bebeğimizin ismi yardımcı olun lütfen:(

Sizin maddi manevi gücünüz nedir bilmiyorum ama böyle despotluk kurmaya çalışan bi adama ben dünyayı dar ederdim. Ne demek ben lohusa yatagindayken gidip kendi istediği ismi koymak?

Benim çok yakın arkadaşım aynı evde yaşadığı kocasını dava etti bu konu yüzünden. Ben bakıma muhtaç ve gucsuzken kocam ortak kararımızı bozup kendi istediği ismi koydu diye. Davayı kazandı, çocuk 2 yaşındayken ismi değişti.

Eşler arasında böyle dava vs konuları çok irite edici ama karşınızdaki bir hödük ise hakettiği muamele budur.
Merak edenler olursa yazayım, hala evliler ve adam kuzu kuzu yeni ismiyle hitap ediyor.

Bir konu vardı kayınpederin ismini koymak istemeyen o verdiği savaşı kazandı kaç hafta doğruktan sonra isimsiz kaldı çocuk. Ama anne kazandı

Durumu kayınvalşdrnize anlatsanız”annecim bizde anne baba sağ iken isim koyulmaz,ancak ölünce onların ismi torunlara koyulur” falan deseniz

Coookk tesekkur ederim, umarim!!! Hepimiz iyi insanlarla karsilasalim
Siz kendiniz sececksiniz dogru insani
Ileride birgun ben bu adamla evlenirim derseniz , iyice taniyin , hersryi konusun , sartlarinizi bastan koyun , yapabiliyorsaniz beraber tatile cikin , cok iyi anlastiginiz , hayata ayni pencerrn baktiginiz birini secin

Ara kaynananı kayınpederini ve bu durumdan hoşlanmadığını aksi halde hiç iyi şeyler yapmayacağını söyle. Biraz çıldırmış sinir krizleri geçirmiş gibi davran. Eşin her öyle söylediğinde baygınlık geçir.
Bu ana baba isim sevdası nedir anlamadım gitti!

Durumu kayınvalşdrnize anlatsanız”annecim bizde anne baba sağ iken isim koyulmaz,ancak ölünce onların ismi torunlara koyulur” falan deseniz
Böyle bir adam yetiştiren bir annenin bu cümleden çok birşey anlayacağına ve gelinine destek olacağına ihtimal vermiyorum ben

Siz de kendi koymak istediğiniz isimle seslenin
Kayınvalideniz geldiğinde direk konuyu açın benim fikrimi hiçe sayarak böyle yapması çok kırdı gibi konuşun belki oğulları ile konuşurlar
Bu durumda olan bir ogrencim var 17 yasinda. Kimlikte x yaziyor babasi anneye soylemeden kimlige o ismi yazdirmis. Ama anne cocuga istedigi isimle seslenmis hep. Okulda bile cocuga y diye sesleniyorlar ogretmenler dahil. Yani babanin koyfugu isim sadece kimlikte kalmis.

Bizim aklimiza bile gelmedi bir aile buyugunun ismini koymak, benim cocuklarimin ismi cok onceden belliydi , ikisini de ben koydum , karismak esimin bile haddi degildi cunku onlari tasiyan benim

Her zaman diyorum "Anne senin begenmedigin kimseyle evlenmeyecegim" diye :) Allah beni annemin sozunu dinlemeyecek kadar asik etmesin, buyuk konusmak istemiyorum ama birine o sekilde baglanip, ailemi dinlemeyerek evlenmek en buyuk korkumdur cunku aileler herseyin en dogrusunu biliyor, en basiti annemin hep begenmedigi arkadaslarim bir kotuluk yapmistir. Neyse, dedigim gibi ilerde ayni eve girmeden zaten bir evlilik yapmayi dusunmuyorum ama ailem dinine baglidir bana guvenseler de her konuda kabul edeceklerini zannetmem, bu yuzden tatil vs yapilabilecek baska aktivitelerde. Zaten gecti o "Kavun degil ki koklayasin" devirleri, erkekler artik kendilerini belli ediyorlar, tek temennim anlarim insallah. Ne diyeyim, yoksa gercekten hersey nasip olsa da amacim farkli bir milletten es secmek olacak (Muhabbet esnasinda annemle bu konuyu konusmustum tepkisi ne olur diye, olumlu olumsuz elestiririm ama senin mutlulugun herseyden once gelir demisti)

Bizim aklimiza bile gelmedi bir aile buyugunun ismini koymak, benim cocuklarimin ismi cok onceden belliydi , ikisini de ben koydum , karismak esimin bile haddi degildi cunku onlari tasiyan benim

Ben koymak istediğim isimlerde esimin fikrini sordum, bu isim olur mu diye, ama esim oldugu ve bebegimizde onunda hakkı olduğu için.
Sağolsun isimlerde hiç sikinti yapmadı, hatta şimdiki bebeğime kızlarım isim buluyor, kızlarımıza isim hakkı annenize ait diyor.

