılıyorum 😂
Eş değil anne gibi davranıyorlar çünkü. Erkekler birer küçük şımarık oğlan çocuğu gözlerinde. Beceriksiz, eğitilmeye, alttan almaya, merhamete muhtaç. Yazık alışsın tabi adam, o dikişlerle, yara olmuş meme uçlarıyla, değişen hormonlarıyla bir de alt değiştirmeyi mi öğrenecek :KK12:

Bu konudaki gerçek sorun alt değiştime değil. Sen yokken mecbur yapacak yazanlar, kocası kadının evden çıkmasını kabul etmiyor. Spora gitmesi için daha erkenmiş, bebek küçükmüş gidemezmiş. Sen annesin nasıl çocuğunu bırakırsın deniyor, kime bırakıyor babasına. Bebeği olan kadın sosyal hayata karışmasın, evden dışarı çıkmasın, spora kuaföre falan gitmesin isteniyor. Değiştiriver altını kocanla tartışma yazıyorsunuz ama adamın olayı alt değiştirmek değil, bebekle evde yalnız kalmamak. Emziren kadın zaten saatlerce gezemez kalamaz dışarıda. Göğsü dolar, emzirmesi ya da sağması gerekir. 1-2 saat dışarıda vakit geçirmesi için bu utanmaz adamın bebekle ilgilenmesi ve altı kirlendiyse değiştirmesi gerek. Gidemezsin otur çocuğuna bak altını aç deniyor. Nasıl haklı görüyorsunuz böyle kocaları?
Aynı adam bebek 4-5 aylık olunca bana karışmasın diye söylendiği kayınvalidesine çocuk baktırıp karısını işe gönderecek muhtemelen.

Evleneli 1 yıl oldu ve plansız bir şekilde 1 çocuğumuz oldu şu an 2 aylık. Eşim çocuğumuzun altını hiç almaz üstünü giydirmez bunlar benim sorumluluğumda oldu nedense. Bir defasında annem eşime sen de öğren çocuğun altını birlikte alın şeklinde birşey söyledi eşim yok ben yapamam dedi.Ben de bebeğimiz küçük çekiniyordur düşüncesi ile kendisini zorlamadım birşey söylemedim bu konuda. Az önce yine geldi çocuğun altını alsana pis durmuyor dedi. Gel aşkım beraber alalım sen de öğren yavaş yavaş dedim. Birden eşim sinirlendi “yok artık, o kadar da değil, yardım ediyorum zaten sana, iyice saçmaladın” şeklinde konuşup gitti yanımdan sinirli sinirli. Ben de sinirlendim konuşmaya çalıştım bak birkaç ay sonra işe başlayacağım ayrıca spora başlamayı düşünüyorum bikaç saatliğine sana bırakmam gerekecek nasıl olacak dedim. Ayrıca yardım ediyorum dediğin şeyler senin görevin babasın ya sen ikimiz de sorumluyuz bişeylerden dedim. Sen de annesin al çocuğunun altını dedi yine gitti sinirli sinirli. Ama ben sindiremediğim için konuşmaya çalıştım çocuğumu babasına bırakıp aklım kalmadan bikaç saat işlerimi halletmek istiyorum diye. Daha beter oldu herşey ben anneymişim nasıl çocuğumu bırakıp spora gitmeyi düşünüyormuşum, o uygun bulmuyormuş daha erkenmiş, 6 ay bi olsunmuş sonra bakarmış duruma göre, zaten doğum kilolarımı vermişim hala neyin derdindeymişim sorun çıkarmaya yer arıyormuşum vs. Her bunları söylediğinde ben de susmadım tabi birbirimize girdik. En sonunda “bi annen söyler yap diye bi sen ne yapmaya çalışıyorsunuz siz” deyince delirdim. Çünkü annemle anlaşamadığını kafa yapısının uyuşmadığını söylüyor ve annemin böyle demesi zoruna gitti. Ben yapmıyorum yapmak istemiyorum yapmak istediğim zaman bakarız diyor. Bu konuşmaları kaldıramıyorum artık saten evliliğimiz çokta düzgün değil bişeyleri toparlamaya çalışıyoruz derken böyle saçma sapan konular büyüyor. Düzgünce deseki canım ben korkuyorum yapamam vs yine anlayacağım ama iyice abarttın saçmalama istersen filan deyince çıldırdım yoksa ben mi abartıyorum. Konuşmak istediğim çok şey var ama kafamı toplayıp yazacağım. Bu konuda ben mi abartmışım kendimi suçlu hissettirdi yine. Huzurumuzu ben bozuyormuşum..
Doğum kilolararinizi verdiğiniz kısma masallah tebrikler
Geri kalan yerlerde ağzına edin beyfendinin hak ediyor

Ben ruhumdan memnunum diyelim.
Sizler eşlerle sürekli kavga dövüş, rekabet hiç mi yorulmuyorsumuz? Bir eder pir edersin kavgayı,tek seferde düzeltemediğini yüz kere etsen ne olacak.

Ayrıca benim de evde asla elimi sürmediğim işler vardır.Asla tamirat işlerine ,dışarı işlerine ,pazar alışverişine karışmam.Eşe de evde her işi öğrettim ama ben evdeyken bezi de ben değiştirdim yani, ben yokken zaten yaptı.Bir kendinizi akıllı sanmayın şu dünyada. Asalak erkeklerden de gına geldi sayenizde.
Yapacak adam kadın evdeyken de yapar. Kadın evde olmadığında o bebek kakasında oturur pişik olur, kadın eve geldiğinde de senin yüzünden oldu der üste çıkar.

Eş değil anne gibi davranıyorlar çünkü. Erkekler birer küçük şımarık oğlan çocuğu gözlerinde. Beceriksiz, eğitilmeye, alttan almaya, merhamete muhtaç. Yazık alışsın tabi adam, o dikişlerle, yara olmuş meme uçlarıyla, değişen hormonlarıyla bir de alt değiştirmeyi mi öğrenecek :KK12:
Birkaç sene önce kocasının üzerinden çıkardıklarını kirli sepetine atmamasından şikayet eden bir kadına bir diğeri sepetin kapağını sökmesini tavsiye etmişti. Benim eşim de ortalıkta bırakıyordu, erkekler düşünemiyor sepetin kapağını söktüm şimdi içine atabiliyor falan demişti. Engelli heralde bu tip insanların eşleri diyeceğim ama benim engelli öğrencilerim bile bunlardan daha fazla beceri sahibi.

Back
X