- 26 Temmuz 2017
- 2.619
- 5.788
- 88
- 38
- Konu Sahibi Hilal__akova
-
Onun eşi çok saygiliydi amaBir konu vardı kayınpederin ismini koymak istemeyen o verdiği savaşı kazandı kaç hafta doğruktan sonra isimsiz kaldı çocuk. Ama anne kazandı
Durumu kayınvalşdrnize anlatsanız”annecim bizde anne baba sağ iken isim koyulmaz,ancak ölünce onların ismi torunlara koyulur” falan desenizMerhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
Siz kendiniz sececksiniz dogru insaniCoookk tesekkur ederim, umarim!!! Hepimiz iyi insanlarla karsilasalim
Böyle bir adam yetiştiren bir annenin bu cümleden çok birşey anlayacağına ve gelinine destek olacağına ihtimal vermiyorum benDurumu kayınvalşdrnize anlatsanız”annecim bizde anne baba sağ iken isim koyulmaz,ancak ölünce onların ismi torunlara koyulur” falan deseniz
Bu durumda olan bir ogrencim var 17 yasinda. Kimlikte x yaziyor babasi anneye soylemeden kimlige o ismi yazdirmis. Ama anne cocuga istedigi isimle seslenmis hep. Okulda bile cocuga y diye sesleniyorlar ogretmenler dahil. Yani babanin koyfugu isim sadece kimlikte kalmis.Siz de kendi koymak istediğiniz isimle seslenin
Kayınvalideniz geldiğinde direk konuyu açın benim fikrimi hiçe sayarak böyle yapması çok kırdı gibi konuşun belki oğulları ile konuşurlar
Bizim aklimiza bile gelmedi bir aile buyugunun ismini koymak, benim cocuklarimin ismi cok onceden belliydi , ikisini de ben koydum , karismak esimin bile haddi degildi cunku onlari tasiyan benimBir evin tek çocuğu ile evliyim, başka kardeş yok yani.
2 kızım oldu, kv adi koymadım.
Karnimdaki erkek bebeğime de kp adi koymayı düşünmüyorum.
9 ay taşıyıp sikinti çeken ben,
Doğuran acı çeken ben,
2 yıl emziren ben,
Her bakımını yapan ben,
Dolayısıyla isim hakkı bana ait..Zaten kp soyadını taşıyacak çocuğum, yetmez mi
Zaten eger isime karışsalardi 2. Bebeği bile dogurmazdim..
Siz kendiniz sececksiniz dogru insani
Ileride birgun ben bu adamla evlenirim derseniz , iyice taniyin , hersryi konusun , sartlarinizi bastan koyun , yapabiliyorsaniz beraber tatile cikin , cok iyi anlastiginiz , hayata ayni pencerrn baktiginiz birini secin
Bizim aklimiza bile gelmedi bir aile buyugunun ismini koymak, benim cocuklarimin ismi cok onceden belliydi , ikisini de ben koydum , karismak esimin bile haddi degildi cunku onlari tasiyan benim
Biliyorum, o kadar haklisiniz ki ama yillardir burdayim neredeyse ve korkunc seyler okudum. Her gecen gun daha da ilerlememiz, erkeklerin kadina olan saygisini arttirmasi gerekirken onlarin isleri dala vere, aldatmaca, psikolojik siddet. Egitimlisi de boyle egitimsizi de (Sozum meclisten disari, burada okuduklarim icin konusuyorum), sorun ne diye dusunuyorum bazen. Sorun bizim toplumumuzun temelinde, ailelerde galiba. Nasil yasanirsa cocukta oyle oluyor, iyi egitilirse iyi ama babadan da anneden de kavga, siddet gorunce erkekte uyguluyor bunu esine, sonra kusaklarca boyle surup gidiyor iste... Sinirlendim su an anlatamadiysam ozur dilerim :) 95 dogumluyum, onceligim egitimim, hayallerim, hedeflerim. Evlilik hic dusunmedim bana da cok uzak zaten, burada takilmamin sebebi "gercek hayat"i gormek, bazen cok toz pembe oluyorum cunku :) KK'nin bende ki yeri bu yuzden onemli, hep soylerim. Kadin o kadar bambaska birsey ki, hele ki annelikten daha ustun bir duygu yokken erkeklerin boyle davranmasi. Ne diyecegimi bilemiyorum, igrendim. Hele kadin icin de cinsellik cok onemliyken, evlendiklerin de zor gunler yasamalarina da cok uzuluyorum, toplumca herseyi "es" ile yasamamiz gerektigi asilandigi icin bize (dini boyutunu konusmak istemiyorum), evlenince boyle seyler yasandıgını bilmek, erkeklerin kotu tavirlari, baskilari, boyle hayat mi gecer diyorum... Bu yuzden evlilik oncesi alacagim kararlar konusunda da dusunuyorum cinsellik icin, gercekten tenzih ediyorum ama bu sekilde evlenince hala cocukca davranan erkekler icin neyin fedakarligi, neyin korunmasi yani, kendimi kime sakliyorum. Yanlissam lutfen soyleyin, fikirlere acigim
Bu arada coookk tesekkur ederim guzel cevabiniz icin
Evlilik biraz nasip kismet isidir canim. Ayni evin icine girene kadar supriz yumurta gibidir. Istersen 10 yil gorus evlenince mutsuz olabilirsin yada tanistigin ilk ay evlen mutlu olabilirsin. Ne egitim seviyesinin ne kulturun ne gelir duzeyinin ne de aile yapisinin yeri geliyor hic onemli olmuyor. Oyle kotu ailelerde pirlanta gibi yetismis erkekler taniyorum ki ve oyle guzel ailelerde berbat erkekler var. Yani burda hem senin nasibin kosmetin onemli hemde karsindaki kosinin ahlaki sana verdigi deger onemli. Istedigin kadar oku yaz ciz hic onemli degil. Gercekten bazi seyler sans isi.
Normalde çok anlayışlı biri kırmaz ama birileri aklına giriyor diye düşünüyorum sürekli kayınvalidem kayınpederim 4 kardeşler hiç biri bizim ismimizi koymadılar diye ortaya laf atıyolardı hamile kalmadan önce eşimde üzlürler ben koymsk istiyorum ölümlü dünya kırmamak lazım diyor sonra ben kesin karşı çıkınca tartışma başlıyor
Evet, resmen milli piyango ya da rus tuleti, bilemiyorum :) Ama sanirim az da olsa bu durumu anlayabilmek icin mantigin duygulardan ustun olmasi gerekiyor. Duygulari mantigin onune gecen kadinin vay haline...
Benim çevremde var öyle ama travma oluşmadı iki ismine de dönüp bakıyor çocukÇocukta resmen travma oluşuyor benzer bir durumda arkadasim 6sene duygu diye seslendi kizins sirf bu sebepten dolayı
İsim konusu olunca tüylerim diken diken oluyor ancak alışılıyor kardeşim inan ki bilmiyorsun bile daha sonradan sanırım senin eşinin ikiziyle evliyim oğlumun adı kpin adı velhasıl kelam ona alıştım çok zor olsada ne yapayım can benim canım sıra geldi ikinciye dedim annenin adını koymicaksin kız olursa kıyamet kopar ki biliyorum o kıyamet bana kopacaktı ama ikincide erkek olunca derinnnn bi oh çektim niye kv adını koymicam diye oysa öyle çok kız istiyordum ki anlatamam bu isim mevzuu yüzünden hayattan soğudum yani ama evini huzursuz edecekse ya kabulleneceksin ya da böyleeee çok kıyamet kopacak daha Allah yardımcın olsunMerhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?