Evlilik biraz nasip kismet isidir canim. Ayni evin icine girene kadar supriz yumurta gibidir. Istersen 10 yil gorus evlenince mutsuz olabilirsin yada tanistigin ilk ay evlen mutlu olabilirsin. Ne egitim seviyesinin ne kulturun ne gelir duzeyinin ne de aile yapisinin yeri geliyor hic onemli olmuyor. Oyle kotu ailelerde pirlanta gibi yetismis erkekler taniyorum ki ve oyle guzel ailelerde berbat erkekler var. Yani burda hem senin nasibin kosmetin onemli hemde karsindaki kosinin ahlaki sana verdigi deger onemli. Istedigin kadar oku yaz ciz hic onemli degil. Gercekten bazi seyler sans isi.

Evet, resmen milli piyango ya da rus tuleti, bilemiyorum :) Ama sanirim az da olsa bu durumu anlayabilmek icin mantigin duygulardan ustun olmasi gerekiyor. Duygulari mantigin onune gecen kadinin vay haline...

allahım yine aynı konu..geçen günde biri aynı yazmıştı.inanamıyorum size..nedir bu kocaların ailelerin üstünüzdeki bu hakimiyeti..niye alttan alıyorsunuz ki..o çocuk sizin.isim dahil her türlü kararı önce siz vereceksiniz.herkeste bunu böyle kabul edecek..çok istiyorsa eşin söylesin anne ve babasına ona bi kardeş yapsınlar versinler adlarını..net olun..çemkirin bişey olmazzz..

İsimleri koyulunca ne oluyormuş ?
Allahıımmmm şu zihniyetler katıl eder insanı

Evet, resmen milli piyango ya da rus tuleti, bilemiyorum :) Ama sanirim az da olsa bu durumu anlayabilmek icin mantigin duygulardan ustun olmasi gerekiyor. Duygulari mantigin onune gecen kadinin vay haline...

Evet aynen oyle biraz kumar gibidir evlilik. Sevmek gerek tabiki ama gozu de kor olmamali insanin. Biri sana su ozelligi iyi degil dendiginde bi dusunmek gerek. Ve karsindakini degisir dusuncesiyle kabul etmemek gerek. Ozellikle bazi davranislar degismez. Sigara alkol aile bagimliligi cimrilik kufur siddet hakaret vs vs bu tarz ozellikler sittin sene de gecse degismez kadinlarin bunj gorebilmeleri lazim. Illaki surtusme tartisma kavga olur her evlilikte ama iki tarafta son nokta esini onemseyebilmeli. Onun disindaki seyler de sans isi zaten

İsim konusu olunca tüylerim diken diken oluyor ancak alışılıyor kardeşim inan ki bilmiyorsun bile daha sonradan sanırım senin eşinin ikiziyle evliyim oğlumun adı kpin adı velhasıl kelam ona alıştım çok zor olsada ne yapayım can benim canım sıra geldi ikinciye dedim annenin adını koymicaksin kız olursa kıyamet kopar ki biliyorum o kıyamet bana kopacaktı ama ikincide erkek olunca derinnnn bi oh çektim niye kv adını koymicam diye oysa öyle çok kız istiyordum ki anlatamam bu isim mevzuu yüzünden hayattan soğudum yani ama evini huzursuz edecekse ya kabulleneceksin ya da böyleeee çok kıyamet kopacak daha Allah yardımcın olsun

işiniz çok zor böyle sizi hiçe sayan sinirli adamları neden baba yapıyorsunuz?bu iş daha çok uzar uğraşamam dersen baştan hiç diretme boşuna üzüldüğünle kalırsın.yok sonuna kadar uğraşır isim koyma hakkımı alırım dersen kesinlikle taviz verme.gerekirse boşanırım beni çiğneyip isim koyarsan de.böyle saçma şey olmaz iki isim koymaya bile yanaşmamış.çocuğunuzunda hoşuna gitmez eminim dede babaanne ismine sahip olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…